Scudo Sports

Ben de düştüm :)

Öncelikle geçmiş olsun. Kilitli pedal büyük konfor, fakat düşmeden de olmuyor. Dört Beş defa düşmüşümdür ama ikisi bisiklet yolundaki yayalar yüzündendi çok net bir şekilde hatırlıyorum. Bu sebeple kilitli pedal için platformum var, yaya ve araç trafiği bitene kadar platformda kullanıyorum.

Scudo
Kilitli pedal, performans ve konfor vaadi ile çok faydalı bir ekipman olarak anlatılıyor ancak alışana kadar bisikletten çok götürüsü oluyor. Ortalama değil 1-2 kez düşsek bile arka aktarıcı kırılması, kadro kulağı yamulması/kırılması, gidon ya da sti kollarının kırılması gibi faydadan çok zarar verdiği sonuçları geçtim; vücudumuzda kırık,ezilme gibi kötü sonuçlar doğurması da her zaman var,ki @Can Çelik abinin imâ ettiği gibi, aktif trafik içinde ölümümüzü bile hazırlayabilir .... Gülü seven dikenine katlanır (saplanır)
Sahsi gorusum kilitli pedal bir yaris ekipmani, gunluk hayat icin uygun degil, hatta tehlikeli

valla performans olarakta hızımı 1 veya 1,5 km/h arttırdı zamanla pedal tekniğine biraz daha adapte olunca belki daha fazla artar. Ama öyle aman aman bir fark yok yani. Ama şu var ki, normal ayakkabı pedal çevirirken bükülüyor esniyordu buda ayağıma aşırı baskı veriyordu şuan o konuda çok rahatladım
Tabani sert bir ayakkabi ile cozdum ben o olayi.
Trafiğin yoğun, dur kalkın fazla olduğu yerlerde kilitli pedal yarardan çok zarar getirir. Geçmiş olsun.
Sirf ayagini pedaldan ayirmamak icin kirmizi isikta durmadan gecen bir suru insan taniyorum
Geçmiş olsun. Düşmeden öğrenilmiyor maalesef. En az bir kere düşüp o acıyı yaşamanız gerekiyor. Zaten o düşüş ders oluyor ve beraberinde insan artık düşmemeyi öğreniyor.
Kac defa duserseniz dusun, ozellikle sehir icinde ongoremediginiz bir senaryo cikabilir karsiniza. Ayaklarimin pedala bagli olmasi dusuncesi hosuma gitmiyor.

kilitli pedal bir yaris ekipmani, gunluk hayat icin uygun degil, hatta tehlikeli
kesinlikle katılmıyorum,yol bisikleti kullanım amacına uygun (hız performans) icad edilmiş bir ekipman,şehir bisikleti katlanır bisiklette gerek duyulmayabilir ki bende zamnında -şehir bisikletimde kullanmamıştım hatta dağ bisikletimde bile kullanmadım platform pedal kafi gelmişti,uygun ayakkabı kilit kombinasyonu ile yol bisikletine hükmedebilmek,doğru kal ayarı ile diz bacak sakatlıklarının önüne geçmek,gücü aktarabilmek ve tek parça olabilmek için ideal bir ekipman.
Sirf ayagini pedaldan ayirmamak icin kirmizi isikta durmadan gecen bir suru insan taniyorum
çevre kontrolü yaparım,kesinlikle ama kesinlikle tehlike arz etmiyorsa bende geçerim.en ufak tereddütte geçmem dururum,kimseyi tehlikeye atmaya ve tedirgin etmeye hakkımız yok.
Ayaklarimin pedala bagli olmasi dusuncesi hosuma gitmiyor.
uzun süredir kullanıyorum,bir süre sonra kas hafızanıza kazınıyor ve siz istemesenizde refleks haline geliyor ve nasıl çıkardığınızı fark etmiyorsunuz bile.
hiç kullanmadığınızı düşünerek,kesinlikle deneyimlemelisiniz,bugüne kadar kullanmadığınıza pişman olmazsınız belki ama yol bisikletinde olmazsa olmaz bir ekipman olduğunu hissedeceksiniz,sağlıklı sürüşler.

Düşen herkese geçmiş olsun. Kilitli pedal ihtiyacı hiç hissetmedim. Bana vereceği ekstra pedal gücüne de ihtiyaç duymuyorum. Sadece tek bir an oldu acaba diye düşündürten. O da yağmur yağdığında oldu. Ayakkabı ıslandığında ayak pedaldan kayıyor. Bu da tehlike arz ediyor. Yağmurlu havalarda sürmediğim için çok da gerek duymadım yani.

Kilitli pedal kullanan amatörlerin çok azı sağladığı ekstra güce ihtiyaç duyuyor arkadaşlar.
Denemeyen bilmez doğal olarak. Ayarları iyi yapıldığında sürüş keyfini ciddi yükselten bir donanım.
Bir de sürüş esnasında fark etmeden pedala yanlış basabiliyor insan. O durumu da ortadan kaldırıyor.

Kilitli pedala geçiş süreci biraz sıkıntılı gibi gözüküyor dışardan fakat alışılmayacak birşey değil , kilitli pedala geçmek için düştüğünüzde üzülmeyeceğiniz bir bisikletiniz varsa onun üstünde alışana kadar sürüş yaptın, zaten oluşabilecek bütün düşme senaryolarına karşı kısa sürede tecrübe edeceğinize eminim.

Benim de pedallarım çok basit plastik ve kilitli pedal konusunda ben de çekimserim. Yağmurda kayma yapmayacak iyi kilitsiz pedallar önerebilir misiniz peki?

Benim de pedallarım çok basit plastik ve kilitli pedal konusunda ben de çekimserim. Yağmurda kayma yapmayacak iyi kilitsiz pedallar önerebilir misiniz peki?
Dağ bisikleti kullanıyorsanız paltform pedallar var üzeri kendinden çivili,kayma riski sıfır diyebilirim,internette aratın tavsiye ederim.
buda link (link)
Kilitli pedal ihtiyacı hiç hissetmedim.
şehir bisikletinde gereksiz zaten ben sandaletle bile uzun tura çıkıyordum,yol bisikletine geçince belki hissedersiniz.

Dağ bisikleti kullanıyorsanız paltform pedallar var üzeri kendinden çivili,kayma riski sıfır diyebilirim,internette aratın tavsiye ederim.
buda link (link)

şehir bisikletinde gereksiz zaten ben sandaletle bile uzun tura çıkıyordum,yol bisikletine geçince belki hissedersiniz.
Evet dağ bisikleti kullanıyorum, çok teşekkür ederim.

buda link (link)

Bu çiviler ayakkabı tabanına zarar veriyor mu? Linkteki ürünün yorumlarında biri öyle bir şeyden bahsetmiş.

Bu çiviler ayakkabı tabanına zarar veriyor mu? Linkteki ürünün yorumlarında biri öyle bir şeyden bahsetmiş.
çivilerin uzunluğunu ayarlayabiliyorsunuz,o yüzden ayağa batma yada ayakkabıya zarar verecek kadar çıkıntılı kullanmaya gerek kalmıyor.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Evet çiviler ayakkabı tabanının içinden geçiyor. Benim 5.10 freeriderların altı yıprandı bu yüzden fakat bunun olması doğal bir şey.
Evet dağ bisikleti kullanıyorum, çok teşekkür ederim.
Ben crankbrothers stamp 1 kullanıyorum memnunum fakat her ne kadar çivili pedal olursa olsun eğer flat pedal ayakkabısı giymiyorsanız pek bir şey fark etmiyor ayak tutuşu bakımından.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
...eğer flat pedal ayakkabısı giymiyorsanız pek bir şey fark etmiyor ayak tutuşu bakımından.
Yumuşak tabanlı her türlü spor ayakkabı o işi görür diye düşünüyorum.
Kendi tecrübeme gelirsek doğa yürüyüşü için tasarlanmış gezi ayakkabıları mükemmel oluyor.
Özellikle şu ayakkabıyı kullanıyordum ve çok memnundum.
Screenshot_20240121_201440_Chrome.jpg

Sonra dağ bisikletinde de kilitli pedal kullanmaya başladım. Ve yanlış bilgi yayılmasın, düşünce çıkıyor.😅

• Hahaha
Tepkiler: by0ne ve kaganarda
Yumuşak tabanlı her türlü spor ayakkabı o işi görür diye düşünüyorum.
Kendi tecrübeme gelirsek doğa yürüyüşü için tasarlanmış gezi ayakkabıları mükemmel oluyor.
Özellikle şu ayakkabıyı kullanıyordum ve çok memnundum. 314000 dosyayı görüntüle
Sonra dağ bisikletinde de kilitli pedal kullanmaya başladım. Ve yanlış bilgi yayılmasın, düşünce çıkıyor.😅
Ben çeşitli ayakkabılar denedim hiç biri platform ayakkabısı kadar tutunamadı. Yumuşak tabanlı ayakkabılar çok çabuk parçalanıyor çivili pedal ile kullanınca. Platform ayakkabı ile kaliteli bir çivili pedala bastığın zaman kilitli pedal kullanıyormuş hissi veriyor. İstesem de ayağım pedal üstünde kaymıyor ve hareket etmiyor anca ayağımı kaldırıp pedaldan ayırmam gerekiyor ve normal ayakkabılar çok fazla esniyor pedal üzerinde buda güç kaybına sebep oluyor.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Şehir bisikletinde gereksiz değil bence. Bisiklet 4 eksenli hale geliyor, yağmurda 1 saniye kayıp hiç pedala güç vermediğiniz için, karda 5 saniye boyunca kayıp gidon iki yana sallanırken sırf eğere biner gibi bisikleti aynakoldan dengeleyebildiğiniz için düşmeden atlattığınız anlar oluyor. Patinaj olmadığı için müthiş bir özellik, çok düşük kuvvetlerde pedal çevirmenizi sağlıyor.
Bence sorun bikefitten anlamayan bisiklet mağazaları. "Nasıl olsa gevşeyecek" diye tek başınıza çıkaramayacağınız kadar yay ayarını sıkıyorlar, ayağınıza takılı kalıyor devriliyorsunuz. Bu sırada gidon göğüs kafesinize çarparsa benim gibi karaciğerinizden yaralanıyorsunuz.
Tam tersine en gevşek ayarda klipsi ayarlansa, kullandıkça sırf ayaktan açılmayacak kadar gerginlikte çok konforlu bir kavrama mekanizması.

Halı saha ayakkabıları hem tabanının sert olması hem de kaymaz olması sayesinde bisiklet kullanmaya çok uygun.
1706187198465.png

• Beğen
Tepkiler: yusuf_49
Bugün yine düştüm :( . Şehir içinde sağ şeritten giderken önümdeki araç duraksıyordu bende devam eder diye yavaştan gidiyordum araç hareket etmedi 2 metre kalmıştı bende ayağımı kurtaramadım ve yine düştüm. İşi garantiye alıp daha erkenden ayağımı kurtarmalıydım.

Bugün yine düştüm :( . Şehir içinde sağ şeritten giderken önümdeki araç duraksıyordu bende devam eder diye yavaştan gidiyordum araç hareket etmedi 2 metre kalmıştı bende ayağımı kurtaramadım ve yine düştüm. İşi garantiye alıp daha erkenden ayağımı kurtarmalıydım.
işte bu kendi kendine öğrenme tekniği.Geçmiş olsun.Yavaş yavaş adaptasyon sürecini tamamlıyorsun.Yakın da alışırsın.
Allah beterinden korusun herkesi.

• Beğen
Tepkiler: Anonim
Geri