Sahsi gorusum kilitli pedal bir yaris ekipmani, gunluk hayat icin uygun degil, hatta tehlikeliKilitli pedal, performans ve konfor vaadi ile çok faydalı bir ekipman olarak anlatılıyor ancak alışana kadar bisikletten çok götürüsü oluyor. Ortalama değil 1-2 kez düşsek bile arka aktarıcı kırılması, kadro kulağı yamulması/kırılması, gidon ya da sti kollarının kırılması gibi faydadan çok zarar verdiği sonuçları geçtim; vücudumuzda kırık,ezilme gibi kötü sonuçlar doğurması da her zaman var,ki @Can Çelik abinin imâ ettiği gibi, aktif trafik içinde ölümümüzü bile hazırlayabilir .... Gülü seven dikenine katlanır (saplanır)
Tabani sert bir ayakkabi ile cozdum ben o olayi.valla performans olarakta hızımı 1 veya 1,5 km/h arttırdı zamanla pedal tekniğine biraz daha adapte olunca belki daha fazla artar. Ama öyle aman aman bir fark yok yani. Ama şu var ki, normal ayakkabı pedal çevirirken bükülüyor esniyordu buda ayağıma aşırı baskı veriyordu şuan o konuda çok rahatladım
Sirf ayagini pedaldan ayirmamak icin kirmizi isikta durmadan gecen bir suru insan taniyorumTrafiğin yoğun, dur kalkın fazla olduğu yerlerde kilitli pedal yarardan çok zarar getirir. Geçmiş olsun.
Kac defa duserseniz dusun, ozellikle sehir icinde ongoremediginiz bir senaryo cikabilir karsiniza. Ayaklarimin pedala bagli olmasi dusuncesi hosuma gitmiyor.Geçmiş olsun. Düşmeden öğrenilmiyor maalesef. En az bir kere düşüp o acıyı yaşamanız gerekiyor. Zaten o düşüş ders oluyor ve beraberinde insan artık düşmemeyi öğreniyor.
kesinlikle katılmıyorum,yol bisikleti kullanım amacına uygun (hız performans) icad edilmiş bir ekipman,şehir bisikleti katlanır bisiklette gerek duyulmayabilir ki bende zamnında -şehir bisikletimde kullanmamıştım hatta dağ bisikletimde bile kullanmadım platform pedal kafi gelmişti,uygun ayakkabı kilit kombinasyonu ile yol bisikletine hükmedebilmek,doğru kal ayarı ile diz bacak sakatlıklarının önüne geçmek,gücü aktarabilmek ve tek parça olabilmek için ideal bir ekipman.kilitli pedal bir yaris ekipmani, gunluk hayat icin uygun degil, hatta tehlikeli
çevre kontrolü yaparım,kesinlikle ama kesinlikle tehlike arz etmiyorsa bende geçerim.en ufak tereddütte geçmem dururum,kimseyi tehlikeye atmaya ve tedirgin etmeye hakkımız yok.Sirf ayagini pedaldan ayirmamak icin kirmizi isikta durmadan gecen bir suru insan taniyorum
uzun süredir kullanıyorum,bir süre sonra kas hafızanıza kazınıyor ve siz istemesenizde refleks haline geliyor ve nasıl çıkardığınızı fark etmiyorsunuz bile.Ayaklarimin pedala bagli olmasi dusuncesi hosuma gitmiyor.
Dağ bisikleti kullanıyorsanız paltform pedallar var üzeri kendinden çivili,kayma riski sıfır diyebilirim,internette aratın tavsiye ederim.Benim de pedallarım çok basit plastik ve kilitli pedal konusunda ben de çekimserim. Yağmurda kayma yapmayacak iyi kilitsiz pedallar önerebilir misiniz peki?
şehir bisikletinde gereksiz zaten ben sandaletle bile uzun tura çıkıyordum,yol bisikletine geçince belki hissedersiniz.Kilitli pedal ihtiyacı hiç hissetmedim.
Evet dağ bisikleti kullanıyorum, çok teşekkür ederim.Dağ bisikleti kullanıyorsanız paltform pedallar var üzeri kendinden çivili,kayma riski sıfır diyebilirim,internette aratın tavsiye ederim.
buda link (link)
şehir bisikletinde gereksiz zaten ben sandaletle bile uzun tura çıkıyordum,yol bisikletine geçince belki hissedersiniz.
Bu çiviler ayakkabı tabanına zarar veriyor mu? Linkteki ürünün yorumlarında biri öyle bir şeyden bahsetmiş.Dağ bisikleti kullanıyorsanız paltform pedallar var üzeri kendinden çivili,kayma riski sıfır diyebilirim,internette aratın tavsiye ederim.
buda link (link)
şehir bisikletinde gereksiz zaten ben sandaletle bile uzun tura çıkıyordum,yol bisikletine geçince belki hissedersiniz.
çivilerin uzunluğunu ayarlayabiliyorsunuz,o yüzden ayağa batma yada ayakkabıya zarar verecek kadar çıkıntılı kullanmaya gerek kalmıyor.Bu çiviler ayakkabı tabanına zarar veriyor mu? Linkteki ürünün yorumlarında biri öyle bir şeyden bahsetmiş.
Evet çiviler ayakkabı tabanının içinden geçiyor. Benim 5.10 freeriderların altı yıprandı bu yüzden fakat bunun olması doğal bir şey.Bu çiviler ayakkabı tabanına zarar veriyor mu? Linkteki ürünün yorumlarında biri öyle bir şeyden bahsetmiş.
Ben crankbrothers stamp 1 kullanıyorum memnunum fakat her ne kadar çivili pedal olursa olsun eğer flat pedal ayakkabısı giymiyorsanız pek bir şey fark etmiyor ayak tutuşu bakımından.Evet dağ bisikleti kullanıyorum, çok teşekkür ederim.
Yumuşak tabanlı her türlü spor ayakkabı o işi görür diye düşünüyorum....eğer flat pedal ayakkabısı giymiyorsanız pek bir şey fark etmiyor ayak tutuşu bakımından.
Ben çeşitli ayakkabılar denedim hiç biri platform ayakkabısı kadar tutunamadı. Yumuşak tabanlı ayakkabılar çok çabuk parçalanıyor çivili pedal ile kullanınca. Platform ayakkabı ile kaliteli bir çivili pedala bastığın zaman kilitli pedal kullanıyormuş hissi veriyor. İstesem de ayağım pedal üstünde kaymıyor ve hareket etmiyor anca ayağımı kaldırıp pedaldan ayırmam gerekiyor ve normal ayakkabılar çok fazla esniyor pedal üzerinde buda güç kaybına sebep oluyor.Yumuşak tabanlı her türlü spor ayakkabı o işi görür diye düşünüyorum.
Kendi tecrübeme gelirsek doğa yürüyüşü için tasarlanmış gezi ayakkabıları mükemmel oluyor.
Özellikle şu ayakkabıyı kullanıyordum ve çok memnundum. 314000 dosyayı görüntüle
Sonra dağ bisikletinde de kilitli pedal kullanmaya başladım. Ve yanlış bilgi yayılmasın, düşünce çıkıyor.😅
işte bu kendi kendine öğrenme tekniği.Geçmiş olsun.Yavaş yavaş adaptasyon sürecini tamamlıyorsun.Yakın da alışırsın.Bugün yine düştüm. Şehir içinde sağ şeritten giderken önümdeki araç duraksıyordu bende devam eder diye yavaştan gidiyordum araç hareket etmedi 2 metre kalmıştı bende ayağımı kurtaramadım ve yine düştüm. İşi garantiye alıp daha erkenden ayağımı kurtarmalıydım.
Bugün yine düştüm. Şehir içinde sağ şeritten giderken önümdeki araç duraksıyordu bende devam eder diye yavaştan gidiyordum araç hareket etmedi 2 metre kalmıştı bende ayağımı kurtaramadım ve yine düştüm. İşi garantiye alıp daha erkenden ayağımı kurtarmalıydım.