Yokuş inerken bir dolmuşu solluyordum. Dolmuşun camları açıktı. Camdan başını sarkıtan çocuk ise;
- Aaaa, annee bak; bisiklet bizi geçiiiiyo!
Bir keresinde de yine bir çocuk annesine;
- Anne, bak işte! Benim istediğim bunladan. Arkasıda yaylı olcak işte böle.
Belediye otobüsü şöforü abimiz ise;
- Yoldan gitmesene lan dümbelek! (Bunu dedikten sonra elimde Nato biber gazı çok kovaladım otobüsü! Bir durakta yetiştim. Sıkacaktım ki, hem polis vardı araçta hem de yolcuları düşünerek vazgeçtim. Kısacası yemedi diyebiliriz. )
Valla geçen gidiyorduk forumdan bir arkadaşla..Adamın birisi very good very good dedi bende eyw dedim..Aaa siz türkmüsünüz dedi aa usta sendemi türktün dedik gülüştük
geçen gün eve gelirken sitemizin girişindeki yokuşu çıktım bisikletle köşede duran komşu "nasıl çıktın yokuşu, bisiklet yokuşlardan çıkıyo mu" diye sordu evet çıkmaz mı, oyuncak değil ki bisiklet taşıt dedim cevap veremedi. bisikletin ne olduğunu öğrenmeleri gerekiyo insanların ilk önce
bazen de karlı soguk havalarda bisiklet üstündesiniz, kulagınızın içine kadar çamur girmiştir... arkadan şu ses yükselir:
- manyak mısınız olum bu havada geziyosunuz. gidin evinizde oturun!
Mersinde eğlence alanında kasiyer gelip gösterge en son kaç gösteriyor diye sormuştu Bende kaç vurursan onu gösterir abi dedim.Kaç vurdun peki dedi.99.4 km yaptım abi dedim Birden şivesini değiştirerek yokuş aşağı demi çakaaall dedi Yokuş aşağı 99 u sen yapta görelim yani
Bazen yaşlı insanlardan güzel sözler...
Bazen de; kaç aldın?
-755 tl
Motor alsaydın ya?
-Zevk meselesi derim geçerim...
Bir de bugün bir komşu; Oğlum aşağı bağlasana bisikleti(Kilitle demek istiyor)
Ben de;
-Onun sadece freni senin bisikletin komplesine eşdeğer dedim. Hızla gitti...
bisiklete binmeyi ilk ogrenmeye basladigim gunlerde oldukca az egimi olan bir yokusu yanimda bisiklet cikiyorum. orta refujde cimlerle ilgilenen bir belediye gorevlisi abi bakip, manali manali bak cikamadin yokusu demisti. sismansin ondan demeye mi getirdi nedir
onun disinda bana bir sey soyleyen pek olmadi ama ben yolda soyle havali bir bisiklet ve bisikletci gorunce hayranlikla bakip "heyt beee, buyuksun" diyorum. sonra da yanimda her kim varsa yuzumde salak bir gulumsemeyle dirsekleyip "antreman yapiyoooo eki eki" diye ekliyorum
bisikletsiz gitme gafletinde (mecburiyetinde) bulundugum palamutbuku tatilimde de gordugum yasli gec, kadin erkek her bisikletciye "hist, versene bi tur biniim" demistim. tabi hicbiri bunu duymadi