Scudo Sports

Bel ağrıları

arkadaşlar yıllardır bel ve boyun ağrısı çekiyorum sürekli olarak ağrıyor hiç doktora filan gitmedim bu ağrı için sizce sebebi ne olabilir :(

Scudo
Çok manidar olmuş hocam benim de ağrılarım var ama teşhis belli bel fıtığı :( inşallah ciddi bir şeyiniz yoktur

Uğur SARIGÖL,
tamam en yakın zamanda gidip baktırayım kendime

Engin ATAL,
en yakın zamanda gidip baktırayım 8-9 yaşımdan beridir ağrıyor bazen bisiklet binmemi bile engelliyor ağrılarım

bende sizin gibiydim sadece ağrıdığını sölüyordum doktora gittim mr tomografi bel kayması dedi. inanmadım özel hastaneye gittim mr tomografı cektırdım tekrar oda dedi. Gidin doktora ne oldugunu öğrenin yoksa başınıza dert alırsınız

Kesinlikle gidin , büyük ihtimal MR verecekler ve tabut gibi bir tünele gireceksiniz. Yüksek ses çıkartan bir makina. ' daaaaaaaaaa , dııııııııı , zaaaaaaaaaaaa , bamm bamm ' gerçekten bir süre sonra beyniniz patlayacak gibi oluyor . Bitsin bu işkencee diye bağırmak istiyorsunuz. Ama sağlıktan önemli değil tabi

inşallah bel fıtığı değildir hayatım boyunca mr'ye girmedim radyasyonundan dolayı ona karşıyım :) belimde bir şey varmı diye bakarken bütün vucudumun düzenini bozuyor

Bir an önce doktora gitmeni öneririm kardeş. Bende yaklaşık 6-7 yıldır bu boyun ve bel ağrısını çekiyorum. Nedeni çok kitap okumak ve bilgisayar başında çok durmak sanırım, buna bağlı olarak boyun düzleşmesi şekillendiğini söylemişti. Çeşitli egzersizler ve ilaçlar verdi bunlar rahatlatıyor ama kesin çözüme yıllardır kavuşabilmiş değilim. Yıllarca çekicez sanırım. Yatak olarak kaliteli bir ortopedik yatakta yatmanı ve yastık olarak özel ortopedik yastık kullanmanı tavsiye edebilirim. Boynun ağrısa bile kütletmemeye çalış, hafif egzersizler halinde sağa sola doğru oynat bu kadar.

@mehmet ertuğrul duyan

Yaydığı radrasyon çok fazla evet , ama eğer röntgen ile ağrıların sebebi anlaşılamaz ise mecbur MR bölümüne sevk ediyorlar. Hatta doktor fıtık teşhisi koyarsa bana dediği gibi doğrudan ' ameliyat ' diyebilir. Parmağını bile kırmamış bir insanın , ameliyat sözünü duyunca verdiği tepki olumsuz oluyor.. Umarım fıtık değildir. Allah acil şifalar versin.

@Tamer KAMIŞLI
günümün 16 saatini bilgisayar başında geçiriyorum ondan dolayıda ağrılar olabilir :)

evet bu çok mümküm ,ama 8-9 yaşından beri dediniz ,kaç yaşındasınız? ne iş yapıyorsunuz? hiç tedavi oldunuzmu? ne sporları ne sürede yaptınız?

Hocam boyun fıtığı da olabilir. Yada küçük yaşlarda kuluç oluşmuştur ve bu da baskı yapıyor olabilir. Boyun fıtığı genelde bilgisayar başında çok oturanlarda görülür diye biliyorum. Doktora görünmenizde fayda var.

mr manyetik rezonanstır, manyetik dalgalarla radyoaktif dalgalar farklı kavramlardır mr radyasyon yaymaz korkmayın öğrenin. doktor eski dilde öğretmen demektir gidin bir danışın tabiki, bizi bilmediklerimiz değil yanlış bildiklerimiz öldürür

Merhaba arkadaşlar size bir , hatta iki sorum var ..

Bir haftadır bel ağrısı çekiyodum ve bisikletten olabileceğini düşündüm 4 gündür bisiklete binmedim. Bugün deneme amaçlı bindim ama şu an belim , kalçam ve bacaklarım çok fena halde ağrıyor. Çok küçük yaştan hapkido yapıyorum ve şu an 1 haftadır derslere giremedim. Açıkçası aileme bisiklet kaynaklı olduğunu daha söylemedim tam emin değilim çünkü sizi de bir aile olarak gördüğüm için buraya yazmak istedim , bu arada yol bisikleti felan alsam sorun düzelirmi ? Bisiklete bgün sadece 5 km bindim 2 km yokuş 3 km iniş olarak ..

Diğre konuda bisikleti satmam veya takas etmem gerekirse 2 aylık ve 100 km de olan Kron XC750 v fren bisikletimi ne kadara satmam gerekir veya takasta ne kadar eder ( yol bisikletiyle ve belim için sıkıntı çıkarmayacaksa ) ? Şimdiden teşekkür ederim ... ( Yaş 15 )

Eğer günlük 5 KM sürüyorsanız yol bisikleti almayın bence sele kılıfları var aksine yol bisikletinde biraz yatarsın mtb de daha dik bir duruş var.

Geçmiş olsun Emirhan, her bel ağrısı bisiklet ile alakalı olmayabilir, bende sürekli biniyorum ve hiç bir ağrı çekmiyorum, sağlık konusu ezbere gelmez. Daha evvelden oluşmaya başlamıştır ve bisiklete bindiğinde tetiklemiş olabileceğini düşünüyorum, bir doktara görünmende fayda var ileride daha büyük sorunlar açabilir başına.

bize sorma, doktor olanlar bile muayene yapmadan kesin bilgi veremez. sağlık bu şakası olmaz, doktora görün.

@BF Okuru

Haklısınız ama belki genel bir şeydir diye sorayım dedim doktor bisiklete 1 ay binme dese bizimkiler 3 ay bindirmezler sonraki 3 ayda kısıtlarlar ondan korkuyorum ..

@Tolga Çelebi

selemde kılıf var zaten birde yanlış anlaşılmış sanırım günlük 5 km değil bugünlük 5 km sürdüm mesela geçen hafta 60 km sürmüşüm 35 yokuş 25 iniş gibi ..

@Fırat Dizman

www.hapkido.org.tr
(link)

Videonun altında linkler var abi ordan bakabilirsin konu dağılmasın.

Geri