Bir arkadaşım olay linkini gönderdiğinde ne olup bittiğine bir baktım ve bakar bakmaz da ortada büyük bir yanlışlık olduğunu görerek geçtim gittim.Neticede paraya da bisiklete de ihtiyacım olmadığını biliyordum.Linki gönderen kardeşime de "Sakın!" dedim.Bu işlerden "hayır" çıkmaz !
Yasa sizin yanınızdadır değildir ayrı konu.Satıcı ürününüzü gönderir ya da göndermez ve mahkekelik olursunuz,bu da ayrı konu.Şimdi burada bir malın üçte bir fiyatına satılıyor olmasından bahsediyoruz.Bir hata olduğu açık.Kimse ticari olarak o fiyatlara ürün satamaz.Birileri hata yaptı ve euro fiyatı tl olarak girildi.Satın alan için "Beni ilgilendirmez,hata yapmasalardı" demek belki yasal yükümlülüğü ortadan kaldırır.Ama bir de olayın diğer boyutu var.hukuka uygun da, inanç sistemimize ve ahlak sistemimize uygun mu?
Bir bisiklet aldığınızda "Allah kaza bela vermesin,güle güle kullanın" dilekleriyle gönül huzuruyla kullanmak var,bir de tersi.Ya bu hata yüzünden işinden olan,ya da kalbi kırılan biri size hakkını helal etmezse? O bisikletlere gönül ferahlığı ve huzurla binebilir misiniz.
Bu tür "İnanılmaz" fiyatlar gördüğünüzde yapılması gereken ilk iş bunu satıcı nezdinde doğrulatmaktır.Bir malın üçte biri fiyatına satılması için ya çalıntı,ya da satanın aklından zorunun olması lazımdır.Durumla ilgili son seçenek ise "Hata" dır.Bir hata yapılmıştır,der geçer gidersin.