Scudo Sports

Aşırı şişman biriyim ve bilgi birikiminize ihtiyacım var.

@Abbasamca

o fiyat bandında carraro sedona gibi markalara bakabilirsiniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Scudo
Bende bir zamanlar benzer kaygıları yaşamış biri olarak kendi tecrübemi aktarayım. Boyum 1.88 ve kilom 95 idi.Direkt bisiklete binerek zayıflayabileceğimi düşündüğüm gün kendime gidip bir bisiklet aldım ve başladım, Hatta gruplarla birlikte başladım. Ancak gerek kondisyonsuzluk ve gerekse kilom nedeniyle grubu daima sekteye uğratıyordum. Bu ise bende ayrı bir moral bozukluğuna neden oluyordu. Sonra bir süre bisikleti bırakmaya karar verdim. Önce bir müddet yürüdüm ancak HIIT yaparak yürüdüm. HIIT gerçekten çok ama çok işe yarıyor. Sonra koşmaya başladım. Tabii burada şeker ve paketlenmiş tüm gıdalara karşı kendime getirdiğim yasağıda söylemem gerek. Yaklaşık 6 ayın sonunda 14 kilo verdim ve akabinde tekrar bisiklete başladım. Zayıfladıktan sonraki ilk sürüşümde şunu anladım, kilolu iken ben bisiklete binmiyormuşum. Bu duygu müthişti. Belki sizde aynı stratejiyi uygulayabilirsiniz.

Öncelikle herkese merhabalar. Uzun uzun anlatıp sizi de sıkmak istemiyorum aslına bakarsanız benim uzun zamandır aklıma takılan bir meseleyi sizlerle paylaşıp sizin deneyimlerinizden yaralanmak istiyorum.

Arkadaşlar ben 187 cm boy 115 kilosu olan biriyim. Bisiklete binmeyi çocukluğumdan beri çok severim. Bu güne kadar sürekli de binmişimdir. Ama benim sorunum bu kilomla ilgili kilolu olduğumdan dolayı bindiğim bisikletlerde sürekli jant akordunun bozulması beni artık bisikletten soğutmak üzere ve ben bu durumu çözmek istiyorum çünkü bisiklete binmeyi seviyorum sırf bu yüzden bisikletten vazgeçmek istemiyorum. 10 güne bir tamirciye gidip jantlara akor yaptırıp ya da en kaliteli jantı taktırıp durmama rağmen çözemedim bu sorunu. Farklı bisikletlerde de bu sorunu yaşadım. Şimdi yeni bir bisiklet almak istiyorum. Bana bu sorunu yaşamayacağım marka model tür önerebilecek varsa şimdiden ona çok teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Carbon bisiklet alacağıma, rejim yapıyım 5 kilo veriyim diyorum. Mantıklı mı? Var mı bilimsel açıklama yapıcak fizikçi arkadaş.

• Beğen
Tepkiler: mertznc
iyi günler bende 140 kiloyum zayıflamak için bisiklet en doğru tercih diyedüşünüyorum bana dayanıklı sağlam rezil olmayacağım bisiklet marka ve modellerini söylerseniz sevinirim konuya geç kalmışım ama şimdiden teşekkürler :D

@Uğur Ünsal Abi seni Osman Şirin ile tanıştırmak isterim.Oda bu işe sadece kilolar için ve farkındalık yaratmak için başlamıştı.Şimdilerde Dünya rekortmeni...
:)

valla bende 189 boy 104 kilo salcano ng 555 var kartal'dan beykoz'a gidiyorum.. kilo mu evet vermek istiyorum ama kanlıcada yogurt orda börek şurda kebab zor oluyor :D ama yaza kadar 90 olmak istiyorum.. bakalım..

• Beğen
Tepkiler: wildboytam35
Boy 179, kilo 107 bana önereceğiniz bisiklet modeli ve özelliği ne olmalıdır.

ben 114 kiloyum son 2 yılda 52 kilo verdim spor ve diyetle artık bisiklet binmenın zamanı geldi ve hangi bisikleti önerirsiniz kronlara bakıyorum tx 150 uygun olurmu acaba

@hasanbaba1991
130 kilolardayken merida crossway 100 modelini almistim yaklasik 6 ay önce. Kesinlikle tavsiye ederim cok dayanikli ve rahat bir bisiklet. Kaldirimlardan mi atlamadim tasli yollardan mi gitmedim banamisin demedi. Suan 110 kilodayim gunde 25 30km suruyorum haftada bir de 70 80 km lik bir tur yapiyorum.
Önerebileceğim bir bisiklettir.

limit 1000 lira

selam salcano ng 450 650 750 den hangisi olur acaba

S.a benim boy 177 kg 112 banada ise gidip gelmek icin bisiklet onerirmisiniz butce 1000 tl.

Dostum ben 110 kiloyum sana tavsiyem Ömür boyu kadro garantisi veren bir markanın bisikletini al kadro kırınca zararın az olur. Tecrübe ile sabit

iki model arasından hangisi daha iyidir

(link)

(link)

@hasanbaba1991
2side aynı gibi. 29 jant iyi seçim olur. Ön maşanın kitlenir olması önemli. Şehir içinde süreceksen dağ bisikletini ta siye etmem. İnce lastikli şehir bisikletleri daha az yorar.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

suan kilom var o yüzden dağ biskleti alıyorum bu ikisinden birini alıcam

Dostum çok dışarı koş yürü bir şeyler yap.
Bisiklet ile daha uzun süre de kalori yakarsin. Asıl önemli olan beslenme zaten.. ha ben bisiklet alacağım diyorsan sırf bundan dolayı zayıflamaz beslenme ve diyet e dikkat ettiğin ve üstüne bisiklete de bindigin için zayiflarsin.
Dünyayı gezen adamlar var günde 100km yol yapıyorlar kaç tanesi çıta gibi?
E adam akşam bir kuzuyu goturuyorsa bu mümkün değil ki? Önce çeneyi tutmak sonra bilinçli beslenme lazım. İnterneti doğru kullanırsan gayet güzel bilgiler elde eder ve sporcu beslenmesi ile amacına ulasirsin. Havalar sıcak yanlız dikkat et!

• Beğen
Tepkiler: kratos3839
Öncrlikle hepinize merhaba.Ben arda.Arkadaslar ben 15 yasindayim 16 ya girecegim uzun yol icin ailemle konustum ailemden kastim annemle.babam vefat etti 3 sene once.
Neyse konumuza geleyim ailemden gerekli izini aldim ben.boyum 1.82 kilom 104 ben uzun yol isine meraklandim.ciddi ciddi yapmak istiyorum gunluk idmanlarimi da yapmayahazirim.ekipmanimi falan da dizecegim.simdi size bi kac soru soracagim.
Benim kime soylesem kilomdan yapamayacagimi.manyaklik oldugunu soyluyorlar.ki annem bana inaniyor istersem yapamayacagim sey olmadigini soyluyor.ve ondan sonra kilo vermek ve sagligim icin de iyi olacagini soyluyorum zayiflarsam lisansli sporculuga da gitmeyi dusunuyorum.ileride neden olmasin.ondan sonra malatyadayim eger olaniniz varsa beraber konusacagim ekipmani dizince yola cikabilecegim birileri de olabilir.bi de ekipmna olarak ne dizmeliyim 3000 tl butcem var ekipmanlarla birlikte oyle ust duzey gereksinimim yok.eldiveninden pompasina yamasina cadirina gidon cantasindan sele cantasina kadar yazarsaniz sevinirim.bir de kardeslerim sizce bu durumumda yapabilir miyim annem haric kimse yapabilecegime inanmiyor takmiyo sacmalama diyolar.
Arkadaslar lutfen olacak olanaklari yazin ds bileyim gercrkten yapmak istiyorum.siz deyazarsaniz sevinirim ne olur ne olmaz yazin lutfen...

Geri