Scudo Sports

Avrasya Bisiklet Gezisi / 04 Mayıs 2014 Pazar / www.avrasyabisikletgezisi.com

Haklisiniz Eren bey katiliyorum size 40 yilin basi boyle guzel bir organizasyon yapilmis 20 tl ye takildi herkes, yapilan masraflari dikkate almiyor kimse.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Her sene aynı mesele tartışılıyor.

Kayıt yaptıran katılımcılara bir t-shirt sırt numarası ve bitiş çizgisinde kumanda dağıtılıyor. Kumanyada su , meyve suyu ve basit bir sandviç, finishte kırmızı halı karşılamasıda yok , kürsü , kupa hiç yok. Kimin kaçıncı geldiğide kimsenin umurunda değil , bitirenleri alkışlayan meraklı bir seyirci kitleside yok . doyasıyla hırs yapıp herkezi geçmek için , kendinizi paralamanın bir manası yok. Islık çala çala köprüde sürmenin keyfini çıkartırsanız ne ala , zaten geri kalan parkur çokta ahım şahım değil.

Zaten fenerbahçe stadından sonra asfalta paralel parkların içinde bisiklet yolundan sürüldüğü için önünüze çıkan yayalara çarpmamak içinde extra dikkatli olmanız lazım. Parkta gezmesi için salınana ama bisikleti görünce dayamayarak kovalayan köpekler , Küfür edenler , pet şişe fırlatanlar ne ararsanız mevcut. Yarışı bittikten sonra çimenlere yayılmanıza kimse bir şey demiyor. Geçen sene ben t shirtim veya sırt numaram olmadığı halde su almıştım. Vermemezlikte yapmadılar. ( Hayvani cazibemi kullandım diyelim )

Kayıt yaptırmak isteyen elbette yaptırır, kayıt yaptırmak istemeyende kayıtsız katılır. Çünkü başlangıç noktası olan beşiktaş Barbaros bulvarını , polis bir an önce trafiğe açmak için kimseye karışmıyor. karışmaya kalksa olay çıkar , Olay çıkarsa , trafik açılmaz vs vs vs . Zaten O kalabalık içinde "sen katıl, sen katılma" diye ayrım yapacak bir sistemde yok.

Bu sene illaki böyle bir şey icat edilecekse bahaneniz de hazır " Katılmayı çok istiyordum ancak dün haberim oldu , kayıt yaptıracaktım ama Kontenjan dolduğu için kayıt yaptıramadım." Buna kim ne diyebilir ki ? Kontenjan arttırsınlar o zaman , değilmi ama ?

Forum olarak genelde her sene bir grup bu para alınması olayını protesto ederiz , Bisikletleri havaya kaldırıp bağırır çağırırız. Basın dahil kimseninde umurunda olmaz ama biz yinede bağırırız . Gerçi katılım öncesi yüksek sesle bağırmak hoş oluyor. Bronşlar açıldığı için sürerken daha rahat nefes alınıyor. Ayrıca çıkışta yoğunluktan dolayı yaşanan trafik içinde " Bunlar kafayı yemiş , psikopat ula bunlar , aman ilişmeyeyim " diyerek kimsede yaynınıza yaklaşmadığı için , yoğun kalabalık içinde köprüye kadarda rahat sürebiliyorsunuz.

Bu sene forum olarak ve ne iş yaptığına bir türlü mana veremediği bisikletliler derneği olarak yapılacak bir protesto etkinliği olacak mı ?

Ben işin 20 tl'sinde değilim ama şu numaraları önceden alma işi çok saçma geliyor bana. Kim gidecek haftaiçi Karagümrük'e de en iyi ihtimalle yarım gününü heba edecek? Sırf bürokrasi başka bir şey değil. Bu işin olması gerekeni şudur : 20 tl yatırana (isteyene) kumanyası t-shirtü verilir, yatırmayan dünya çevre günündeki gibi gayet güzel geçer köprüden.

@Eren Bakırcı
Selam Eren bey, bende aynı dertten muzdaribim. Sırt numarası alma konusunda size dönüş yaparlarsa buradan bizide bilgilendirirsiniz size zahmet.

@Mert E.

Tamamen farklı bir şekilde konuya yaklaşıp bisiklet dostlarını daha fazla üzmeden bu konuyu kapatmak istiyorum eğer ayıp etmiş olmazsam.

Kaydı kuydu olmayan bir organizasyonda köprüyü kullanacakların tek amacının sadece bisikletle köprü üzerinden geçmek olduğunu otoritenin hissetmesi gerekecek.Zira kayıt yoksa kontrol de yok demektir. İntihar etmeyi düşünen insanların en çok tercih ettiği bir köprü ve tüm yasaklara rağmen bile bir yolunu bulup oraya çıkıp intihar ettikleri gerçeği herkesin malumudur. Yapılan herşeyi para tuzağı olarak görmek olaya sadece kendi katma değerimiz açısından bakmaktır oysa otoritenin görevleri arasında "hesap vermek" de var ki bizim hiçbirimizin sorumluluğunda olan birşey değil ve takdir edersiniz ki bu dahi çok ağır bir yük. Doğru söylemek haktır fakat her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir.Hepimiz sorunsuz bir şekilde bu turu sonlandıralım bitiş pozumuzu da bir sonraki etkinliğin ücretsiz olması yönüde ki sosyal mesajlarımızla verelim.

• Beğen
Tepkiler: Baki Polat
İlla para ödemek için türlü gerekçeler üreten arkadaşların yazılarını hayretler içerisinde okudum. Gerçekten ilginç. İsteyen versin tabii, kimse karışmaz. Fakat vermemek ve ücretsiz katılmak da hakkımızdır. Bu yüzden, etkinliğin paralı oluşunu protesto etmekten yana olan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Sevgiler.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: sedat_slave
@Ömer ÇOLAK

ben 20 tl veririm ama ,fatih'e gidip numaraları almak gerekiyormuş kalkıp pendikten 1 kağıt sayfasını almaya gitmek düşündürüyor

Para ödemeye meraklı çok fazla arkadaş var gerçekten. Araç geçişi bile daha makul. Bisikleti ben kullanıyorum parayı onlar alıyor.
Ayrıca sevmediğim yemek için para ödüyorum.
Tercihlerime niye karışıyorlar. Yapsınlar açık büfe vereyim 20 lira. En azından yemek yedim derim.
T-shirt seçeneğim de yok.

İnsanların hakları her zaman elinden alınıyor. Düşünün, para harcamadan diğer yakaya geçemiyorsunuz. Herhangi bir aracı kullanmak ZORUNDASINIZ.
Sürekli geçemeyeceğiniz vurgulanıyor, tehlikelidir şudur budur. Biz de "geçemeyiz, tehlikeliymiş, izin vermiyorlar" diye kabulleniyoruz. Bir nevi oto kontrol oluyor bu durum.

Turuncu t shirt vermekte nedir arkadaş ? Amerikalı mahkumlar gibi , ne bu ? kim seçtiyse bu rengi artık ?

Madem Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu galibine Turkuaz mayo veriliyor, Spor A.Ş de basit bir turkuaz t shirt yaptıramaz mı ? bütün köprü turkuaz t shirtlerde dolsun , Cumhurbaşkanlığı turu ve 1. olan kişiye vurgulama yapılsın.

Spor A.Ş. gerekirse 20 değil 50 istesin ama iyi bir iş çıkartılsın. Her sene aynı terane , Streç naylona sarılmış, ne zaman, hangi ortamda ve malzemelerl yapıldığı bellir olmayan bir sandviç , hayatımda duymadığım marka bir meyve suyu ve bana göre göz zevkimi mahveden o garip renkli t shirt .

Tamam pelatona girecek değiliz belki ama bari halk sürüşü finishi profesyonel yarışın finisine benzer bir şekilde yapsında vatandaş sırtında turkuaz mayo ile kendi hayalerini yasasın. Sembolik bir kürsüde olsun ki vatandaş , sosyal medyada eşe dosta göstermek için , bir kaç hatıra fotografı çekebilsin. Yoksa her sene bir öncekinin aynı oluyor zaten. Vatandaştan yediğimiz küfüre değse bari.

Her sart yazili iken 20 TL katilim ucreti neden yazilmaz?Para onemli bir miktar degil ama yaklasim tam Istanbul Belediyesi'ne yakisir sacmalikta.

Konuyu acan arkadas yazmayi unutmus ama 20 tl ucret alinacagi sitesinde yaziyor,

@sedat_slave

Tam olarak ne demek istediginizi anlamadim, arkadasa yanlis anladigi bir durumu izah ettim

Yanlış anlayan arkadaşı düzelterek bir şey değiştirmediğinizi manalı olarak söylemek istedim.
Bir tepki aslında.

Ayrıca yazıyı farklı bakışlarla okursanız, ilk önce konuyu açana sonra İBB'ye sitem etmiş gibi de anlayabilirsiniz.
Belki de öyle olmuştur.

İstenilen para kimseyi zorlayacak bir meblağ değil ancak böyle bir etkinliğin ücretli olması tabii ki saçma. Etkinliğin amacının ne olduğu da önemli. Amaç milleti bisiklet kullanmaya teşvik etmekse uygulama yanlış. Para verip etkinliğe katıldık diyelim bunu öğrenen millet "Hani bisiklet cebini korur yağınızı yakar sloganına ne oldu?" demez mi? O da yalan oldu bu uygulamayla. Bu işin doğrusu bu tarz organizasyonların halka açık bir şekilde ücretsiz yapılmasıdır. Kimse köprü o kadar bisikletliyi kaldıramaz o nedenle ücretli gibi laflar söylemesin. Köprüyü yürüyerek geçmek bisikletle geçmekten köprünün güvenliği açısından daha tehlikelidir bunu herkes bilir. Avrasya maratonunda yapılan uygulamanın aynısı burada da olmalıydı. Herkes bisikletini alıp etkinliğe gelebilmeliydi.
Ancak bu söylemlerime karşılık etkinliğe protesto olsun diye kaçak katılmayı düşünmüyorum. Tabii ki herkes istediğini düşünmekte ve yapmakta serbest. Kaçak gidenleri de yargılamam. Eğer o hafta sonu için müsait olursam bir an önce biletimi alırım. Kontenjan dolarsa da Kartal - Bostancı arası bisiklet keyfimi yaparım.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@Volkan Yazıcı

Volkan bey, rica ederim. Ayıp ne demek. Şurda karşılıklı tartışıyoruz medeni şekilde. Katılmasam da saygı duymak zorundayım söylediklerinize.

Ancak bahsettiğim meblağdan kaçmak değil. Desinler ki, tüm bisikletlilere açık olacak, ancak bir de tshirt satışımız olacak, buradan gelecek geliri de bir fon yaratıp bisiklet yollarının gelişimi, belediye olarak bisiklet kültürünün gelişimi için harcayacağız. (1000 öğrenciye bisiklet alacağız vs) Koşa koşa gideyim, 100 tl vereyim. Hem verdiğim para bir işe yarar, hem de güzel bir anısı olur.

Ama öyle değil ki. Tamamen ali kıran baş kesen bir uygulama. Kayıt yaptır, 20 tl ver, ancak öyle geçebilirsin köprüden. Bre aman. O niye? Karşılığı ne verilen paranın? Zaten köprü bana kapalı, şurda senede 2 kere bisikletlilere veriliyor o şans. Onu da kural, şart, zurt altına almak niye? İntihar demişsiniz, yüzbinlerce kişi Avrasya'da geçerken yok mu o ihtimal? Kayıtlı olunca atlanmıyor mu köprüden? Veya intihar etmek isteyen zaten arabasından, taksiden inip atlamıyor mu köprüden? 20 TL alarak veya insanları gene fişleyerek mi önleyecekler muhtemel problemleri? Kaydı kuydu olmayan binlerce motorlu taşıt sürücüsü her gün geçmiyor mu o köprüden?

Ayrıca niye bir sonraki turu bekliyoruz?

Bırakın 20 tl şimdi sırt No 1-2 Mayıs arasında vericekler 1 Mayıs'ta açık olucak mı ?

Acik olur diye dusunuyorum

arkadaşlar aklınıza takılan sorulara cevap vermeye çalışayım, organizasyon masrafsız değildir, belirli noktalardan İETT otobüsleri ile start noktasına sporcu taşınması, dağıtılacak kumanya ve tşört gibi kalemler ciddi masraflar içermektedir, ayrıca yaptırılacak tşört ve sparişi verilecek kumanyaların adedi bilinmesi gerekmektedir. Site güvenilirdir, direkt Spor A.Ş. tarafından oluşturulup yayına alınmıştır, kontrolü de Spor A.Ş.de dir. Sırt numaraları 2-3 MAYIS tarihlerinde Spor A.Ş. genel müdürlüğünde verilecektir.

Geri