Scudo Sports

Ben de düştüm :)

@7haiku
Aynen olabiliyor bu arada bir şey sormak istiyorum. 2.el tanıdığınız kask satan birisi var mı? :)

Scudo
Hocam geçmiş olsun bugün bende düştüm ıslak zeminde çenemin üstüne ama sizin durum daha ciddi tez zamanda iyileşirsiniz umarım.

• Beğen
Tepkiler: Matiz
@FURKAN MTB
@FURKAN MTB Maalesef yok. Forumumuzda ikinci el duyuruları var, oradan bakabilirsin.

sağ ayağımı pedaldan çıkartmayı unuttum ve bugün düştüm nasıl böyle bir hata yaptım diye kendime kızıyorum ama o yorgunlukta insan sağlıklı düşünemiyor

• İnanılmaz
Tepkiler: bekirs07
sağ ayağımı pedaldan çıkartmayı unuttum ve bugün düştüm nasıl böyle bir hata yaptım diye kendime kızıyorum ama o yorgunlukta insan sağlıklı düşünemiyor
mümkün mertebe alışıncaya kadar araç trafiğinin çok olmadığı yerlerde alıştırma yapın ki hem ayağınız hemde pedal ve kaliniz alışsın.

@yakupf Aman diyim... Olur da pedaldan çıkartamayıp sola düşersen çok çok acı portreler doğabilir. Zaten ayağı pedaldan kurtarma son anda yapılmaz. Daha yavaşlamaya başlamadan çıkartmak lazım. Ne olur ne olmaz.

maltepe veledromda sürüyordum
@yakupf Aman diyim... Olur da pedaldan çıkartamayıp sola düşersen çok çok acı portreler doğabilir. Zaten ayağı pedaldan kurtarma son anda yapılmaz. Daha yavaşlamaya başlamadan çıkartmak lazım. Ne olur ne olmaz.
duracağım yere 4 metre kala solu çıkartmıştım zaten ama o an ayağımda normal ayakkabı olduğunu zannederek sağ ayağımı unuttum ve yavaşça sağa devrildim

Yeni öğrenirken shimano click'r pedalların ve yanında gelen kolay çıkan kallerin faydası oluyor. Kaç kere mıcırda (şose) kayıp can havliyle yana doğru çevirmediğim halde çektiğim ayağımı serbest bırakarak beni düşmekten korudular. Tabi siz spd-sl falan kullanıyorsunuzdur, orada artık kas hafızası edinene kadar aşırı dikkatli sürülecek.

Son düzenleme:
Kilitli pedal, performans ve konfor vaadi ile çok faydalı bir ekipman olarak anlatılıyor ancak alışana kadar bisikletten çok götürüsü oluyor. Ortalama değil 1-2 kez düşsek bile arka aktarıcı kırılması, kadro kulağı yamulması/kırılması, gidon ya da sti kollarının kırılması gibi faydadan çok zarar verdiği sonuçları geçtim; vücudumuzda kırık,ezilme gibi kötü sonuçlar doğurması da her zaman var,ki @Can Çelik abinin imâ ettiği gibi, aktif trafik içinde ölümümüzü bile hazırlayabilir .... Gülü seven dikenine katlanır (saplanır)

Kilitli pedal, performans ve konfor vaadi ile çok faydalı bir ekipman olarak anlatılıyor ancak alışana kadar bisikletten çok götürüsü oluyor. Ortalama değil 1-2 kez düşsek bile arka aktarıcı kırılması, kadro kulağı yamulması/kırılması, gidon ya da sti kollarının kırılması gibi faydadan çok zarar verdiği sonuçları geçtim; vücudumuzda kırık,ezilme gibi kötü sonuçlar doğurması da her zaman var,ki @Can Çelik abinin imâ ettiği gibi, aktif trafik içinde ölümümüzü bile hazırlayabilir .... Gülü seven dikenine katlanır (saplanır)
valla performans olarakta hızımı 1 veya 1,5 km/h arttırdı zamanla pedal tekniğine biraz daha adapte olunca belki daha fazla artar. Ama öyle aman aman bir fark yok yani. Ama şu var ki, normal ayakkabı pedal çevirirken bükülüyor esniyordu buda ayağıma aşırı baskı veriyordu şuan o konuda çok rahatladım

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
valla performans olarakta hızımı 1 veya 1,5 km/h arttırdı zamanla pedal tekniğine biraz daha adapte olunca belki daha fazla artar. Ama öyle aman aman bir fark yok yani. Ama şu var ki, normal ayakkabı pedal çevirirken bükülüyor esniyordu buda ayağıma aşırı baskı veriyordu şuan o konuda çok rahatladım
Eğer kilitli pedal ayakkabısı kullanmak istemezsen five ten freerider tavsiye ederim. Kilitsiz pedal ayakkabısı ben kullanıyorum çok memnunum. Aynı kilitli pedal ayakkabısı gibi esneme payı yok gibi bir şey. Ayrıca ayakkabının belirli bölgelerinde zırh mevcut düştüğün zaman ayağın hasar görmesin diye fakat biraz ağır.

İnceleme - Adidas FiveTen Freerider

Aslında kilitli pedal doğru kullanıldığı ölçüde çok faydalı bir sistem. Çünkü bizler ilk hareketi verirken , ileriye doğru yaptığımız hareketin ardından, arkada kalan ayak ile de çekme kuvveti olarak, hem hız hem de güç ve kadans arttırımı mümkün oluyor. Yani tek düze kas gruplarını çalıştırmanın dışına çıkıyorsunuz..

images (23).jpeg

Dağ bisikletimde Crankbrothers Candy 3, tur bisikletimde de Shimano Deore XT PD-T8000 çift taraflı SPD kullanılıyorum.

Shimano'nun hem SPD hem de Click'R serisinden birçok farklı model pedal & kal ikilisini kullandıktan sonra, Crankbrothers'ın SPD sisteminin dağ bisikletiyle arazi kullanımında en güvenli ve en kullanışlı pedal olduğuna karar verdim. Zira CB pedallarda ayağı hem sağa hem sola hareket ettirerek pedaldan kolayca çıkarabiliyorsunuz. Bunun verdiği güveni Shimano'nun hiçbir SPD modelinde bulamadım. Bu yüzden SPD'ye yeni başlayanlara veya SPD hakkında kuşkuları olanlara Crankbrothers'ın pedallarını öneriyorum.

Tur bisikletimde kullandığım çift taraflı Shimano SPD pedalların ise CB'da muadili yok, o yüzden mecburen Shimano ile turlamaya devam ediyoruz.

Geçmiş olsun. Düşmeden öğrenilmiyor maalesef. En az bir kere düşüp o acıyı yaşamanız gerekiyor. Zaten o düşüş ders oluyor ve beraberinde insan artık düşmemeyi öğreniyor.

İki defa düştüm sanırım. İlki Çengelköy tarafında emekli bir dayı araçla kaldırıma doğru sıkıştırdı.
İkincisi caddebostan sahilde scooter sürücüsü önüme kırdığında fren yapayım derken aniden kurtaramadım kali. Manda dışkısı misali yere serildim. Muhtemel odur ki günlük hayatında hümanist geçinen lümpen arkadaş arkasına bakmadan devam etti.

Ayakkabının bisiklet pedalına kenetlendiği mekanizma mı kullanıyorsunuz ?

Trafiğin yoğun, dur kalkın fazla olduğu yerlerde kilitli pedal yarardan çok zarar getirir. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: SlowButProud
Kilitli pedalın bir diğer avantajı da ayağınız pedaldan kaymıyor. İnişlerde ya da kadansın yükseldiği anlarda , tırmanırken ayağa kalkıp güç verildiğinde pedala ayağın ucu ile basılabiliyor normal pedalda. Ancak kilitli pedalda böyle bir dert yok ve doğru bir kâl ayarı ile her zaman ayağın doğru yeriyle hem sağlıklı hem de güvenli pedal basıyorsunuz.

Geri