Scudo Sports

Ben de düştüm :)

kilit pedallı bisikletten adam düşüyor çok komik.
(link)

(Üstteki video shorts olduğu için ekran cıkmadı)

Bu en komiği. Adam düşerken ayağını pedaldan kurtarmak için ayağını yukarı kaldırınca bisiklet de yukarı kalkıyor.

Yukarda yorumlarda biri "ayağınıza takılı kalıyor devriliyorsunuz. Bu sırada gidon göğüs kafesinize çarparsa benim gibi karaciğerinizden yaralanıyorsunuz." demiş. Aman diyeyim.

Kilit pedal yıllar önce alsam mı diye düşünmüştüm, mantıksız, tehlikeli, gereksiz, pahalı bulup almamıştım. Ayrıca bisiklette çirkin bir görüntü de yapıyor.

Scudo
kilit pedallı bisikletten adam düşüyor çok komik.
(link)

(Üstteki video shorts olduğu için ekran cıkmadı)

Bu en komiği. Adam düşerken ayağını pedaldan kurtarmak için ayağını yukarı kaldırınca bisiklet de yukarı kalkıyor.
Valla ben gülmedim.

Valla ben gülmedim.
Adamlar şanssızlık yüzünden düşseler ben de gülmezdim ancak adamlar kilit pedal seçimleri yüzünden düşüyorlar. Yani kader değil. Sağlık / parasal zarara uğramıyorlar. Dolayısıya geriye gülmek kalıyor. Youtube'ta bu videolardan bayagı cok var. Bir tanesinde adam kilitten kurtulamayıp yamaçtan aşağı yuvarlanıyor. Normal pedal kullansa olmayacak gereksiz durumlar. Çin'de biri kilit pedal sayesinde şehiriçinde belediye otobüslerinin arasında makas atarken video çekmiş. İşe yaradığı durum bu.
Her yorumunu okuduğumda daha da saçmaladığını görmek beni şaşırtmıyor artık.
Pek sportmence bir yorum değil.

• Beğen
Tepkiler: SlowButProud
Adamlar şanssızlık yüzünden düşseler ben de gülmezdim ancak adamlar kilit pedal seçimleri yüzünden düşüyorlar. Yani kader değil. Sağlık / parasal zarara uğramıyorlar. Dolayısıya geriye gülmek kalıyor. Youtube'ta bu videolardan bayagı cok var. Bir tanesinde adam kilitten kurtulamayıp yamaçtan aşağı yuvarlanıyor. Normal pedal kullansa olmayacak gereksiz durumlar. Çin'de biri kilit pedal sayesinde şehiriçinde belediye otobüslerinin arasında makas atarken video çekmiş. İşe yaradığı durum bu.
....

Kilitli pedal kullanıyor olmak şarj edilme tehlikesini arttırır mı?

Bence de, nedeni kadar saçma.

Bursa Kestel'de ATV'li cocukların havalı görünen bisikletlinin üstüne ATV'yi sürmesi ile kilit pedaldan kaynaklı gereksiz düşmelerin komik olması arasında bağlantı kurmak kadar saçma değil.

Kilit pedal yüzünden düşen adamları sadece ben değil Youtube ta onbinlerce kişi komik buluyor. Bu durumdan bir problem yapmanız gereksiz.

Bursa Kestel'de ATV'li cocukların havalı görünen bisikletlinin üstüne ATV'yi sürmesi ile kilit pedaldan kaynaklı gereksiz düşmelerin komik olması arasında bağlantı kurmak kadar saçma değil.

Belki Kestel'deki ATV'li çocuklar kilitli pedalı havalı buluyordur.

Birileri bizimle çok feci maytap geçiyor

Belki Kestel'deki ATV'li çocuklar kilitli pedalı havalı buluyordur.

Bursa'yı bilmiyorsunuz. Bursa gerici insanlarla dolu. Ben cocukken bisikletle gezerken birgün cami avlusunun içinden geçtim. Namazdan cıkan biri beni görünce "o gavur icadıyla burda ne dolaşıyorsun" diye bağırarak bana doğru koşmaya başladı. Adamın elinden kılpayı kaçtım. Yakalasa beni dövecekti. Şu anki cocuklar işte öyle kişilerin cocukları. Dışardan görünmeyen gerçekler var.

Başka örnek vereyim. Ben çok otomobil değiştiren biri değilim ancak otomobile bayağı meraklıyım. Şu ana dek 4 otomobil aldım. Her biri güzel temiz orjinal araçlar. 4'ü de park halindeyken cocuk ya da yetişkin kişilerce türlü türlü vandalizme uğradı. Kameralar koyduk, vandalizmi belgesiyle raporladık, polise başvurduk. Polis 2 değişik olayda da "kovuşturmaya gerek olmadığı..." türünde belgeler ile döndü. O yüzden son aldığım otomobilimi yıllardır otoparka koyuyorum.

Cocukken canıma, yetişkin olarak malıma kast eden insanlarla karşılaştığım iki örnek ilettim sadece. Daha da ekleyebilirim. Fakat biraz anladığınızı umuyorum.

• Hahaha
Tepkiler: Samet M.
Bursa'yı bilmiyorsunuz. Bursa gerici insanlarla dolu. Ben cocukken bisikletle gezerken birgün cami avlusunun içinden geçtim. Namazdan cıkan biri beni görünce "o gavur icadıyla burda ne dolaşıyorsun" diye bağırarak bana doğru koşmaya başladı. Adamın elinden kılpayı kaçtım. Yakalasa beni dövecekti. Şu anki cocuklar işte öyle kişilerin cocukları. Dışardan görünmeyen gerçekler var.

Başka örnek vereyim. Ben çok otomobil değiştiren biri değilim ancak otomobile bayağı meraklıyım. Şu ana dek 4 otomobil aldım. Her biri güzel temiz orjinal araçlar. 4'ü de park halindeyken cocuk ya da yetişkin kişilerce türlü türlü vandalizme uğradı. Kameralar koyduk, vandalizmi belgesiyle raporladık, polise başvurduk. Polis 2 değişik olayda da "kovuşturmaya gerek olmadığı..." türünde belgeler ile döndü. O yüzden son aldığım otomobilimi yıllardır otoparka koyuyorum.

Cocukken canıma, yetişkin olarak malıma kast eden insanlarla karşılaştığım iki örnek ilettim sadece. Daha da ekleyebilirim. Fakat biraz anladığınızı umuyorum.
412085978_349062587875660_716298984641410615_n.jpg

İşte arka plandaki travmayı bilmeyince anlamak kolay olmuyor ama siz beni boş verin, devam edin, ben sonra anlarım.
Travma senin kendi düşüncen. Yüz yüze olsak ağzına alamayacagın sözleri kullanmamanı öneririm...

Yukarda yorumlarda biri "ayağınıza takılı kalıyor devriliyorsunuz. Bu sırada gidon göğüs kafesinize çarparsa benim gibi karaciğerinizden yaralanıyorsunuz." demiş. Aman diyeyim.

Göğüs kafesine gidon çarptığında karaciğerinden yaralanıyorsa, bu arkadaşın çok daha büyük problemleri var demektir. İç organları olması gereken yerde değil.

Göğüs kafesine gidon çarptığında karaciğerinden yaralanıyorsa, bu arkadaşın çok daha büyük problemleri var demektir. İç organları olması gereken yerde değil.
Bunu bana değil, kilitli pedaldan kaynaklı başına gelen bu olayı anlatan kişiye sorsanız daha iyi.
Karaciğer göğüs kafesinin bittiği yerde. Gidon göğüs kafesine çarpıp, göğüs boşluğuna yani karacigere girmiş olabilir. Buradaki sorun tabi ki ayağın pedala kilitli olması gidon o yüzden gövdeye yakın olur.

Göğüs kafesinin bir parçası olan kaburgalar vücut sağ yarısında karaciğeri örter, bu sayede karaciğer basit travmalardan da korunmuş olur. yani bahsedilen travma olasılıklar dahilinde

Göğüs kafesinin bir parçası olan kaburgalar vücut sağ yarısında karaciğeri örter, bu sayede karaciğer basit travmalardan da korunmuş olur. yani bahsedilen travma olasılıklar dahilinde
bana daha çok akciğer-karaciğeri karıştırmış gibi gelmişti. Kaburga alt kısımları karaciğere hasar vermiş olabilir.
Ben yanılmışım.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Carraro G2 bisikletimde 1 seneden beri kilitli pedal kullanıyorum.Forumda kilitli pedal konularını araştırırken çok korkutucu şeyler :) okudum.Lan dedim kilitli pedal kullanılır mı? Aman dedim boşver, al kilitli pedalı. O kadar memnunum ki kilitli pedaldan.

Düştüm mü, tabi ki düştüm. Hatta en son 2 hafta önce düştüm, arkadaşın yanına yaklaşırken telefonla konuşuyordum. Sağ ayağımı kilitli pedaldan kurtarmış yavaşlıyordum sol elimdeki telefonda kulağımdaydı ,sol ayağımı kurtarırken gidona kulağımdaki telefondan dolayı tutamayınca düştüm. Bu da hemen beynimin bir köşesine kazındı, büyük ihtimal refleks haline gelir ve bir daha böyle bir şey yapmam. Yani ben taze bisikletçi olarak diyorum ki kilitli pedal candır. O kadar korkutmayın kendinizi. Performansı bir kenara bırakın, bisikletle bütünleşme adına verdiği his çok güzel.

Anlamadığım noktaysa forumda bazı kişilerin bu kadar performans peşinde koşarken; gerek antrenman yaparak, gerek bisikleti hafifletmek için bu kadar uğraşırken kilitli pedal olayını bu kadar korkutucu olarak görmeleri

• Beğen
Tepkiler: Scott_Bisikletli
Geri