Scudo Sports

Bike fit yaptırmak

Ben de geçen yaz 50₺ ye aynı yerde kal ayarı yaptırmıştım. O zaman bike fit 750₺ ye yapıyorlardı.

Sizin iyi ayarlar yapmanız sayesinde ortalama 60-70₺ lik kaş ayarı + seleyi öne alma ve boruyu yükseltme için 1.000₺ vermişsiniz.

Empati yapıyorum sadece yanlış anlamasın kimse, ben de gitsem ve herşey doğru seleyi yukarı almaya 1.000₺ versem sevinir miyim üzülür mü bilemedim 😁
1000 lira vermese yaptıklarının doğru olduğunu bilemeyecekti.. Evet şu ortamda iyi para ama bir dahaki sefere bike fit yaptırmasına gerek kalmayacak zira kendi yaptığı ayarlar hemen hemen doğru.

Scudo
Ben de geçen yaz 50₺ ye aynı yerde kal ayarı yaptırmıştım. O zaman bike fit 750₺ ye yapıyorlardı.

Sizin iyi ayarlar yapmanız sayesinde ortalama 60-70₺ lik kaş ayarı + seleyi öne alma ve boruyu yükseltme için 1.000₺ vermişsiniz.

Empati yapıyorum sadece yanlış anlamasın kimse, ben de gitsem ve herşey doğru seleyi yukarı almaya 1.000₺ versem sevinir miyim üzülür mü bilemedim 😁
Picasso nun iki farklı restoran hikayesi var
1)bir restorana gider dostalarıyla. şef "efendim bana bir anı verebilir misiniz? çocuklarıma, torunlarıma göstereyim, sevinsinler" der. picasso insanlık görsünler hissiyatıyla peçeteye bir şeyler çiziktirip imzalar. şef:

-bu benim için öylesine değerli ki, diye sözüne başlarken, picasso lafını keser ve
-evet öyle. o elindeki tam 100 bin dolar' der. şef, dehşete kapılmış bir halde;
-aman efendim, 2 saniye bile sürmedi yaptığınız. nasıl bu kadar pahalı olur? diye sorar.
picasso hemen unutulmaz cevabı verir.
-2 saniye artı 60 yıl.

2)picasso paris'te bir restorana gider. yemek esnasında picasso bir şeyler karalar. garson hesabı getirdiğinde çizimi uzatır garsona. garson "imzanızı atmamışsınız efendim" der. picasso yanıtlar. "sadece akşam yemeği yedik, restoranı satın almayacağız."

@Semih Cavdar & @gmfaruk
Elbette, örnekler çoğaltılabilir hatta, fabrikada üretim bandı bozulur, parçayı söküp götürüp tamir ettirip geri getirmek 1 hafta sürerken, saatte 100$ kayıp yapan fabrika için alternatif bir usta çağırılır. Usta aynı gün gelir, inceler ve bir çekiç ister. Bir yere bir kaç defa vurur ve sonra üretim bandı çalışmaya başlar. Fabrika sahibi ustaya teşekkür eder ve be kadar borcu olduğunu sorar. Usta 1.000$ ister. Fabrika sahibi, bu parayı vericem ama bana detaylı hakediş ver lütfen çünkü 5dk da bir iki kez vurdun, çok merak ediyorum der. Usta hakedişi hazırlar;
- çekiçle bir iki defa vurmanın bedeli: 1$
- nereye vuracağını bilmenin bedeli: 999$

Fabrika sahibi hakedişi görünce ustanın elini sıkar ve ödemesini yapar.

Ben de aynı görüşeyim. Sadece ironi yaptım. Ben de gitsem ve tüm ayarların doğru deyip yalnızca seleyi 1cm yükseltip bir tık ileri alsa;

- çok sevinirim, çünkü o güne kadar neredeyse doğru ayarlarla kullanıyormuşum, aferim bana.

- bir yanım da der ki, ulan bir seleyi yükseltti ona da 1.000₺ verdik tüh be der sanki :) sanki para boşa gitmiş gibi bir hissiyat oluşabilir bir an için.

Yoksa ayarların doğru olduğunu öğrenmenin bedeli de var doğrudur. 👌

Bugün bike fiti yaptırdım.. Sıfır masraf ile çıktım 😃 Sadece sele öne geldi, boru yükseldi ve kaller ayarlandı. Gidon, gidon boğazı bana tam olarak uygunmuş ve STİ kollara kadar hepsini çok iyi ayarlamışım 😎 Emre ile konuşurken monokok karbon gidon istediğimi söyledim, o da eğer kilo vermeye devam edip 6-7 kilo daha verirsem, daha agresif pozisyonda sürebileceğimi, onun için de 1 cm daha uzun gidon boğazlı gidon almamı söyledi. Gayet ilgiliydi, 2-3 gün ağrı olabilir, devam ederse gel bakalım abi dedi.
294216 dosyayı görüntüle294217 dosyayı görüntüle
emre çok ilgili, benim gibi amatör de olsanız profesyonel de olsanız ayırt etmeden çok güzel hizmet veriyor.
Çalınan bisikletim için gitmiştim. Yeni bisikletim ile de gitmeyi düşünüyorum. Ayrıca güncel fiyat ne olmuş? "yukarıda varmış, gördüm" :)

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Eylül ayında bikefit için kapınızı çalacağım. (Daha öncesi maddi nedenlerden ötürü imkansız :) Önden 3-5 sorum var.

1) Hafta içi 6'dan sonra çalışıyor musunuz? Randevu almak gerekiyor biliyorum. Ama saatlerinizi bilmiyorum. Hafta sonu çalışıyorsanız sorun yok tabii...

2) 1'den fazla bisiklet için bikefit yaptırmak istiyorsak (1i yol 1i gravel. Yolu daha bir antreman amaçlı kullanıyorum. Gravel uzun mesafe) indirim yapar mısınız :D

3) Bisikletimdeki (özellikle gravel) bazı parçaların son derece sorunlu olduğuna eminim. Mosso bir gidon koymuş gvlye... AMAN ALLAHIM... Hood ile gidonun başladığı yer arası 24 santim falan. Bu gidonun kesinlikle değişmesi gerek. (bikefite gitmeme gerek kalmadan değişmesi gerektiğine eminim. O derece. Tasarlayan adam kör falandı herhal)
Şimdi gidon değişimi yaparken tamamen farazi söylüyorum ''Dükkandaki şu gidonu almanız gerekli'' mi diyorsunuz yoksa ''Şu reache sahip, droplarındaki açı şu dereceyi geçmeyecek bir gidon almanız lazım'' mı diyorsunuz. Şundan söylüyorum. Specialized'ın gidonlarına 5-6 bin verecek kadar zengin değilim. Daha uygun alternatiflere yönelmek zorundayım.
Benzer durum (eğer ihtiyaç varsa) ayakkabı, stem vs. için de geçerli... Elbette uygun fiyatlı bir ürün bulursam onunla değiştiririm ama dediğim gibi gidona 5 bin verecek durumum yok... Ya da ne bileyim. Sele lazımsa ''Elimizde 'kelepir' pro stealth var. Al geç'' demek var, ''pelvis ölçünüz şu, almanız gereken selenin genişliği şu, aradaki boşluk da sallıyorum 2 mm olacak'' demek var.

4) Ben bundan sonra ''önce fit, sonra satın al'' şeklinde ilerlemek istiyorum. Hali hazırda kullandığım yol bisikletini elden çıkardıktan sonra, yeni bisiklet almadan önce size danışma şansım var mıdır? Bir de hali hazırda elinizde benim ölçülerim olacağı için bir indirim yapıyor musunuz?

Selamlar,

Bunlara cevap alabilmiş miydiniz? Ben de bikefit yaptırıp seleyi değiştirmek istiyorum, o yüzden bu soruları ben de merak ettim.

Teşekkürler şimdiden..

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Alamadım valla :D

• Beğen
Tepkiler: geniusbjk
Merhabalar, Istanbul'da bisikletsiz bike fit yapan nereler var? Yakın zamanda yeni bir bisiklet almayı planlıyorum ve öncesinde bike fit yaptırıp yanlış bir bisiklet alma riskini azaltmak istiyorum. Yakın zamanlarda bu tarz bir hizmet almış birileri varsa yol gösterebilirlerse çok sevinirim.

Bike fit ücretleri yukarıda bahsedildiği kadar fazla mı? Bilenler aydınlatırsa sevinirim.

İstanbul'da fit yapan 2 mağazanın bilgileri:

Aktif Pedal - Beşiktaş 1500 TL
Alatin Trek - Caddebostan 950 TL

İstanbul'da fit yapan 2 mağazanın bilgileri:

Aktif Pedal - Beşiktaş 1500 TL
Alatin Trek - Caddebostan 950 TL

Trek'i en son aradığımda kendi bisikletinizle gelmeniz gerekiyor demişlerdi. Aktif Pedal'da bisikletsiz bke fit (kesin bunun bir adı var) mümkün mü?

Trek'i en son aradığımda kendi bisikletinizle gelmeniz gerekiyor demişlerdi. Aktif Pedal'da bisikletsiz bke fit (kesin bunun bir adı var) mümkün mü?
Adı retul bike fit, kendi bisikletin yerine resimdeki sistemi kullanıp en ideal ölçüleri buluyorlar buna göre kadro boyu seçip gereken parçaları değiştirme yapıyorsun

Bike-Fit-Studio-Pre-Purchase-Bike-Fitting-Ireland-1024x687.jpg

Merhabalar, Istanbul'da bisikletsiz bike fit yapan nereler var? Yakın zamanda yeni bir bisiklet almayı planlıyorum ve öncesinde bike fit yaptırıp yanlış bir bisiklet alma riskini azaltmak istiyorum. Yakın zamanlarda bu tarz bir hizmet almış birileri varsa yol gösterebilirlerse çok sevinirim.
House of bike

Bisiklet almak için bisikletsiz de bike fit yapılıyor.

(link)
(link)
Adı retul bike fit, kendi bisikletin yerine resimdeki sistemi kullanıp en ideal ölçüleri buluyorlar buna göre kadro boyu seçip gereken parçaları değiştirme yapıyorsun

301381 dosyayı görüntüle
Retül fit sistemin adı diye biliyorum

Trek için evet kendi bisikletiniz ile gitmeniz gerekiyor. Aktif Pedal'da ise retül bisiklet var. Yani bisikletiniz olmadan gidip ölçülerinizi tespit edebileceğiniz makine.

Ben Tren Caddebostan mağazasında yaptırmıştım. Yapan arkadaş da milli bisikletçi, memnun kalmıştım kendisinden. Ağrılarımın sebebini bulup öneriler sunmuştu 1-2 parça değiştirmiştim sorunlar çözüldü.
Aktif Pedal ile de görüşmüştüm, adını unuttuğum görüştüğüm arkadaş da çok bilgili idi, o güveni şahsen aldım. Bir sonraki fiti Aktif Pedal'da yaptırıp bir de orayı denemek istiyorum.

Ben Tren Caddebostan mağazasında yaptırmıştım. Yapan arkadaş da milli bisikletçi, memnun kalmıştım kendisinden. Ağrılarımın sebebini bulup öneriler sunmuştu 1-2 parça değiştirmiştim sorunlar çözüldü.
Aktif Pedal ile de görüşmüştüm, adını unuttuğum görüştüğüm arkadaş da çok bilgili idi, o güveni şahsen aldım. Bir sonraki fiti Aktif Pedal'da yaptırıp bir de orayı denemek istiyorum.
Emre Trek kadrosundan ayrıldı. Sadece Salı günleri randevu ile Trek mağazasında fit işlemi yapıyor.

Yaptırmayı düşünen arkadaşlar için bilgi olarak bulunsun.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak ve lrfan
Merhabalar, bir şey sormak istiyorum. 1 yıldır düzenli bisiklet kullanıyorum, 2 ay önce yeni bisiklet alınca bikefit yaptırdım ve ondan beri yaklaşık 300 km sürdüm (her biri ortalama 30 km sürüşler) ancak ilk 4-5 kmden sonra sele acıtıyor ve sanki sele ucuna doğru kaydığımı hissediyorum. Ayrıca gidon boğazını 100 mm’den 90 mm’ye düşürmemize rağmen sürüş esnasında dirseklerimde ciddi bir acı oluyor. Sürekli sallayarak rahatlatmaya çalışıyorum (dirseklerin hafif kırık olmasının iyi olacağından bahsediliyor genelde, benimkiler dümdüz ve kilitlenmiş bir halde) hatta yol bisikleti kullanıyor olmama rağmen bu acıdan dolayı sürüşün neredeyse yarısında şehir bisikleti sürer pozisyonda gidonu tutuyorum.

Bikefit esnasında bir kaç kere aero bir pozisyon istemediğimi belirtmiştim ve isteğime göre ayarlandığı söylenmişti. Sorularım şunlar:
-Bisikletin üzerinde gelen stok sele 145 mm idi ama daha rahat hissettiriyordu. Acaba ona geri mi dönsem yoksa 160 mm başka bir sele mi kullansam?
- Hadi seleyi bi şekilde pedli tayta ek olarak jelli sele kılıfı filan çözdük diyelim, dirsek ağrısı gerçekten sürüşe çıkmak konusunda başlı başına motivasyon kırıcı. Ama bana zamanla vücudumun alışacağını ve hatta ileride 100 mm boğaza geri döneceğimi söylediler. Sabredip üzerine gitmeye devam mı etmek lazım?

Bu soruları bikefit yaptırdığım yerle konuşmam ilk seçenek olabilirdi aslında, ama ölçümler manuel yapılınca dışarıdan bir değerlendirmeye de ihtiyaç duydum. Bir de forumdan bir fikir alırsam en azından deneme yanılma bi daha hem seleye hem boğaza para vermekten kurtulacağımı düşünüyorum. Bulunduğum şehir itibarıyla alternatif bir bikefit seçeneği yok. Bu arada aktif olarak boksla da ilgilendiğim için trisepslerin kuvvetsizliği seçeneğini eledim zihnimde.

Merhabalar, bir şey sormak istiyorum. 1 yıldır düzenli bisiklet kullanıyorum, 2 ay önce yeni bisiklet alınca bikefit yaptırdım ve ondan beri yaklaşık 300 km sürdüm (her biri ortalama 30 km sürüşler) ancak ilk 4-5 kmden sonra sele acıtıyor ve sanki sele ucuna doğru kaydığımı hissediyorum. Ayrıca gidon boğazını 100 mm’den 90 mm’ye düşürmemize rağmen sürüş esnasında dirseklerimde ciddi bir acı oluyor. Sürekli sallayarak rahatlatmaya çalışıyorum (dirseklerin hafif kırık olmasının iyi olacağından bahsediliyor genelde, benimkiler dümdüz ve kilitlenmiş bir halde) hatta yol bisikleti kullanıyor olmama rağmen bu acıdan dolayı sürüşün neredeyse yarısında şehir bisikleti sürer pozisyonda gidonu tutuyorum.

Bikefit esnasında bir kaç kere aero bir pozisyon istemediğimi belirtmiştim ve isteğime göre ayarlandığı söylenmişti. Sorularım şunlar:
-Bisikletin üzerinde gelen stok sele 145 mm idi ama daha rahat hissettiriyordu. Acaba ona geri mi dönsem yoksa 160 mm başka bir sele mi kullansam?
- Hadi seleyi bi şekilde pedli tayta ek olarak jelli sele kılıfı filan çözdük diyelim, dirsek ağrısı gerçekten sürüşe çıkmak konusunda başlı başına motivasyon kırıcı. Ama bana zamanla vücudumun alışacağını ve hatta ileride 100 mm boğaza geri döneceğimi söylediler. Sabredip üzerine gitmeye devam mı etmek lazım?

Bu soruları bikefit yaptırdığım yerle konuşmam ilk seçenek olabilirdi aslında, ama ölçümler manuel yapılınca dışarıdan bir değerlendirmeye de ihtiyaç duydum. Bir de forumdan bir fikir alırsam en azından deneme yanılma bi daha hem seleye hem boğaza para vermekten kurtulacağımı düşünüyorum. Bulunduğum şehir itibarıyla alternatif bir bikefit seçeneği yok. Bu arada aktif olarak boksla da ilgilendiğim için trisepslerin kuvvetsizliği seçeneğini eledim zihnimde.
Yol bisikleti ve erkek için 160 mm sele çok geniş. Büyük ihtimal bu yüzden öne kayıyorsunuz. 145 mm bile geniş sayılır ama idare eder. Leğen kemiği genişliğiniz kaç mm çıktı?

Dirseklerinizi kırık tutamıyorsanız, ya esnek değilsiniz ve yeterince eğilemiyorsunuz, ya da bisikletin reach denilen uzunluğu (seleden elciklere olan uzaklık) size fazla geliyor. Esnekliğinizi arttırarak bu sorun çözülebilir belki. Diğer seçenek ise reach i kısaltmak. Gidon boğazını yatayda ters takarak gidonu yükseltebilir, reach i kısaltabilirsiniz.

Geri