Arkadaşlar İBB Beyaz Masa'ya gönderdiğim şikayete cevap geldi. Buyrun paylaşayım.
T.C.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü
BEYAZMASA
Sayın OKTAY ATAŞ;
İlgi : 13/04/2011 19:05:37 Tarih ve 934884 Nolu Başvurunuz
Başvuru konunuz gereği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü 0212 453 78 78 ile görüşülmüş olup
alınan cevap şu şekildedir;
İstanbul genelinde faaliyet gösteren taksi şoförleri 2006 yılından bu yana şoför eğitimlerine tabi tutulmaktadır.2010 yılı itibari ile bu
eğitimlere minibüs ve taksi dolmuş şoförleri de dahil olacaklardır. Eğitime katılım gösterip başarı seviyesinin üzerinde not alan
şoförlere sertifika ve ticari taşıt kullanım belgesi verilecektir. Böylece daha bilinçli ve eğitimli şoförlerle ulaşım hizmeti sağlanacaktır.
Eğitimlerde devamsızlık yapan yapılan sınavda 70 puan barajının altında kalan şoförlere ticari taşıt kullanım belgesi verilmeyecektir.
bu belge ehliyet kadar önem taşıyacak bir belge olup ticari taşıt kullanım belgesi olmayanlar İstanbul genelinde toplu taşıma
araçlarını kullanamayacaklardır.
Ayrıca söz konusu olumsuzlukların yaşanması durumunda müdürlüğümüze ya da beyaz masaya gelen her türlü şikayet
değerlendirilmekte, emniyet ve zabıta denetim ekiplerine iletilmekte ve gerekli yasal işlem yapılmakta olup yapılan işlem hakkında
tarafınıza bilgi verilmektedir.
Denetim ekiplerimiz tarafından periyodik olarak yapılan denetimler hız kesmeden devam etmektedir.
Başvurunuzda yer alan diğer hususlar hakkında gerekli işlem ve değerlendirilmeler yapıldığında, konu içeriği ile ilgili yetkili personel
tarafından bilgilendirileceksiniz.
------------------------------------------------------
Aşağıda yer alan bağlantıdaki kısa ankete zaman ayırmanız, çalışmalarımızda bizim için yol gösterici ve belirleyici olacaktır.
(link)
İyi günler dileriz.
MİNE KÜBRA KERVAN
İBB BEYAZMASA
TANITIM VE HALKLA İLİŞKİLER UZMANI
02124551734
mine.kervan@ibb.gov.tr
ALO 153 BEYAZMASA