Karsi komsumun cocuklarina evvelden bisiklet vermisler..yani ne bileyim bisikletler simdi baya eskimis durumda..bu bisikletler kullanilmis ve eskitilmis.bu cok guzel birseydir.
Gecenlerde gene belediyenin okullarda bisiklet dagitimi yaptigini gordum..kendim almis kadar mutlu oldum..ve buradanda soyleyeyim ortaokul 6.sinifta olan bir cocuga, fistik gibi bisiklet verildiginde bunu ben hemen satayimda paraya cevireyim demez..sevincinden havalara ucar..haa olan var olmayan var..eger cocugun elinde geyet nizami ve intizami bir bisikleti varsa zaten okulun verdigi bisikleti ya satacaktir yada ihtiyaci olan birine verecektir..veyahut, cocuk gercekten bisikleti arzular fakat babasi zalimdir bunu satacaz der, cocuk yikilir, paraya cevirip aile gecimine harcar, umarim oyle olur, alkol almasinda o paraya..bunu kestiremeyiz..nihayetinde cocuk okuldan takdir aldigi icin bu bisiklet hediye edilmistir, ister amacina uygun surer gezer eglenir, ister ailesi satip paraya cevirir..son soz umarim kendi iradeleriyle satip kotu aliskanliklara para harcamiyorlardir..
Ben bisiket amaci icin harcanan vergimi helal ediyorum..nihayi ihtimal bisikleti satip cebine para koyuyorsa ve bunu bir ihtiyacina harciyorsa ne mutlu o cocuga..neticede takdir almis ve o parayi haketmis..