Aşırı şişman biriyim ve bilgi birikiminize ihtiyacım var.

Kayıt
26 Kasım 2010
Mesaj
4
Tepki
11
Şehir
Mersin
Selam arkadaşlar,
Herkese onlarca kez teşekkür ederim..
Sayenizde aklımda birçok fikir oluştu sizlerden öğrendiklerim sonunda kararımı vererek bu hafta sonu bisikletimi aldım.
Mersinde oturmama rağmen bisikletimi Adana'dan aldım..
Adana'da işi çok iyi bilen İbrahim Usta'nın mağazasından(Dağ Bisiklet tavsiye ederim bu bölgede daha iyi bir yer daha çok model olan bir yer olduğunu sanmıyorum en azından ben bulamadım..)
Bütçemi de göz önünde bulundararak Sedona'nın Borla modelini seçtim(k).
Bisikletin , Selesini aynı marka daha(en) büyük bir model ile değiştirdik, gidonuna ek bir parça taktık(ayarlamayı sağlayan bir parça idi ama tam adını unuttum..ne işe yaradığını da tam anlayamdım ama gidon biraz yukarı kalktı (göbeğimden dolayı) daha kolay yetişebilmeyi sağlıyor- keşke daha da yükselebilse ) Ön ve arka göbekleri daha kalın daha sağlam olan iki modelle değiştirdik, ve pedalları da benim kiloma daha uygun modellerle yeniledik.
Ve bütün bunları İbrahim Usta'nın satış mağazısının hemen yakınındaki atölyesinde yaptık..Ve benim bütçeme göre olabilecek en iyilerden biri oldu en azından ben çok beğendim..
Cumartesi ve Pazarda ufak ufak deneme turlarına başladım..Sanırım bu iş olacak:) Bu kilo ilo bisikletin hareket etmesi ve hareketi devam ettirmek bir hayli bacak gücü ve ciğer istiyormuş ama yine de çok eğlenceli ve kesinlikle çok faydalı.. Kilo vereblir miyim bilmiyorum ama bu bisiklet işini ben yapacağım çünkü çok sevdim..Yapanları da şimdi daha iyi anlayabiliyorum..
Kalın sağlıcakla..
 
Scudo

Göker Gülay

Daimi Üye
Kayıt
16 Temmuz 2010
Mesaj
207
Tepki
83
Şehir
izmir
Uğur Bey yapılabilecek en iyi şeyi yapmışsınız. Tebrik eder, amacınıza sağlıklı bir şekilde ulaşmanızı temenni ederim.
 
Kayıt
6 Ağustos 2009
Mesaj
38
Tepki
29
Şehir
Izmir-Turkey
Tebrik ederim. Doğru karar. Hem bisiklet hobisi hem de başlangıç bisikleti. İyi pedallar.
 
Kayıt
25 Haziran 2009
Mesaj
74
Tepki
155
Şehir
Lüleburgaz
Bence birde "nabız saati" edinin. Bisiklet kullanırken bazen kendimizi fazla zorlarız farkında olmadan. Riskli nabız değerlerine ulaşabiliriz. Nabız saatinden bu durumu kontrol etme şansımız olur. Üstelik yağ yakma nabızlada ilgili. Nabzınızı kontrol altında tutun. Uygun nabız değerlerini sitede aratarak bulabilirsiniz.

Birde diyetle ilgili öneri: Eğer şeker kullanıyorsanız hemen bırakın. 2 aydır hiç kullanmıyorum. 2 ayda 6 kilo verdim. Vücuda faydası olmadığı gibi binbir türlü zararı var. Sigara ve alkol gibi...
 

emir arıca

Daimi Üye
Kayıt
16 Mayıs 2010
Mesaj
206
Tepki
108
Şehir
Erdek
Bisiklet
Merida
Nabız saati konusuna ben de dikkatinizi çekeyim..
Henüz kendime ait bisikletimi almadım..Ancak 1 seneye yakın zamandır gerek bisiklet gerek diğer spor aktivitelerinde kullanıyorum nabız saatini...

Ben sigma pc-15 kullanıyorum...Kesinlikle tavsiye ederim...
Antreman zamanı,yapılan antremanları zone'lara göre göstermesi ve kalori hesabı var...

Kalori kısmının %100 doğru olduğunu sanmıorum ancak hep bu saatle antreman yaptığım için önceki antremanlara göre kıyaslama yapmamı sağlıyor..
Hatta çoğu kez, özellikle koşularda kendimi belirgin bir kaloriye göre motive edebiliorum...
 

dogu gundogdu

Daimi Üye
Kayıt
9 Eylül 2009
Mesaj
218
Tepki
64
Şehir
ankara
merhabalar benimde bisiklete başlamadaki ilk sebep kilo problemim di 16 yaşında başladım 16 yaşında iken göbeğimden ayaklarımı göremezdim gerçekten boyuma ve yaşıtlarıma göre çok kilolu idim bisiklete başladım her gün düzenli olarak bindim ve gerçekten etkisini hemen gösterdi 6 ay içerinde göbeğimden kurtuldum ve bir sene içerisinde gerçekten çok sıkı bir forma kavuştum önemli olan azim ve düzenli olarak sürmek yemenize biraz dikkat eder ve düzenli olarak bisiklete binerseniz kilolarınızdan kesinlikle kurtulursunuz bu arada başta yazmayı unuttum yüzmekte denildiği üzere çok önemli yapabiliyorsanız bir havuza kaydolun ve bir gün bisiklet bir gün yüzme yapın ben öyle yaptım bir süre ve en hızlı o zaman kilolarımı verdim vücudum şekillendi
 
Kayıt
10 Aralık 2013
Mesaj
1
Tepki
2
Şehir
Almanya
Sevgili dostum

Bu cok eskide kalan bir tartisma olmus ama mudwhil olmak istedim. Zira kilolu biri bisiklet almak istiyorsa turk sitelerinde malesef pek bie sey bulamiyor malesef. Belki birilerine yardimim olur diye yaziyorum.

Oncelikle bir konuda bilgi sahibi degilseniz bence , bana gore gibi cumleler kurmaktan kacinin.bence hicnir bisiklet 150 kilo adami tasimaz demissiniz. 200 kg ye kadar tasiyan xl bisikletler bar bilginiz olsun.bende bunlardan birine sahibim. Benim bisikletim 170 kg ye kadar tasiyor. Diger arkadaslarim kalin lastik falan demisler ama sadece lastik yetmez. Bu bisikletlerin jant , kadro vs. Herseyi ozel bu kiloyu tasimak icin yaoilmistir.lastiklwr enine dogru degil boyuna dogru kalindir vs.

Bem 150 kilo iken aldim bisikletimi ve kisq zamanda on kilo kaybettim. Kimi arkadaslarimiz da 150 kilo adam bisiklete binerse olur demeye getirmis. Bu is sqbir be azimle olur. Ilk gun bindigimde 500 metre gidebilen ben bugun itibariyle hergun 10 km bisiklete biniyorum. Twnsiyonum yukselmiyor aksine bisiklete bindigimde dusup normale donuyor. Twbi ki sisman biri oncelikle doktorundan gorus almali.

Ozetle bizim halkimizin en buyuk yanlisi bilmedigi konularda kesin hukumler vermesidir diyorum. Lutfen boyle yapip insanlarin hevesini kirmayin.

Not xl nisikletler normal nisikletlere gore dqha pahalidir. Benim bisikletime 800 eur odedim.

Kilolu dostlara muhalkak tavsiye ediyorum.
 

MehmetAliB.

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ekim 2013
Mesaj
2.110
Tepki
4.855
Şehir
Antalya
Kilolu arkadaşlara bende alman malı focus bisikletin lost lagoon serisini tavsiye ederim. Şehir-tur bisikleti kategorisinde kaya gibi kadrosu olan bir bisiklet. Canlı görünce neden tavsiye ettiğimi anlayacaksınız
 
B

BF Okuru

Misafir
Ben de işim gereği sürekli oturuyorum ve gittikçe şişmeye başlamıştım. 130 Kilo iken B'twin Fit3 aldım.
Dağ ya da şehir bisikletlerini sevemiyorum. Gönlümde hep yol bisikleti vardı. Fakat "Acaba 700x23-25-28 lastikler beni taşıyacak mı?" diye düşünmeden de duramıyordum. Bisikleti gördüm ve tek bir deneme sürüşü yaptım. O da yetti.
3 aydır hafta içi işe gelip giderken 3+3 KM, hafta sonları da kafama göre 10-40 KM arası sürüyorum. Bu süre zarfında 120 kiloya düştüm.

Kısacası, kiloluyum diye yol bisikletlerini (karbon hariç :) ) elemeyin. Onlara da bir şans verin derim.
 

ÇEVİK

Aktif Üye
Kayıt
23 Mayıs 2013
Mesaj
108
Tepki
22
Yaş
43
Şehir
İstanbul
İsim
Volkan Ç.
Bisiklet
Trek
Bende 115 kiloyum boyum 1.80 yol bisikleti kullanıyorum.Henüz bir sıkıntı yaşamadım.ALLAH yardımcın olsun.
 

Yusuf S.

Üye
Kayıt
17 Ekim 2013
Mesaj
66
Tepki
15
Şehir
mardin
Bisiklet
Carraro
yaklaşık 2 aydır carraro sportive 224 kullanıyorum ve 181 cm boy 116 kg yim sıkıntı yok gayette güzel sağlam bir bisiklet...

arka bagaj çamurluk falan istiyorsan carraro elite man 804 ve bianchi discovery yi öneririm bak ikiside güzel bisiklet jantlar çift kat lastikler de aynı yanlış hatırlamıyorsam ama carraro daha donanımlı....
 

Ş. EREN

Üye
Kayıt
13 Ekim 2014
Mesaj
23
Tepki
5
Şehir
SİNOP
Konuyu hortlatmış olacağım, ama cevap almak benim için çok önemli. 181 cm boy ve 118 kilogramdayım. Bu başlık altında yazılan tüm iletileri okudum. Anladığım kadarıyla kilom bu sporu yapmama mani değil, fakat bisiklet tercihimde kilom büyük bir etken. Öncelikle 29" bir dağ bisikleti almak istiyorum. Bu noktada kilom açısından bir sakınca var mı?Sinop' ta yaşıyorum. Düz alanlar kısıtlı ve ben şehrin en yüksek muhitinde ikamet ediyorum. 29" lik bir model yokuş çıkarken çok mu zorlar?

Diğer önemli bir unsur da fren. Hidrolik disk frenli birkaç model var aklımda. Fakat kilomun jantların göbeğini zorlayacağına dair yorumlar aldım. Hidrolik disk frenler benim kilomda biri için kullanışlı değil midir? Bolca yokuş ineceğimive sıklıkla ekleyeyim.

Yeni başlayanlara tavsiyeler başlıklar altında da bu soruları yazdım, fakat cevap alamadım. Umarım bu sefer merakımı giderebilecek donanımdaki arkadaşlar yorumlarını esirgemezler.
 

Yavuz S.

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Eylül 2014
Mesaj
1.072
Tepki
1.691
Yaş
38
Şehir
KKTC
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ahh sinop ahh bütün çocukluğum orada geçti.. radardan hergün anadolu lisesine bisikletle gider gelirdim. koskocaa 7 senem. özledim şimdiden. Dağ bisikleti yerine ince tekerlekli yol yada şehir bisikleti alırsan kondisyonun yükseldikçe (sinoptaki arka sokaklardan yukarı çıkmak ana yoldan yukarı çıkmatan daha kolaydı eskiden hep kullanırdım) daha rahat olacaktır. kalın teker hammallık olmakla berabar ben yol bisikletini gçrüntü itibari ile sevemediğimden dağ bisikletine 1.50 lastik takarak kullanıyorum.

cant çapı ne kadar büyürse aldığın yol o kadar kolaylaşır ama bisikletin ağırlı yokuş için özellikle 1. kriter olacağından hidrolik dis ve amartisörlümaşadan uzak durmanı(yaklaşık 2 kg kadar kazanç sağlarsın) daha önemlidir. umarım yardımcı olabilrimişimdir.
 

Max Torque

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Ağustos 2013
Mesaj
841
Tepki
773
Şehir
İstanbul
İsim
Hüseyin Gündoğdu
Bisiklet
Kron
Dostum,

bundan yaklaşık 2 yıl kadar önce 110 kilodan fazla geliyordum. Boyum 183.
Şimdi 82-84 kg arası değişmekte. Bisikletin bana katkısı inanılmaz :)

Aşırı kilo bisiklete kesinlikle engel değil. Sorun yaşamamak için Malzemeleri kaliteli almanız gerekecek.
Sizin için ön planda Jantlar ve Orta göbek olmalı eğer mtb düşünüyorsanız tabiki maşa.

dayanaklı bir jant seti problem yaşatmayacak size.
Diğer noname ürünlerde Göbek kalitesi, teller ve çemberler iyi kalitede olmadığı için kısa vadede sizi üzecektir.
Orta göbek olarakta en azında Deore olabilir. hollowtech sistemi üzmeyecektir sizi.

Yokuş konusuna gelicek olursak,
Kondisyon lazım olacak ve yavaş yavaş alışacaksın.


MTB alıcaksan disk frenden uzak dur diyemeyeceğim ( hidrolik disk) ( Mekaniklere sözüm yok :) )
Çünkü hepsi Disk ile satılmakta. ama City bike düşünüyorsan kesinlikle V fren almalısın başın ağrımaz.




@Ş. EREN
 

Ş. EREN

Üye
Kayıt
13 Ekim 2014
Mesaj
23
Tepki
5
Şehir
SİNOP
@Yavuz Soylu
Çok teşekkür ederim arkadaşım. Gayet yardımcı oldun. Bu arada bende Radar denilen mevkiye yakın bir yerde oturuyorum. Ayrıca 2002' de Anadolu Lisesi'nden mezun oldum. Karşılaşmışlığımız vardır belki.

@Hüseyin Gündoğdu
Çok teşekkür ederim arkadaşım, minnettarım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Max Torque

Cenk_

Aktif Üye
Kayıt
14 Ekim 2014
Mesaj
119
Tepki
143
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
Emin olun bir çok profosyonel Arkadaş var burada ben bilgi erbabında bir şey diyemem.
Keza haddim değil ayrıca pek kullanıcı değilim.
Ama asla kilonuzu kendinize üzüntü kaynağı yapmayın.
belki dışardan demesi kolay dır ama bende aynı derde müzdariptim oradan biliyorum.
Önce iş kendinizde başlıyor çevreyi umursamayın. Belki ilk edatpda zorluk yaşayacaksınız ama.
Azminiz orada devreye girip yeniden ayaklanmanıza sebep olacaktır.
Sağlıklı günler için, güçlü olun :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ş. EREN

levent koç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Haziran 2013
Mesaj
1.339
Tepki
108
Şehir
mersin
İsim
levent koç
Bisiklet
Sedona
uğur bey özelden mesaj attım selamlar..
 

Ş. EREN

Üye
Kayıt
13 Ekim 2014
Mesaj
23
Tepki
5
Şehir
SİNOP
Arkadaşlar, başka bir yerde daha paylaştım. Esasen bu başlık altında paylaşmak daha doğru olacakmış ama düştük hataya bir kere. Aşagıdaki linkte ilgilendiğim bir ilanı paylaşıyorum. Boy(180'in az üstünde) ve kilo(118) aynı. Bu şartlarda alınır mı bu ilandaki bisiklet? İlan sahibi arkadaşa mesaj atıp sordum, alüminyum kadro hiç endişe etmeyin dedi. Siz ne diyorsunuz? İlan sahibine neleri sormalı, neleri öğrenmeliyim? Vallaha yönlendirmeleriniz doğrultusunda alacağım bu bisikleti.
 
Kayıt
30 Temmuz 2016
Mesaj
24
Tepki
7
Yaş
32
Şehir
İstanbul
İsim
AHMET
Merhabalar konu hort olacak ama aynı durumdan muzdaribim hafif topraklı taşlı yolda kullanabileceğim 170kg lik biri icin bir model önerebilir misiniz? Bütçe en fazla 1400