Scudo Sports

bazı viteslerdeyken arka değiştiriciden ses geliyor?

Tepki
8
merhaba arkadaşlar bisikleti aldığım günden beri ör:2*8 yada 9 dayken veya 3*2 vitesteyken arka değiştiriciden ses geliyor deore sistem kullanıyorum acaba nedendir yada normalmidir böyle olması

Scudo
Nasıl bir ses bu ? ince ince ''civ civ civ'' sesi mi ?

ön vitesi yükseltir veya alçartırsanız sorunuzun çözüleceğini zannediyorum zinci çapraz konumdayken bu ses gelebiliyor bir de zincirinizin yağı ne durumda

Vitesi dengesiz kullandığın için zincir ön attırıcıya sürtüyordur büyük ihtimal.
doğru vites kullanımı aşşağıdaki gibidir.
http://cyclingtr.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer.Blogs.Components.WeblogFiles/bisiklet-mekanigi/aynakol_2D00_ruble_2D00_pozisyonu.jpg

tamamen yanlıs vites atıyosunuz orta dişlide arkayı en kücüğe cekemezsiniz. tablo güzel anlatmısda gene elini bol tutmus o kadar capraz bile ben kullanmıorum şahsen.

aslında bende bu yüzden olduğunu tahmin ediyordum zaten o şekilde kullanmıyorum fakat bazen home trainer dayken o sesi duyunca insan korkuyor

Yada zincir baklaların'dan biri diğer bakla ile kenetlenmiştir.Mesela pedalı ters çevir arka aktarıcı'nın en alt makarasına bak çıt çıt eden bir şey varsa olayı kavrarsın zaten.

Sorun arka vites ayarından kaynaklanıyor.Zincir ön viteste ortada ve arka viteste hangi dişlide olursa olsun,böyle bir sorun yapmaz.
Fakat zincir ön viteste en üst dişlide ve arka vitestede en alt dişliye geçmeme gibi bir sorun yapabilir,onunda çözümü arka vitesi doğru monte etmektir.

Geri