Scudo Sports

Bakanlığın ücretsiz dağıttığı bisikletleri öğrenciler satışa çıkardı

Scudo
Velotürk de çocuklara bisiklet dağıtıyor. Olur da içlerinden birisi bisikletini satılığa çıkarsa şimdi Veloturk tü kaka mı olacak? (Eminim onlarda da aynı durum zaten olmuştur)
Veloturk birilerini zengin etti veya benim fondo ücretimle alınan bisiklet vıdı vıdı deme mantıksızlığına giren var mı?
Bırakın istemiyorsa satsın, alan nasılsa kullanmak için alacak.

@fthgzl79
Hayatınız da yüzünü dahi görmediğiniz birine siz demeyi ana-babadan öğrenemediyseniz okuldan bari öğrenseydiniz.
Konuyu okumadan bu kadar tatava yapmak da buna denir sanırım.
Biz şehirleri değil bedava verilen bisikleti konuşuyoruz. Daldan dala atlamada üstadsınız :).
Onun için ayrı bir konu var yeri şaşırmışsınız.

Bisikletler icin ihale yapildi ve ilgili firma parasini aldi mi? Aldı. Gerisi onemli mi? "İster satar, ister biner" lafi gerisinin onemli olmadigini anlatiyor.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Özcan. yalniz veloturk'un organizasyonunda katilanlar zaten cocuklara bisiklet verilmesi icin o parayi verdikleri icin kurdugunuz benzetmenin temeli yanlis.Veloturk fondo ucretlerini sponsorlara odetiyor.
Bisiklet dagitiminda plansiz isler yapildigi icin elestiren arkadasa da laf etmissiniz ancak arkadas gayet hakli bence.
Basta ben de bisiklet dagitimini his karsilamisken bu sekilde hic dusunmemistim.
Devletin bisiklet dagitmasi ne kadar guzel olsa da guzel ulkemde insanin icine gercekten boyle ihaleyle ilgili vs.kuskular dusmesi gayet dogal aslinda

ya benim mesajlar görünmüyor mu sizde ben kendim çalıp kendim mi oynuyom yoksa? hala anlamış değilim yeniyim diye sitenin kuralı mı bu yoksa yeniyim diye takmıyormusunuz anlamadım

Komşumuzda da var bir tane bakanlık bisikleti. İnceledim. Göbekten vites falan fena değil sistemi sanki :) ama satılır mı? Kim alır? Sonuçta alanlar binecek ise bence satılmasında bir sakınca yok yanı sıra ekonomiye! katkı! olur :)))

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Karsi komsumun cocuklarina evvelden bisiklet vermisler..yani ne bileyim bisikletler simdi baya eskimis durumda..bu bisikletler kullanilmis ve eskitilmis.bu cok guzel birseydir.

Gecenlerde gene belediyenin okullarda bisiklet dagitimi yaptigini gordum..kendim almis kadar mutlu oldum..ve buradanda soyleyeyim ortaokul 6.sinifta olan bir cocuga, fistik gibi bisiklet verildiginde bunu ben hemen satayimda paraya cevireyim demez..sevincinden havalara ucar..haa olan var olmayan var..eger cocugun elinde geyet nizami ve intizami bir bisikleti varsa zaten okulun verdigi bisikleti ya satacaktir yada ihtiyaci olan birine verecektir..veyahut, cocuk gercekten bisikleti arzular fakat babasi zalimdir bunu satacaz der, cocuk yikilir, paraya cevirip aile gecimine harcar, umarim oyle olur, alkol almasinda o paraya..bunu kestiremeyiz..nihayetinde cocuk okuldan takdir aldigi icin bu bisiklet hediye edilmistir, ister amacina uygun surer gezer eglenir, ister ailesi satip paraya cevirir..son soz umarim kendi iradeleriyle satip kotu aliskanliklara para harcamiyorlardir..
Ben bisiket amaci icin harcanan vergimi helal ediyorum..nihayi ihtimal bisikleti satip cebine para koyuyorsa ve bunu bir ihtiyacina harciyorsa ne mutlu o cocuga..neticede takdir almis ve o parayi haketmis..

Herkes bisikleti sevecek diye bir şey yok arkadaşlar. Bilmeden dinlemeden bir şeyler söylemek yanlış olur bence. Satan çocuk neden satıyor bunu düşünmek lazım. Neden satıyorlar diye kızmak yerine bisikleti sevdirmeye çalışsak, bisiklet dağıtımından daha iyi işler yapmış oluruz bence. Alan kişide muhtemelen binmek için aldığını düşünüyorum. Yani bisiklet sürmeyi sevmeyen bir çocuğa binmeyeceği bir bisikleti zimmetleyip çürümesini izlemek mi yoksa sattığı kişinin bisikleti alıp iyi kötü bakımını yapıp sürmesi mi? Çocuklara değil kendimize kızalım

@Afyon35
Sabah sabah okudum. Kusura bakmayın ama güldürdünüz beni . Tanışma bölümüne yazdınız mı? Hoşgeldiniz.:)

@yanık_orhan doğru etiketledim umarım konuyu soru cevap bölümüne yazdım ama herhangi bir gerekçe gösterilmeden yada bir bildirim yada uyarı gelmeden konum silinmiş konuda ne argo ne de üslub kurallarına aykırı bir şey yazdım ne de tarafcılık vs. yaptım ama konum silinmiş beni de bir arkadaş aydınlattı sağolsun meğersem 100 mesaj yazmadan konu açamıyormuşuz bence çok ama çok saçma bir kural ve bunun göz önünde yazmaması gerçi arkasında da yazmıyor ;) ama olsun üşenmeden tekrar konu yazıp bisiklet tercihi(ana konu) adlı konunun içinde paylaştım umarım ordan da silmezler

Geri