Scudo Sports

Aşırı şişman biriyim ve bilgi birikiminize ihtiyacım var.

amaç zaten kilo vermek değil mi? mtb lastiği seni daha çok yorar aynı zamanda daha çok kalori yaktırır. orjinal lastiklerle devam etmen taraftarıyım. ayrıca obez bireylerde zamanla solunum sıkıntıları da baş gösterir. bisiklet temel solunum kası diyaframı en iyi çalıştıran egzersizdir. bol bol pedallayınız. saygılarımla.
fzt yasin

Scudo
Arkadaşlar oldu bitti bisikleti severim fakat işgüç - okul - askerlik - evlilik derken bu sevdadan vazgeçeli çok uzun zaman oldu. o yüzden şimdi ise baya kilo aldım 110kg/ 1.74 boy iş ile ev arası git gel toplamda 18-20km civarı bu mesafeyi bisiklet ile gitmeyi düşünüyorum. genellikle taşlık ve bozuk asfalt yollar ve haliyle kışında kullanmayı düşündüğümden bana bu konuda en uygun marka ve model tavsiyelerinizi bekliyorum. max. bütçe 800/900tl

Bence önce biraz kilo verin en azından 100 e kadar. Bence bisikletten ziyade yemenize dikkat edin, doktora gidin. Kinoa zımbırtısına bakın, haberlerde çıktı 3 ayda 30kg verdiriyormuş. Bisiklete başlarsınız sonra

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: alidulger
Bu arada nabız bandı almayı (sitede bolca bilgi mevcut) ihmal etmeyin. Bisiklete bir anda başlayınca, muhtemelen nabzınızı patlatacaksınız, sonra farklı problemler çıkmasın. Kendi nabzınızın olabilecek maksimum değerinden fazla bir değere çıkarak sürmemeye dikkat edin.

Bir de mümkünse cro-moly kadro bisiklet önermek isterim fakat genelde yol bisikletleri cro-moly oluyor ve ince lastiklere sahip oluyorlar. Çift jant olması mantıklı olur. Lastikleri de bu aşamada kalın seçmeniz mantıklı olur, ince lastikler kilonuzu kaldırmayabilir. XC-150 filan denilmiş, başlangıç için iyi olabilir.

• Beğen
Tepkiler: alidulger
Tebrikler en önemli şeyi başarmışsınız..
Gerisi gelir nasıl olsa..
Sporcu geçmişiniz mutlaka işe yarayacak..
Beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirmenizde fayda görüyorum..
Kolay gelsin

Aypedden Tapatalk kullanarak atıldı

Merhabalar, yardiminiza ihtiyacım var. 185cm 130kg civariyim. Bisiklet sürmeyi seviyorum ama uzun yıllar Bisan klasik şehir bisikleti kullandım. Şimdide Salcano Manhattan ya da Ümit Wagen kullanmak istiyorum. Uygun mudur? Bu bisikletlerden kullanan var mi? Ya da boy ve kilolar onerebileceginiz Şehir bisikleti. Bilgilendirirseniz sevinirim

Ben size çelik kadro tur bisikleti tavsiye ederim.

Alüminyum kadrolar kilo limiti geçirirse özellikle sele borusunun olduğu yerden çatlayabilir.

• Beğen
Tepkiler: Abbasamca
@alidulger

çok tebrik ediyorum sizi :) ben de kilo verme sürecindeyim. 4.5 ay önce carraro sportive 224 şehir bisikleti aldım ve diyetisyene gittim. 23 kilo kadar verdim ve vermeye devam ediyorum. eskisi kadar hızlı değil artık ama yavaş da olsa gidiyor. bisikletin faydasını yağ/kas ölçümünde gördüğümü söyleyebilirim. yağ kütlesinden kilo vermeye çok yardımcı oluyor. kendinizi zorlamadan yavaş yavaş mesafe ve hızlarınızı arttırırsanız vücudunuz da kolay uyum sağlayacaktır. yüksek kadans hayat kurtarır :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Abbasamca merhaba. Kilolarimiz yakın bende 120 civarinda dolaniyorum.Söylediginiz modelleri bilmiyorum ama. Merida crossway 100 modelini kullaniyorum yaklasik 4 aydır. Hergun kullaniyorum. 80km lik turlarımda oldu bugune kadar bir sikinti cikarmadi tavsiye ederim

• Beğen
Aşırı şişman biri olarak benim de cevap vermem gerekiyor. 180 boy 103 kilodayım Sedona 300s kullandım hiç bir sorun çıkarmadı Btwin triban 3 kullandım taş gibiydi, şimdi Sedona 325 kullanıyorum zımba gibi .Aşırı kilo belki standartın ötesinde akort ayarı gerektirebilen bir durum bence başka bir sorunu olmaz .Denedim gördüm.

• Beğen
Bisikletin kilo verdirdiği doğrudur, ben yüz kiloydum. İki yılda 88 kiloya indim. Yavaş ama kararlı. Harika hissediyorum. Şimdi yol bisikletine geçiyorum.

• Beğen
Cevapların iz için teşekkür ederim. Söylediğiniz modelde ki bisikletlere bakicam. Salcano Manhattan 26" janta sahip. Salcanonun satış temsilcisiyle konuştuğumda size ufak kalir. 28" jant bakınız dedi. Siz ne dersiniz bu konuda?

@Ozan k. Butcem 1000tl'ye kadar önerdiği iz model var mi?

@Abbasamca 26 27.5 ve 29 boylar mtb bisikletleridir.
28 boyu sehir bisikleti oluyor siz sürdüğünüz yerlere gore değerlendirip tercihinizi yapın. Daga taşa patika yollara kotü camurlu yollara ormana giricem bisikletle derseniz mtb yani dag bisikleti tercih edin ama sehir icinde ve sehirler arasi turlara katilacagim duz yollarda temiz yollarda kullanacagim diyorsanizda sehit bisikleti tercih edin.

@Cem Unden

Aynen katılıyorum. Önce kilo vermelisiniz. Bu kiloyla direk bisiklet ile yollara çıkmak kanımca tehlikeli olacaktır. Nedeni ise herhangi bir tehlike anında refleksleriniz ve vucut yapınız müsade etmeyeceğinden kaçınmanız zor olacaktır. Kolay gelsin...

, Sedona 410, Carraro grande, Bianchi touring, fuji absolute, salcano sarejevo tavsiye edebilirim. Ama bence biraz daha bütçe ayırıp ghost trekking, Cube touring Veya town alırsanız ömürlük birşey almış olursunuz. Karar sizin.

• Beğen
Öncelikle eğimi çok az mümkünse hiç olmayan rotalarda hafif vites ve yüksek yada ortalama üstü kadans ile gidin.

Bianchi Modena Unisex modeli hoşuma gitti 28jant çelik kadro. Bu hafta İnegöl'de ki mağazaya gelecekmiş. (link)

@Ozan k. Bianchi touring modeline az önce baktım fiyat olarakta limitlerimde Modena modelide gelsin onuda görüp karar vericem çok sagolun

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
193 boy 118 kiloydum , diyetisyenle 96 ya kadar düştüm 105 kg iken merida scultura 300 e binmeye başladım çok faydası oldu son bir aydır evde rollerla 15 dk kadarda çalışıyorum çok zevkli ve form tutmada birebir, rollera zor alıştım o ayrı, yolda gitmek gibi değil fazla efor harcıyorsunuz

• Beğen
@Abbasamca bence bianchi modena yada benzer modeller sizin için kullanımı rahat şehir içinde en azından çok uzun olmayan mesafelerde sıklıkla kullanacağınız bir model olabilir. Çok sportif modeller oturuş pozisyonu itibariyle sizi ilk başlarda rahatsız edecektir. İlk başlarda acı çekerseniz bisiklete binme isteğiniz kaybolabilir. Daha dik oturuş pozisyonunda performans çabası içine girmeden yapacağınız sürüşler için konforlu bir seçim olabilir. Bir süre kullanıp alışkanlık haline geldikçe otomatik olarak kilo da verince isterseniz touring yada diğer modellere geçebilirsiniz.
Ama ben de ilk önce sağlık durumunuzu kontrol ettirip herhangi bir sakınca olmadığını öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Sonrasında ilk başlarda kısa mesafelerde yüksek sıklıkla sonra bu mesafeleri artırarak kullanmanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Geri