Scudo Sports

Avrupa Yakası Pedal Grubu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Ayetkin Erzan

2 sayfa yazı çıkar bu nesirden
vaz geçtim
:)

sadece şuna takıldım
acaba anlamı ne dedim
ben bir yere uyduramadım
bilen beri gelsin
Raif eminim ki doğru anlamı bana söyleyecektir
kim ne yapmış benim üstadıma
terk mi edilmiş
kötü yola mı düşürülmüş
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

abandoned; 1. anlamı (sıfat) metruk, terk edilmiş; hayâsız, ahlâksız.,kötü yola düşmüş,abandon ada/bırak.
2. anlamı terkedilmiş. bırakılmış.
3. anlamı bırakılmış. terk edilmiş. sefahate dalmış. sefih. ahlaksız. garip. atılmış. metruk.

Scudo
@mehmet kendir

Mehmet abi çok doğru bi tespit hepimiz ayrı ayrı değerleriz her fırsatta dile getirmeye çalışıyorum tüm arkadaşlarımı çok seviyorum sevmesem arkadaş olmam zaten...
teknik bazda amacım kimseye akıl vermek değil sadece paylaşmak istedfiğimi paylaşmak aramızda bir çok genç olmasına rağmen bilgili arkadaşlar var her şeyi doğru yapamayabiliriz yada yanlış öğrenmiş olabiliriz işte bu noktada buradaki portalın ve arkadaşlıkların önemi ortaya çıkıyor paylaşım ve diyaloglar sonucunda herkesin kabul edeceği gerçek ve doğruların ortaya çıkması...
son bir kaç yıldır aklımızın erdiğince dilimizin döndüğünce paylaşımlar ve paylaşımları değerlendirme yapıyoruz fakat öyle durumlar oluyo ki insan kendine bile bi daha bişey dememek istiyo bazı değerli arkadaşlar şimdi kabuklarında ya bu durumlardan sıkıldılar yada sadece kendileri için yaşıyolar...bisiklette belli bi yere kadar nüanslar arasında çok büyük farklar yok ama belli bir yerden sonra küçücük bir fark yapmak için bile büyük bedeller ödemek zorundasınız mesela 100km mesafeyi 25km/h ortalama ile almakla 28km/h ortalama ile almak arasında çok fazla bir fark olmayabilir ama 29km/h ile 30km/h arasındaki farkı anlamak için çok fazla şeye ihtiyaç olabiliri ( rakkamlar temsili olarak verilmiştir ) neyse ben sizi daha fazla sıkmayayım zaten gurubun konsepti bu değil ama savunduğum yani arkasında şiddetle durduğum şey şudur ki ; eğer bisiklete biniyorsan güçlü olmak zorundasın çünkü bu araç senin gücünle gidiyor, yakıtı olmayan bi taşıtla gidebilirmisin gidemezsin ne kadar depo dolu olur ne kadar motor güçlü olursa o kadar çok gezersin...
bisiklette güçlü olmanın önmi çok büyük keyif için kullanıldığında bile keyfinizi kaçırmamak için gücünüzün sınırları içinde olmalısınız dolayısıyla bu sınırları ne kadar genişletirseniz o kadar alanınız olur bunun yoluda pratik yapmaktan geçer her alanda olduğu gibi tabiki...

Saygılar vede teşekkürler...

Nuri ciimm...ben yine abondane oldum..:):):):):):):)

nasıl yani nabız saati kullanmıyosun??? ve doğru gösterip göstermediğine nasıl karar verebiliyosun ??? BANA BAKARAK MI?????:):):):)

Şimdi eğer bana bakarak karar vereceksen çok fazla yanılırsın nedenlerini açık ve uzunca yazmak baya yer kaplar burada zaten aypg insanlarını yeterince sıktığımı düşünüyorum fazla uzatmadan bir iki konuya daha değineyim uzuyorum senle karada görüştüğümüzde her ayrıntıdan bahsederiz...

işin içine gerçek anlamda girince gerçekten çok karmaşık bir hal alıyor...
bisiklete binemk belli bi yerden sonra tutkuya hatta egoya bile dönüşebiliyor ki okadar küçük şeyler üzerinde duruyorsunuz ki anlatamam bir örnek vereyim , mesela bir aypg elemanı için arka dişlinin 11-23 ile 25 ( yol bisikleti ) olması arasındaki fark çok önemli olmayabilir ama bu işi tutkuya dönüştürmüş bi adam için 2 dişin çok önemi vardır mesela senin için yanındaki arkadaşınla bir tırmanışı bitirme süreleriniz arasında 1 dakika hiç bişey olabilir ama bizim için 10 sanşiyelik bi fark bile üzülmemize yada sevinmemize neden olur...
dolayısıyla sürekli formda olmak performansı bir küçük adım ileri almak için bile çalışmalarda acayip şeyler yapabiliriz bisiklette oynamalar olabilir ama tabiki herşeyden önemlisi kişinin kendisinin haz alması...

bisiklete yada spora yeni başlayınca kilo vermek çok kolay ve hızlı olur çünkü zaten yüksek atan bi nabzınız vardır ama antremanlar sıklaştıkça nabzınızda düşer ve kilo vermeniz daha zor olur...hele ki yakma alma arasındaki dengeleri iyi kuramıyor ve doğru besinler alamıyorsanız iyice iş çığrından çıkar birde vucuttaki yağ ve kas oranı durumları var tabii...
neyse yemeğe çağırıyolar burada kesiyorum..:):):):)

şimdi daha iyi anlamışsındır benim neden ince bi adam olmayışımı umarım ama sen beni kafaya takma..:):):))

@Ayetkin Erzan

Bahsettiğiniz güzergahı düşününce 1798m irtifa çok fazla geldi, bi bakayım dedim.
Gittiğiniz rotayı haritadan hesaplayınca 1149m görünüyor.
(link)
Bu siteler tam doğru sonucu vermiyo eğim konusunda ama km saatinin de eğimi nasıl hesapladığını merak ediyorum, ne kadar güvenilir eğim hesabı yapıyor? (bilmediğimden soruyorum yanlış anlaşılmasın)

@Ekrem Erten

ben yalancının tekiyim....
maskem düştü...:(:(:(:(:(:(:(:((

işte bir önceki yazılarda bahsetiğim şeyde tam buydu...sen sallar sallar durursun biri çıkar senin maskeni düşürür... rezil rüsvaa olursun yüzü olanlar uzar gider dünyayaya küser benim gibi yüzsüzler yazar durur onlara bişey işlemez....:):):):):):):):):):)

sevgili dostum kusura bakma hevesin kursağında kalacak ama beni tanıyanlar kalem oynatmadığmı ne olduysa onu yazdığımı iyi bilirler...

önceki yazıyı okuduysan bu cihazların şaşma payı olduğunu söylemiştim...
ama senin hesabınında kesin doğru olmadığını sende biliyorsun benim saatimin şaşma oranı çok az en fazla bu kadar miktarda bir kaç metre yanılabilir ama senin hesap yaptığın yerin yanılma payı çok daha fazla bunu daha önce karşılaştığım örneklerden biliyorum....benim kullandığım cihazın çalışma prensibi hava basıncını algılamısı ile yüksekliği veriyor yükseklik mesafe oranına görede eğimi veriyor...ikimizin verdiği değerler arasında 649m irtfa farkı var ki çok büyük bi rakkam...

ben sana şunu önermek zorundayım...bahsettiğim rotayı daha önce hiç gördünmü bilmiyorum haritadanda doğru yerler bakıp bakmadığın mechul link vermişsin bakmadım bakarım birazdan şimdi farkettim...sen iyisimi bu rotayı kendin bi dolaş ne bana nede haritaya güven...:):):):):):):):)):):):):):):)

haritaya baktım pek bişey anlayamadım benim rotanın üzerinden geçmiş gibi görünüyor ama bilemem yalnız Sarıyer Madenden çıkıp Garipçeye inildi çıkıldı Fenere dönüldü geri dönüp Koç Üniversitesine kadar gidilip oradan tekrar Fenere dönüldü ve tekrar geri Sarıyer sapağına gelince sağa Kilyos istikametine dönüldü oradan Bahçeköy ve Orman yolundan Kemerburgaz falan filan öyle mi hesapladın yani Fener yolunu duble gitgel + Garipçe in çık şeklinde haritada Garipçeye inildiğini anlayamadım....??

burda yeri gelmişken gerçekleri yazayım ,,,,şimdi bu forumda genç olan doslarımız var orta yaşlılar var benim gibi moruk sayısı ortalaması sıfır ,,,,
yani kendimi tek görüyorum böyle uzun mesafelere kafayı takmış,,,,,
bu istanbulda toplasan beş adam çıkmaz ,,,,,,,,,,,,,
şimdi gelelim sadede ,,,,,,,,,,,aytek sende biliyorsun kimse senle pedallamak istemiyor gördüğüm kadarıyle ve o kadar hevesli değiller ama biliyorsun bana çavuş ,volkan geliyor şöyle bi plan var iznik dediğin zaman ben allah dedim ,,,,
gene o günki yediğimiz yağmur olayını hatırladım ben senle volkan ile pedallamayı seviyorum emme herkez benim gibi düşünmeyebilir saygım var ama bi gerçek var aytek ile pedallamak demek neyin ne olduğunu sahada anlamak demek ,,,zoru tatmanın dayanılmaz hafifliği,,,,,
hal böyle iken ,,kaç adet adam var dersin sürati seven en uzun mesafeleri en kısa zamanda almayı seven ve doyuma böyle ulaşan ,,,,,,
bu megaköyde kaç adam çıkarki,,,,,unutulmaz dabıl tavşanlıyı herkezin bi tatması lazımda bu işler öyle kolay değil ,,,,,,,,,,,bi kere gücünün bilincinde olmayan adamlar dökülür,,,beni bırakmadınız ben bırakın dedim ,,,,bu iş böyle,, dönüşte 25 km hızla esen rüzgara karşı o mahmudiye tırmanışın ne olduğunu herkez bilemez anca başlarına gelecek anlayacaklar öyle kolay etaplarda sürmeye benzemiyor ,,,bizim yaptığımız çok basitti tavşanlı giriş boyalıcadan çıkmak en kolayı idi ben o gün tavşanlıdan girdim orhangaziden çıktım esas olay en zoru bostancıdan basıp izmite gelmeden güneye inip altın ovadan girip boyalıcadan çıkarak devamla tavşanlı istikametine çakırlıdan girip tavşanlıdan çıkıp topçulara gelmek vay babam vay işte zorun adı bu,,hahahahahahahahahahhahaha
emme bu işe kalkışacak adam gene sen ile volkan olur başkada olmaz,,,

Çavuş arkadaşlar daha çok yeni ve/veya gençler öğrenmeleri biraz zaman alacak yada hiç öğrenemyecekler seçim kendilerinin...
biz bu durumlara alışkınız biliyosun kimler geldi geçti...ben artık yazılı izahlardan vaz geçip mizaha yöneleceğim izahları karada yaparım buradan olmuyor maalesef...:):):):):)

yalnız burada birini anmadan geçemeyeceğim aypg nin zamanında en önemli pedallarından biriydi devam etmemesi/edememesi çok acı yakınzamanda tekrar dönüşünü bekliyoruz...RAMAZAN OKYAY....:):):) + Sefa Yıldız O ŞİMDİ ASKER canı neler ister..:):):):)
Yalçın Çanak , Koray Karaman diye listeyi uzatabiliriz...

@Ayetkin Erzan

bak şimdi yaraya değindin performans topiğini açan arkadaşımız genç koray idi ama bi baktıkki o topiğin arkasında olamadı yani bi olaya soyunuyorsan genç olarak arkasında ölene kadar var olacaksın bence günümüz gençliğinin en eksik yönü idealleri yok evet yok gençler idealist olacak ve savunduğu ne ise onun arkasında olacak ,,,,ben bu yaşta hangi akla hizmet ile topik açtık bu forumda neymiş 270 km kartepe zirve hiç kimsenin aklına gelmedi de benim gibi bi moruğamı kaldı bu iş ben isterdim ki bi genç açsın o topiği genç işi bunlar aytek benim işim değil biliyorsun bu yaşımızda ne işimiz vardı tavşanlıda hemide dabıl tavşanlının ölüm rampalarında ne işim vardı genç işi bunlar aytek benim yaşımın işi değil çılgınlık benim yaptığım bazen kendimede tepem atar yav derim sen manyakmısın ya işin gücünmü yok ağır etaplarda geberecen yollarda ,,,,çok kızarım kendime ama elimde değil bu delilik nerden bulaşmış bana babamda rahmetli o da kaçıktı ,,,,

:) :) :) :) :)

soya çekim,,,,
evet sürekli burda kalacağım aytek biliyorsun bu bisiklet forum kanıma girdi ve bende alışkanlık yaptı ne hikmetse sevdim ben burayı herşeyden çok karşılıksız ahmakça diyebilirsin neden sevdiğimi bende bilmiyorum ama hoşumuza gidiyor burası burda hareket yapıyoruz motive oluyoruz,,,ömrümüzün son kalan halkalarını burda güzel turlarda geçirelim ve de delilik yapalım ,,

:) :) :) :) :) :) :) :)

evet kimse kopmasın burdan devam etsin ve hatta sele üstünde ölsün,,,,
aytek senin facedeki duvarına yazdığım öfke dolu mesajların da arkasında olacağım evet ben buyum değişemem ,,,,,,,,

:in: :in: :in:

@Ayetkin Erzan

Yazının sonunda bilmediğimden soruyorum diye söylemiştim, o irtifayı yapmadınız demedim ki :) Rotadaki yollardan defalarca geçtim o yüzden 1800 çok geldi ve hesaplama gereği duydum. Çizdiğim rota Fener'e iki kere gidiyor, Garipçe'ye gitmiyor sadece. Netten hesaplanan eğimler bence de tam sonuç vermiyor, ama bu kadar büyük fark çıkmasını beklemiyordum.

İşyerimde Sarıyer'in tüm halihazırı var. İsterseniz Pazartesi Sarıyer merkezden, Garipçe'ye veya Rumelifeneri'ne metre farkını söyleyebilirim. Böylece hata payı değerlendirilebilir =)

@Edip Dinçer

Sadece Sarıyer için değil de, genelde eğimi daha net hesaplayacak bir yönteme ihtiyaç var. :) Sıcaklık ve rüzgara bağlı olarak açık hava basıncı da değişebileceği için barometrenin ölçtüğü değerde de hata payı vardır bana göre. Neyse bunları prolar düşünsün, ben alıştım yanlış da olsa netten hesaplamaya. :)

yaw bu kadar hata geyiği yeter

yarın ne yapıyoruz
sabah yağışlı
http://dmi.gov.tr/FTPDATA/bolgesel/istanbul/0612buyuk.PNG

akşam BO-Ce daha sevimli hale geldi bu durumda
yağmurda çanağı kırmaya niyyetim yok

bakınız
çanak
(link)

• Beğen
Tepkiler: Raif Korkmaz
@mustafa akman

Abi inadınamı soruyon bu soruları? dün ilk oyun olduğu için ciddi sıkıntılar yaşadık ama inşallah bundan sonrakilerde daha güzel olacak

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri