Scudo Sports

Aşırı şişman biriyim ve bilgi birikiminize ihtiyacım var.

Kayıt
26 Kasım 2010
Mesaj
4
Tepki
11
Şehir
Mersin
Arkadaşlar Merhabalar..
35 yaşında aşırı şişman biriyim.. İşim icabı sürekli masa başında çalışıyorum ve spor da yapmıyorum daha doğrusu hep yapmaktan kaçıyorum..(yıllar ama yıllar öncesinin ağır siklet güreşcisiyim, bankacılık mesleği ile birlikte bu duruma geldim :boese157: )
Sağlığım için her akşam iş çıkışı bisiklet binmek istiyorum ve bu konuda da çok ama çok hevesliyim..
Sizlerden ricam, nasıl bir bisiklet almam gerektiği konusunda bana yardımcı olmanız..
180cm boyunda ve 150kg 'a yakın kilodayım.. :(
Biliyorum fiziğim bu sporu yapmaya hiç ama hiç uygun değil ama yine de denemek istiyorum..
Kendime uygun bisikleti yaklaşık 1 haftadır internette bulmaya çalışıyorum..
Mümkünse 700-800TL 'yi geçmemek istiyorum..

Şehir bisikleti almamın daha uygun olacağını düşünüyorum..
Dağ bisikletlerinin gidon yapısı daha çok eğilmeyi gerektirdiği için zorlanabileğimi düşünüyorum. ( Ama dağ bisikletlerinin tekerleri daha kalın ve dişli olduğu için de şehir bisikletlerinden de daha mı sağlam olur diye de düşünmeden edemiyorum.. ) Ayrıca şehir bisikletlerinin selelerinin daha geniş olması da ayrı bir seçme sebebim..
Jantları destekli olan(çift duvarlı jant olarak geçiyor) ya da özel örüm olanlar daha sağlam ve daha mı uygun olacaktır benim kilomda birisi için..
Boyum da çok uzun olmasa da kısa da olmadığı için(180cm) 28" jant boyu olan Salcano İstanbul modeli hem fiyatı hem özellikleri ile sanki bana uygun gibi geldi( Bükülerek öne doğru gelen gidon yapısı-tarif edebildim mi bilmiyorum-, dağ bisiklerinden daha geniş selesi, çift duvar jantı ve bilindik markası ile benim bütçeme uyan fiyatı ile Salcano İstanbulu beğendim)
Siz ne dersiniz arkadaşlar..
Bu bisikleti almalı mıyım?
Ya da bu tip bir bisiklet mi almalıyım?
Yoksa hiç heveslenmemeli miyim? Benim kilomda birini taşıyacak bisiklet yok ya da benim ayırdığım bütçe ile bu mümkün değil mi?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla..
 
Scudo
İlk önce, kilo verilecek. Sonrası kolay. Tabi Kilolu olmanız bisiklet sevginizi azaltmaya neden değil, tam tersine daha çok üstüne düşeceksiniz. spor özellikle bisiklet sporu bence psikolojik olarak en büyük desteğiniz ve arkadaşınız.

Zaten azminizde fazlası ile var. Şehir bisikleti sizin için en uygunu olur.

Öncelik olarak buradan boyunuza göre kadro boyunu seçin.

Bisiklet Alırken Hangi ölçüye bakılmalı (Hasan çağrıya teşekkürler.)

28 janta gerek yok diye düşünüyorum ama kendinizi de o kadar kötü hissetmeyin. Trekler de sizin için çok güzel bir seçim olur.

Aramıza hoş geldin. Başarılar.
 
  • Beğen
Tepkiler: BerkBAYAR
Aşırı kilolular için önerilen iki spor vardır: Yüzme ve bisiklet. İkisinde de ağırlığınız dengelendiği için sakatlık riski (özellikle eklem rahatsızlıkları) azdır. Yani kilosu fazla olan birine bisiklet çok iyi bir tercih olarak görülebilir. Şu an için enerji yakmaya ihtiyacınız var. Bu yüzden bir dağ bisikleti daha iyi bir çözüm bence. İnce lastikli bisikletler enerji yakmaktan çok korumak içindir. Benim tavsiyem giriş niteliğinde (sedona borla gibi) bir mtb alıp başlamak. Başlarda aerobik kapasiteniz sınırlı olduğundan zorlanabilirsiniz ama kendinizi paralamadan en az 30-40 dakika pedal çevirmeyi hedefleyin. Burada önemli olan sizin azminiz. Ben bisiklete başladığım ilk yıl 13 kg vermiştim. Yani herşey mümkün.
Kolay gelsin
 
Ben , başlangıç olarak doktora gitmenizi tavsiye ediyorum . Tamamen sağlık kontrolünden geçip, işinin ehli bir diyetisyen eşliğinde kilo vermeye başlamalısınız . Diyetisyenin veya bir uzmanın tavsiye edeceği şekilde spor yapmalısınız . Kondisyon bisikleti vs.

Şu anda kilonuz itibariyle , dizlerinizde güçlü olduğunu sanmıyorum . 150 kilodan 120-125 civarlarına inip kendinizi biraz toparladıktan sonra bisiklete başlamanız çok daha iyi olur. Aksi halde kendinizi yollara attığınızda faydadan çok zarar görürsünüz kanımca.

Tabii kilo verme olayı yalnız sporla olmaz . Boğazdan da kesmek lazım . Buna diyet demek istemiyorum . Yemek yeme alışkanlığınızı değiştirmelisiniz . En iyi yöntem yanınıza ufak bir bloknot alın . Diyete başlamadan 3-5 gün boyunca neler yediğinizi devamlı , gün gün ,saat saat not edin . Daha sonra bu listeyi analiz edin . Zaten kendi kendinize bazı şeyleri öğünlerinizden çıkarmaya başlayacaksınız . Hamur işi , tatlıyı azaltın . Mümkünse ev yapımı tatlılar yiyin .

Mado'da kazandibi yerine ev yapımı puding yiyin . Ama ilk önce mutlaka doktora , diyetisyene gidin . Tabii işin çakalına değil , samimi olanını bulun

Kolay gelsin . Kilo vermek uzun bir süreçtir . Sabır ister .150 kilodan 100 kiloya inmek belki 1 , belki 3 sene alır ama azimle herşey olur
 
İlk olarak, ince lastikli şehir bisikleti tercih edin. Spor yapayım derken boşuna amelelik yapıp hem ağır bisikleti, hem de dişli lastiğin sürtünmesini taşımak zorunda kalmayın.

2. olarak, arkadaşın da dediği gibi bisiklet kilolu insanlar için elverişli bir spor, nedeni ise ağırlığınızı sizin değil bisikletin taşıması ve bununla uğraşmak zorunda olmamanız. Bu nedenle bisiklet fikrinizden kesinlikle vazgeçmeyin.

3. olarak söylemek istediğim, söylediklerinin çoğuna katılmasam da arkadaşın söylediği gibi bir diyetisyene ve doktora gitmeniz. Spor yaparken hem daha sağlıklı kilo verirsiniz, hem de önceden doktora giderek olası sakatlıkların önüne geçmiş olursunuz.

Bunlardan sonra, bisikletiniz ve kesinlikle kaskınızla beraber yola çıkabilirsiniz.
İlk aşamada kendinizi kesinlikle zorlamayın, hatta yorulmasanız bile erken bırakın turunuzu. Çünkü acısı daha sonra çıkar ilk turun. Gün gün arttırarak devam edersiniz.
Bisiklet kullanırken de, düşük vites ve yüksek kadans (pedal devri) tercih edin ki dizlerinize fazla yük binmesin. Kondisyon bisikletini kesinlikle ama kesinlikle unutun. Kendi bisikletiniz size yeter.
 
Adına çağdaş yaşam dedikleri illet hepimizi havasız ve hareketsiz ofis ortamlarına mahkûm etti. Bu da bizi strese ve buna bağlı bedensel sorunlara götürdü. Sonuçta yeme alışkanlıklarımız değişti. İnsan stres altında kaldıkça, bir de hareketten mahrumsa beden enerjiyi daha çok depolamaya başladı. Ama çok az insan bu sorunların gerçekten farkında. Siz o anahtar deliğinden sizi çözüme ulaştıracak yolu görmüşsünüz, bunun için tebrik ederim. Ama şu an anahtara ihtiyacınız var.

Hevesinizi anlıyorum ve paylaşıyorum; ancak sizin durumunuzdaki biri için bisiklete binmek yarardan çok zarar getirir. Ayrıca ne tür bisiklet olursa olsun, hepsinin bir kilo üst limiti vardır. Örneğin bazı yol bisikletlerine 75 kg'dan fazlanız varsa binemezsiniz gibi... Hiçbir bisikletin 150 kg yi kaldırabileceğini sanmıyorum. Üzgünüm ama gerçekleri bilerek hareket etmek gerekiyor.

İhtiyacınız biraz sabır ve azim. Azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz, kendinize olan inancınızı kaybetmeyin. Bisiklete binmeye başlamadan önce yeme alışkanlığınızı tepeden tırnağa gözden geçirmeniz gerekiyor. Gerisi çorap söküğü gibi gelecek.
 
Hiçbir bisiklet 150kg kaldıramaz demek çok yanlış bence.. İstedikten sonra çok rahat o ağırlığı kaldırabilecek bisiklet bulunabilir.. İlla ince tekerli hafif bir bisiklet olması gerekmiyor. Hatta bence mümkünse dağ bisikleti tercih edin. Hem daha konforlu olursunuz hemde sağlamlık kaygınız olmaz.. Size Trek 4 serisini tavsiye ederim. Hem kullanıcı limiti yok hem de ömür boyu garantili kadroları ile sorun yaşamazsınız.. Kilo vermek için bisiklet seçiminiz çok doğru.. Ancak donanım tercihiz biraz özenli olmak zorunda.. Mesela sele olarak Selle Italia'nın SELE SPORTOURER modellerinden birini tercih ederseniz çok rahat edebilirsiniz.. Bunun yanında 2.3" gibi daha kalın lastikler ile özellikle jantlara binen yükü azaltabilirsiniz.. Zaten ilk aşamada performans düşünmeyeceğiniz için ağırlığın sizin için pek önemi olmamalı. Mümkün olduğunca kısa turlar ile başlayıp haftalık olarak ufaktan artırabilirsiniz mesafeyi. Mesela ilk bir iki hafta 5-6km kadar sürüp daha sonra ki haftalarda 8-9km gibi artırabilirsiniz mesafeyi.. Bunun yanında kilonuzdan dolayı aşırı terleyeceğinizi düşünüyorum ve mutlaka sürüşünüz boyunca hatta öncesinde ve sonrasın bol bol su içmelisiniz.. Bunların haricinde bende diyetisyen kontrolünde bilinçli şekilde kilo vermeye çalışmanızı öneriyorum.. Şimdiden kolay gelsin.. Azminiz için de ayrıca tebrik ederim sizi..
 
Arkadaşlar herkese çok ama çok teşekkürler iyi niyetinden ve yardım çabasından dolayı.. Sağlık ve diyet konusunda dediklerinize kesinlikle katılıyorum ve bu konuda bir kitap yazabilecek kadar bilgi birimine ve donanıma sahibim ama uygulama konusunda ufak!!! sorunlarım var..
35 yaşındayım en az 10 senedir süper morbid obezim. Ve konu ile ilgili Türkiye'nin her yerinden konsunda çok çok iyi uzmanlarla yüz yüze görüşme fırsatım oldu ve tedavim ile birlikte kontrollerim de devam ediyor. İyi niyetinizi kesinlikle anlıyorum ve yardımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum. Ben sağlık kısmını işin uzmanları ile kontrol altına almaya çalışıyorum ama bu süreçte spor ile bunu mutlaka desteklemem gerekiyor. Kiloma boyuma ve vücut kitle indeksime göre beklenmeyecek kadar iyi sayılırım. Bunda 10 yılı aşkın süre gerek minder gerekse karakucak şeklinde lisanlı olarak (eski!) güreşci olmamın büyük etkisi oldu. Yani beni taşıyacak uygun bir bisiklet bulursam büyük ihtimalle (ve de umarım) bisiklet sporuna çok ufak da olsa yavaş bir giriş yapabileceğimi düşünüyorum.. Ve bunu da yapmayı çok istiyorum.. Ama bunu yaparken de ince eleyip sık dokuduğum için işin uzmanı olduğunu düşündüğüm sizlerden bisiklet modeli konusunda destek almak istedim. Ve sizlerin sayesinde aklımda almam gereken bisiklete dair birçok bilgi oluştu. Eğer marka ve model ve de ekipman olarak örnekler verebilir yardımda bulunabilirsiniz çok ama çok sevinirim... ve bana vakit ayırdığınız için tekrar tekrar teşekkürler..

Saygılarımla..
 
Size Trek 4 serisini tavsiye etmiştim ancak bütçenizi göz önünde bulundurmamıştım. Bu sebepten 3 serisi sizin için daha doğru bir tercih olacaktır. En azından Trek 3700 veya 3900 modeli bir bisiklet tercih edebilirsiniz. Ankara'da yaklaşık 130kg ve 190 boyunda olan(Body Building sporu ile ciddi olarak uğraşan) bir tanıdığım 3 serisi kadro ile arazi sürüşleri yapıyor hatta çok hızlı arazi inişleri bile yapıyordu.. Bu kadronun sizi taşıyacağına adım gibi eminim.. Bunun yanında dediğim gibi biraz daha kalın lastikler ve daha rahat ve geniş bir sele sizin ihtiyacınızı büyük oranda karşılayacaktır..
 
  • Beğen
Tepkiler: TakemasterTR
Scott Reflex 45

Ben bu bisikleti 115 kiloyla çok bindim.. 2. el almıştım ve aldığım kişi 135 kiloydu.. Çok dayanıklı ve fiyat olarakta aradığın nitelikte..
 
İnce lastik önerisini doğru bulmuyorum. Amelelik deniyor ama bence sizin zaten amelelik yapmaya ihtiyacınız var. Vücut kitle endeksi açısından ciddi sağlık sorunları yaşama ihtimaliniz var ve siz de zaten bunun bilincindesiniz. Tıbbi danışmanlık gözetiminde kontrollü olarak bisiklete başlamanız bence iyi bir fikir olacaktır. Nedeni basit; rejim yapmak sıkıcıdır ama spor yapmak (hele bisiklet sporu) eğlencelidir; daha doğrusu bu eğlencenin tadını aldığınızda bırakmak istemezsiniz. Aşırı kilonuzdan dolayı arkadaşların önerdiği gibi fazla zorlamadan, düşük vitesle, bol su takviyesi yaparak (susama ihtiyacını beklemeden) bir dağ bisikleti size fazlasıyla yardımcı olacaktır. İyi şanslar ve kolay gelsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Tamam, daha çok efor harcaması lazım arkadaşın.
Fakat, aynı eforla 50km gezebilecekken, neden 25km'de tamamlasın ki turunu.
 
bir an önce başla
sen azimli birine benziyorsun
çok iyi parçalar iyi paradır
cantlar çok telli olan bir model almalı
fazla pahalıya kaçma sonra değiştirisin
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Bozdağ
İsmini ilk kez bu sitede duyduğum(bu siteden önce sadece salcano ve bianchi markalrından birini almak zorunda gibi hissediyordum kendimi meğerse çok daha ünlü markalar varmış :)) fakat biraz araştırıınca herkezin çok beğendiği markalardan biri olan sedona'nın bana uygun olduğunu düşündüğüm sedona 311 şehir bisikletini almayı düşünüyorum. Sizce de doğru seçim olabilir mi?
 
Öncelikle biran öncelikle Allah'tan fazlalıklarında kurtulmanı dilerim. ilk izlenim olarak bisklet sana göre olmayabilir. çünkü nabız atım sayısı çok fazla olur bu spor da. yeryer 180 i görürsün. kilolu biri içinde bu rakam çok büyük bir risktir. yavaş çevirirsende kilo atamazsın. öncelikle kalp damar sistemini güçlendirmelisin. ilk etapta kısa ve seri yürüyüşler daha ilerde uzun ve bir yere yetişircesine yapacağın yürüyüşler kilo vermende büyük rol oynayacaktır. çeşitli spor merkezlerinde roller adı verilen bisikletler mevcuttur . öncelikle orada pedal çevir eğer 25 dakaklık bir sürüşten sonra kendini iyi hissediyorsan kendini yollara vur. bisiklete binip tansiyona bağlı düşmelerin olabilir. önce kendini tart sonra kafana göre bir bisklet alırsın. bisikletler bir yere kaçmıyor. önce sağlık saygılar.
 
Bisikelt dünyanın en güzel uğraşı ve sağlık açısından en güzel sporlarından bir tanesi. Öncelikle doktor ve uzman kontrolünde kitle endeksinizi normal sevyelere çekmelisiniz. Beslenmenize dikkat etmelisiniz.

Bisiklet; evet çok sık ara vermeden kullanılırsa gerçekten enerji yakma ve kilo verme konusunda yardımcı olabilir. Ama bunu tek başına yapması kesinlikle mümkün değildir.

Azmin elinden hiç bir zorluk kurtulamaz. Sağlığınız için radikal kararlar almanızın zamanı gelmiş. Bu yolda size başarılar dilerim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Bozdağ
Sizin kilonuza yakın kilolarda Ankarada bisiklete binen 5-6 kişi tanıyorum. Rahatlıkla siz de yapabilirsiniz, bir an önce tercihinizi yapıp başlayabilirsiniz bence. Ben de başladığımda 100-105 kilo aralığındaydım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Fatih Şengöz
Geri