@mustafa akman
sevgili mustafa dostum burda 2009 dan beri ne yaptım biliyorsun he babam topik açtım tur düzenledim ağır turlar yaptım arada sırada lay lom lom gezilerde yaptım,,,bir çok arkadaş ile pedalladık başka etkinliklerde bi araya geldik ....ama kişilerin bisiklete biniş tarzları farklı ,,,bunlarıda görmek gerekiyor,,,,şimdi herkez tercihinde sele üstünde serbesttir hiç kimse bi başkasına sen gezi bisikletçisisin otur aşağı bakayım diyemez aşalama yapamaz ,,,önde olan aşalamaz ,,üstün olan asla aşalamaz öğretmeye çalışır,,,burda tecrübe sahibi olan arkadaşlar var uzun yollarda ,,,ve ne yediklerini söylüyor tur esnasında ,,ve hafta içi beslenme periyodlarını, ahmet aydın aslında herkezin okuması gereken bi bilim adamıdır ,,herşeyi açık açık yazmıştır ağır spor yapanların beslenme periyodu ben onun yalancısıyım çünki kitabını devirdim ve internetten tüm sitelerini inceledim okudum ,,,karbonhidrat çok aşırı yüklenmenin doğru olmadığını yazmış aşırı süt içme olmayacak bunlar uzun mesafelerde performans yapanlar için ,,,,bıçkıdere etabında dönüşte enerji bitti yani protein azaldı bende ne yaptım dana şişi az kızarttım ve ekmek arası yedim kola içtim ama bir saat bekledim sonra seleye bindik ilk yarım saat basmadım ama yarım saat sonra aydos rampalarında canavar oldum evet dana etin faydası yani protein ama ne oldu bir saat mola oldu etin olayı bu eti yiyip üstüne basılırsa ne olacağı malum olabilir kalp krizi,,,baklavaları yiyip üstüne su içip ,yarım saat sonra rampada kalanları biliyorum şiştiler tabi,,,,bilmiyenler olayı sahada fena ödediler,,,,,benim koko rampasında elektrodun atması olayı ise başka , asla zorlama yapmadım 100 km tempolu sürüşün üzerine gelen o inanılmaz 20 eğim olan koko rampası ,,,,orda protein bitti ama bi adet gell işi bitirirdi bu proluk masraflı iş paraya bakıyor ben her zaman alamam o jelleri çok para 5000 kalori 188 km yakacam belki daha fazla 6000 kalori olacak 20 mayısta açıkça dana şiş ekmek arası önceden evde hazırlayıp yolda götüreceğim başka çare yok ,,,,yazın tahin pekmezi sulandırıp içmek aşırı sıcakta tepki yaparmı ama zannetmiyorum hiç denemedim tabi eti sona doğru götürmece sulandırılmış pekmezi ise mataraya koymaca evet artık bisiklete takacağız matara-sululuk hiç sevmiyorum ama pratik olanda bu,,,,evet öğreniyoruz mustafa hocam uzun yollarda neler yemeyi ,,,,