Devletin öncelikli görevi,vatandaşlarının can güvenliğini sağlamaktır..Sonrasında eğitim ve sağlık gibi hizmetleri,vatandaşına sunmak zorundadır..Tüm bunları da parasız yapmalıdır..
Devletten söz edecekseniz,bunları es geçmemeniz lazım..
Bu ülkede hiç kimsenin can güvenliği yok..Fetö,ışid,pkk,hizbullah..Her köşeden bir terörist çıkıyor..Devletin öncelikli görevi bu terörü ortadan kaldırmaktır ama devletin önceliği arasında böyle bir şey yok..
Trafikte de can güvenliğimiz yok..Duyduğuma göre yakınlarım arasında ehliyetsiz araba sürenler varmış..Dağda yaşamıyorsanız,sizde duymuşsunuzdur..Polis,stabil olarak aynı yerde emniyet kemeri kontrolü yapacağına,sokaklarda ehliyetsiz gezenleri yakalamalı ama polis yapmıyor işte bunu..Amirinden gördüğü gibi işini yapıp,maaşını alıyor..Sokakta ehliyetsiz sürücü insan ezmiş veya bisikletliyi öldürmüş;umurlarında bile değil..
Sokakta yürürken bile ölme ihtimalimiz çok yüksek..Çünkü inanılmaz bir şekilde insanlar silahlanmış durumda ve silahı öylesine kullanıyorlar..Her sene kaç kişi serseri kurşunlar yüzünden ölüyor..
Deprem,sel,heyelan konularında da devlet umursamaz olduğu için;insanların can güvenliği tehlike altında..Mesela bizzat devlet dere yatağına toki yapıyor..Devlet resmen insanları ölüme sürüklüyor..
İnsanlar inanılmaz şekilde gerginler..Her an bir parlayan Türk'ün yüzünden ölebilirsiniz..Mesela acil serviste bir doktorsunuz ama sinirli biri yüzünden işinizi yaparken öldürülebilirsiniz..Vatandaşların bu gerginliğinin sorumlusu da devlettir..Mutsuz olan insan gergin olur ve bu ülkedeki hemen herkes mutsuz..Yani tehlike çok büyük..
Eğitim ve sağlık konularına girmiyorum bile..Devlet öncelikli görevini yapmıyor..Dediğim budur..Öncelikli görevini yapmayan devlet,isterse bedava son model bisiklet dağıtsın çocuklara..Boş işler bunlar..
Birkaç gün önce evde uyuyan iki çocuğu bir polis panzeri ezerek öldürmüş..Devlet bir yandan bunu yaparken,bir yandan da bisiklet dağıtmamalı..Önce çocukların sağlıklı bir şekilde büyümelerini sağlamalı..
Devlet adam gibi işini yapmadığı için de,bedava verilen bisikletlere binilmez tabi..
Gençler bisiklete filan binmiyor..Ben gençlerin elinde bisiklet görmüyorum,sigara görüyorum..Bugün de gördüm..Uyuşturucu da inanılmaz yayılmış deniyor..
Sorun çok büyük ama sen yandaşlarını daha da zengin etmek için yalandan bisiklet dağıtıyor gibi görünerek,işini yaptığını sanma gafletine düşüyorsun..Hayır,sen işini yapmıyorsun..!