Scudo Sports

Avrasya Bisiklet Gezisi 20 tl ücret vermek istemeyen var mı ?

@Kudret Kurtcebe

O kişi bendim Kudret bey

@Kudret Kurtcebe

Geçen sene yapılması düşünülen eylem ile yapılan eylem çok farklı olmuştur. Dernek yönetimi veya dernek başkanı yine gelip , yine bir takım telkinlerde bulunursa yine benzeri bir sonuç alınacaktır. Geçen seneki fikirlerimde en ufak bir değişiklik olmamıştır.

Forum dahilinde kişileri örgütleyerek , önceden planlanan eylem her ne ise , sonradan dahil olan ( olacak ) dernek veya başka kişilerin telkinleriyle , önceden kararlaştırılan eylemin tam aksine davranıp , protesto edilen eyleme dahil olmaya o kadar Sırf bu olaya kızdığım için "Cömert" kullanıcı isimli üyeliğimi iptal ettirmiştim.Bu sene bırakın bu eyleme katılmayı, O gün köprü yakınından bile geçmem.

@Ceyhun BAYDOĞAN

Sayın Baydoğan , geçen sene bende aynen sizin gibi düşünüyordum. Ancak dernek başkanı ortaya 200 kişi gibi bir alt limit atınca ( aradan 1 yıl geçmesine rağmen bu 200 kişi neye göre hesaplandı halen çözemedim) nasıl olduğunu halen anlayamadığım şekilde herkez bir anda protesto edilen olaya dahil oldu. Bu yüzden çokta fazla şey beklemeyin.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=99339&highlight=Avrasya

Scudo
@FİDAN KAYAOĞLU

dur bekle fidan önce senin bu olay olsun ondan sonra sıcak aylarda örnek haziran sonu olabilir bol bol güleriz sessiz protesto yaparız ceyhun bey doğru dedi beşlik olursa kapıdaki adam çıldırırır ona kırmızı araba gerekir....;)

cömert bey bu sefer sadece protesto edeceklere destek olacağım ama geçmeyeceğim protesto edenler geçebilir gelirseniz birlikte geçmeyiz ve geri döneriz ben sırf bunun için orada var olacağım tek kişi olarak...düşünceleriniz benim hakkında eleştirilerinizde yerden göğe kadar haklısınız hiç bi şey diyemiyorum çünki hatalıyım..

para verilmesine karşıydım ta ki (link) adresinde şunu görene kadar:

5. “Kayıt ücretleri”, yarış sonrası Spor A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından TESYEV’e
(Türkiye Engelliler Spor Eğitim Vakfı) bağışlanacaktır.

Murat bey, Spor A.Ş.'nin sağı solu belli olmuyor. Geçen sende aynısını yaptılar.

Toplanacak bu paranın nereye harcanacağı açıklaması olarak, önce zihinsel engellilere bağıişlanacak derken, sonra ödül olarak verilecek 20 adet bisiklet alacak şeklinde açıklama yapıldı. Sonrada yarış sonunda verilecek olan gıda için alıyoruz dediler.

Geçen seneki kaygılarım aynen devam etmektedir. katılımcılardan herhangi bir sağlık raporu istenmediği gibi , profesyonel yarışçılar için yol kapatılırken , vatandaş için akan trafiğin içinde bir parkur belirlenmiştir. Burada olası bir trafik kazasında ne olacağı, kimin sorumlu olacağı belli değildir. Geçen sene iyi bir protesto yapılmaz ise seneye bir önceki organisyonun aynısı yapılır demiştim.Protesto yapıldığı zaman yetkililerden kimse ciddiye almadığı ve protesto edilen organizasyona dahil olunduğu için dediğim gibide olacak gözüküyor. Hatta hatırladığım kadarıyla Danimarkadan bir kameraman ve basın mensubu , cumhurbaşkanının kendisini protesto ediyoruz zannedip gelmiş, derdimizi izah edince çekip gitmişti. Başkada bir basın mensubu gelipte neden protesto yapıldığını bile sormamıştır.

Bu yüzden bu sene geçen sene olduğu gibi organizatörler , kayıtlı katılımcılar yola çıktıktan sonra arkadan herkez gelebilir şekilde bir açıklama yaparsa , protesto eden tek Allahın kulu kalmayabilir. Ben katılımcıların sağlığını tehdit eden , ciddi kaza ve sağlık sorunları yaşanabilecek bir organizasyonu protesto ediceğiz zannederken meğer sadece ücret olarak alınan 20 lirayı protesto eden bir çoğunluk varmış bu da serbest bırakılınca protestocu kimse kalmayınca tek başıma kalakalmıştım.

Bu yüzden bu sene aynı etkinlik protesto yapılacaksa önce neyin protesto edileceği , son anda yetkililerden bir açıklama veya uygulama yapılırsa ne yapılacağı önceden yi belirlenmeli.

Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene "yol sizin yüzünüzden kapanmış" diye hem profesyonel yarışçıların, hemde halk katışımcılarına hareket halindeyken , trafikte beklemekten sıkılmış sürücüler tarafından bir takım cisimler atılmıştı (Tuğla ve pet şişe ). Katılımcı olacak arkadaşlar , maksimum koruyucu kıyafetler giyip , yanınızda basitte olsa ilkyardım malzemesi bulunmasında ve sürerkende oldukça dikkatli olanızda fayda var.

• Beğen
Tepkiler: Fidan Kayaoğlu
@Kudret Kurtcebe

Bana göre bu yanlış tepki.
Sen bozuk para vererek sadece orada çalışan kişiye ve ayrıca oraya gelmek isteyen diğer kişilere eziyet ediyorsun.
Görevli personel orada çalışan. Bu kuralı koyan değil ki.
Bozuk para işi de bir tepki ama bence bu kuralları koyan kişilere karşı sesimizi duyurmak için tepkiler üretmek gerek.

Köprü olayında da Cömert Özen Bey'e katılıyorum. Eğer protesto edecekseniz neden geçiyorsunuz ?
Para olayına madem karşıyız o zaman kimse katılmasın bu organizasyona.

@S.Halil DUru

saygı duyarım bu sizin düşünceniz bu konuya sahip çıkacak kimdir yada örgüt sivil toplum kuruluşu stk değilmi bu istanbulda bisikletliller derneği var o zaman o sahip çıkacak, belgradı işleten firma yetkilileri yada park bahçeler müdürlüğü ile görüşecek ve sonuçları bize yazacak bizim için çalışacak dernek bizde derneğe sahip çıkacağız cömert beye yerden göğe kadar katılıyorum derneğin tavrı yalnış idi geçen sene ,bende etik davranmadım bütün protestoya gelenler köprüden geçti ve tek kaldım cömert bey geçmedi tek döndü ..protestonun anlamı olmadı bu sene oraya gideceğim ve geçmeyeceğim tek kişide olsa bu işi yapacağım ..

Çok doğru, bir derneğimiz var ise en başta görüşmeleri yapacak ve çözüm arayışına girecek olan kurum dernek olması lazım.
Biz sivil kişilerinde tabiki olayları protesto ederek tepkimizi göstermemiz lazım.

@S.Halil DUru
bu da doğru mantıklı geliyor bana ama bu olayı protesto edecek insanların orada çoğunluk olması ve köprüdende geçmemesi daha anlamlı olurdu bu da benim görüşüm ..para olayına karşı olanlar katılmasın diyorsunuz ama geçen sene maşallah epey insan para verip portakal renkli formayı kapıp geçti 20 liranın akıbetini bilen yok cömert bey yukarda her şeyi anlatmış önce özürlülere gidecek dendi sonra ağız değiştirdiler yemek giderlerine dendi yok formalara dendi çelişkili ifadeler kullanıldı evet sizin görüşünüzde doğru keşke kimse gitmese ama bu organizasyon çoktan internet sanal ortamda yayınlandı o gün orada mahşeri bir kalabalık göreceğimdem eminim yıldız üniversitesinin aşağısındaki parkta..

o tuğla, pet şişe ya da her neyse atan mahlukatları trafik sıkışıklığından da yararlanıp ilk ışıklarda yakalayıp allah ne verdiyse..... Şu da bir gerçek ki 20 tl veriyorsam bari yolu 1 saatde bizim için kapatsınlar

murat bey teşekkür ederim bu bilgiyi verdiğiniz için evet makbuzu gördüm içim rahatladı..engellilere giden para 14.520 lira evet bu 20 liraların buraya gitmesi beni sevindirdi bu konu açıklığa kavuştuğu için sevindim ama genede şunu söylemekten kendimi alamıyorum ben bu köprüden bedava geçmek istiyorum her zaman geçmek istiyorum ve köprüye bisiklet yolu istiyorum ben vatandaşım benden vergi alınıyor bunu yapmak devletin asli görevidir..

@Murat Ekmekçi

evet geçen sene pet olayları oldu yalnız trafik polisleri iyi çalışacak bütün yolları kapatacak en önemlisi ise en arkadan motorize polisler gelecek ve bunlar köprü girişini tutacak kortejin köprüden çıkıp bağdat caddesine ulaştığı anda oradaki ekipler köprü yolunu trafiğe açacak bağdatta kesin yollar tutulacak bi allahın kulu geçemeyecek bisiklet yoluna ulaşana kadar kadıköy yakada en kritik yerde motorlu ekipler duracak hiç biri yoktu yerlerinde kadıköy allaha emanetti biz ilk 20 de finale vardık havamızı aldık ilk 20 kişiye bisiklet verilecekti bedava dendi bana bir bisiklet borçları var ama ben bu bisikleti bisiklet alamayan fakir bir ailenin çocuğuna verecektim ....

Kudret abi söylediklerine aynen katılıyorum. Devlet o parayı bizden almak yerine Tura gelen firmalardan çok daha fazlasını koparabilir. Ama param tesyeve gidecekse, zoraki de olsa, indirect olarak sevap işlemiş olacağım deyip sineye çekerim. Köprüye bisiklet yolunu çok istesek de, köprünün adı çıkmış 9a inmez 8e, intihar etmek isteyenlerin ana mekanı gibi. ya da biri gelir köprüyü bombalar mı ortasından diye devletin korkusu var(hani pek haksız da değil). Bıraktık köprüden geçişi Kadıköyde bisiklet yolundan gidemiyoruz. Geniş yol sürücülere yetmiyor sol tekerlerini bisiklet yoluna sokuyorlar 20 cm sağımdan geçiyorlar. Devlet hele sahildeki bisiklet yoluna bir çözüm bulsun da :)

@Murat Ekmekçi

o kadar sorun varki neşter atacak bir stk aranıyorda bulabilirsek aşkolsun..

@Murat Ekmekçi

para vermeden katılalım derimmmm :)

18 yaş altı katılamıyor yazıyor ama ben sırt numarasını başkasına aldırsam ve yarış günü o numarayla gitsem sıkıntı olur mu

:) Merhaba ben Ankara'dan yazıyorum.Bırakın para vermeyi;devlet Bisiklete teşvik için bize para vermesi lazım.Sen köprüyü aç,ne para al,ne para ver..

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Fidan merhaba...

Beni hatırladın mı bilemiyorum.Bizi Enver tanıştırdı.Bu konuyu açman çok önemli.Geçen yıl biz organizasyonun heyecanıyla para verip etkinliğe katıldık.Ve etkinlik öncesi yapılan konuşmada bu etkinliğin gelecek yıllarda ücretsiz olabileceği söylenmişti.Bu kez açıkçası ben de para vermeyenlerin yanında olmayı düşünüyorum.O saçma Hollanda turuncularını da insanlara zorla giydirmeye kalkmışlardı.Biz giymeyi reddettik.Garip şeylerin olduğu ama bir o kadar da eğlenceli bir etkinlikti.Bu kez oraya ödeme yapmadan geleceğim.Almazlarsa da gider başka yerde pedallarım.Zaten nerede çokluk orada malum sorun....

Geri