Scudo Sports

Bıktım şu bisiklete saygısızlıktan

Bu kadar yazdıktan sonra sonucu da aktarayım. Hoş tam olarak ne yapıldı bilmiyorum ama bana gelen cevap şu yönde:

Büyükşehir Belediyesi

Scudo
110 dB kornalardan alıp basacaksın bunlara.

• Beğen
Tepkiler: S26
Az önce İBB Beyaz Masa'ya aşağıdaki şikayeti ve eğitim yapılmasının gerekliliğini belirten bir form doldurdum. Sizlerde benzer şeyler yada aynı şeyi yazarsanız belki sonuca ulaşabiliriz.

"Ben ve benim gibi bir çok bisiklet kullanıcısı ülkemizdeki özellikle İstanbul trafiğindeki bisiklete saygısızlıktan memnunsuzluğumuzu belirtmek istiyoruz. Güzel İstanbul'umuzda sizin de bilip görebileceğiniz gibi Anadolu Yakası sahil kesimi dışında kullanım fazla yaygın değil ve trafikte de gerek otobüs, minibüs, dolmuş ve taksi gibi araçlardan da sözlü taciz, yolda sıkıştırma ve bisiklete saygısızlık duyuluyor. Size vereceğim internet adresinde de bir çok şikayet mevcut. Bisiklet yolları için İstanbul'a büyük bir yatırım planlarınız olduğunu biliyoruz ancak yukarıda belirttiğim araçların sürücülerine trafik ve trafik kuralları, yaya, bisiklet, motorsiklet ve kendilerinden ufak hususi araçlara saygı göstermeleri gerektiren bir eğitimin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu şikayetimi dikkate almanızı diliyorum. Güzel İstanbul'umuzu güzelleştirelim. Hem İstanbul trafiğini azaltalım. Hem egzos salınımını engelleyelim."

Söz konusu adres: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=81832&page=1

• Beğen
@Oktay Ataş

Aslında o şikayet metnine eklenebilecek daha pek çok konu da bulabiliriz forumda. Ne kadar çok olursa, o kadar işimize yarar.

@Mustafa Özgür Aslan

Ben genelde, yanımdan geçerken kısa korna çalmalarını olumlu karşılıyorum. Ben arkandayım gibi haber veriyorlar çünkü. Olması gereken de o, evet.

Bazıları, selam vermek için korna çalıyor. Turist sanıyorlar, onun için olabilir. Veya spor yaptığınızı görüyor prof. bir şekilde, moral vermek için çalıyor olabilirler.
Kısacası, korna çalanların büyük çoğunluğu iyi niyetli oluyor :)

Aynen aynen. Kısa çalıp geçenler var. Geçen kamyonetin biri çaldı 3 şeritli çevre yolunda. Yol da bomboştu. Baktım, aracı tanımıyorum. Adama baktım, el sallıyor. Ama adamı da tanımıyorum. Ben de selam verdim, hoşuma da gitti açıkçası. :)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@Serden Us

elbette ki çok konu var o yüzden benzerlerini yazarsak dedim :) direk aklıma gelenleri yazdım orada sadece, umarım bi sonuca ulaşırız.

• Beğen
@Oğuz Taş

hepimiz her gün işimizde birçok kişi ile uğraşıyoruz ama bu kurallara uymamamızı ya da insanları rahatsız etmemizi haklı göstermez. Emin olun otobüs şöförlüğü bu ülkedeki en yorucu ya da stresli iş değil.

• Beğen
Memleket bu gibi şöförlerle dolu
ben olsam önce konuşarak halletmeye çalışırım baktım olmuyo Dövebilirsek döveriz :)

• Beğen
Geçmiş olsun. Trafiktede deniz kuralları geçerli gibi büyük balık küçük balığı takmaz!Saygı hiç yok.

• Beğen
Arkadaşlar İBB Beyaz Masa'ya gönderdiğim şikayete cevap geldi. Buyrun paylaşayım.

T.C.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü
BEYAZMASA

Sayın OKTAY ATAŞ;

İlgi : 13/04/2011 19:05:37 Tarih ve 934884 Nolu Başvurunuz

Başvuru konunuz gereği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü 0212 453 78 78 ile görüşülmüş olup
alınan cevap şu şekildedir;

İstanbul genelinde faaliyet gösteren taksi şoförleri 2006 yılından bu yana şoför eğitimlerine tabi tutulmaktadır.2010 yılı itibari ile bu
eğitimlere minibüs ve taksi dolmuş şoförleri de dahil olacaklardır. Eğitime katılım gösterip başarı seviyesinin üzerinde not alan
şoförlere sertifika ve ticari taşıt kullanım belgesi verilecektir. Böylece daha bilinçli ve eğitimli şoförlerle ulaşım hizmeti sağlanacaktır.
Eğitimlerde devamsızlık yapan yapılan sınavda 70 puan barajının altında kalan şoförlere ticari taşıt kullanım belgesi verilmeyecektir.
bu belge ehliyet kadar önem taşıyacak bir belge olup ticari taşıt kullanım belgesi olmayanlar İstanbul genelinde toplu taşıma
araçlarını kullanamayacaklardır.
Ayrıca söz konusu olumsuzlukların yaşanması durumunda müdürlüğümüze ya da beyaz masaya gelen her türlü şikayet
değerlendirilmekte, emniyet ve zabıta denetim ekiplerine iletilmekte ve gerekli yasal işlem yapılmakta olup yapılan işlem hakkında
tarafınıza bilgi verilmektedir.
Denetim ekiplerimiz tarafından periyodik olarak yapılan denetimler hız kesmeden devam etmektedir.

Başvurunuzda yer alan diğer hususlar hakkında gerekli işlem ve değerlendirilmeler yapıldığında, konu içeriği ile ilgili yetkili personel
tarafından bilgilendirileceksiniz.

------------------------------------------------------

Aşağıda yer alan bağlantıdaki kısa ankete zaman ayırmanız, çalışmalarımızda bizim için yol gösterici ve belirleyici olacaktır.

(link)

İyi günler dileriz.

MİNE KÜBRA KERVAN
İBB BEYAZMASA
TANITIM VE HALKLA İLİŞKİLER UZMANI
02124551734
mine.kervan@ibb.gov.tr

ALO 153 BEYAZMASA

İstanbul genelinde faaliyet gösteren taksi şoförleri 2006 yılından bu yana şoför eğitimlerine tabi tutulmaktadır.2010 yılı itibari ile bu
eğitimlere minibüs ve taksi dolmuş şoförleri de dahil olacaklardır. Eğitime katılım gösterip başarı seviyesinin üzerinde not alan
şoförlere sertifika ve ticari taşıt kullanım belgesi verilecektir. Böylece daha bilinçli ve eğitimli şoförlerle ulaşım hizmeti sağlanacaktır.
Eğitimlerde devamsızlık yapan yapılan sınavda 70 puan barajının altında kalan şoförlere ticari taşıt kullanım belgesi verilmeyecektir.
bu belge ehliyet kadar önem taşıyacak bir belge olup ticari taşıt kullanım belgesi olmayanlar İstanbul genelinde toplu taşıma
araçlarını kullanamayacaklardır.

Bu güzelmiş işte, bilmiyordum.

Aynen İzmir de de aynı sorun yayalarda çoğunlukla maalesef; yolun ortasından yürüyorlar. Trafik sıkışıklığında, arabaların arasından geçiyorlar, belediye kaldırım yapmış oradan geçsene, karşıdan karşıya geçerken yaya yolunu kullansana, dolmuş Allah aşkına bir kere otobüs durağında dur ki ani hareketler yapmak zorunda kalmayalım. Allah a bin şükür şuana kadar 200 den fazla antreman tadında olan ortalama 60 km lik turlarımda başıma 2 si orta derecede ciddi, 3 ciddi olmayan kaza geldi, ama yaya ve araçlara bağırmak zorunda kalmamak bir Allah ın günün de nasip olmadı. Grup grup dolaşmanın en büyükkk faydası işte burda devreye giriyor sanırım; insanlar en azından daha fazla saygı duyuyorlar veyahut duymasalar da 1 den fazla kişi olduğumuzdan laf atamıyorlar ki ben 200 turumun 195 inde hem kendi başımaydım. :D Kardeşim sen de canını sıkma insanlar birgün Bisikletin ve Bisikletçiliğin ne demek olduğu anlayacaklar. Bizim de misyonumuz bir nevi bu. :)

• Beğen
ben amatör bir bisikletçiyim ortalamam 25 km sahilden yolun sağ tarafından giderken sırf otobüsçülerin değil tüm şöförlerin saygısızlıkları had safhada bu durumdan daha şimdiden oldukça şikayetçiyim geçtiğimiz yaz otobüsün tekinin altında kalıcaktım keza bisiklet yolundada farklı sorunlar var yayaların gelişi güzel yürümüleri ( bisiklet yolunda) kaskım olmasa çok ciddi kazalar geçirmiştim 1 kask kırdım bostancıda yani genelde bir sorun var insanlara spor yaptığımızı bizlere saygılı davranılması gerektiğini göstermemize mi ihtiyacımız var ancak spor yapmayan bir toplum bu şekilde saygısızca hareket edebilir ki bizim için bu garipsenmeyen bir durum haline geldi :/

• Beğen
Tepkiler: oğuz d. ve S26
Ben alıştım artık saygısızlığa. Mesela yolda giderken biri korna çalmayınca veya sinyal yakmadan dönmeyince acayip rahatsız oluyorum. Bi söz vardır:
"Ne insanlar gördüm araçları yok, ne araçlar gördüm içinde insan yok..."

• Beğen
Ben bu konuda en çok kadın şoförlerden şikayetçiyim, yolda bisikletli görmeye tahammül edemiyorlar. Kornaya dayananı mı ararsınız, gazı kökleyip yanımdan sıfır geçeni mi..

• Beğen
Ninja kaplumbağaların çizgi filimlerinde ki yıldızlardan al yanına 3-4 adet:) Fırlat arkasından delsin kaportasını diyeceğim ama kiralık sürücülerdendir o yani araç sahibinin suçu yok:)

Şaka bir yana; bu durumla bende çok karşılaşıyorum bazen gerçekten şiddete başvurmak geçiyor içimden yani o an sonunu düşünmeden davranmak geliyor içimden ama ŞU VAR Kİ; çözüm değil!!!

Çözüm; İl Trafik Komisyonu ve belediyelerin ortaklaşa çalışma yapıp, yaya ve bisikletçilerden gelen şikayetlerin çok daha ciddi değerlendirilmesini sağlamak ve yaptırımları arttırmak yani yüksek para cezaları verilmesini sağlamak.

Ayrıca;

Şehrinizde ki bisiklet gruplarıyla birlik olup, belki imza toplamak, belki Trafik Şube Müdürleri' ni ziyaret etmek bunlar yetmezse yol kesme eylemi son nokta olarakta:)
Hiç Bir Zafer Kolay Kazanılmıyor olsa gerek.
Bu bir savaş mı?
Evet, o an bir savaş yaşanıyor gerçekten. Kimin kazanması gerektiği belli olan bir savaş... (ne döktürdüm ama) :)

Kusra bakmasınlar ama kadınların çooook çoğu araba kullanmayı bilmiyor yada öğrenme biçimleri farklı.

İBB Beyaz Masa'dan ikinci cevap da geldi; buyrun:

T.C.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü
BEYAZMASA

Sayın OKTAY ATAŞ;

İlgi : 14/04/2011 10:15:49 Tarih ve 935004 Nolu Başvurunuz

Başvurunuzda bahsi geçen otobüs şoförlerinin bisikletlilere davranışı ile ilgili konu İETT Genel Müdürlüğüne ( 444 18 71 ) iletilmiş ve
aşağıdaki cevap alınmıştır;

Personellerimiz zaman zaman Halkla İlişkiler ve Motivasyon Eğitimine tabi tutulmaktadır. Gerek İETT gerekse Özel Halk Otobüsü
şoförlerine bu konuya dikkat etmeleri hususunda uyarı yapılmış olup, kurallara uymadığını düşündüğünüz araçları tarih saat ve araç
kodu ile birlikte tarafımıza bildirmeniz halinde gerekli işlemler yapılacaktır

Başvurunuzda yer alan diğer hususlar hakkında gerekli işlem ve değerlendirilmeler yapıldığında, konu içeriği ile ilgili yetkili personel
tarafından bilgilendirileceksiniz.

------------------------------------------------------

Aşağıda yer alan bağlantıdaki kısa ankete zaman ayırmanız, çalışmalarımızda bizim için yol gösterici ve belirleyici olacaktır.

(link)

İyi günler dileriz.

EMİNE KIZILTEPE UNAN
İBB BEYAZMASA
TANITIM VE HALKLA İLİŞKİLER UZMANI
02124551722
ekiziltepe@ibb.gov.tr

ALO 153 BEYAZMASA

• Beğen
Geri