Scudo Sports

Avrasya Bisiklet Gezisi 20 tl ücret vermek istemeyen var mı ?

Spor A.Ş kimdir?

30 liraya mal edilen kıytırık bisikletleri, yandaşı firmalara 150 liradan ihale ederek para aklayan, bu kıytırık bisikletleri sözde çalışkan öğrencilere, gerçekte ise AKPye oy veren ailelerin çocuklarına dağıtan,

Kadir Topbaş'a bağlı, aynı İSPARK gibi ticari bir kuruluştur.

CRITICAL MASS kafasıyla hareket etmeli, bu geçişi boykot etmeli, para vermeden geçişi gerçekleştirmeliyiz. ben varım diyen beri çıksın!

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
Scudo
evet ayın 28 nisanı yağışlı gözüküyor belli olmaz açar evet ben orada olacağım ama hiç geçmeyeceğim para vermek istemeyen ve geçmek isteyenlere destek olacağım..

@cömert özen

Cömert Bey merhaba

Ben geçen senede katıldım ve bu sene de katılıyor olacağım. Benim protesto amacım çünkü o ücretin alınması.
Köprüden geçişin bisikletlilere ücretsiz olması gerektiğine inanıyorum ve bu sebeple ücret alınmasını protesto ediyorum.
Bu sene yine aynı şekilde gidiyor olacağım ve ücret vermeden geçeceğim.

@S.Halil DUru

Neden katılmayayım bu benim bir bisikletli olarak hakkım.Ücret vermek zorunda da değilim ki ayrıca ben bunu zaten normal zamanda da yapıyorum haa evet her seferinde köprüye geldiğimde kovalıyor polisler ancak yinede ben en azından baş kaldırmış oluyorum. Ki zaten bisikletlilere açılan bir günde hiç para vermeyi kabul etmediğim içinde ücreti protesto ediyorum ve ücret vermeden katılacağımı herkese söylüyorum

@loribarokas

Lori merhaba :)
Evet tabi ki hatırlıyorum :) Öncelikle bu sene benim gibi düşünenlerle beraber olmana sevindim. Hep söylediğim gibi geçen sene ki gibi orada olacağım ücretsiz geçmeye çalışacağım eğer geçen sene ki gibi geçersem ne ala ama yok geçemezsem bende başka yöne turlayacağım :))

Köprüden geçiş bisikletlilere neden ücretsiz olsun ?
Tekerlekli taşıt değil miyiz biz, Yolda araçlarla aynı hakka sahip değil miyiz ?
Evet belediye bu etkinliği ücretsiz yapabilir. Buna katılıyorum ama köprüden geçiş neden sadece bisikletlere ücretsiz oluyor ?
Detaya inersek benim vergilerimle yapılan yoldan niye parayla geçiyorum arabamla diyebilirim ama 40 yıl arabayla para ödeyip geçip bisikletle geçip para ödememek niye ?

Türkiyede bisikletin sevdirilmesi ve trafikte farkettirilmesi için her kuruluş elinden geldiğince bir şeyler yapmalıdır. Buna belediye de dahil. ama bu para hassasiyetini anlayamıyorum.

yukarıda bir arkadaş da Spor a.ş.de dönen ihale tezgahlarına girmiş, 20 tl para istenince mi spor a.ş.de dönen tezgahları farkettiniz beyefendi. bedavacıyım diyememenin diğer yolu Spor a.ş. ye çamur atmaktan geçmemeli. eğer 30 tl maliyetle bisiklet üretiliyorsa siz üretin satın spor a.ş.ye :p

@Hucreceperi

selam
öncelikle bisiklet kullanıcıları sizinde bilginiz olsun , motorlu taşıtlarla aynı haklara tarih boyunca hiç bir zaman sahip olamadılar.
İkincisi yollar hepimizin verdiği vergilerle evet yapıldı.
Bu yüzden zaten vermiş olduğumuz vergiler dışında neden tekrar para ödüyoruz anlam veremediğim için kendi adıma buna karşı çıkıyorum.
Ki sizde arabanızla neden para ödediğinizi sorgular ve buna karşı çıkmaya karar verirseniz, bu konuda bizde yanınızda oluruz.
40 yıldır arabayla para ödeyip geçiyorum neden bisikletliler ödemesin demişsiniz.
Şöyle belirteyim 40 yıldır araba kullanan insanlar sesini çıkarmıyorlar.
Benzin zamlansa dahi sadece ilk gün söylenip sonra herkes arabasına binmeye devam ediyor.
Yani herkes kabul ediyor. Biz bisiketçiler bir kaç kişi dahi olsak para vermeden geçmeyi istiyoruz ve karşı çıkıyoruz.
Bence araba kullanıcılarıda 40 yıldan sonra bile olsa karşı çıkıp haklarını aramalılar :)
Arabadan nefret etsem dahi emin olun eğer karşı çıkanlar olursa onlarında yanında olurum.

recep bi bakıma doğru diyorsun neden çünki norveçte metroya binmiş idim ve metroda bisiklete çok cüzzi bir para alıyorlar idi ve feribotlardada alıyorlar idi yalnız san fransisko köprüsünde ücret varmı tam bilemiyorum evet ücret olmalı ama 20 lira fazla bence ,yani bisikleti teşfik etmek istiyorsak bisiklet ücreti cüzzi olmalı düşük olmalı köprü geçişi 1.5 lira bize koymaz dönüş 1.5 lira toplam 3 lira valla herkez bisiklete biner geçer niye pahalı olsun 20 lirayı veremeyen var şimdi aslında trenlerde ücret 1.5 lira olsun deniz otobüslerinde ve lüks feribotlarda 1.5 olsun ve hatta uçaklarda 1.5 lira bazı otobüs firmaları bisiklete para alıyormu bilmiyorum hadi oradada bilemedin 1.5 lira olsun nasılsa bu parayı herkez verir ..

@FİDAN KAYAOĞLU

fidan insanlık öyle bir konforizme alıştırıldıki bak amerikaya adam iki adım öteye araba ile gidiyor biz gitmişiz çok mu abd de 10 milyon obezite var fest food alışkanlıkları gırla almış başını gidiyor spor yok 10 milyon insan ne olacak tabi obezite şimdi bizde sağlık bakanlığı trt -1 den reklam vermeye başladı 30 dakika yürüyün yav bu milleti yürütmek koşturmak ve bisiklete bindirmek için akla karayı seçmek lazım kıpırdamıyor millet yahu uyuşmuş kalmış donakalmış..;)

@Hucreceperi
Eşitlik ile adalet aynı şey değildir. Eğer daha çağdaş bir toplum istiyorsak; siyasette, iş dünyasında ve daha bir çok alanda çok az olan kadınlar için neden pozitif ayrımcılık yapmamız gerekiyorsa, işte bu nedenle bisiklete de pozitif ayrımcılık olmalı der çağdaş akıl (1-1.5 ton ağırlığın köprüye verdiği zararla 10-15 kg ağırlığın köprüye verdiği zarar denk değildir).
https://www.bisikletforum.com/attachment.php?attachmentid=2103&d=1366485095

@Hucreceperi
Madem esit haklara sahibiz madem para odememiz gerekiyor o zaman neden ben sabah antrenmana giderken tasitlarla esit!!!!!! Haklara sahip oldugum kopruyu kullanamiyorum ? ek olarak ortalama bir araç köprüden 4-5 tl ye geçerken ben neden 20 tl ödüyorum ?

• Beğen
Tepkiler: Fidan Kayaoğlu
@FİDAN KAYAOĞLU

Fidan hanım Arabam yok, 1 yılda bisikletimle 12 bin km yol yaptım ve arabalara pek dokunmadan bisikletime binmeye devam edeceğim.
siz beni biraz yanlış anlamışsınız sanırım ;)

köprüden birisi arabayla veya kamyonla falan hakkı olmadığı halde bedava geçmeye çalışsa "şehir eşkiyası" deriz değil mi ?
Yapması gereken şey önce ücretsiz geçiş hakkını elde etmesidir. Bizler daha böyle ufak organizasyonlar dışında bisikletle köprüye giremiyorken neyin parasını tartışıyoruz ?

Paramı verdim kaydımı yaptırdım, formamı giyerim verirlerse madalyamı alırım bakırdan da olsa. o arkadaşların sırf beğenmemek için Ufacık ekmeğin arasında peynir verecekler dediği sandviçi de aslanlar gibi yer köprümü geçerim. verdiğiniz para aldığınız hizmetin parası, köprü geçiş ücreti değil. Velonotte de paralı mesela köprü falan da geçmiyorsunuz üstelik.

Amacım çıkıntılık yapmak değil ama protesto adı altında vicdan rahatlatmaya gerek yok hiç. ben köprüden grubun arasından parasız geçicem diyin tüm yollar sizin zaten. kimseyi zorla geri çevirmeyeceklerdir eminim.

Protesto edecekseniz geçiş sırasında serin bisikletleri köprünün ortasına bisikletle sürekli geçmek istiyoruz diye kapatın trafiğe yolu 2-3 saat o gerçek bir protesto olur işte.
4 tane yaya asansörü olan köprüden yaya geçişi bile yasak arkadaş :S

@fatihaydın

Köprüden geçememenizin tam olarak sebebi motorsuz araç olmanız, Çevreyollarına traktör iş makinası ve diğer bu tarzdaki araçlar giremezler. Çevre yollarında 40 km alt hız sınırı vardır ve arıza dışında duraklama yapılmaz. bu da sağlıklı bir trafik akışı sağlamak içindir. TEM'de de bisikletle gitmek yasak ama ona hiç itiraz eden yok nedense ?

Ödediğiniz 20 tl para da köprü geçiş parası değil kesinlikle, paranın sağa sola bağışlanmasıyla alakası olmaksızın size verilecek forma, madalya ve yiyeceğiniz sandviçin bedelidir.

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
@Bahadır Gürel

70 km hızla geçen aracın yarattığı trafik ile 20 km hızla giden bisikletin yaratacağı trafik de aynı değildir sanırım.
bir bisikletlinin köprüyü geçmesi ortalama 4 dakika sürse 4 dakikada o şeritten 200 araç falan geçer sanırım. siz o 200 araçlık boşluğu tek bisiklet için harcarsınız. Yaya yolundan gidelim trafik yaratmayalım derseniz o da bir çözümdür ama yaya yollarını da yayalara bırakalım bence ;)
Köprünün Güney yaya yolu yayalara kuzey yaya yolu da bisikletlere açılsın diye imza falan toplasak daha çok işe yarar eminim :p

Benim o gün çok önemli bir sınavım var. Maalesef gidemeyeceğim. İşim olmasa giderdim. Ha 20 TL'yi de vermezdim. :)

@Hucreceperi
Bakin para vermek onemli degil.ama koprunun kapatilmasi yanlis.cevreyollari vs fazla onemli degil oraya tabiki ses cikarmazlar cunku alternatif yollari cok.ama ben simdi antrenmana gitmek icin sariyerden besiktasaa vapur iskelesine kadar gidiyorum.leventte kopru sapagindan ayrilmak varken

• Beğen
Tepkiler: Fidan Kayaoğlu
@fatihaydın

Köprüdeki yaya yollarından bir tanesinin giidş geliş bisiklet yolu yapılmasını talep edebiliriz. bunun için ne yapmak grekir kime başvurmak gerekir konuşalım araştıralım ;)
Ben bisiklet yoları istiyorum, hele böyle kritik bir güzergahta çok da işe yarar, istanbulda köprüyü geçen çoğu kişi çok az yol katediyor, bisikletle gidip gelebilirler işe yani ;)

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
konuyu tam okumamakla beraber bazı ücretler yerindedir katılmayı gerçekten isteyen katılır yani önüne gelen katılmaz

Toplanan paranin TESYEV'e bagislanacagini ogrenince ucretli kaydimi yaptirdim. Ama ucretsiz gecisin de bir hak oldugunu dusunuyorum.

Geri