Furkan NARİN
Aktif Üye
- Tepki
- 71
- İsim
- Furkan N.
- Bisiklet
- Bianchi
sağ ayağımı pedaldan çıkartmayı unuttum ve bugün düştüm nasıl böyle bir hata yaptım diye kendime kızıyorum ama o yorgunlukta insan sağlıklı düşünemiyor
mümkün mertebe alışıncaya kadar araç trafiğinin çok olmadığı yerlerde alıştırma yapın ki hem ayağınız hemde pedal ve kaliniz alışsın.
duracağım yere 4 metre kala solu çıkartmıştım zaten ama o an ayağımda normal ayakkabı olduğunu zannederek sağ ayağımı unuttum ve yavaşça sağa devrildim@yakupf Aman diyim... Olur da pedaldan çıkartamayıp sola düşersen çok çok acı portreler doğabilir. Zaten ayağı pedaldan kurtarma son anda yapılmaz. Daha yavaşlamaya başlamadan çıkartmak lazım. Ne olur ne olmaz.
Kilitli pedal kullanmama sebebimsağ ayağımı pedaldan çıkartmayı unuttum ve bugün düştüm nasıl böyle bir hata yaptım diye kendime kızıyorum ama o yorgunlukta insan sağlıklı düşünemiyor
valla performans olarakta hızımı 1 veya 1,5 km/h arttırdı zamanla pedal tekniğine biraz daha adapte olunca belki daha fazla artar. Ama öyle aman aman bir fark yok yani. Ama şu var ki, normal ayakkabı pedal çevirirken bükülüyor esniyordu buda ayağıma aşırı baskı veriyordu şuan o konuda çok rahatladımKilitli pedal, performans ve konfor vaadi ile çok faydalı bir ekipman olarak anlatılıyor ancak alışana kadar bisikletten çok götürüsü oluyor. Ortalama değil 1-2 kez düşsek bile arka aktarıcı kırılması, kadro kulağı yamulması/kırılması, gidon ya da sti kollarının kırılması gibi faydadan çok zarar verdiği sonuçları geçtim; vücudumuzda kırık,ezilme gibi kötü sonuçlar doğurması da her zaman var,ki @Can Çelik abinin imâ ettiği gibi, aktif trafik içinde ölümümüzü bile hazırlayabilir .... Gülü seven dikenine katlanır (saplanır)
Eğer kilitli pedal ayakkabısı kullanmak istemezsen five ten freerider tavsiye ederim. Kilitsiz pedal ayakkabısı ben kullanıyorum çok memnunum. Aynı kilitli pedal ayakkabısı gibi esneme payı yok gibi bir şey. Ayrıca ayakkabının belirli bölgelerinde zırh mevcut düştüğün zaman ayağın hasar görmesin diye fakat biraz ağır.valla performans olarakta hızımı 1 veya 1,5 km/h arttırdı zamanla pedal tekniğine biraz daha adapte olunca belki daha fazla artar. Ama öyle aman aman bir fark yok yani. Ama şu var ki, normal ayakkabı pedal çevirirken bükülüyor esniyordu buda ayağıma aşırı baskı veriyordu şuan o konuda çok rahatladım
valla performans olarakta hızımı 1 veya 1,5 km/h arttırdı zamanla pedal tekniğine biraz daha adapte olunca belki daha fazla artar. Ama öyle aman aman bir fark yok yani. Ama şu var ki, normal ayakkabı pedal çevirirken bükülüyor esniyordu buda ayağıma aşırı baskı veriyordu şuan o konuda çok rahatladım
Geçmiş olsun. Düşmeden öğrenilmiyor maalesef. En az bir kere düşüp o acıyı yaşamanız gerekiyor. Zaten o düşüş ders oluyor ve beraberinde insan artık düşmemeyi öğreniyor.sağ ayağımı pedaldan çıkartmayı unuttum ve bugün düştüm nasıl böyle bir hata yaptım diye kendime kızıyorum ama o yorgunlukta insan sağlıklı düşünemiyor
sağ ayağımı pedaldan çıkartmayı unuttum ve bugün düştüm nasıl böyle bir hata yaptım diye kendime kızıyorum ama o yorgunlukta insan sağlıklı düşünemiyor