Scudo Sports

Avrupa Yakası Pedal Grubu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
bu ne celal sevgili raif
oyunda ciddi sıkıntı olduğunu anlamış bulunuyorum

aslında mesajı sadece
"oyunu kaçıran oldu mu" diye yazacaktım
son anda
"repliği" de ekledim
alındığın yönünde ki ince mesajın alındı
ama ben alınmadım
:)

• Beğen
Tepkiler: Raif Korkmaz
Scudo
@Ekrem Erten

Bakşimdi gerçekten sinirlendim...

hem hatalı değer veriyosun hemde başkasının değerlerini hatalı görüyosun vay efendim o cihazlar doğru ölçmüyormuş şuymuş buymuş o rotaları defalarca gitmiş miş cihazın yok nasıl fazla geldi benim verdiğim toplam irtifa değeri neye göre konuşuyosun hislerine göremi karayollarındamı çalışıyosun ne ayaksın..?????

toplam irtifa diyoruz o rotada sayısız iniş çıkışlar var...Garipçeden yukarısı her halde bi 80- 90 metre vardır....

kendi kazdığın kuyuya düşüyosun hem diyosun ki internet hatalı veriyo hem ben alılştım diyosun demekki yanlış yapıyosun....

daha dün çıktın piyasaya gelmişsin beni faka bastırmaya çalışıyosun nereden alıyosun bu cesareti...
kaç km bisiklete bindin ne iş yaptında konuşuyosun benim karşımda burada bir çok adamlar var konuşma hakkı olan onlar bile konuşmazken kalkıpta karşındakini düşürmeye çalışıyosun...

ilk mesajını görmedim bi arkadaşım sms ile haber verdi kim bunlar falan diye..

offf yaaaa harbiden varya tek bir harf bile yazmaya değmez aslında ama işte...

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
@Ekrem Erten

'' neyse bunları prolar düşünsün '' derken kendince dalga geçtiğini düşünüyosan büyük bi yanılgı içerisin...

burada enezzül edip bişeyler paylaşmaya çalışıyoruz senin gibiler yüzünde kaç tane aklı başında gerçekten bisiklet sevdalısı bilgili ve tecrübeli adam bu forumdan uzadı gitti...böyle oluncada haşamayla binenler sahilde iki tur atanlar kendilerini bisikletçi zannederler...

allahım ya nelerle uğraşıyoruz ya...

@mustafa akman

dimi hocam bu kadar hata geyiği yeter kimin neyine gerek etap profili dimi...

ama kimseö kusura bakmasın ben bilmek istiyorum çünkü eğer kapıdağı turundaki profili bilseydim denize doğru dürüst giremeyeceğimizi bilebilirdim ve ona göre motive olurdum o tura çıkmadan önce burada çok konuşuldu dönün arka sayfalara bakın en geç saat 14:00 bilemedin 15:00 gibi kamp alanında olacaktık....işte tüm bu ayrıntıların ve bu ayrıntılardan anlayan adamın ne işe yaradığını çakabildiniz mi şimdi....bas bas bağırıyoruz etap profili rüzgar yönü diye....neden???? neden ????? geyik olsun diye...kendimize bi pay çıkaralım diye işte bakın bişeyden anlıyoruz biz adam olduk aslında bunlar hiç bi işe yaramayan salatalık bilgiler değil mi???

evet şimdi aşağıdaki verilere itirazı olan var mı ????

nabız yanlış alti yanlış bu rüzgarda bu mesafede bu ortalama tutturulamaz diyen var mı???? alıştık zaten Cemo bile bize nasıl bineceğimizi söylüyo buradan her hangi biride söylese faketmez Rafoş hariç Hamdi ye saygım sonsuz onu otorite olarak kabul ediyorum...:):):):)

<script src='http://img12.imageshack.us/shareable/?i=flr.png&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>http://img12.imageshack.us/img12/9599/flr.png</noscript>

<script src='http://img33.imageshack.us/shareable/?i=flr1.png&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>http://img33.imageshack.us/img33/5314/flr1.png</noscript>

(link)

bu pazar bisiklete binmeyin yoksa çanak kırılır,,,,,,

:) :) :) :) :)

bu arada ekrem dostum sana bi iki şey söyleyeyim şimdi benim antremanlarda performansda iyi idin ama biliyorsun mesafe uzadıkça iş zorlaşır
şimdi sana söylediğim bi şey vardı dedimki yol bisikletine geç ve tabi spd çünki o mtb ile olmaz uzun yollar ve üstelik spd siz gene olmaz tabi ekonomiye dayanmakta herşey işin acı tarafı ,,,ve dedimki aytek e takılacaksın şimdi burda klavye üzerinden pek belli olmuyor durumlar sahada aytek ile çalışacaksın olayın ne olduğunu onunla pedallarken anlayacaksın ben aytek ve volkan akboga ile iznik olayında olayın ne olduğunu anladım evet bu iki partner ile pedallamak için dehşet süratli olmak ve dehşet bi şekilde rampaları almak lazım ,,,güzergah topçulardan başladı ve tavşanlıdan devam etti ama benim gidon sağa kayınca ve vites teli kopunca sorunlar yaşadım aytek ve volkan tavşanlıdan sonra orhangaziye yöneldiler ordan güneyden iznik gölünü alarak iznik e geldiler ve dönüşü çakırlıdan tavşanlı rampalarından devamla topçulara yaptılar benim yüzünden geri kaldılar ama ben istemedim daha iznikte söyledim beni kaderime bırakın diye dönüş tavşanlıdan olacaktı onlar hiç yorulmamış gibiydiler tavşanlı rampalarında ikiside, biri sağdan diğeri soldan beni mahmudiye rampalarında arkadan ittiler önden esen 25 km rüzgara karşı ,,,,onları yavaşlatacağımı zati anlamıştım iznikte onun için dedim beni bırakın diye saat 10.30 da topçulara vardık tabi onlar daha erken varırlardı kesin eminim bi daha iznik olursa gene tavşanlıdan girer kuzeyden iznik yapar dönüşü boyalıcadan yaparım aytek ve volkan gene aynı güzergahı yaparlar bu olayı en kısa zamanda bu forumda iki adam alır aytek ve volkan akboga,,,,,,onlar ile pedallayan adamlar şanslıdır benim görüşüm bu bu iki partner benim en sevdiğim arkadaşlığına önem verdiğim gerçek dostlarımdır,,,,

@Ayetkin Erzan

:) :) :) kim doldurmuş abi seni bu kadar? yahu söylenenler ancak bu kadar yanlış anlaşılır diyorum başka bir şey demiyorum. ben öğrenmek için bir şey sordum, akıl veriyomuş gibi gösterdin ya aytekin abi bravo. :)) evet dediğin gibi iki günlük bisikletçiyim öğrenmeye çalışıyorum, niye dalga geçeyim. bu mesajdan da ne anlayacaksın çok merak ediyorum. :)) umarım cevap vermezsin de konu kapanır.

@AYDIN DİRİCANLI

Aydın yarın ben ve bikaç arkadaş saat 09:00'da Barbaros heykelinin orada olacağız.
Ben Bebek yapıp geri döneceğim. O arkadaşlar herhalde Belgrad'a devam edecek.

• Beğen
Tepkiler: Hasan TÜRKER
@Ayetkin Erzan
gerçekten haklısın
ama Ekrem"e karşı değil
o sadece ortamı samimi buldu onun için yazdı

ben de bu konuda muzdaribim
yaş 46
bi bakıyorum
15 yaşında biri
daha ömrü hayatında ne bir kitap okumuş
ne de bişey
fotomaçtan öteye gitmek yaladığı mürekkep
kulaktan duyma bilgilerle karşıma çıkıyor
yazdığımı okuma yeteneği bile yok
emek harcayıp
katkı yapmak istiyorum
cevap versen bir türlü vermesen bir türlü

ama can çıkmayınca huy çıkmıyor
yazılan her mesaj
sanki bana yazılmış gibi hissediyorum
cevaplamak geliyor içimden

bir de
güzel olduğunu düşündüklerimi paylaşmak istiyorum

@mustafa akman

sevgili mustafa dostum burda 2009 dan beri ne yaptım biliyorsun he babam topik açtım tur düzenledim ağır turlar yaptım arada sırada lay lom lom gezilerde yaptım,,,bir çok arkadaş ile pedalladık başka etkinliklerde bi araya geldik ....ama kişilerin bisiklete biniş tarzları farklı ,,,bunlarıda görmek gerekiyor,,,,şimdi herkez tercihinde sele üstünde serbesttir hiç kimse bi başkasına sen gezi bisikletçisisin otur aşağı bakayım diyemez aşalama yapamaz ,,,önde olan aşalamaz ,,üstün olan asla aşalamaz öğretmeye çalışır,,,burda tecrübe sahibi olan arkadaşlar var uzun yollarda ,,,ve ne yediklerini söylüyor tur esnasında ,,ve hafta içi beslenme periyodlarını, ahmet aydın aslında herkezin okuması gereken bi bilim adamıdır ,,herşeyi açık açık yazmıştır ağır spor yapanların beslenme periyodu ben onun yalancısıyım çünki kitabını devirdim ve internetten tüm sitelerini inceledim okudum ,,,karbonhidrat çok aşırı yüklenmenin doğru olmadığını yazmış aşırı süt içme olmayacak bunlar uzun mesafelerde performans yapanlar için ,,,,bıçkıdere etabında dönüşte enerji bitti yani protein azaldı bende ne yaptım dana şişi az kızarttım ve ekmek arası yedim kola içtim ama bir saat bekledim sonra seleye bindik ilk yarım saat basmadım ama yarım saat sonra aydos rampalarında canavar oldum evet dana etin faydası yani protein ama ne oldu bir saat mola oldu etin olayı bu eti yiyip üstüne basılırsa ne olacağı malum olabilir kalp krizi,,,baklavaları yiyip üstüne su içip ,yarım saat sonra rampada kalanları biliyorum şiştiler tabi,,,,bilmiyenler olayı sahada fena ödediler,,,,,benim koko rampasında elektrodun atması olayı ise başka , asla zorlama yapmadım 100 km tempolu sürüşün üzerine gelen o inanılmaz 20 eğim olan koko rampası ,,,,orda protein bitti ama bi adet gell işi bitirirdi bu proluk masraflı iş paraya bakıyor ben her zaman alamam o jelleri çok para 5000 kalori 188 km yakacam belki daha fazla 6000 kalori olacak 20 mayısta açıkça dana şiş ekmek arası önceden evde hazırlayıp yolda götüreceğim başka çare yok ,,,,yazın tahin pekmezi sulandırıp içmek aşırı sıcakta tepki yaparmı ama zannetmiyorum hiç denemedim tabi eti sona doğru götürmece sulandırılmış pekmezi ise mataraya koymaca evet artık bisiklete takacağız matara-sululuk hiç sevmiyorum ama pratik olanda bu,,,,evet öğreniyoruz mustafa hocam uzun yollarda neler yemeyi ,,,,

@mustafa akman

Savaş Serhat
O 5000 kaloriler böyle yakılıyor işte, oturduğun yerden değil...Saat kaç irtifa, kaç kalori göstermiş bir önemi yok bunlar işin kozmetiği, zaten ayda iki - üç kez 150 km'yi koşan adam ne yaktığını, ne irtifaya çıktığını çok iyi bilir...170 - 180 nabızları görürsün, 5 - 6 saat selenin üzerinde kalırsın 140 - 150 km yol yaparsın sonra da grafikleri paylaşırsın (o acıları çektikten sonra, km saatinde o değerleri gördüğün an ki duygular anlatılmaz...), böylece birileri bisikletçiliği, mangalcılıkla karıştırmamayı öğrenir (yada öğrenemez...)... Yada oturduğun yerden ''saat doğrumu ölçüyor, haritada farklı gözüküyor, efendim kaç kalori yakınca ne kadar zayıflarsın, o zaman sen neden zayıflamıyorsun...'' diye ahkam kesersin...Böylece bisiklet konusunda ki cahilliğinde ortaya çıkar...Cahil olmasan antrenman sırasında takviye yapman gerektiğini (yani 5000 kalori yakarken en az 2000 kaloride alman gerektiğini...), yoksa duvara çarpacağını (yani, enerjinin tükeneceğini, bunu da yazayımda şimdi kaloriyle duvara çarpmanın ne alakası var denmesin...), antrenman sonrasıda insanın deli gibi yemek yediğini o kalorileri fazlasıyla yerine koyduğunu bilirsin...Yada bilmezsin, çünkü zaten o performansı gösterebileceğini hayal bile edemezsin...Haa makaramı yapıyorsun kendine başka bir eğlence bulmalısın, sen farkında olmasanda bisiklete binmek ciddi bir iştir

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
neyse olanlar oldu...

ben zaten hayatımın her alanında rezil rüsvaa olmaya alışkınım birde burada olduk büyük kayıp benim için sanırım artık kabuğuma çekileceğim...

tekrar herkesten özür dilerim...

@Ayetkin Erzan

ayda bir kez koşuyoruz 160 km yi 3 kez bana dokunur doğrusu,,,

:) :) :) :)

o kadar iddamız yok aytek,,,,evet irtifalar önemli tavşanlı dabıl almak 2266 rakımdı galba ki kartepe sınıfta kaldı 1640 nire 2266 rakım nire ora gerçekten zor ,,,,
acıları çektim aytek o gün sende şahit oldun mahmudiyede 3 yerde elime aldım çünki 25 km esen rüzgara karşı dönüşte protein bitti,,,üstelik baştan çok süratli başladım 2 saat te o tavşanlıdan çakırlıdan sahile geldim bozuk gidon ve bozulan vites ile...30 km idi orası tempo 15 ama o 30 km boyunca yer yer 10-19 rampalar ile boğuştum,,, ve ne hikmetse senden başka yol bisikletçisi orda var olamıyor neden dersin gene özledim orayı volki gelsede gene gitsek ama ben bu sefer iznik e tavşanlıdan basarım kuzeyden devam,, dönüşü boyalıcadan yaparım siz tavşanlı yapın aynı adreste buluşuruz gene,,,

:in: :in: :in:

5000 kalorilik olayda en az 2000 kalori alma olayı mantıklı olmakta ,,,,,,,,,,,

İlk yarışmamda destek olan tüm AYPG lilere teşekkürleeeerrr :) ve katılan diğer AYPG li pedalcanlara tebrikleeerrr :) Podyuma çıkıp sizleri onurlandıramadım ama elimden geleni yaptım, tırstım, çook yoruldum ama çoooook eğlendim :D
Ayrıca burdan Sayın Raif Korkmaz a formasını benimle paylaştığı için çok teşekkür eder, formanın tarafımdan hacılandığını bildirmek isterim :p AYPG forması,Süperman forması etkisi yapıyor beyler ;)

aytek sabaha kadar uyumam ben şimdi kasa kasa seyrettim specialized-s-works,,,,

bu bana yapılırmı,,,,,

:( :( :( :(

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri