Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Asgari ücret 380.46 YTL

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Mayıs 2005
Mesaj
2.276
Tepki
1.167
21.12.2005 15:54 - Bu haber 11.004 kişi, Mynet Haber bugün 603.232 kişi tarafından okundu

Asgari Ücret 380.46 YTL olarak belirlenirken, 16 yaşından küçükler rakam 322.43 YTL şeklinde açıklandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki dördüncü toplantısında 1 Ocak 2006'dan itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirledi. Buna göre yeni asgari ücret 16 yaşından büyükler için net 380.46 YTL belirlendi. Böylece asgari ücret net 30 YTL 31 YKr artmış oldu.

Asgari ücret, 16 yaşından büyük işçiler için 350 YTL 15 YKr düzeyinde bulunuyordu. :(



Asgari ücret belirlendi [ Habertürk ]
Asgari ücret yüzde 8.65 arttı [ Milliyet ]
Asgari ücrete 30 YTL'lik zam [ Hürriyetim ]

Allah herkesın yardımcısı olsunn.... saygılar
 
Scudo
Reisim haklısın haklı olmasına da devlet de biryerde haklı... Bu kadar borç içindeyken nasıl verecek parayı ? Eskiye göre yine iyi durumdayız bence... Ama tabiki bu rakamla geçinmeye çalışan çok insan var. Allah yardımcıları olsun. :( Gönül ister bu rakam olsun şöle 1000 ytl... Bence bunu devlet de ister yönetenler de....

Askeri ücret 500-1000 ytl olsa şu an için acaba kaç işçi işsiz kalır ?! Bir de bu var tabi :(

İşveren işçi çıkarma yoluna gider ve bir sürü insan işsiz kalır kanısındayım ani askeri ücret artışında :(

Ya bu ne kötü bir durum... allah işçiye de işverene de devlete de yardım etsin :dua:
 
Asgari ücretten vergi kesintisi yapılmazsa ve belli bir limitin üzerinde işçi çalıştıran şirketlere bazı avantajlar sağlanırsa, hem asgari ücret artar ,hemde işsizlik azalır.Gelişmiş ülkelerde böyle .

Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.

Selamlar
 
İstanbulda birden petrol fışkırsın. Kimse ört bas edemesin. Petrol fıçı fiyatları sapıtsın. Satalım paso diğer devletlere. Kişi başına milli gelir yıllık 300.000 American doları ossun.

Bende uykumdan uyanayım :))
 
Barbaros abiii.... Barbiiii uyan abiiii :D Abi deminden beri sayıklıyon uyandırayım dedim :p
 
kamu sektöründe asgari ücretli istihdam var mı acaba halen?
bizim vergileme -yada daha geniş anlamı ile kamu gelirlerini elde etme- stratejimizde hep daha fazlasını almak vardır.ancak Tuğrul abinin bahsettiği gibi vergi alınmaması yada sosyal güvenlik primlerinde indirim uygulanması yoluyla çalışana verilecek -ek- para, zaten bir şekilde harcamalar yolu ile devletin kasasına yansıyacaktır.kimse -özellikle bu ücreti alanlar- yastık altı yapacak durumda değildir.ancak buradaki handikap harcamaların artması ile hükümetin asli politikası olan enflasyonu tek haneli rakamlara çekme hareketine sekteye uğratacak niteliktedir.piyasada para hareketinin artması enflasyonu tetikleyecektir.kısır döngü devreye giriyor yani.

konuyu geliştirmek isteyenlerle devam edebiliriz..
 
kılıçreis sinir katsayımı , Tuğrul abi aklımı , Barbaros da hayalimi okumuş. Hepsine teşekkürler.

twist_of_faith,

Konuyu irdelemek için çok ideal bir nokta yakalamışsın Tuğrul abinin ifadeleri açısından. Harcamaların enflasyona etkisi bu açıdan ele alınacaksa , şu noktaların aydınlanması gerekir tabi ;

1-) Asgari ücretlinin eline geçecek net rakam ve dolayısıyla yeni harcamalar ne oranda artmış olacaktır ?

2-) Piyasya dönecek olan (+) harcama miktarı öncelikli olarak hangi ihtiyaçların karşılanmasında kullanılmış olacaktır?

3-) Bu (+) harcamaların bir miktarı , aslen bireysel borçlanmanın ( kredilerin ) bir miktarının karşılanmasında ve ya en azından yeni borçlanmada ( borçlanmanın büyümesinde ) negatif etki yaratacak mıdır ? ( Borçlanma hızını ve miktarını negatif etkiler mi ? )

4-) Harcama kalemleri açısından bakıldığın da , ne kadarı temel ihtiyaçlara ne kadarı lüks tüketime dağıtılmış rakamlar olarak öne çıkar ?

5-) Eğer temel harcamalar açısından halen devam eden ihtiyaçların karşılanmasında kullanılıyor ise , üretime dolayısıyla kapasite kullanım oranına ve orta - uzun vadede istihdama etkisi ne oranda gerçekleşir ? Artan sirkülasyona bağlı olarak firmaların stok mailyetlerinin minimize edilmesine katkı sağlar mı ?

Bu kriterler açısından bakıldığında ve Aylık Aile Geçim İndeksi ( Standartı ) dikkate alındığın da, Tuğrul abinin dediği yöntemle net rakamın artırılmasının enflasyona olumsuz etki etmesi için bu rakamın en az 4 - 5 kat artması gerekir. Oysa bu yöntemle artırılacak rakam yaklaşık sadece 1,5 kat düzeyindedir. Dolayısıyla enflasyona hiç bir olumsuz etkisi olmayacaktır. Olacak olan sadece firmaların personel kaynaklı çok cüz-i maaliyet artışları
( fiyatların sabit tutulması kaydıyla ki bu pekala mümkündür ) ve kar marjlarından bu çok cüz-i oranlar kadar fedakarlık etmelerine bağlıdır.

Katkısı olabilecek arkadaşların fikirlerini paylaşmalarını beklerim.
 
Bismillahirrahmanirrahim. Ben de bu memleket neden kalkınmıyor diyorum. Bu ülkede son 10 yıl içinde satılan cep telefonlarının maliyetini bilen var mı?
 
"Ayağını yorganına göre uzatamamak" hastalığı sadece devletin değil , toplumu oluşturan bireylerin de sorunu tabi. Paramız , tasarrufumuz olmasın ama imaj yerinde olsun, hatta kredi kartlarına biraz da borç yazılsa çok önemi yok !!!

Yalnız , birbirine karıştırılmaması gereken bir konu daha var. Bir başka atasözümüz ;
"Borç yiğidin kamçısıdır" diyor.

Bu sözü de doğru yorumlamak gerekir. Sözgelimi , borçlanma ( bireysel ve ya kamu tarafından ) eğer yeni yatırımlarla istihdam sahaları açarak , hele ki rekabet şansı yüksek üretime dönüyor ve iyi pazarlarda değerlendirilebiliyor ise , aynı zamanda gelecek açısından da gelişme eğilimi gösteren istikrarlı bir trend izliyorsa , böyle borçlanmaya diyecek sözüm yok. Kalkınma biraz da bu şekliyle planlı borçlanmadan geçiyor. Eğer ki mevcut tasarruflarla sözkonusu yatırımı gerçekleştirme şansı yoksa tabi. Aynı zamanda konjonktürün , bu yatırımları da teşvik eder bir yapıda olması gereği var şüphesiz. Neyse ki son dönemde bu konuda ciddi mesafeler katedildi.
 
Aradan kaç sene geçmiş ve her yeni bir senede değişen bir şey olmamış. Tıpkı bugün de olduğu gibi tartışmalar hep aynı devam etmiş.
 
bu yılları iyi hatırlıyorum. bir fabrikada, asgari ücret 350 tl iken 420 liraya işe başlamıştım. herkes düşman gibi bana bakıyordu. allahtan stajyerdim de 3 ay sonra çıkıp gitmiştim. bölüm şefleri, yöneticiler bile beni sevmiyordu. birisi açık açık sen yarın bir gün bizim yerimize geçersin demişti. onlar bile beni dışlıyordu.
 
  • Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Edit: Mesajımı geri alıyorum. Ne desek boş durum ortada :)
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@BF Okuru belki birgün gelecek topik açılalı 50-60 yıl geçmiş, açanlar çoktan toprak olmuş..bahsi geçen bisikletler müzelerde vs..vs..😑😊..
 
Evet Hep başkaları konu hortlatıyor birde ben Hortlatim =) Bu yıl ki Asgari ücret sizce ne kadar olur?
 
  • Hahaha
Tepkiler: Clal
2800 ü geçmez
 
TÜİK'in önerisi 2792 TL, yani %20 zam. Bundan önceki senelerde olduğu gibi yine bu rakam etrafında döner. Onu da AGİ dahil yaparlar.

Özel sektör de asgari ücret zam oranının ortalama %5 altında zam yapar genelde. Beklentinizi max %15 olarak tutun. Temel tüketim mallarında fiyatlar 2:1 artsa, reel enflasyon ortalaması %35'i geçse de ezanlar susmaz, vatan bölünmez. Ey Almanya, Dünya 5'ten büyük, 40'tan küçüktür.
 
@Sadettin Z. Zaten agiyide yalan ettiler. Evdende çıkamıyor millet harcamalar daha çok olmaya başladı elektirik su doğalgaz daha fazla yakıyor insanlar haliyle Allah yardımcısı olsun Asgari ücretlinin
 
  • Beğen
Tepkiler: RoninRider
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Back