Scudo Sports

Bakanlığın ücretsiz dağıttığı bisikletleri öğrenciler satışa çıkardı

neredeyse bütün ilan sitelerinde görebilirsiniz

Dosyalar

• Screenshot_2017-04-21-22-06-45.png
    Screenshot_2017-04-21-22-06-45.png
    55 KB · Okunma: 100
  • Screenshot_2017-03-17-07-23-08.png
    Screenshot_2017-03-17-07-23-08.png
    38,7 KB · Okunma: 87
  • Screenshot_2017-03-05-21-05-10.png
    Screenshot_2017-03-05-21-05-10.png
    41,7 KB · Okunma: 90
  • Beğen
Tepkiler: cngz
Scudo
Çok acayip. Çocuklara bedava bisiklet verilmiş onu bile eleştirenler var. Hemde bisiklet forumunda :(.
İkincisi, binmeyeceği bisikleti sonra satarım düşüncesiyle alanlar ahlaksızlık yapmışlardır. Buna ses çıkarmayan ebeveynin meyvesi ortadadır.

@yanık_orhan "Çocuklara bedava bisiklet verilmiş onu bile eleştirenler var" demişsiniz.

Benim vergilerim kullanılarak dağıtıldığı için eleştirmeye hakkım var.

Sizin de vergileriniz kullanılıyor.

Devletin, vergi gelirlerini sorgusuz sualsiz ve hiçbir fizibilite çalışması olmadan kullanmasından memnun olmak mümkün mü?

Bu çalışmanın "çocuklara bisiklet ve spor sevgisi aşılamak" kisvesi altında birilerine menfaat sağlamak üzere yapılmış olması ihtimali hemen akla geliyorsa, belki de bu tür çalışmaların yapılmaması daha iyidir?

Zaten dağıtılan bisikletlerin kalitesizliğinden daha önce bahsedilmiş.

Devletin kişilere bisiklet dağıtması hatadır. Bisikleti okullara vermeli ve beden eğitimi öğretmenlerinin kontrolünde olmalıdır. Derslerde kullanılmalıdır.

• Beğen
Tepkiler: Cako92 ve Groims
@Rocketman
Sadece gülüyorum ağlanacak halimize.
Bisikleti alan çocuklar orta dünyadan olduğu için onların ailesi vergi vermiyor.
Tamam kardeşim bu kafa bizi uçurur. Valla uçurur billa uçurur.:(

1 milyon bisiklet... Az bir sayı değil. Her okula 10 tane verilmiş olsaydı, 100bin okul ederdi. Türkiye'de 100bin okul yoktur bile belki.

Siyasetin gözünü seveyim. İyiyi bile çirkinleştiriyor taraf tutmak maalesef.
Finlandiya'da olsa, alkışlamak için elimizi bırakır başka yerimizi kullanırdık.
Laf-ı güzaf.
Siyasetin gözünü seveyim .:)

• Beğen
Tepkiler: yunuskent
Cocuklarin bir hayat emeli olmayinca boyle oluyor, cogunluk da bence babasinin zorla sat bunu dedigi bisikletler eminim

@yanık_orhan Konuyu biraz daha kapsamlı düşünmeniz bence faydalı olur.

Mesele, onların ailelerinin vergi verip vermemesi değil.

Kaldı ki, eğer vergi veriyor iseler, devletin böyle göstermelik programlarla o vergi gelirlerini çarçur etmesi (ve muhtemelen bu süreçte birilerinin cebini doldurması) maddi durumu kötü aileler için büsbütün daha zararlı. Çünkü alım gücü ve vergi oranları açısından bakılırsa, vergi yükünün o aileleri daha fazla etkilediği ortada.

Vergilerin böyle fizibilitesiz, verimsiz harcanması, o aileleri bisikletin ederinden çok daha ağır maliyetler altına sokmuş oluyor.

Tabii, bisiklet elle tutulur somut bir şey, vergi ise parça parça ve alttan alta tahsil edilen soyut bir şey olduğundan, sanki devlet onlara bir iyilik yapmış gibi görünüyor.

Olan şey ise, devletin onlardan aldığı 1 lira karşılığında onlara 25 kuruş vermesidir ancak.

Konuya bu açıdan baktığınızda, bu tür göstermelik çalışmaların o ailelere faydadan çok zararı olduğunu göreceğinize inanıyorum.

@Rocketman
Hocam sizin ki niyet okumadan öte değil. Varsa deliliniz öyle çıkın ortaya lütfen.
Niyetler üzerinden çok örselendik yeter artık ya-hu. Her şeye rağmen iyiye iyi diyebilmek erdemdir değil mi?

• Beğen
@yanık_orhan

Peki, siz bu programın çok verimli olduğunu ve amacına ulaştığını düşünüyorsanız öyle olsun.

Bir iddiam olmadığı için bir delil gösterme ihtiyacı da duymuyorum.

Zaten bahsettiğim "birilerinin zenginleştirilmiş olması" ihtimali de benden önce zikredilmişti. Ben de "kesin öyle olmuştur" demedim zaten. "Bu tür şüphelerin derhal akla geldiği bir ülkede bu çalışmaların yapılması yanlıştır" dedim sadece. "Devlet kepçeyle alıp kaşıkla veriyor, bu ailelerin tenceresi zaten küçük olduğu için, devletin böyle alıp öyle vermesi sanki faydaymış gibi duruyor ama aslında onların tencereyi daha fazla boşaltıyor" demekten ibarettir yorumum.

@Rocketman
O çocukların yüzünde ki mutluluk ifadesini görmek herşeye bedeldir.
Sizin gibi düşünenler bu ifadeyi görmekten mahrum kalırlar. Çok yazık.

@yanık_orhan

Neyse, uzatmak istemiyorum. Herhalde bisikletler teslim edilirken oradaydınız.

Ben orada değildim, belki gerçekten de mutlu olmuşlardır. Ve mutlu oldularsa bu iyi bir şey.

Çocukların yüzündeki mutluluğu mümkün olduğunca "verdiğim paranın nereye gittiğini bilerek" yaratmayı severim.

Birilerinin benden zorla aldığı vergileri bana sormadan dağıtması yoluyla değil.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
Devletin öncelikli görevi,vatandaşlarının can güvenliğini sağlamaktır..Sonrasında eğitim ve sağlık gibi hizmetleri,vatandaşına sunmak zorundadır..Tüm bunları da parasız yapmalıdır..
Devletten söz edecekseniz,bunları es geçmemeniz lazım..

Bu ülkede hiç kimsenin can güvenliği yok..Fetö,ışid,pkk,hizbullah..Her köşeden bir terörist çıkıyor..Devletin öncelikli görevi bu terörü ortadan kaldırmaktır ama devletin önceliği arasında böyle bir şey yok..

Trafikte de can güvenliğimiz yok..Duyduğuma göre yakınlarım arasında ehliyetsiz araba sürenler varmış..Dağda yaşamıyorsanız,sizde duymuşsunuzdur..Polis,stabil olarak aynı yerde emniyet kemeri kontrolü yapacağına,sokaklarda ehliyetsiz gezenleri yakalamalı ama polis yapmıyor işte bunu..Amirinden gördüğü gibi işini yapıp,maaşını alıyor..Sokakta ehliyetsiz sürücü insan ezmiş veya bisikletliyi öldürmüş;umurlarında bile değil..

Sokakta yürürken bile ölme ihtimalimiz çok yüksek..Çünkü inanılmaz bir şekilde insanlar silahlanmış durumda ve silahı öylesine kullanıyorlar..Her sene kaç kişi serseri kurşunlar yüzünden ölüyor..

Deprem,sel,heyelan konularında da devlet umursamaz olduğu için;insanların can güvenliği tehlike altında..Mesela bizzat devlet dere yatağına toki yapıyor..Devlet resmen insanları ölüme sürüklüyor..

İnsanlar inanılmaz şekilde gerginler..Her an bir parlayan Türk'ün yüzünden ölebilirsiniz..Mesela acil serviste bir doktorsunuz ama sinirli biri yüzünden işinizi yaparken öldürülebilirsiniz..Vatandaşların bu gerginliğinin sorumlusu da devlettir..Mutsuz olan insan gergin olur ve bu ülkedeki hemen herkes mutsuz..Yani tehlike çok büyük..

Eğitim ve sağlık konularına girmiyorum bile..Devlet öncelikli görevini yapmıyor..Dediğim budur..Öncelikli görevini yapmayan devlet,isterse bedava son model bisiklet dağıtsın çocuklara..Boş işler bunlar..
Birkaç gün önce evde uyuyan iki çocuğu bir polis panzeri ezerek öldürmüş..Devlet bir yandan bunu yaparken,bir yandan da bisiklet dağıtmamalı..Önce çocukların sağlıklı bir şekilde büyümelerini sağlamalı..
Devlet adam gibi işini yapmadığı için de,bedava verilen bisikletlere binilmez tabi..

Gençler bisiklete filan binmiyor..Ben gençlerin elinde bisiklet görmüyorum,sigara görüyorum..Bugün de gördüm..Uyuşturucu da inanılmaz yayılmış deniyor..
Sorun çok büyük ama sen yandaşlarını daha da zengin etmek için yalandan bisiklet dağıtıyor gibi görünerek,işini yaptığını sanma gafletine düşüyorsun..Hayır,sen işini yapmıyorsun..!

@fthgzl79
Hocam ! "Bisiklet forumun" dayız. Devletin çocuklara bisiklet vermesinin eleştiri konusu yapılmasını anlamsız buluyorum dedim.
Konunun Suriye'ye geleceğini bilseydim hiç konuşmazdım.Evet ülkemizde eleştirilecek çok şey var. Bunu inkar eden ahmaktır. Ama ne ara işide geldik :)
Komiksiniz valla komik. Dolusunuz belli hocam. Ama başka yere boşalırsanız daha iyi olur.
Çünkü bura da bisiklet konuşuyoruz. Bıktık siyasetten. Bunlar için başka platformlar var. Orada arzı endam ediniz LÜTFEN.
Ben mahallem de bisiklete binen çocuklar görüyorum. Gençler de görüyorum. Abartmayınız. Azıcık sinirlerinize hakim olun. Siyeseti yapılacak yerde yapınız .Hoşça kalın.

• Beğen
@yanık_orhan ben size yönelik mesaj yazmadım..Konuda ne yazıldığını da okumadım..Sinirli filan da değilim:rolleyes:
Siyasete dair de iki cümle kuralım,izin verirsen..Niye?Çünkü bisiklete,genelde şehirlerde biniliyor ve şehirlerin anatomisini belirleyen şey devlettir..

diğer okulları bilmem ama İzmir Bayındır'da okul başına 10 adet bisiklet verildi onlarda öğretmende kaldı

yani bedenci de kaldı ama oda iade etti diye biliyorum 2 hafta okul bahçesinde turladık ve geri verildiler sanırım

Geri