Bakın mesela Almanya'da ülke hasreti ile yanan aileyi ülkelerine gönderdiler, hasretleri bitsin diye. terk etmekte pek çözüm değil gibi. Seviyorum ama başka başlıklarda dediğim gibi imkanım olsa giderim, en kötü benden sonra gelecek olan neslin daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için. Şuan gelen giden yok kendi geleceğimi göremezken böyle bir şeyin altına girmek istememem. (Sözüm sürekli Türkiye ekonomisi iyi biz burada zor yaşıyoruz diyerek geri dönmeyi reddedenlere ) Yüzlerindeki ifadeye bakınca anlayabiliyorsunuz. Mesela en sağdaki grili eleman 1 ay önce falan euro ve tl kurundan dolayı dalga geçtiği video çıktı. Onlarda durumun farkında ama Almanya 30 yıldır kaçak yaşadıklarını tespit etmiş tabi birde tükürme mevzusu var.Benim gibi mızmızlananlara gençliğimin duvar yazısını bırakıyorum, " ya sev, ya terk et".
TÜİK'in önerisi 2792 TL, yani %20 zam. Bundan önceki senelerde olduğu gibi yine bu rakam etrafında döner. Onu da AGİ dahil yaparlar.
Özel sektör de asgari ücret zam oranının ortalama %5 altında zam yapar genelde. Beklentinizi max %15 olarak tutun. Temel tüketim mallarında fiyatlar 2:1 artsa, reel enflasyon ortalaması %35'i geçse de ezanlar susmaz, vatan bölünmez. Ey Almanya, Dünya 5'ten büyük, 40'tan küçüktür.
Hocam tırramp çok iyi bir yönetici mı? Yerine gelen bidon daha mı iyi?Bu tür musibetlerin bir kaynağının da halkın cehalet oranının yüksek olduğuna inanıyorum ben.İyi Bir yönetici liderlik yapıp motivasyon sağlamadıkça pek bir şey beklemeyin. Halk istediği kadar çalışıp çabalayabilir. Fakat halkın uğraşlarını kat ve kat fazlasını duyuracak olan devlettir. Eğer devlet veya medya duyurmazsa o insanlar ancak olduğu yerde patinaj çekmekten(uygun kelimeyi hatırlayamadım) başka bir iş yapamazlar. Kalkınma noktasında yöneticinin ve halkın birlikte hareket etmesi gerekir. Ben görüyorum çevremdeki bazı insanları günboyu kahvehanelerde oturup yönetime, yöneticiye laf atanları. Bence tamamiyle olmasa da çoğunlukla haksızlar. Sen birey olarak üzerine düşeni yaptın mı ki ağız sallıyorsun yönetime? Diyelim ki bu insan üzerine düşeni yaptı, vaktini değerlendirebileceği en iyi şekilde değerlendirdi o zaman yönetimi eleştirme moduna geçebilir.
Söz etmek istediğim olay şudur;
Halkımızın da yöneticimizin de elini taşın altına koyup çabalaması lazım ve yöneticinin tek gayesi rahat bir yaşam sürmek değil hayatının her anında vatanı milleti için iyi neler yapılabilir bunu düşünmesi lazım zira yöneticilik makamına yükselen kişi tüm bu sorumluluk ve zorlukları göze alarak yükselmiştir umuyorum. Halkın da üstüne düşeni yapması gerek tüm bunların yanısıra. Çünkü devletin başındaki ne kadar etkili olursa olsun halk bir işe yaramadığı için o devlet ne kadar çabalarsa çabalasın bir yere varamaz bence. Aynı şekilde halk ne kadar etkili olursa olsun kaliteli bir yönetici olmadığı sürece ilerleme görülemez.
Bu tür konular görecelidir. Kendi şahsi fikirlerimi beyan ettim. Eleştirilecek tarafları olabilir, çok normal.
lanet olsun almanyaya, hani nerde alman disiplini. 30 yıl nasıl kaçak yaşatıyor içinde insanları? ahhh hitler ahhh, nerde senin kurduğun sa ve ss birlikleri, nerde bu merkel. nerse, almancaları var, pandemi bitsin bu deliğanlılar 50+ yaş üstü birer alman ayarlar evlenir dönerler. kısmet bu işler.Bakın mesela Almanya'da ülke hasreti ile yanan aileyi ülkelerine gönderdiler, hasretleri bitsin diye. terk etmekte pek çözüm değil gibi. Seviyorum ama başka başlıklarda dediğim gibi imkanım olsa giderim, en kötü benden sonra gelecek olan neslin daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için. Şuan gelen giden yok kendi geleceğimi göremezken böyle bir şeyin altına girmek istememem. (Sözüm sürekli Türkiye ekonomisi iyi biz burada zor yaşıyoruz diyerek geri dönmeyi reddedenlere ) Yüzlerindeki ifadeye bakınca anlayabiliyorsunuz. Mesela en sağdaki grili eleman 1 ay önce falan euro ve tl kurundan dolayı dalga geçtiği video çıktı. Onlarda durumun farkında ama Almanya 30 yıldır kaçak yaşadıklarını tespit etmiş tabi birde tükürme mevzusu var.
251755 dosyayı görüntüle
2700 ne yahu çok o, az daha kısmaları lazım bence önemli olan milli beka. Bakın geçen sene herkes %10 üzeri olacak dediler ben %3 aldım. Alt tarafı kiram %10, aidat %2, elektrik, su, doğal gaz ve mutfak giderlerine gelen zamcıklara yetişemedim bile kaç olduğu hakkında bir fikrim dahi yok. Geçen seneye göre bu sene tüm borçlarımı bitirdiğim halde cebimden fazladan 600 TL çıkıyor, kaldı ki bekar, alkol, sigara, gece hayatı ve gezmesi olmayan bir adamım. Bence çok ümitlenmeye gerek yok alıştık artık. Aldığım zam ile cebimden çıkan miktarın yerine dolmasını geçtim yarısı bile olmuyor. Bir sonraki yıl yine burada kalırsam daha da çıkan miktarı artacak.
sistem denilen şey bahsettiğiniz. benim 40 yıllık tecrübem diyor ki, bizim coğrafyada insanlar birbirini kazıklamaya bakar, bunun için bu anglosakson dingillerle ittifak kurmaktan çekinmez hatta köpeklik bile ederler. bu anglosaksonlar asırlarca birbirlerini kazıkladıktan sonra, bi dakka bi dakka bütün dünya oyun alanımız neden diğerlerini kazıklamıyoruz diye sistemleşmişler. bir japon atasözü de diyor ki, "Biz burada iyi gemiler yapmalıyız, Eğer başarabiliyorsak kâr ederek, Eğer mecbursak zararına katlanarak. Ancak, daima iyi gemiler yapmalıyız. " biz ne yapıyoruz, dünyada nerde tapon gemi yapan adam var arayıp buluyoruz, ondan gemiyi alıyoruz, getirip burada kendi insanımıza en iyi gemi fiyatından daha pahalıya iteliyoruz. evet bunu başarıyoruz. orta doğu sistemi bu.@Mehmet Metin Levent Bize karşı olmasa da kendilerine iyidir belki? Olay da bu noktada bitiyor zaten. Diğer devletlere karşı acımasız şekilde davranıyor belki ama kendi devleti içinde iyi bir yönetim stili vardır? Bazı kritik noktalar vardır ki bunları sıkı tutarsa yükseliş beklenir. Her yönetici her yönden iyi olmak zorunda değildir ve herkese hitap etmek zorunda değildir. Trump'da bunlardan biriydi. Diğerlerine göre farklı tarzı olsa da yönetimde demek ki kritik hamleleri vardı. Bir de Amerika eskiden beri temeli sağlam bir ülke. Bu yönetimi devam ettirmek zor olmasa gerek.
Daha once ben 2550.-2650.-TL civarlarinda bekliyordum ancak , son tahlilde bazi belediyelerin asgari ucret aciklamalarindan sonra , 2900-2950.- bandinda bekliyorum.Ben TÜİK'in önerisini yuvarlayıp 2.800TL diyorum.
2825tl olarak açıklandı şimdi,hayırlı olsun.Bende 2750 yi geçmez diye düşünüyordum
Asgari ücret iddiasını gene kaybettik..
Patronlar kazandı....
Yine aynı hesap olacak alım gücü aynı kalacak, hatta düşebilir de. Gelen para ile çıkan para aynı olacak çok bir ümidim yok açıkçası.
eger bir fakir, bir milletvekilini sokakta geride hicbisey kalmayacak sekilde yerse, o zaman bu ulkeden bir umudum olur