Scudo Sports

Bakanlığın ücretsiz dağıttığı bisikletleri öğrenciler satışa çıkardı

@Kubilay Koparan
Israrla soyluyorum
Takana saygim sonsuz ama o kasklar uyduruk
Ben bi motosiklet kullanicosiyim
Kafamdaki kaskin fiyati 1500 tl full face
Carpisma testi 5 yildiz
Balyozla abanarak vur catlak vermiyor
Simdi eline bi balyoz al bisiklet kaskina tum gucunle abanarak vur bakalim bi

Yarim kasklar bile motorda korumaz
Tavsiye edilmez

Lakin heryeri acik bisiklet kaslinin gelen darbeleri yuzde 5 belki emer
Cene ustu dusmeler
Yoldan surata tas sicramasi vb korumaz
Gercekci olun
Araba carpma vb lerde vucut ne olacak peki
Omur ilik omuz vb ne koruyacak
Bisiklet tisortu mu

Yuzde 5 en fazla
O zaman depar atmadan once de kask takma lazim

Saatte 60 km hizla motorla giderken saatte 50 ile giden bi otomobil carpti arkadasima
10 gun hastane de yatti
Kafasindaki 100 liralik motor kaski (muhtemelen 500 tl lik bisiklet kaskindan daha cok korur) parcalandi
Cigerlerini deldiler dizine platin taktilar

Downhill kaski takin madem en azindan korur

Son olarak bisiklet kasklari yuzde 5 koruyan en havali bir aksesuar benim icin

Zaten takanlarin buyuk cogunlugu asiri tedbirli cekingel tipler

Yol bisikleti icin ayri tabi
Yuksek hizlara vb cikiliyor
Dizlik dirseklik sart

Diger turlu depara kalkarken kask takmiyorsan yuzde 5 i cok onemsemiyorsan havali bi aksesurdan ote gidemez

Scudo
Sağlık Bakanlığının Sağlıksız Bisikletleri...Geçtiğimiz Hafta Gördüm 5 Para Etmez Bisikletler...İs Görürmü Eh..Ben Olsam Köydeki çocuklara yetim garibanlara dağıtırdım..

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@mehmet roy peki şöyle söyle değiştireöim o zaman o balyozla olan sağlamlık testi varya kafanızla deneyin şimdi kafanızı sağlamca yola vurun daha sonrada kask takıp vurun arasında fark yoksa takmayın gereksiz haklısınız.Israrla aynı şeyi söylüyorsunuz forumda kaç defa tartışıldı havalı aksesuar nedir allah aşkına bide motor kullanıcısıyım diyorsunuz

Acıma yetime....
İnşallah almak isteyip alamayan öğrenci kardeşlerimize de ulaşmıştır, tek temennimiz bu.

@mehmet roy Siz motorcu kaskını rahatlıkla takabilirsiniz sizin motor sürerken harcadığınız bir enerji yok, o ağırlıktaki bir ürünü bisiklet sürerken kafanızda ne kadar tutmayı düşünüyorsunuz?

@SOZUAK
Kahvede oturan 23 yaşındaki öğretmenlerimiz keşke atanabilseydide en azından öğrenci başına öğretmen artardı, belki eğitimde artardı, sonra gelip bisikletforum'a millet iş beğenmiyor kardeşim diye vıdı vıdı etmezlerdi belki...

Dağıtımın yapıldığı okullardaki kurul tarafından bisikletlerin kime verileceğine karar verilmiş; Yani muhtemelen ihtiyaç sahibi öğrenciler tespit edilip öyle dağıtım yapılmıştır.

Buradaki "ihtiyaç sahibi" ibaresini biraz daha vurgulamak gerekiyor zira bahsi geçen yer Diyarbakır, yani Bakırköy'deki bir okulun ihtiyaç sahibi öğrencisine kıyasla çok daha ciddi sıkıntılar vardır.

Hal böyle olunca da; temel gereksinimler nedeniyle bisikletlerin satışa çıkarılmış olma ihtimali kuvvetle muhtemeldir.

@kutlucan Kahvedeki öğretmenden bahsettiğimi nereden çıkarttınız. Vasıfsız adamlar gidip sorun bahçe kazılacak, duvar yıkılacak, eşya taşınacak vs. Öğretmen yada başka meslekten eğitimli düzgün birisi eğer sağlık vs gibi önemli manisi yoksa gider parasını kazanır ama diğerleri burun kıvırır. Görülmüş örnekler bunlar. Sanki öğretmeni ben atamadım boş duruyor. İş yapmak isteyene iş var. Ben bu yaşıma kadar işsiz kalmadım. Sanayi de bile gittim çalıştım birşeyler öğreneyim diye ailem gayet eğitimlidir hiçbir zaman git çalış yada çalışma demediler.
Ama tabi ya sabah 09.00-17.00 masa başı seyahatsiz yemek ve yol da ilave edip 3-5 bin TL olmazsa çalışmam abi. Sanayide adam sabah 8 aksam 6-7 Allah ne verirse bahtına kan ter içinde çalışıyor gıkı çıkmıyor o adam enayi mi de çalışıyor.

O basit kaskını bir arkadaşıma o gün zorla taktırdım hani köpükten beş para etmez %5 darbe emen. Arkadaşım bisikletle son sürat takla atıp ışıklarda bekleyen aracın arkasından altına girdi. Kaskın üzerinde egzost borusunun sebep olduğu oyuklar olduğu halde kafada hasar yok köprücük kemiği kırıldı. O gün zorlamasaydım kafa travması %100 garanti idi.
Bu mantıkla arabada emniyet kemeri de takmayalım suya uçunca, sıkışınca felan ölüme sebep oluyor.

Konu sapmış. Motosiklet kaskıyla kıyaslayıp bisiklet kaskını eleştirmekte komedi. Zaten balyozla vur birşey olmaz lafıda tam bir saçmalık, tabiiki olur ve elden asfalta düşürülse dahi kullanılamayacak hale gelir. Motosiklet kaskı tek darbelik ömrü olan bir üründür. Bütün dünya bisiklette bu tür kask kullanıyorda..

• Beğen
Tepkiler: Kubilay Koparan
satmıştır belki daha klas bir akıllı telefon alacaktır.
satmıştır belki aylardır hayalini kurduğu bıçkın ortam abisindeki şekil tespihten alacaktır.
satmıştır belki bir karton havalı sigara parasına.
satmıştır belki fuhuş yapmaya para lazımdır.
belki tofaşk uğruna satmıştır.
belki aynı fiyata herkesin kıskanacağı montu ya da ayakkabıyı alacaktır.
ağır abilerinin takıldığı ortama gidip sigarasının yanında nargile içecektir belki parlak sivri burunlu ayakkabılarına bakıp ne kadar büyük bir adam olduğunu hayal ederek.
belki o ağır abilerinin vaat ettiği sahibinden az kullanılmış ve fazla vukuatı olmayan emaneti satın alıp beline takmak istiyordur.
satmıştır, parası önemli değildir, bisiklet kullanan aşağılık-eksik bir erkek olarak tanınmayı gururuna yediremiyordur.
satmıştır dakikasında bonzaiye yatırmıştır.
satmıştır belki bir-iki günlüğüne lüks bir araba kiralayıp etrafa kendini gösterecek, kızların ve ezik hemcinslerinin aklını alacaktır.
ihtimaller çok.
ha belki hakkaten parasızdır ve ailecek ciddi anlamda iki kuruşa muhtaçlardır.
ama bence ülkenin gençliğinden çok umudunuz olmasın. olay sizin umudunuz olup olmamasıyla bitmiyor. onlar da umutsuz gözlerle bakıyorlar geleceğe. aileden varlıklı olmayanlar ne kadar çalışıp çabalasalar da yaşam standartlarının çok fazla yükselmeyeceğinin farkındalar. umutsuzlar ve tek umutları avantadan gelecek para ve kısa sürede köşeyi dönüp ülkedeki ezen kitleye üye olabilmek. bunun için her türlü riske girmeye ve her türlü bedeli ödemeye hazırlar. cümleten geçmiş olsun diyorum.

@SOZUAK
ben şimdi bi abimin kahvesinde oturuyorum kaç yıldır kimseyi görmedim gel kardeşim günlük elli lira büyük koliler var onlar taşınacak diye kimseyi görmedim yani farklı yerlerde mi yaşıyoruz adam 50 bine girmiş üni sınavında gitmiş kamu yonetimi bitirmiş ankarada şimdi taş mı taşıcak bu adam insan demez mi ya biz bunun için mi okuduk diye, bu yuzden millet kolay para kazanma derdinde kardeşim falan genelleme yapılacak konular değil bunlar, bizim milletimizi bu hale getiren kafalar millet iş beğenmiyor demeyide çok iyi biliyorlar. O fabrika da çalışan adamda enayi kusura bakma bildiğin enayi yiyecek ekmeği olmayan için demiyorum bunu adam artacak asgari maaşına gore kredi borcu alıp birşeye yatırıyor ne üretiyo bakıyo mu hayır ama nedeniyodu bu motorlulara neyse sen götür 1000 tlni ver telefona sonra eee sen ne ürettin o telefonun nesini ürettin peki onu bırak bizim meb o bisikletlerin nesini üretiyorda öğrencilere dağıtılıyo, sonuç bu olur işte adam satar o demir yığınını

@ozgur908
Bu söylediğiniz şeyleri 14 yılda gerçekleştirenlere ben tebriklerimi yolluyorum

NOT: Neresinden tutarsak tutalım çok ciddi çok ama çok ciddi anlamda sorunları var buraların oyuzden bu sorunlar gitmedikçe herşey sorun olarak devam edecek.(buralardan kasıt ülke)

Herkes satılması doğru yada satılması yanlış konusuna kitlenmiş ... Ve ayrıyeten bide herkes ve fakir çocuklar bisiklet kullansın edebiyatı üzerinden duygusal mesaj yakalanmaya çalışılmış ... Türkiyede bedava beleş hiç bir şey dağıtmayacaksın ,, Tabletmiş bisikletmiş oyuncakmış kömürmüş ... Bizim milletimizi çalışarak kazanmaya değil fakir ve muhtaçlara yardım ediyoruz diyerek kaş yapayım derken sürekli göz çıkartan kültürü ve eğitim seviyesi olmayan bir toplum haline getirdiniz ...%18 kdv ötv'den topladığın paralarla 200'liralık bisiklet dağıtacaksın,,, dağıttığın 5 para etmez bisikletlerle ve o çocukları bisikletten soğutup 5 günden fazla kullanamayacağı mal verip 1 sene içinde ülkeyi hurda çöplüğü haline çevireceksin .. Sonrada tv'lerde boy boy çıkıp hedef 1 milyon bisiklet reklamı yapacaksın ...Madem bisikleti özendireceksin indir kdv'yi bak millet nasıl bisiklete nasıl biniyor ...Hem piyasa hareketlenir hemde insanlar iyi bisiklete biner hemde piyasada canlılık ve rekabet ortamı oluşur ...Yok arkadaşlar her taraf çorap söküğü olmuş ...Piyango sistemi gibi bu işte bir kaç akbaba ihaleden köşelik olucak ... Ülkede 30 milyon kişi sistematik dolaylı bir şekilde devlet tarafından maaşa bağlanmış .. Diğer kalanlarda çalışıp bu 35 milyona bakar duruma getirilmiş ... Bu diğer kalanlar buna ne kadar dayanıcak merak içindeyim ...

Haydan gelen huya gider.
Emek ve bedel karşılığı olmayan hiçbirşey gerçek değerini bulmaz.
Ergen uçarıdır,delişmendir,ham çökelektir.
O yaşlarda alınan kararların büyük bir kısmı dönemseldir ve aciliyet içerir.
Çevre ,gündem,moda ve trentler öncelikleri belirlerken,ergenimin zaten kafası karışık.
Yarın ne olacağını bilmeden nihil nihil bakan gözlerle üj bej gayme işini görsün,ilizyonu yaşasın bir süre...
Biz bu pedal olayını yaşam biçimine dönüştürmek için yıllarımızı vermişiz.Ama herkes böyle olmayabilir. Son söz: Alışmadık sele de ..öt durmayabilir:)

Acaba Diyarbakır'da dağıtılan 5466 adet bisikletin kaçı satılığa koyuldu. Kendim de haber muhabiri olduğum için bizim mesleğin pis yanına dikkat çekmek istiyorum da :)

Bazen sırf haber olsun diye bir kaç kötü örnek genele vurularak sunulur. Tabi ki kötü örnek her zaman kötü örnektir. Paraya gerçekten ihtiyacı olmamasına rağmen, kendisine sağlıklı yaşamı teşvik için hediye edilen bisikleti üç beş kuruşa satanlar her zaman kınanmalı. Fakat olayın belki olumlu yanları da vardır ama sunuş tarzı ve bakış açısından dolayı görememiş olabiliriz

Yine de Diyarbakır'daki vatandaşımızın genel anlamda geçim sıkıntısı çektiğine de katılıyorum. Bisiklet dağıtılacağıma insanların refah seviyesi yükseltilmeli, daha sonra sağlıklı yaşam bilinci oluşturulmalı, en son tüm bunlara rağmen bisiklet alamamış vatandaşlarımıza ücretsiz bisiklet verilmeli. Bizim ülkemizin garipliği bazen işler tam tersinden yürür. İlk önce insanlara bedava bisiklet verirler ki oy alsınlar. Oy aldıktan sonra milletin niye oy verdiğini açıklamaya çalışırlar, yani bilinç uyandırırlar (tabi Nasıl bi bilinç o da tartışılır), en son refah seviyesine gelince, "onu biz hallederiz dert etmeyin" derler. On yıllardır hep aynı hikaye

• Beğen
Tepkiler: SOZUAK
@kutlucan Benzer düşünüyoruz ama bakış açılarımız farklı. Ben de üniversite okudum, kendi işimi kurdum yıllarca medikal ana firmalarda teknik servis müdürlüğü de yaptım, Türkiye'nin &0-70 ini defalarca ziyaret ettim. Haftada bir gün evimde yatttığımda şükür diyordum hafta içi. Şu anda kendi işimi kurdum, yeri geliyor yükte taşıyorum, yeri geliyor elim kolum yağ içinde yeri geliyor içinde insan doku parçaları kalmış hastanedeki vatandaşın temizlemesi gerekirken temizlemediği tıbbi cihazları onarırken büyük risk altında çalışıyorum ama şikayet etmiyorum. Sanayiye de çocukken gittim çalıştım. Arabamın ağır bakımlarınıı bile kendim yapıyorum, bisikletlerimi daha bir kere bisikletçiye götürmedim. Yani ben şuyum buyum elimi sürmem, kirli işe bulaşmam onu taşımam yok benim hayatımda. Bizde adam mühendis olur masa başında tertemiz oturur sonra hadi şu işi tasarla yap deyince afedersiniz mal mal bakar çünkü elini yaptığı işin mutfağına sokup kirletmemiştir herşey sanal kağıt bilgisayar üzerinde simülasyon. Kaç Odtülü, hacettepeli geldi geçti. Düzgünü de vardı ama eğitim sistemini daha söylemiyorum. Askeri şirkette yıllarca çalıştım oranın en güzel yanı benim işim değilse işi sorumlusuna bırakırdım, angarya hiç yapmadım, mola saatinde bırakır, gerekirse genel müdüre çatır çatır gider hakkımı arardım. Yok kovarlarmış yok kızarlarmış. Benim kitabımda lafı eveleme geveleme yoktur. Herkes evet efendimci olması, herkes kaderci. O ezilenler de kendileri ediyorlar. Gördük adam kahvede aldığı üç kuruş maaşla fayan dizip kaybedince çoluk çocuğunun parasını herkese çay-kahve ısmarlamak zorunda kalarak harcıyor. Boş duran adama şu işi yap şu kadar vereceğim ki piyasası o kötü de değil biliyorum. o paraya olmaz ama orada 3 gün boş boş oturup ballı bir iş gelsin diye bekler.

Ben bu tür haberleri çokta önemsemiyorum. Acaba bisiklet hediye edilen öğrencilerin yüzde kaçı bisikletini satışa çıkarmış... Tahminimce %1'i bile geçmez... Genele bakmak lazım...

Arkadaşlar bisikleti satışa çıkarmışlar ama satılacakmı bence hayır sonra satılmayınca yav satamadım bineyim bari der yada bir başka arkadaşına verir kesin:D

@Togursamsun tecrübe yaşantıyla kazanılır ama o kadar kötü aileler o kadar kötü insan yetiştiriyor ki kusura bakmayın hocam.

Geri