@Kudret Kurtcebe
Değerli bilgilerin sağol kudrettin abi, yazılarını ve kartepeyle ilgili, birbirinize (şakayla karışık) sanki meydan okurcasına davet ve göndermelerinizi zevkle okuyor, ama inanın aynı teşviği bana yapacak kapadokyada arkadaş bulamıyorum. Size yakında olsaydım kesin bende aranızda bulunmak isterdim. Performans 216 kış sezon topiği başlığı bile insanı teşvik ediyor. Bisikleti ne kadar yazları işe gidiş geliş için kullanıyordumsada; bende performans aşığıyım, (bu sene içine baharlarıda katmaya çalışıyorum inşallah) , aslında burda türkiyede büyük başarılara imza atmış ürgüp sporlu genç bisikletci arkadaşlarım var, yıldız A larda yarışıp bi kısmı bu yıl gençlere geçecek olan bu arkadaşlarımla aynı ortamda sürüş yapmak zor olacak olsada henüz kısmet olmadı.
Yokuş konusundada aynen dediğiniz gibi, eskiden benimde yokuşlar gözümü korkuturdu ama, artık (heleki daha az zamana ve daha az mesafeye; daha çok kondisyon sığdırmak istediğim kış zamanında) 1 saat yokuş çıkmanın 3 saat düz yolda gitmeye eş değer olduğunu düşünerek artık nerde yokuş varsa o rotaya yöneliyorum. Eskiden yokuşdan kaçarken yani şimdi yokuş arıyorum.
Uzun tur konusuna gelirsekde, şunu farkettim 1 hafta boyunca günlük sabit 45km lik ev iş rotamda 1 haftanın sonunda aynı yolda çok değersiz saniyelerle kazanç elde ederken, uzun bi turdan sonra ise aynı rotada kayda değer bi kazanç elde etdiğimi farketdim, buda demek oluyorki haftanın 5 günü 40x5=200km yapmakdansa, bi seferde 100-150 kmlik bi tur daha etkili oluyor gibi.
şuda varki rahat bi tempoyla 2 ay aynı yolda ev iş yaptığımda 1-2 ayda hiç bir ortalama hız kazancı elde etmeden hep aynı noktada saydığımı farkettim, ne zamanki kendimi ara ara zorlayarak sürüş yaptım o zaman ortalama hız kazançlarım olmaya başladığını gördüm.
Karın tokluğu konusundada, performansımın en düşük olup en nefes nefese kaldığım anlar karnımın çok tok olduğu anlar, en iyi performans verdiğim anlar ise kan şekerim düşmeyecek kadar aç olduğum anlar oluyor diyebilirim.