Scudo Sports

Bilgisayardan anlayanların yardımını rica ediyorum.

anakartın o.c ye uygun olduğunu sanmıyorum. sitesinden o.c ile ilgili bişey yazmamışlar.
işlemcinin de o.c ye uygun olduğunu sanmıyorum. performanlı bi işlemci değil bence.
450 w lık psu ile zaten bu işe kalkışma. çünkü pc normalde 300 w çekiyorsa o.c yaptığında
ram + işlemci + ekran kartı ... 3lüsünün voltajı artacak ve 450 psu yetmeyecek.
eğer pc nin performansı yetmiyorsa o.c ile uğraşma bence yeni bi kasa toplasan daha iyi olur. pc yı cıss yapabilirsin.

Scudo
alacağın psu diğer donanımların var mı yok mu yazmamışsın ama sınırda, ekran kartları pci-x yuva versiyonu noktasında geriye dönük çalışabilirler ancak bu çalışabileceği normal bant genişliğinin bile sınırlanması anlamına gelir, buda performans kaybı olarak karşınıza çıkar. özetle bu anakarta bu ekran kartı masraftan başka bir sonuç doğurmaz. işlemcinin 3.5 e çıkması işlemci için her türlü koşul (psu gücü, soğutma ve işlemci üretim yerinin costa rica olması vb) uygun olsada sistemde takılı ramler kaliteli değil ise bu seferde ram frekans hızından tıkanır yine yolda kalırsın. benim sana yegane tavsiyem, bu sistemle uğraşma yeni bir sistem topla.

@c. kırmızı

valla abi saygisizlik olarak algilamada mudahale etmeden duramadim verdigin bilgilerin bir cogu yanlis
e6300 ocye en yatkin islemcilerden intelin
450 o sisteme yeter dedigim gibi oc yaptiginda daha cok guc cekicek diye bir sey yok oc yaparken voltaji da sen ayarliyorsun tabi cok dusurursen mavi ekrani alirsin ama e6300 oc acisindan iyi islemci ayarla oyle bir sorun olmaz voltaji da yukseltmeye kucuk hiz artislarinda gerek duymayacagin bir islemci
arkadas ocyi performans icin degil darbogaz icin demis darbogaz da yapmaz zaten ben de soylemistim
2. sayfadaki abininde
450 o sisteme hayli hayli yeter geriye donuk calisma veya bant genisliginin sinirlanmasi gibi bir durum yok
ayrica islemciye oc yapinca raminde oc olmasi durumu cok eskide kaldi onu da gectim ramin tikanmasi gibi bir durum da yok o sisteme 512 mb 600mhz cl11 ustu ram taksanda calisir tikanmak dedigin donmasi ise oyle bir durumlada islemciyi oc yaptiginda karsilasmaz dedigim gibi 512 ramle filan kullanmasi lazim sistemi

@Hakan Can Onrat

arkadaşın anakartı g31 çipsetli ddr2 667/800 mhz destekli işlemcide 1066 mhz şimdi yanılıyorsam sen beni düzelt. arakdaş ramlerini yazmamış. İşlemcide çarpan 7 ise anakart ile fsb 266 mhz de ramler 533 olur. şimdi bu işlemcinin 3.5 ghz olması için fsb anakarttta 500 olmalı. çünkü işlemci çarpan kilitli, bu durumda anakart kaldırsa bile sence ramler 1000 mhz de çalışabilirmi. Bu arada hadi çalıştı bunun içinde ramlerin zamanlamalarının dahi düşürülmesi lazım ki buda zaten getirisi götürüsünden az olan bir iş olur.

@Hakan Can Onrat

Peki hocam ben şimdilik Hd 7750 veya R7 250 alayım. İleri de de Core 2 Quad alırım yolumuza devam ederiz. Teşekkürler. :)

@celalettin aktas

Çarpan 10.5. Fsb 266 en fazla 800 fsb verebiliyor anakart , bu da çekirdek başı yaklaşık 8,4 gHz yapar :D Bu arada ramlar 800 mHz CL5 :)

@Hakan Can Onrat

Yani diyorsunuz ki bu sisteme R7 250 GDDR5 taksan sorun olmaz ? Darboğaz yapmaz mı diyorsunuz ? Yukarıda da yazdım , ileride Core 2 Quad alabilirim.

@Hakan Can Onrat

Pardon 80+ mı demişler ben 410 dedim değilmiş meğersem 409 w mış. İlla 80+ olması gerek diye bir şey yok demekki :D

Yaş aralığı vahim.
Ne ara tecrübe ettiniz de bunları yazabiliyorsunuz. Gidin çocukluğunuzu yaşayın.

e6300 islemcini hizi 1860 mhz degilmi 2800 nasil oluyor. islemciyi dogru yaziyorsunuz degilmi.

Hocam Core 2 Duo 1.8 , bu Pentium serisinden 2.8 gHz.

@sedat_slave

Ben mi? :D

pentium serisi ise ozaman da yine ramler frekans olarak oc olayini durdurur yada ramlere etki etmeden bir oc oc degildir. olede bolede bu sisteme oc yapsanda yapmasanda psikolojik harekattan baska bir sonuc ciknaz. o ekran karti tikamaz diyen genc arkadasada yazayim. 2 seritli otobanla 6 seritli otoban arasindaki fark neyse pcix yuvalari arasindaki farkda boledir. ihtiyac olmasa r7 ekran kartida eski yuvaya gore uretilirdi.

Quadcore q6600 işlemci+overclock desteklidir 8mb cache bellek,msı g31 m anakart,ekran kartımda gtx titan nvidia+4 gb ddr 2 remler var.çatır,çatır oyun ve program sıkıntı yok güç kaynağım'da 750 watt cooler master gxw

Q6600'a titan mı? Dalga geçiyorsunuz herhalde? :D

Niye dalga geçeyim işlemcinin oyunlarda çokda büyük bir rolü yok asıl iş remler ve ekran kartıdır.ayrıca q6600 efsane ve çok çok iyi bir işlemcidir.siz sanmayın'ki dünyanın en iyi ve hızlısı core i7 'dir.

Yoo en efsane işlemci q6600 ve en efsane ekran kartının gtx 8800 olduğunu biliyorum ama şu an en iyi işlemci budur > (link)

O paraya çok sağlam karbon bisiklet al daha iyi:) hem fiyatı yüksek olan herhangi bir ürünün iyi sonuç vereceği kesin değildir ! örnek benim gtx titan gibi:(

Arkadaşım eğer parçaları almadıysan ben benimkileri az önce satılığa çıkardım. Bitcoin Mining için aldım ancak 2 ay kullanıp kapadım Rig imi. İlgileniyor isen ilanlarda cep numaram var.

Anakart: MSI Z87-GD65 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 (OC)
(link)

GPU: Sapphire HD7950 GDDR5 3GB
(link)

PSU: CENTAURO SERİSİ 80PLUS 1000W
(link)

@celalettin aktas
g31 chipset 800-1066-1366 mhzye destek veriyor modeline gore islemci ocyi gectim ben zaten gerek yok yapsa bile 3.5 ta stabil calistirabilcek kadar ayari yapabilecek mi enes pek ustasi biri degil zaten anladigim kadariyla
yaptigin hesabi da tam kavrayamadim ramlerin calismasiyla ilgili
e6300 de çarpan kilidini kirabiliyorsun açık hale geliyor tum pentium 2 ler icin gecerli
sonucta enes bence hic ellemesin bunlari zaten sistem darbogaz yapmaz

yaptığım hesap core 2 duo e6300 model içindi. işlemcisini öyle sanmıştım, ve hesap da doğru. enesin işlemci Pentium dual core e6300 müş. taban fsb 200 mhz. bende zaten o/c yapmasından yana değilim. 3 defada uyardım. sistemin dar boğaz yapması kısmını amma velakin sen anlamamışsın. o/c sadece işlemciye yapılmaz, yani yapıldığında faydası olmaz. enesin sistem de ise ramler le birlikte girdiğinde o/c için sonuç alamadan ram den sebep mavi ekrana düşer. ram e uygun ayarları yaparsa da yaptığı o/c faydalı olmaz. tecrübeyle sabit deneyip görebilir. Bu arada çarpan kilidi de öyle her önüne gelenin elini kolunu sallayarak yapacağı iş değil. O yüzden tavsiyede bulunurken dikkatli olmak lazım.

Yani hocam ben şimdilik R7 250 alayım bir de PSU. Sonradan Core 2 Quad alırsam sorun olmaz sanırım ? Herşey için teşekkür ederim.

Geri