Scudo Sports

Avrasya Bisiklet Gezisi 20 tl ücret vermek istemeyen var mı ?

evet geçen seneki organizasyonun paraları derneğe bağışlanmış. bunu görünce bende ikna olup bu sene ücretini vererek katılacağım. geçen sene bi gazla geçtik gittik önünü alamadık sondan başlamama rağmen ilk 50ye girdim heralde.
geçen sene çok kaza olur diyen arkadaşlar bu senede çok kaza olur diyor. fakat gelen kitlenin bisiklete ilk defa binen insanlar olmadığını genel olarak bu sporla ilgilendiğini düşünürsek çok kaza olacak kaza olacak aman allah diyebileceğimiz bi durum olduğunu sanmıyorum. aslında bi arkadaşın söylediği gibi asıl güvenlik önleminin belli bir ücret olduğunu düşünüyorum. tabi bu durum her şey güllük gülistanlık istanbul müthiş bi bisiklet şehri diyemeyiz. hatta felaket diyebiliriz. belediye olsun dernekler gruplar olsun. bisiklete binen ve ulaşım aracı olarak kullanan insan sayısı olsun. hep diplerdeyiz.

bence birazda etkinliğe nasıl katıldığımız veya etkinliğin ücretli olup olmadığını geçip etkinliğin kalitesine bakmak gerekiyor artık.
15-20km bisiklete bindirip üstüne sandviç yedirmek biraz sıkıcı ( köprü geçişi hariç ) organizasyonun büyüklüğünü düşününce ( yani biraz kasılsa forum ve bi bisiklet firması bile bi etkinlik yapsa 2 sandviç bi iki tsihrt dağıtır. üstelik o kadar dünyaca ünlü bisikletçiler yarıştı biraz önce aynı yolda yarışıyor ve yarışmaya devam ediyor felan ) o kadar bisikletliyle daha eğlenceli ve daha sportif etkinlik yaptırmak varken yapılan etkinlik çok başarısız ve özensiz hazırlandığı çok açık. bence bu etkinlik adeta bi bisiklet şenliği olmalı konserler ve insanların ilgisini çekebilecek etkinlikler olmalı fakat kitle belli kapasite belli daha fazlasını beklemek biraz saflık oluyor. özensizlik web sayfasından başlayıp etkinliğe kadar uzanıyor. ( etkinliğe dışardan bakan insanlar bırak şenliği felan küfür ederek yolların kapatılmasını içerleyip bisikletçilere pet şişe atarak olaya insanlık dışı tepki gösteriyor. tabi aynı primat canlı x takımın şampiyon olması durumunda ortalığı ayağa kaldırıp e-5 bile kapatır o ayrı mesele )

tabi şimdi ücretsiz geçtiğimiz bi etkinlik olduğunu unutmamalıyız dünya çevre gününde ücretsizini görüyoruz. bence ikisinin arasında fark yok. hatta üsküdar belediyesini goygoylayacağız diye güneşin altında harem'de beklettikleri için gözümde bu ücretsiz etkinlik daha beter durumda ama onuda düzenleyen sponsor olan başka bi grup olmadığı için idare ediyoruz diyelim.

sonuç olarak artık protesto edeceğimiz şeyi belirlerken daha seçici olmalıyız. paraydı ücretsiz geçmeydi derken asıl etkinliğini gömüyoruz. bisiklet turunu izleyen takip eden acaba kaç kişi vardır. eurosport'da kaç kişi yarışları izler merak ederim. artık toplumun nabzını ölçmek için sosyal medyaya bakıyorum ölü toprağı serilmiş adeta şşş yok öyle bi şey sen işine bak der gibi bir hava var ortada. bisiklet sadece ulaşım aracı değil ayrıca spor ve eğlence aracı unutmayın arkadaşlar hatırlayın arada sırada diyor ve çekiliyorum.

not: yaş problem değil kimse kimliğinize bakmıyor. geçen sene arkasında taşıdığı bebeğiyle bile katılan oldu.

not2: forum'da 3 senedir hiç bi şey yazmamışım oh rahatladım valla.

Scudo
Arkadaşlar, daha önce katılmış olanlar veya parkuru bilenlere bir sorum var.
Şöyle bir şey yazıyor: KATILIMCILARIN DİKKATİNE!!! FENERBAHÇE STADI’NI TAKİBEN KÖPRÜ YOLUNDAN ÇIKIŞIN, HEMEN SONRASINDA İKİNCİ TRAFİK IŞIKLARINDAN RÜŞTİYE CADDESİ’NE DÖNÜŞ ARAÇ TRAFİĞİNE AÇIK OLACAKTIR.
Bu mevki tam olarak neresi oluyor? Ne tavsiye edersiniz? Çok tehlikeli olur mu?
(link)

Bir de, herkesin hızı aynı olmayabilir. Bu durumda katılanların nerede olduğunu umursamadan trafiği açarlar mı? Köprüden sonra Fenerbahçe'ye geçene kadar çevreyolu trafiğinde umarım mahsur kalmaz yavaş sürenler.

bi sıkıntı yaratmaz. araç trafiğine açacakları 2 şeritli cadde ve sakin bir yol. ayrıca gelmeden önce görevliler uyarıyor sizi.

ne diye geçip madalya alayım? ben olsam köprüyü geçmekte olan bisikletli güruhu durdurur, "köprüden bisikletle geçişin serbest bırakılması" talebini içeren bir protesto başlatırdım. ne bileyim bisikletleri havaya kaldırıp indirirdik. protesto amacıyla hurda durumdaki bir bisikleti köprüde aşağıya atardık(?) Bir arkadaş da bu süreci kameraya alırken, birimiz çıkar talebimizi içeren kısa bir metin okurdu ya da bisikletlerimizi havaya kaldırıp talebimizi içeren sloganlar atardık... başlatacağımız böyle bir süreç en güzel madalya olurdu.

@esener

Hiç bir sıkıntı olmuyor polis ekipleri son bisikletçi geçene kadar o yolları kapalı tutuyor.

• Beğen
Tepkiler: esener
Sporcuyu spordan soğutmak diye buna derler heralde. sırf bu yüzden her sene katıldığım Avrasya maratonunu da (chip parası diye paralı yaptıkları) 5 senedir katılmıyorum. bunada katılmamıştım artık katılmamda zaten. onun yerine sahilde turlarım keyifle daha güzel. Bakırköy, Zeytinburnu, Sarayburnu, Kabataş, Ortaköy, Kuruçeşme, Bebek, Emirgan, İstinye, Kireçburnu, Sarıyer, Son Durak Rumeli Kavağı :D

@S.Halil DUru

halil bey tepki tek kişiye değil tüm işletmeye karşı yapılırsa ses getirir.çalışanlar ve dolayısıyla da gelen diğer ziyaretçiler bu duruma isyan ederse bu durum işletmecinin kulağına daha etkili bir şekilde gider.evet bazen kurunun yanın da yaşın da yanması gerekiyor bazı şeylerin anlaşılması için.diğerleri yine insaflı çıktı.bana kalsa 1 kuruşlukları götürürüm.

• Beğen
Tepkiler: Fidan Kayaoğlu
ayrıca kimse spor a.ş. nin alınan parayı engelliler kurumuna bağışlayacağız lafına falan da inanmasın.geçen sene barbarosdaki tepkilere bende katıldım ve spor a.ş. nin yetkilisini sağlı sollu ablukaya aldık.ben oradan cömert abi diğer tarafdan 2,3 kişi sağdan soldan derken dumur oldu.ama en sonunda adam alınan paraların yapılan masraflara gittiğini söyledi.sağdan soldan bedava otobüs kaldırılıyormuş yakıt parasıymış t-shirt parasıymış falan yani.ve sonunda bende hani yardım olacaktı dedim ve bir insanın nasıl mor bir renge girfiğini tekrar gördüm.isteyen para verir.ama bana kalırsa o paraları metrolarda okumak için müzik yapan öğrencilere verin.onların daha çok ihtiyacı var. ben hep öyle yaparım.

• Beğen
Tepkiler: Fidan Kayaoğlu
fidan selam..
bu topik senin ve parasız geçmek hakkın senin topiğine saygı duyuyorum geçen sene tepki topiği açtım burada, insanlardan 20 lira alıp köprüden geçmek ne demek diye ben parada vermeyeceğim ve geçmeyeceğim dedim 55 adam geldi , bağırmaya başladılar köprüden geçmek istiyoruz diye biliyorsun dernek başkanıda tepkilere dahil oldu sonunda enver ve cömert beylerin sıkıştırmaları oldu organizasyonu yapanlara adamlar o.k dedi sonra protestoya gelenler geçti ben başkan ile geçmeyecektim ama minibüsten başkanı çağırdılar ve başkan geçti ben tek kaldım açıkça ve cömert bey ise geçmedi tek etik davranan ogün cömert bey oldu ve beni eleştirdi ve diğer pedalşörler eleştirdi hem geçmeyecektin niye geçtin diye aslında benim dönmem lazımdı tekde olsa ama baktım kimse yok geçtim evet hatalı idim,en arkadan başladım ve ilk 15 e girdim üstelik ilk 20 kişiye bisiklet verilecek diye asparagas haberi saldılar bu firmanın adını burada vermeyeyim ayıp olur ,,evet cömert dostuma 1 yılda geçmişde olsa oraya geleceğim ve topiğimin arkasında olacağım ve geçmeyeceğim vapurla döneceğim ve suadiyede finali seyredeceğim..gerçi bana sorarsan ben asfalt yarışlarını pek sevmem beni daha çok paris -rube etapları ilgilendirir,,cyclo-cross yarışları....şimdi yıldız üniversitesinin orada olacağım aşağısındaki parkta görüşürüz enver üstad gelmez herhal..

@enver avcı
Yok yapılmasın demiyorum. Bu da bir tepkidir evet.
Bisiklet kültürü olmayan birisi şöyle düşünür. Belgrad ormanına ailesi ile gelmiş ve kapıda araç kuyruğunda bekliyor. Nedeninin bisikletliler tarafından yapıldığını öğrendiğinde bu kişi bize iyi gözle bakmaz. Bu kişileri de kazanmamız lazım bana göre.
Bu açıdan baktığımda daha farklı yollar üretilebilir demek istedim.

Az önce Türkiye Engelliler Spor ve Eğitim yardım vakfını telefon ile aradım.yetkili kişi olan Aytaç hanım ile bu durumu görüştüm.Öncelikle linkte verilen dekont gerçek. ( Sahte evrak ihtimaline karşı ilk bunu sordum) Hesaplardan bakarak durumu teyid etti. Çok kişi arayıp aynı meseleyi sormuş.Aytaç hanım bizzat gelindiği takdirde , evrakları bizzat gösterebileceğinide beyan etti.

Bu seferde aklıma takılan husus şu oldu. 1000 kayıt toplanan para 20.000 TL , Bağış yapılan miktar 14.520 TL , aradaki fark nedir ?

Elbette masrafları düşüp geri kalanı bağışlamışlardır diye düşünülebilinir. Ancak Spor A.Ş. İstanbul belediyesinin kurduğu bir şirket.Bu organizasyon için mutlaka ayrılmış bir fonu ve sponsorları vardır.Tüm masraf bu fondan karşılanması gerekir. Ayrıca Hollanda konsolosluğuda işin içinde . Konsolosluklarında bu tür ülkelerini tanıtımı yönündeki faaliyetlerde kullanmak üzere tanıtım ve katılım bütçeleri var. Bu organizayon sırf bu iki kurum tarafından yapılsa dahi tüm masrafları karşılayabilirken, eğer yapılan masraf katılımcılardan alınan bedelden mahsup edildiyse ayıplarım.

Kaldı ki Cumhurbaşkalığını Bisiklet turunun bir parçası. Özellikle valillikten izin almak veya ulaştırma bakanlığından köprü kapantılması hususunda extradan bir gayret göstermelerinede gerek yok. İşin ucunda cumhurbaşkanlığı kurumu var. Aradaki 5.480 TL fark sizce nereye gitti ?

istanbul belediyesine bağlı olan spor a.ş nin bu soruyu cevaplaması gerekecek 5480 lira nereye gitti..bir bisiklet firması sponsör oldu boy boy reklamlarını yaptı şimdi onu burada ifşa etmeyeyim..katılanlardan masraflar alındı ise etik değildir evet bunlarda gerçeklermi diyeceğiz birilerinin konuşması lazım başta spor a.ş.......

Bir ihtimal 1000 degil de 726 kisi kayit yaptirmis olabilir.

Ben şimdi kayıt yaptırdım, 20 TL de ödedim... benim de aklıma henüz 1000 kişinin kayıt yaptırmadığı yönünde.

Bu arada konuyla alakasız olacak arkadaşlar ama 2 sorum var:

1. ben Kadıköy toplanma bölgesini seçtim. Acaba otobüslerle bisikletlerimizi nasıl taşımayı planlıyorlar?
2. katılımcı kağıdını/etiketini almak için Spor A.Ş.'nin Fatih'teki ofisine gitmek çok saçma. Başka bir yolu var mıdır?

Teşekkürler.

Bir de tshirt olayında beden olmaması ilginç :) Ben mesela 1.97 cm boyunda, baya iri yarı bir adamım. Ben ve 1.60 cm boyundaki kişi aynı beden tshirt mu giyecek? :)

@Basar K.

1. Senin gibi bende toplanma bölgesi olarak Kadıköy seçtim..kafamda aynı soru belirdikten sonra; toplanma bölgesine bakıp vapurla Beşiktaş yapacağım..
2. Spor A.Ş yi aradım ve katılımcı kağıdının başka yollarla alınmadığını öğrendim..terslik olmazsa yarın uğrayıp alacağım..

• Beğen
Tepkiler: Basar K.
Geri