Her sene aynı mesele tartışılıyor.
Kayıt yaptıran katılımcılara bir t-shirt sırt numarası ve bitiş çizgisinde kumanda dağıtılıyor. Kumanyada su , meyve suyu ve basit bir sandviç, finishte kırmızı halı karşılamasıda yok , kürsü , kupa hiç yok. Kimin kaçıncı geldiğide kimsenin umurunda değil , bitirenleri alkışlayan meraklı bir seyirci kitleside yok . doyasıyla hırs yapıp herkezi geçmek için , kendinizi paralamanın bir manası yok. Islık çala çala köprüde sürmenin keyfini çıkartırsanız ne ala , zaten geri kalan parkur çokta ahım şahım değil.
Zaten fenerbahçe stadından sonra asfalta paralel parkların içinde bisiklet yolundan sürüldüğü için önünüze çıkan yayalara çarpmamak içinde extra dikkatli olmanız lazım. Parkta gezmesi için salınana ama bisikleti görünce dayamayarak kovalayan köpekler , Küfür edenler , pet şişe fırlatanlar ne ararsanız mevcut. Yarışı bittikten sonra çimenlere yayılmanıza kimse bir şey demiyor. Geçen sene ben t shirtim veya sırt numaram olmadığı halde su almıştım. Vermemezlikte yapmadılar. ( Hayvani cazibemi kullandım diyelim )
Kayıt yaptırmak isteyen elbette yaptırır, kayıt yaptırmak istemeyende kayıtsız katılır. Çünkü başlangıç noktası olan beşiktaş Barbaros bulvarını , polis bir an önce trafiğe açmak için kimseye karışmıyor. karışmaya kalksa olay çıkar , Olay çıkarsa , trafik açılmaz vs vs vs . Zaten O kalabalık içinde "sen katıl, sen katılma" diye ayrım yapacak bir sistemde yok.
Bu sene illaki böyle bir şey icat edilecekse bahaneniz de hazır " Katılmayı çok istiyordum ancak dün haberim oldu , kayıt yaptıracaktım ama Kontenjan dolduğu için kayıt yaptıramadım." Buna kim ne diyebilir ki ? Kontenjan arttırsınlar o zaman , değilmi ama ?
Forum olarak genelde her sene bir grup bu para alınması olayını protesto ederiz , Bisikletleri havaya kaldırıp bağırır çağırırız. Basın dahil kimseninde umurunda olmaz ama biz yinede bağırırız . Gerçi katılım öncesi yüksek sesle bağırmak hoş oluyor. Bronşlar açıldığı için sürerken daha rahat nefes alınıyor. Ayrıca çıkışta yoğunluktan dolayı yaşanan trafik içinde " Bunlar kafayı yemiş , psikopat ula bunlar , aman ilişmeyeyim " diyerek kimsede yaynınıza yaklaşmadığı için , yoğun kalabalık içinde köprüye kadarda rahat sürebiliyorsunuz.
Bu sene forum olarak ve ne iş yaptığına bir türlü mana veremediği bisikletliler derneği olarak yapılacak bir protesto etkinliği olacak mı ?