Carraro G2 bisikletimde 1 seneden beri kilitli pedal kullanıyorum.Forumda kilitli pedal konularını araştırırken çok korkutucu şeyler

okudum.Lan dedim kilitli pedal kullanılır mı? Aman dedim boşver, al kilitli pedalı. O kadar memnunum ki kilitli pedaldan.
Düştüm mü, tabi ki düştüm. Hatta en son 2 hafta önce düştüm, arkadaşın yanına yaklaşırken telefonla konuşuyordum. Sağ ayağımı kilitli pedaldan kurtarmış yavaşlıyordum sol elimdeki telefonda kulağımdaydı ,sol ayağımı kurtarırken gidona kulağımdaki telefondan dolayı tutamayınca düştüm. Bu da hemen beynimin bir köşesine kazındı, büyük ihtimal refleks haline gelir ve bir daha böyle bir şey yapmam. Yani ben taze bisikletçi olarak diyorum ki kilitli pedal candır. O kadar korkutmayın kendinizi. Performansı bir kenara bırakın, bisikletle bütünleşme adına verdiği his çok güzel.
Anlamadığım noktaysa forumda bazı kişilerin bu kadar performans peşinde koşarken; gerek antrenman yaparak, gerek bisikleti hafifletmek için bu kadar uğraşırken kilitli pedal olayını bu kadar korkutucu olarak görmeleri