Scudo Sports

Bakanlığın ücretsiz dağıttığı bisikletleri öğrenciler satışa çıkardı

@SOZUAK o baska bi problem. ben bisikleti satmalarinin yorumunu yaptim. o dediklerinizin hepsi dogru, ki basli basina ayri bi konu oralar.

Scudo
Kahvehanede okey oynamakla meşgul çiftçiye toprak destekleme parası ödeyen yüce devletimiz tv karşısında bazı yerlerini büyütmekten başka iş yapmayan öğrencilere bedava bisiklet dağıtarak halkı spora da teşvik etmiş oldu

Üzerine çokca konuşulacak bir konu bulunmuş ama tecrübe etmiş biri olarak birkaç şey yazayım.

Bizim okulumuzdan dan ilçe milli eğitim 4 öğrenciye bisiklet verileceğini bildiren bir yazı geldi. Öğrencileri aldım resmi yazılar ile beraber Maltepe sahilde İstanbul valisi ve Milli eğitim müdürünün de katıldığı törenle bisikletleri aldık.
Önceki seneden yerel belediyenin de verdiği 2 bisikleti de dahil ederek 6 bisikletle okulda bisiklet kulübü kurayım(gönüllü olarak) çocuklar için farklılık olsun dedim ama aşağıda yazdığım gerekçeler bu işi 3 haftada sonlandırmama neden oldu. Tabii çocukların kıymet bilmez halleri de bunda etkili olmadı değil.

1-Öncelikle kalite berbat.
2-Montaj alelade şekilde yapılmış daha ilk teslim aldıktan sonra fark ettik ki ön jantın 2 tane telinin vidası takılmamış. Şıngır şıngır oynuyor.
3-Takılı olan jant telleri de bir süre sonra şıngır şıngır dökülmeye başladı.
4-Lastikler doğru dürüst binilmeden kabak oldu.
5-Fren ve vites kolları birkaç kullanımdan sonra sallanmaya başladı ve sonra kırıldı.
6-Vites ayarı, fren ayarı bahsetmiyorum bile.

Proje görünüşte çok güzel lakin son yıllarda alışık olduğumuz üzere ayakları yere basmayan türden yaptık oldu şeklinde ifade edilebilir.
Keşke daha az bisiklet verilse ama verilen bisikletler azıcık dayanacak kadar kaliteli olsa idi. Veya Hollanda örneğinde olduğu gibi bisikletten en azından vergi alınmasa....

Bu hikaye uzaaar gider...

Bisikletten vergi alınmasaaaa hop bir zam ve aynı fiyata gelir satıcılar daha çok kazanır :)

Bu arada bisikletler ne kadara el değiştiriyor başlangıç fiyatları nedir ?

Satan satsın arkadaşlar,başka bir gariban alır ancak. Parası olanın alacağı bir şey değil. Aslında her öğrenciye bir tane verseler kötümü olur. Zenginide fakiride biner. Satan zaten sattığınada pişman olur sonra.

Şimdi hepsinin günahını almayayım ama, bisikleti sigara parası için satanlar da vardır bence. Asıl onlar ileri zekalı...

Bizde her zaman geçerli kural, "şekil esastan önde gider" kuralıdır. Okulda, askerde, işyerinde hep böyledir ve işin kötüsü bu kurala uyanlar kazanır. Belediye bisiklet yolu olsun diye yayaların gezinti yaptığı yerin bir kısmını boyar, hop bisiklet yolu. Polis katil gibi giden hafriyat kamyonu veya emniyet şeridinden giderken polisi görünce trafiği tehlikeye sokarak şeride giden hayvan evladı yerine 70 km hız limiti belirleyip onu 2 km/h geçen adamın tepesine biner. Öğretmen, içerikten yoksun ödevi sırf süs ve şekli güzel diye öne çıkarır vs. Örnekler bitmez.

Burada da sanırım olan bu. @Ömer Çolak çok güzel açıklamış, maksat görüntü olsun diye 5 para etmez bisikletleri hediye diye vermişler. Bilmiyorum bakanlık o bisikletleri alırken acaba bir teknik şartname vs yazdı mı. Bisikletleri teslim alırken o şartnameye göre muayene etti mi... Halbuki böyle durumlarda gerçekten ihtiyacı olan ama aynı zamanda ilgisi ve isteği olan öğrenciler seçmek belki daha doğru. Ben olayın açlık olacağını pek zannetmiyorum (varsa da çok azdır zannımca)...

Birey yetiştirmek yerine tacir yetiştiren bir toplum yapımız var inkar etmeyelim.

Satmak benim lügatımda yoktur, hem manen, hem madden. Biliyorum ki bir satış işlemi yapıldığında illaki ortada ederinden fazla bir kazanç söz konusudur(bu satanında bilgisi dahilinde olabilir, olmayabilirde. Sistemin kendisi bunu size dayatır yada haberiniz olmadan kitler) Bu düşüncem hatalı olabilir, ama en nihayetinde benim düşüncem. Çok çok mecbur kalmadıkça birşeyi satmam gibime geliyor.

Dileyen satar dileyen biner
Ulkemizde bisiklet karne hediyesi olarak gorulen basit bisey
Ben orta 1 de takdir alinca sene 2002 de babam bana bisiklet almisti
10 seneye yakin bindim
Satmayi dusunmedim

Simdi salcano city fun 70im var 1 yildir
Spin bike almak icin satiyorum

Ulasim icin bisiklet kullanmam spor icin kullanirim
Tercih meselesi
Ulasim icin motosiklet araba toplu tasima tercihimdir

Ben boks vucut gelistirme ve futbol hastasi ve bu sporlari zaman zaman yapmis biriyim
Bi gun bi oglum olursa 10 yasinda boksa baslatacagim insallah
Beraber sparring yapica

Hediye satılmaz diyen arkadaşlar, düğünlerde takilan altınlarda hediyedir ama pek kimse turşusunu kurmaz.
Bis duracağına satılması daha iyi napsın gariban öğrenci bedava verebilmek zor is. Az parada olsa satınca bi ihtiyacını görür.

İster satarlar ister binerler isterse de hediye ederler. Bu neden tuhaf geliyor arkadaşlar? Bunu yapmaları için öğrencilerin maddi durumlarının kötü olması da gerekmiyor ayrıca. İsterse satar üzerine para koyup daha iyisini alır. Bir sormak gerek aynı zamanda bu öğrencilerin ailelerinin maddi gücü nedir diye. Bu aileler çocuklarına bisiklet alabiliyor mu? Ya da kim bilir belki de bir çoğunun ailesi satmasını istemiştir fakirlikten. Sonuç olarak devlet bu ve benzeri sorumluluklarını yapar, yapmak da zorundadır. Gerisi yardım alana kalmış. Ayrıca öğrenci olmadınız mı sizler de? Öğrenci adam her zaman paraya ihtiyaç duyar. Kısaca satmalarını yanlış bulmuyorum ancak bu doğru bulduğum anlamına da gelmiyoır. Bırakın isteyen istediğini yapsın.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Adam gidip 350 tlye market bisikleti alinca apaci oluyor
Illa 2 bin tl ye bisiklet alip kafasina hollandada bile yol bisikleti haric takilmayan o uyuruk kaski takip cihangirdr gezmesi mi lazim takdirinizi kazanmak icin

Satabilirler. Etik değil ama ne yapalım?
O yüzden serbest piyasa ekonomisini savunuyorum. Devlet mümkünse ihale yapmasın.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@mehmet roy hollanda halkının yüzde 90ından fazlası bisiklet kullandığı ülkese arabalardan çok bisiklet olduğu kısası bisiklet kültürü olduğu için buradaki kadar kaza atlatmazsınız o uyuruk dediğiniz kask kaç kişinin hayatını kurtarmış şimdiye kadar azıcık bakın apaçi diye tabir edilen kesim de sadece bütçeyle alakalı bir durum değildir forumdaki konudada dile getirildi.
İyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: cool_recep
Devlettekiler dayılarına ihaleden para yurutturmek icin bisiklet dagitmis, cocuklar da satmis arkadaslar bunda ne var? Kimsenin umrunda degil zaten giden paralar, giren vatandasa giriyor, vatandasta zevk aliyor ses soluk yok kimseden en basitinden ibik melih Ankarada kralligini kurmus durumda gemi gemi para akiyor, yani cok takilacak sey varken bisiklete takmamak lazim, parasi olmayanlara da ulasmistir da binerler insallah. Kucukken durumumuz iyi degildi hep istemisimdir keske benim de olaydi ne mutlu olurdum :D Fikir olarak guzel bir uygulama olsa da çıkar her yaptiklarini yok ediyor. Yani kısacası fak the system diyebilecegimiz sıradan devlet meselesi olarak bakabiliriz olaya :/ Benim yorumlamam bu kadar

@Togursamsun bunu tecrübesizliğine ve hiçbirşey bilmemene veriyorum

Proje gayet güzel bir proje. Sağlık Bakanlığının yetkilileri de kılı kırk yarıyor bisikletleri verirken gördüğüm kadarıyla. Ama insanın olduğu her işte, her yerde kötüye kullanım olabiliyor maalesef. Kötü örneklere bakarak enseyi karartmak da bir tercih elbet. Devlet bir milyon bisiklet dağıtacağım diyorsa ben bundan mutlu olurum bisiklete binen biri olarak. Kendi okulumda yaklaşık yetmiş kişilik bir liste oluşturarak bakanlıktan bisiklet talep ettim. Bize ancak on tane verebileceklerini söylediler. Öğrencilerimi gayet özenle seçtim. Özellikle kullanacak olup maddi nedenlerle bisiklet alamamış öğrencilerden seçtim. Zaten halihazırda okula benden etkilenerek bisikletiyle gelenler var. Bu yenilerin de bir kısmı bile düzenli sürmeye başlasa bunu kâr olarak göreceğim. Bakanlık yetkilileri de bir kaç kez bu konuyla ilgili bazı şeyleri konuşmak için aradıklarında özellikle binecek öğrenci aradıklarını üstüne basa basa söylediler. Yarın da törenle bisikletleri okulda velilere evrak imzalatarak teslim edecekler. Bence gayet olumlu bir iş var ortada. Gidip tek tek her bir öğrenciyi takip edemezler. Nasıl ki bir heyecanla para verip (bazen çok yüklü paralar bile olabiliyor) bisiklet alıp bir iki defa bindikten sonra çürütenler varsa bedava alanlardan da böylelerinin çıkması gayet doğal.

Geri