Scudo Sports

Avm'de otoparkta bisiklet yasağı

Maalesef sıkıntılı bir durum sahsi olarak...
Guc sahibi bir kisinin kendi ciftliginde dudugunu calip, egosunu tatmin etmesidir olan sey!
Birkac alternatif var ama her seferinde olay soguyunca bir sekilde donup dolasip hirsini magdur arkadasimizdan cikaracagina eminim :(

1. Otoparka israrla kilitleyerek, karsi tarafin bisikleti zorla almasini veya zarar vermesini / verdirmesini bekler olayi polise intikal ettirirsiniz. Devletin resmi dili yazili dokumandir. Eger ki size yazili bir tebligatta kurallar dahilinde gerekcesi ile neden kapali otoparki kullanamayacaginizi bildirmemisse, havada kalan ve sahiti olmayan hicbir soz baglayici olmaz ve suclu duruma duser. Ama sonrasinda baska sebeplerle sizinle ugrasacaktir.

2. Sosyal medya, bisiklet gruplari ve basin uzerinden, bisikletli eylem gruplari ile AVM nin adini afise ederek geri adim atilmasi saglanabilir. Ancak mudur degismezse ileriki gunlerde baska sebeplerle sizinle ugrasacaktir.

3. Konuyu AVM yonetiminin bagli oldugu sirket vb. ust kuruma dilekceyle bildirerek sonuca ulasmayi deneyebilirsiniz. Bir sonuc alsanizda almasanizda her iki durumda mevcut mudur sizinle daha cok ugrasacaktir.

4. Otoparkta magaza sahibi veya personel icin arac park yeri tahsisi uygulaniyorsa, bunun icin gereklilikleri yerine getirip araba park yerine bisikletinizi park edersiniz. Bu durumda yasal acmazlar veya AVM kurallari ile ters dusecek bir onlem almak icin o dusunsun. Ancak yenik duruma duserse (olayi sahsilestirmis cunku) baska sebeplerle sizinle ugrasacaktir.

Asagi tukursen sakal, yukari tukursen biyik kisacasi :(
Turkiye'nin mevcut kosullarinda maalesef mevki sahibi birisi ile ugrasiyorsaniz kazanma sansiziniz pek yok! Kazansaniz dahi karsi tarafin egitim kultur ego ve ben merkezci tavirlari nedeni ile ileriki gunlerde bir sekilde acisini cikarmasi siradan hale gelmistir. Cunku boyyle tipler haksizligini asla kabul etmez ve kanun-kural karsisinda bireylere karsi kabahatli duruma duser ve geregini yapmasi dayatilirsa, kendini kucuk dusmus asagilanmis hisseder. En kisa surede ve bir sekilde bunun intikamini !?!?! almak icin elinden geleni ardina koymaz...
Ornekleri basinda sayfa sayfa yazilan pek cok devlet buyugunun zamaninda aldiklari hukuksal yenilgilerin acisini gucu arttikca tek tek cikarmasindan, guclendikce daha bencil ve karsi durulmaz keyfiyetle davranmalarindan gorebiliriz :(
Balik bastan kokar!

Scudo
@Sefa

Palladium AVM'de bisiklet park yeri dışarda ve içerde mevcut. ama kamera görmüyor. işe gidip geldiğim sürede üst kata koyuyordum. cam kenarında ki yere doğru. kimse bir kere bile birşey demedi. AVM otoparklarına çok kolay hırsız girebilmektedir. o yüzden göz önüne koymanız yararlı olacaktır. 2 kilit atıyordum bisikletime ön tekere, gövde ve arka tekere.

Yangın çıkısını nasıl kilitliyorlar? böyle birşey olabilir mi?

Birde bisikletinize dokunma yerinden oynatma gibi bir hakkı kesinlikle yoktur. Polise şikayet edebilirsiniz.
Palladium AVM park yasağı ( Yamuk çeken veya 2 kişilik yer kaplayan) yapan kişilerin araçlarını zamanında ray koyup çekiyordu (Aslında doğru birşeydi ama) başka bir tarafa, şikayet sonunda ceza aldı. :)

• Beğen
Tepkiler: Arif Gören
arif bey; vatandaş avm müdürü, güvenlikten işleyişten sorumlu vs, senin üstün değil, altın değil. sana değil kimseye bağıramaz, senin arkandaki güç onda yok. istanbul çok organize bu konuda, bisiklet grupları tutuyor birbirlerini. çok basit şekilde organize edilebilir bu iş. herkes destek verir eminim ki, bir pazar günü 2000 - 3000 kişi bisikletle otoparka girer konu kapanır. hem güzel bi gezi olur katılımcılar için

Suat beyin yorumu durumu açıklıyor , işe mi konsantrasyon olayım ders mi çalışayım yoksa müdürümü döveyim adamı çileden çıkartıyorlar , bulabilirim cuma günü işe gittigimde aldıgım zaman yayınlarım magzanın içinde fare var avm müdürüne ulaşmaya calsııyoruz ulaşamıyoruz on kere telefon açmamıza ragmen ilgilenmiyorlar geçiştiriyorlar , ne zaman bisikleti otoparka bıraksam ya telefon açıyor yada güvenlık yolluyor , magza müdürümü bile çileden cıakrmış durum da illa bisiklet mi park edelim durumuna geldi bisiklet olunca bomba durumu yapılıyor avm deki hergangi bir sorun olunca görmezden geliniyor hayatın da hiç bisikleti olmamış sanırım

• Beğen
Tepkiler: Abdullah Cimis
haklısınız ihsan bey artık muhatap olmuyorum olursam iş konuşma degil beden diline dökülecek , gökhan hocam kültürsüz eşşek ne anlar biiskletten ama olabilir :D

videoda ki bir durumu kesinlikle hak ediyor

Ben AVM adına bisikletleri sokmuyor diye kampanya ya başlıyorum kendi çevremde..

Tam olarak rings AVM nerdekiydi, AMN nin tam adı ve AVM müdürü diye paylaşacağım..

sevinirim hocam , bende çevremki bisiklet kullanıcılarına gittiginiz zaman otoparka bırakın biiskletinizi uyarısı yapıyorum söyle diyeyim zaten 5-6 bisikeltli gittigi zaman bisiklet park yeri dedigi yer yetersiz kalıcaktır ama kişisel egosunu tatmin etmeye çalıştıgından mantıken de otoparkta bisikelt bırakmanın yanlış olmadıgını anlıyamıyor yada anlamak istemıyor

EGO tatmini.

Yönetici pozisyonundaysanız, bir şeye siyah demişsiniz, onun "beyaz" olduğunu sonradan anlasanız da o artık sizin için hep "siyah"tır.

Sizinle sorun yaşayan Müdür de, bunu kişiselleştirmiş. Bu kadar kişi olayı biliyorken, bu saatten sonra artık geri dönüş yapamaz kararından.

Bu durumda 2 yol var:

- Ya siz boyun eğeceksiniz
- Ya da o müdür(!) boyun eğecek. Onun rütbesindeki biri için, bunun anlamı istifadır eğer azıcık gurur ve haysiyet varsa.

Konuyu takip edecem, bakalım bisiklet birliği mi kazanacak yoksa egosunu tatmin eden bir müdür mü.

Akpınar Mah. Kanuni Cad. No:6 34885, Sancaktepe İstanbul
info@ringsistanbul.com ismi kemal detaylı bilgiyi cuma günü ögreneceğim
koskoca kaç katlı otopark var girişine bisiklet yolu yaptırmış ama ne hikmetse bisiklet otoparkta yasakmış , konuşmayla anlaşmayla çözülmüyor dar beyinli bir insanı yönetime getirmişler , cuma günü 13:30 da ben bisikletimi otoparka kitleyeceğim ya ben yada o boyun eğecek yoksa bu avm böyle yürümez :)

toplu şekilde bisikletlerle gidip park yeri denilen yeri yetersiz bırakmak gerek bence de yorumlar da denildiği gibi , çünkü güvenlikler bile sizin aranızda ki bir sorun diyor artık adam sidik yarıştırıyor , bir çözüm bulunmalı veya eski köye yeni adet getirme kafasında ki şahıs böyle devam edecektir . cuma günü işe gittiğimde otoparka alınmazsam eğer bisikleti mağazanın deposuna sığdırma yolları izleyeceğim çünkü midem bulanıyor kendisini gördükçe , koskoca otoparkta kimse rahatsız olmuyorken bisiklet dert oldu adama müdür olmuşta işsizlikten vazgeçemiyor , herkese ilginiz yorumlarınız arkamda olduğunuz için teşekkür ederim . böyle kültürsüz cahil insanlar olmasa bisiklet kültürü daha bir yaygınlaşacak bu tarz insanlar sadece alışveriş merkezlerin de değil her türlü yüksek makamlarda olduğu sürece sorunlar bitmeyecektir . Çok büyük sorunumuz var OTOPARK DA BİSİKLET VAR !! .

@Arif Gören
bence o bisiklet depoya sığar, normal olmadı dik koyup önüne bişey koyarsan takoz gibi daha az yer kaplar

böyle çözümler aramak zorunda bırakanları utandırmalı...

Ben biraz önce bu konuda info@ringsistanbul.com adresine bir mail attım, fazla sayıda mail atılırsa etkili olacağını düşünüyorum, oraya bisikletlerle baskın tarzı bir eylemi düşünmeden önce bence yazılı olarak tepkimiz göstermeliyiz, haydi bu konuda benim gibi tepki göstermek isteyenler klavye başına, mail atmaya...

depoya bisikletin sığması sığar ama depo denilen kısım mağazanın giriş kapısından girip kabin tarafın ki kapıyla giriş yapılıyor , bisikletle girip içeri koymak biraz tuhaf dursa da çare bırakmazsa öyle olacak , sanmıyorum utanmaz pişkin bir insan insanlıktan haberi yok

keslinlikle taskin bey bende mail attım :)

Geri