6850-7770 civari ekran karti ve fx4100 veya athlon2 islemci ucuz bi tane am3+ anakart yeter kasa ve cevre ekipmani olarak suan kullandiklarin yeterlidir sanirim.
G3220 + Hd 7790 düşünüyorum. GTA 5 oynatmasın önemli değil. Kalan oyunlar Ultra-Med gezinir bence. 7790 Asus DirectCUII güzel bir kart.
@Hakan Can Onrat
Amd düşünmüyorum. Şu an her türlü intel önde bence. Alacağım işlemci Fx 4xxx serisini deviriyor. Sadece Fx 6300 deviremiyor. Zaten 6300 alana kadar İ3 4130 alırım. Ekran kartını HD 7790 alırım büyük ihtimalle önerdiklerinizden çok daha iyi gibi.
Tamam öncelikle spesifik bir liste çıkaracak kadar vaktim yok ancak bu bütçe ile ben olsaydım işlemci alırken intell'den uzak dururdum geri kalan kısmı için baya bir seçeneğim olurdu..
Fiyat olarak bahsettiklerimiz arasinda azimsanamayacak bir fark var ayrica deviriyor derken hangi alanda onu da anlayamadim oyun mu genel kullanim mi yoksa render sunucu amacli mi gerci bu fiyat bandinda sanirim genel kullanimdir en son olarak çok daha iyi demişsiniz bunada metin içinde cevap verdiğimi düşünüyorum.
Burada bisiklet alırken arkadaşlar sürekli bütçe arttır diye tavsiyelerde bulunduğunda önceden çok sinir oluyordum bilmediğim için.. Ama mtb alıp yarı fiyatına satınca gözüm açıldı.. Bu sebeple madem toplayacaksın kasayı yavaş yavaş topla işlemci ekran kartı ram bunlar önemli parçalar bari bu üçünü kasaya takarken aklında soru işaretleri kalmasın.. Acele etme derim.
G3220 Oyun ve tek çekirdek kullanımı konusunda iyi. Ayrıca güç tüketimleri neredeyse yarı yarıya. Ekran kartı evet biraz pahalı ama kısmak istemedim. Anakart İ7'ye kadar destek veriyor. İleride para olursa İ5 veya İ7'ye geçer rahatlarım. Şu an G3220 benim için füze gibi olacak çünkü 7 yıllık PC tek çekirdek 1,6 gHz. Bu arada bir arkadaşımda Pehenom II x4 var , 1-2 yıl kullandım bilgisayarını pek zevk vermiyor.
eğer 0 makine alıcak veya toplucaksanız günümüz oyunları çalıştırması çok zor.3 4 sene önceki oyunları oynarsınız ancak.gta5 olayı zaten imkansız.dolar ve avro yüzünden pcler inanılmaz pahalı.iyi bir oyun laptopu 1500 1700 arasındayken şu an 2 ye bile iyi bir laptop bulmak bile çok zor.
ACELE ETMEYİN !!
İşlemci ileride kesinlikle yükselecek , ekran kartı 7790 olacağı için herhangi bir şüphem yok . Oynayacağım oyunları high-med arası 35-60 fps oynatacağını düşünüyorum. (Gta 4 ,World of Tanks , Garry's Mod , DayZ , Arma II , Thief , BF 3-4 vs.)
22nm , Haswell bir işlemci oyun oynatamaz mı ? Şu an çoğu oyun 2 gHz çift çekirdeğin ötesine geçmiyor. Watch Dogs vs. hariç. Bu videoda işlemcinin ne kadar güçlü olduğunu görebilirsiniz. Herhangi bir darboğaz sözkonusu bile değil.
G3220 ile FX4100 u nasil karsilastiriyosun anlamiyorum fx her turlu daha iyi (tek cekirdek deme oyunlar 4 cekirdegi de verimli kullanabiliyor artik)
Güç tüketimide performansla orantili ama 2 kat değil zaten neredeyse yazmissin
Ekran karti olarak 7850 varken 7790 zaten saçma
Anakart zaten klasik 1150 soket alicaksin z77-87 değil i7 takarsan da ne kadar anlamli olur artik zaten intel her sene socket degistiriyo amd kac senede bir
Phenom 2 ler cok eski islemciler dusuk butce icin dedim ama 965 black edition oc ile canavar oluyor
Hala aksini savunucaksan bende yardimci olmayi kesiyim
LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
katılıyorum. amd her zaman için fiyat / performans anlamında masaüstünde lider.
masaüstü bilgisayar kullanırken her iki işlemciyi de kullandım. intel adamı delirtir. zırt pırt soket yeniler, yeni işlemci sürer piyasaya. benim gibi de biraz aç gözlüysen varın yoğun gider. ama amd ağırdan alır. 2-3 sene sağlam kullanırsın. üzmez de. herkesin dediği gibi ısınma problemi vs de yok.
+ sakın tek çekirdekli işlemciyle çift çekirdekli işlemciyi karşılaştırma. doğan mercedes kapışmasından başka birşey değil.
Peki sizce A8-5600K ve CF yapsak nasıl olur ? İşlemciyle ekran kartı CF yapılıyor ama sadece Hd 6670 desteği varmış CF için. Ekran kartını 2-3 ay sonra alacağım için AMD bakmıyorum fazla. APU şimdilik verimsiz diyorlar , zaten fiyatlar çok uçuk. Olmadı biraz daha sıkıp İ3 4130 bakacağız.
Crossfire icin ekran kartinda 2 tane pci-e x16 veya 1 tane x16 digeri x8-x4 olmasi lazim (bu durumdada performans duser 2 tane x16 kartta pahalidir) Ayrica crossfirede tek kartin bellegini kullanabilirsin ondan onermem.
Yok biliyorum zaten ancak anlayamamışım aynı şekilde onu da önermem oyun amacli degilse almaniz yeni nesil amd(a8-a10) size yetecektir amd in atiden kalma ekran kartinda uzmanligi var apulari güçlü oluyor.
Oyun oynarım ama yazdığım oyunlar. BU arada bütçeyi 350 lira kasarak değişik bir sistem yaptım. Bu gidişle yazın işe girmek lazım gibi duruyor. :islik:
Şu an 550 civarı bir para var elimde üstünü tamamlarsak alttaki sistem. Baktım olmuyor İntel'e devam
Kasa : Cooler Master CMP-350 500W
Anakart : Asus M5A78L LE AMD 760G/SB710 AM3+ DDR3 2000 MHZ (O.C)
İşlemci : Fx X4 4300 3.8MHz 8MB Cache 32nm (üstü gereksiz , zaten bütçeyi fazlasıyla aşıyor.)
Ram : G.Skill 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9
Ekran Kartı : GTX750 Twin Frozr Gaming GDDR5 1GB 128Bit Nvidia GeForce DX11.2 (Buna da kötü demezsiniz herhalde : Çekirdek hızı ; 1085 mHz , Bellek hızı 5010 mHz :rolleyes
Hdd : Toshiba 500 Gb 32 Mb Önbellek 7200 Rpm.
1200 felan ama canavar gibi oldu :evil: Olmadı yazın çalışır parayı ayarlarız.
Yanlarina fiyatlarini yazsaydin daha kolay degerlendirirdik bir de fx4100-4300 arasinda sadece hiz asirtma var yani kendin de yapabilirsin para vermeye degmez cikmam lazim dedigim gibi arastiramiyorum gece vaktim olursa cevaplarim.