Scudo Sports

Bayrampaşa

Konunun güncellendiğini yeni fark ettim.

Bu pazar günü herkes uygun herhalde. İsterseniz birlikte turlayabiliriz. Bir arkadaş daha mesaj atmıştı, 15 yaşında, o da katılır. Toplamda 5 kişi 40-50 km tur yapabiliriz. Mesafeyi arttırabiliriz ama Ali bey yeni başladığından daha uzun mesafeler onun için zor olur. Pazar öğle vakti buluşup Ortaköy e gidip dönebiliriz. Yanlış hatırlamıyorsam 40-50 km civarı bir mesafe. Yavaş tempo da turlarız.

Öğle vakti Eski Edirne Asfaltı üzerine buluşuruz. Ali ve Kerim Beye buluşacağımız yer oldukça yakın. Nurullah Bey Eyüp den biraz yokuş çıkarak buluşma noktasına gelir. Yokuş çıkmak istemezse Sirkecide de bize katılabilir . Diğer arkadaş da Bayrampaşa da oturuyordu, ona da oldukça yakın mesafe.

Herkes onaylarsa buluşacağımız yerin google maps görüntüsünü ve buluşma zamanını mesaj atacağım.

Scudo
@Kadir.Yıldırım

Tamamdır, diğer 2 kişinin de onayını bekliyorum. Görüşmek üzere..

@Özgür KK
Özgür Bey,

40-50 km' lik rota benim açımdan hafif tempo olursa zar-zor tamamlanır gibi görünüyor. Fakat yine de bunun kararını ancak haftasonu verebilirim. Dün 5 km, bugün ise 9,5 km sürdüm, çok zorlanmadım. Güzergahta iniş ve çıkışlar oldukça fazlaydı. Düzde çok rahat 20 km yapabilirdim sanırım. 40-50 km' lik rota tek yöne mi yoksa 25x2=50 km mi, bu konuyu tam netleştirebilir misiniz?

Yaş 31, kilo 90 olup da uzunca zamandır da sporla haşır neşir olmayınca, biraz ürkek davranıyor insan istemese de...

@Ali Kerimoğlu

Merhabalar,

50 km mesafe gidiş-dönüş şeklinde. Bayrampaşa dan Eminönüne kadar bir ufak rampa dışında devamlı ineceğiz, ardından sahil yolunda düz ilerleyeceğiz. Döneceğimiz yeri siz belirlersiniz, yorulduğunuz yerde durur dinlenir ve dönüşe geçeriz.
Dönüşte ise benim ilk çıkışlarımda zorlandığım İMÇ nin önü var. Ama orayı çıktıktan sonra park da 5-10 dakika dinleniriz. Ardından da Fatih den Edirnekapıya kadar hafif hafif yokuş çıkacağız. Edirnekapı dan sonra da Rami ye kadar biraz daha yokuş çıkacağız.

Yavaş sürdüğümüzde çok zorlanılacağını sanmıyorum. Ama ilk mesajınızda hafta içi akşamları uygun olduğunuzu yazmışsınız. Bence Pazar gününe kadar en az bir iki 20-30 km lik turlar yapın. Mesela Cevatpaşa taraflarına gidin. Oradan Eski Edirne Asfaltından tramvay yolunun peşinde 4-5 durak gidin. Ardından geri dönüp eski edirne asfaltından ayrılmadan bayrampaşa tuna caddesine kadar gelin. Caddeyi takip ederek de cezaevinin yanından geçerek evinize ulaşırsınız. Duruma göre dönüş noktalarınızı daha da uzak duraklar olarak belirleyebilirsiniz. Yani yanlış hatırlamıyorsam B.paşa-Eminönü arası gidiş geliş 20 km. Bunun üzerine 20-30 km daha ekleyebilirseniz daha eğlenceli olur.

Görüşmek üzere

@Özgür KK
Yanlız bana haber vermemıssınız acaba yaşımdan dolayı gelmemı ıstersenız yaklaşık bayrampaşaya donmemız ne kadar surer sızce

@Özgür KK
Güzergahı biliyorsunuz, gayet güzel de ifade etmişsiniz. Şu an için sorun yok gibi görünüyor.

Bugün veya yarın yol lastiği almayı düşünüyorum. Bir nebze de onun faydası olur, parkuru sorunsuz tamamlarız inşallah.

Pazar öğlen değil de, biraz daha erken çıkmakta fayda var gibi. Hem yollar tenha olur, hem güneş fazlaca rahatsız etmez.

Bu arada, önerebileceğiniz yol lastiği varsa tavsiyenizi almak isterim. Şu an şu iki model üzerine yoğunlaştım,

(link)

(link)

Ali bey lastik konusunda pek bir bilgim yok.

Güzergah konusunda da 2 aydır neredeyse her hafta aynı güzergahı kullanmaktan ezberledik artık. Hatta sıkıldık da, ama kısa mesafe de en iyi güzergah burası gibi.

Emre123 , Ben dün gece mesaj atmamış mıyım sana ? Bana 2 farklı Emre adlı kişi mesaj atmıştı. İlki başka bir arkadaştı galiba , b.paşa da oturan basketbol ile ilgilenen, uzun turları yapabilirim diyen. Yaşınız aynı. Bu arkadaş ile 2-3 mesaj ile konuşmuştuk. Haftasonu bisiklet alacağım demişti.
Ardından da sen mesaj yollamıştın bisikletimi aldım, turlayabiliriz diye. Aynı kişi misiniz? Kullanıcı adını mı değiştirdin ? Ben galiba diğer arkadaşa dün gece davet mesajı atmıştım. Sen de katılabilirsin tabi.

Süre olarak yavaş gidersek 50 km 3-4 saat alır.

O da benım adresım ona gırmıyorum buna atın artık dedıgım gıbı oda benım adresım ama buna atın ona gırmıyorum aynı kısıyız haahha bana haber verırsınız nerden bulusup saatı fılan ozel mesajla atarsanız sevınırım

@Ali Kerimoğlu

Merhaba Ali bey,

Lastik konusunda ben size yardımcı olabilirim. bende dağ lastiğinden slick şehir tur lastiğine geçtim. Şu an schwable marathon plus 26x1.75 kullanıyorum ve çok fark etti. Benim size önerim
şu şekilde ben bu lastikleri evanscycle'dan temin ettim shipping method'u standart seçseniz bile paket boyutu büyüklüğünden dolayı dhl ile geliyor ve 5 günü geçmez, çifti 62 euro
kargo bedavaya geliyor. Eğer yurt içinden almak istiyorum derseniz de Maxxis Overdrive maxxprotect 26x1.75 yada CONTINENTAL TOURRIDE DIŞ LASTİK 26x1,75 lastiğini önerebilirim.

@Kerim BEŞER

Tecrübenizden anladığım kadarıyla ebadın 26x1,75 olması en münasip ölçüdür diyorsunuz. Ölçü konusu bence Ok' dir o zaman.

Tavsiye ettiğiniz lastiklerden bana en sıcak gelen Continental Tourride sanırım. Otomobil lastiğinde de favorim Continental' dir. Bu lastik yalnızca Delta Bisiklet stoklarında var görünüyordu. Bugün aradım fakat ellerinde olmadığını söylediler. Başka bir yerde de yok sanırım. Bu lastiği başkaca temin edebileceğimiz bir kanal bulmalıyım sanırım.

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim bu arada, parmaklarınıza sağlık.

Arkadaslar lutfen saat 12.30 gıbı bulusma olsa yetısemıyorum ıdman ım var sabah lutfen ya 12.30 gıbı olurmu ?? Lutfen

Pazar günü saat 17:00'da Taksimde olmam gerekiyor, turumuz bitmezse sizden erken ayrılmak zorunda kalabilirim. Onun dışında her iki saatte uygundur benim için.

@Kadir.Yıldırım

12.30 12.45 gıbı bulıssak ıyı olur ıste lutfen ya

@Özgür KK

Uygundur, 10:00 bile olabilir fakat diğer arkadaşlar için çok erken olabilir. Pazar gününe derin uyku günü değil de, bisikletle gezinti yapılacaksa trafiğin en az olduğu gün (sabah 06:00 - 13:00 arası) olarak bakmak gerekir.

Bana kalırsa 10.30 en ideal zaman. Ancak Emre çok ısrar etti, kimsenin itirazı yoksa 12.30 da buluşalım.
Buluşma yeri için t(link)
Haritada burada yolun b.paşa tarafında 3M alışveriş merkezi var, Full benzinliğin yanında. Oranın açık otoparkında buluşalım.

Yalnız neresı orası bılmıyorum ? Yada cıkaramadım

Geri