Scudo Sports

Bilindik bir internet sitesinde Ghosts biskikletlerdeki inanılmaz ucuzluk!

Borçlar kanunu na göre alışveriş akdi gerçekleşmiştir, satıcı bu durumda hak iddia edemez.

Scudo
Yapılacak çok basit.
Firma herkese tek tek mail atacak, sorun var diyecek. Siparişleri iptal etmek zorundayız cart curt diyecek.
Üstüne giden, tüketici haklarından dava açan kişiler alacak. Diğerleri, "yanlışlık olmuş, şimdi çalışandan falan keserler. Ay almasak mı" diye vazgeçecek.
Firmaya da kar kalacak.

Bu iş büyük ihtimal yarın çözülür.

Hata olmuşsa olmuştur. Bunun sorumlu kimse, müşteri sipariş iptalini kabul etse de etmese de kavulacaktır. Bunun sorumlusu sipariş veren değil, firmanın kendisidir. Bu yüzden vicdan azabı çekmeye de gerek yok aslında. 1-2 kişi alsaydı o zaman muhasebe yapılabilirdi iptal mi etsem diye...

örnek bir olay
(link)
uğraşan sonucu almış

@Mehmet H.

Malı teslim alıp almadığı belli değil. Sadece verilen kararı açıklamış...

Yıllar önce abim aynı siteden Asus P525 PDA almıştı. 500 USD lik ürünü 500 TL den çıkmışlardı. Maille geri döndüler fiyattaki hatadan dolayı siparişiniz iptal edilecektir diye. Abim de ben ürünü istiyorum diye geri dönmüştü. 2 gün sonra ürünü göndermişlerdi.

Koray BASKIN

• Beğen
Tepkiler: Mert C.
Ghost se 2950 / 2930 /2920 alan arkadaşlar fiyatta anlaşabiliriz özel mesaj atarsanız :) burda hazır alıcı var :)

Tüketici haklarına giderseniz,seve seve göndermek zorundalar. Etiktir değildir tartışılmaz,kimsede sorgulayamaz bunu kişiyi bağlar. Dün gece haberim olsa bende sipariş ederdim şu yol bisikletini açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
Bir benzeri Bimeks'in internet sitesinde olmuştu. Ürün fiyatlarının hatalı girilmesi sorunu birçok kişi web sitesi üzerinden alışveriş yapmıştı.
Bimeks her ne kadar ''müşteriyi mağdur etmemek adına'' ürünlerini göndereceğini açıklasa da tüketici haklarına göre ''mecburiyetten'' göndermek zorunda kalmıştır.

(link)

Haliyle yasa gereği D-Market müşteriyi ikna etmeden siparişleri iptal edemez. Etse de hukuki süreç tüketici lehine olacaktır. Tabi kimileri bu süreç ile uğraşmak istemeyip iadeyi kabul eder.

Ticari boyuttan bakılırsa müşteri %100 haklıdır.
Tabi işin bir de bana göre vicdani boyutu var. Yetişebilseydim elbet ki 1 tane bisiklet te ben alırdım. Ama arayıp ta durumu izah ettiklerinde para iadesini kabul ederdim.

Facebook'ta bir arkadaşımız şöyle demiş;
"Alo 175 tüketici hattını aradım. Elinizde sözleşme var ise ürünü göndermek zorunda olduklarını, sisteme girilen yanlış fiyatın tüketiciyi ilgilendirmediğini, eğer ürünü bu fiyattan gönderemeyiz tarzında bir geri dönüş yaparlarsa bulunduğunuz ilçedeki hakem heyetine başvuruda bulunabilirsiniz dedi. Sizin adınıza hakem heyeti gerekli işlemleri yapıyor ve en geç 3 ay içinde sonuca bağlıyormuş."

kesinlikle problem çıkarıcaklardır.
ama hukuksal olarak uğraşanda ürünü %99 alır bir şekilde.
takipteyim konuyu.

Ticari amaçla Ghost Race 5000 modelini sipariş eden varsa alabilirim..

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
@Berke Kazankaya

9 nisan tahmini kargo gönderim zamanı olarak gözüküyor. hala sipariş hazırlanıyor ibaresi var :)

@Emre GÜLEN

gönderim olursa zarara hepsiburada katklanacak. çünkü sipariş detayında '' tedarikçinin kargoya vermesi bekleniyor'' diyor ve altına eklemiş '' faturanız kargodan sonra gelecektir''. yani kargo ghost, fatura hepsiburadadan gönderilecek.

@Gökhan Toros

tüketici hakem heyetinin üst sınırı 1500tl olan ürünler sanırım. benim alışveriş 2652tl. içlerinden ikisini feda eder, hakem heyetine başvururum kalanlar için.

@Berke Kazankaya

en az biri için bu yoldan yürüyeceğim zaten ;)

@Cemali Avcı

http://i57.tinypic.com/t7jz1g.png

@Berke Kazankaya
bu pek iyi olmadı. o zaman cross 1300 ve cross 1800 için uğraşacağız. cross 5100 yazık oldu :)
ama benim siparişler tek tek. yani ödemeleri hep ayrı geçtim, farklı zamanlarda verdim siparişi. bu durumda her biri için ayrı başvuru hakkım oluyorsa o da güzel :)

@Cemali Avcı

Parasal sınır geçilirse Tüketici mahkemesi ilgileniyor.

Koray BASKIN

Arkadaşlar, ürünü aldım fakat mail gelmedi, yani para daha gitmedi sanırım. Bankaya baktım işlem provizyonda gözüküyor. Yani daha para yansıtılmamış sanırsam. İşleme geçmeden iptal etme durumları olur mu acaba? Siz de kontrol ettiniz mi bu durumu?

@KORKI

sipariş bazında ise durum her bir sipariş için ayrı ayrı başvuru yapılabilir. yok kişinin verdiği toplam siparişler içinse limti devreye girebilir. tabi bu benim düşüncem. yarın avukat arkadaşa da danışacağım.

@Yücel Demirkılıç

katılıyorum. durum bence kıskançlıktan ibaret.

not: kıskançlık duygusu olmadan bu durumu gerçekten içine sindiremeyen, vicdanen kendini rahat hissetmeyen arkadaşlar hariç bu yorumum için.

@Yılmaz Fatih

dört siparişim var. iki siparişim hariç diğerlerini k.kartımda bekleyen provizyonlarda görebiliyorum ;)

• Beğen
Tepkiler: Berke
Bir arkadaşım olay linkini gönderdiğinde ne olup bittiğine bir baktım ve bakar bakmaz da ortada büyük bir yanlışlık olduğunu görerek geçtim gittim.Neticede paraya da bisiklete de ihtiyacım olmadığını biliyordum.Linki gönderen kardeşime de "Sakın!" dedim.Bu işlerden "hayır" çıkmaz !

Yasa sizin yanınızdadır değildir ayrı konu.Satıcı ürününüzü gönderir ya da göndermez ve mahkekelik olursunuz,bu da ayrı konu.Şimdi burada bir malın üçte bir fiyatına satılıyor olmasından bahsediyoruz.Bir hata olduğu açık.Kimse ticari olarak o fiyatlara ürün satamaz.Birileri hata yaptı ve euro fiyatı tl olarak girildi.Satın alan için "Beni ilgilendirmez,hata yapmasalardı" demek belki yasal yükümlülüğü ortadan kaldırır.Ama bir de olayın diğer boyutu var.hukuka uygun da, inanç sistemimize ve ahlak sistemimize uygun mu?

Bir bisiklet aldığınızda "Allah kaza bela vermesin,güle güle kullanın" dilekleriyle gönül huzuruyla kullanmak var,bir de tersi.Ya bu hata yüzünden işinden olan,ya da kalbi kırılan biri size hakkını helal etmezse? O bisikletlere gönül ferahlığı ve huzurla binebilir misiniz.

Bu tür "İnanılmaz" fiyatlar gördüğünüzde yapılması gereken ilk iş bunu satıcı nezdinde doğrulatmaktır.Bir malın üçte biri fiyatına satılması için ya çalıntı,ya da satanın aklından zorunun olması lazımdır.Durumla ilgili son seçenek ise "Hata" dır.Bir hata yapılmıştır,der geçer gidersin.

Geri