Scudo Sports

Asgari ücret 380.46 YTL

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Bende siz üşenmediğiniz için tabloyu inceledim. Bir de ne göreyim başkanlık sistemi bizi uçuşa geçirmiş asgari ücret açlık sınırını 2017 yılında aşmış. Teşekkürler Türkiye. :) Neyse dediğimi anladınız siz büyük sorunlar şu anda ülkede. Aç kalacak herkes kimse farkında değil. :)

Edit : İşin şakası düzelen bişi yok. Rakamlar değil alım gücü önemli. Gerisi enflasyon sepetinin tüik teki amcaların canları ne istiyorsa genelde o.

Edit 2 :
Selçuk Geçer abimiz bugünkü videosunda 9:18 dk dan sonra benim demek istediğim şeyi çok basit 2 cümle ile açıklıyor. Dileyen izleyebilir.

Bu tablodaki iyilesmeyi bir donem akp dediginiz gibi asgari ucreti ucusa gecirdik diye pazarliyordu. Ne zaman ki insanlar "Iyi de kac kisi bu paraya talim" diye sormaya basladiginda kapattilar mevzuyu.
2017 yilinda aclik sinirini asmis ama eskiden calisanlarin %9'u bu durumdayken simdi %40'i gecmis ne is dediginizde o zaman sesi solugu cikmiyor adamlarin.

Ekonomist degilim, buyuk resmi de goremedim asla ama anlayabildigim kadariyla akp planli sekilde orta sinifi yok ederek herkesi asgari ucrete mahkum hale getirdi. Diger yandan da asgari ucreti memur maaslarina kiyasla arttirip asgari ucreti yeni orta gelir olarak belirlediler. Toplumun refahini tumden arttirmaktansa herkesi asagi cektiler.

Selcuk Bey'in bahsettigi temel makro ekonomi, benim yukarida anlatmak istediklerimi daha temiz aciklamis dogal olarak.

Scudo
.
Gelen uyarılar üzerine silinmiştir.
.

Son düzenleme:
Devlet değil. Hükümet! Devlet yapıdır, hükümet yapıyı yönetendir. O yüzden Devleti canlı bir varlık olarak gösteremeyiz. Yapıyı yöneten hükümettir sorumlular. Bu fakirleşmenin sorumluları.

O yüzden Devleti yönetecek hükümetleri seçerken, amanin bu başımızdaki giderse ne olacak denmemesi gerekir. Yani devlet kalıcıdır. Hükümet gidici. 300 euro yu bozdurup bozdurup harcarız artık.

Amanın bu balımızdaki giderse ne olur demediğimiz zaman en iyi alternatif olarak bilimum terör örgütlerinin kucağında dolaşan isimler gelir başa. Kimseyi kusursuz addetmiyoruz biz, sadece kötünün iyisini seçiyoruz. Sevgiler..

burada bu kadar asgari ücretli çalışan olduğunu bilmiyordum, başlık bu kadar popüler olunca bakayım dedim herkes dertli ama ne hikmetse dura-ace ler visionlar karbon kadrolar trekler havada uçuşuyor.

@denizt asgari ücreti herkes İstanbul'a göre değerlendiriyor demişsin de, en fazla asgari ücret alan insan sayısı büyük şehirlerde var. asgari ücrete dair olan zam büyük şehirlerdeki 5 milyon kişiyi etkilerken, diğer şehirlerinde toplamında 1-2 milyon kişiyi etkiliyordur. oranları tamamıyla sallıyorum bu arada ama büyük şehirlerde her türlü sayı daha fazla. ee, ne demek yani? küçük şehirlerde yaşam ucuz ama o asgari ücretten geçinmek zorunda olan daha fazla sayıdaki insan o şehirlerdeki yaşam ucuzluğuna kendini büyük şehirlerde mi endekslesin?

asgari ücret %21 oranında arttı. kamuda böyle bir zam oranı yok. özelde de böyle bir zam oranı olduğunu sanmıyorum. e asgari ücret almaya direkt olarak saplamak değil midir bu? piyasadaki tüm ürünlerin fiyatları, bu asgari ücretin artma yüzdesine göre zamlanacak illa ki. makro ekonomi böyle işliyor, böyle olmak zorunda. ama ben o kadar zam almadım. ben peynire 5 lira verirken 10 lira vermeye başlamak durumundayım, ama 5 lira zam alamadım ki.

kral çıplak, dümdüz seçmen gözü boyamaktır bu. demokrasi kisvesi altında bu gözü boyananlar hayatı bize zindan etti. artık aklın, mantığın bittiği yerdeyiz. nasıl kurtulcaz bu durumdan, hiç bilemiyorum.

Amanın bu balımızdaki giderse ne olur demediğimiz zaman en iyi alternatif olarak bilimum terör örgütlerinin kucağında dolaşan isimler gelir başa. Kimseyi kusursuz addetmiyoruz biz, sadece kötünün iyisini seçiyoruz. Sevgiler..
Ne demek istiyorsunuz kimi seçtiniz kime terörist diyorsunuz kimi zan altında bırakıyorsunuz bilelim.

@sargonnas Bunda anlamayacak ne var canım? Gavur Ekrem'i kastediyor arkadaş :)

Böyle diye diye, son 20 yılda 5li çeteye (Cengiz, Limak, Kolin, Kalyon, MNG) tam 200 milyar dolar cukkalamışız devlet hazinesinden. Komisyon olarak ne ödediler belli değil; ben diyeyim %10 siz deyin %20. Halka öcüyü göster, korku sal, "ben yoksam devlet çöker" masalını anlat, perde arkasında yağmaya, talana devam. Nasıl olsa alıcısı çok bu malın.

Terör örgütü kucağında geziyor diyen arkadaşların oy verdiği parti sınır kapılarında millete pide ısmarlayan parti değildir umarım. :) Onlara gelince çözüm süreci, başkasına gelince terör örgütü kucağı.
1609232607053.png

Merhaba,

Teror orgutlerinin kucaginda dolasanlar neden yargilanip hapse atilmiyor?

@umutcelik Kucaktayken zor oluyor galiba yakalamak. Milletin ..... koyacağız diyenler neden yargılanmıyorsa o sebeple diyeceğim beni bir gülme alıyor.

@umutcelik Kucaktayken zor oluyor galiba yakalamak. Milletin ..... koyacağız diyenler neden yargılanmıyorsa o sebeple diyeceğim beni bir gülme alıyor.

Eskiden memlekette topa vurmamis adam teknik direktor, yabanci dil bilmeyen adam uluslararasi iliskiler uzmaniydi. Teknoloji cok ilerledi artik zerre hukuk bilmeyen insanlar yargic oldu. Sahane ortam, zerre bilgi birikimine gerek duymadan beyanat verebiliyorsun nasil olsa kimse sorgulamiyor.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
terör örgütlerinin kucağında dolaşan
İnsan şunu yazarken utanır ya,terör örgütüyle kimlerin bağlantılı olduğunu tvlerden canlı yayınlarda öğrendik biz! sırf İstanbul belediye seçimini kaybetmemek için terörist başının kardeşini trtye çıkartan,Dolmabahçe'de yapılan gizli toplantıları,kurulan seyyar mahkemelerle haburdan içeri alınıp mahkemelerde affedilen teröristleri,hadi onu geçtim heriflerin lahmacun paralarını bile bize ödetti bu ahlaksız herifler be! konuya dönecek olursak,asgari ücret 2324tl iken 78 teneke 5lt lik ayçiçek yağı alınabiliyorken,2825tl ücretle bugün 44 teneke ayçiçek yağı alabiliyoruz! nerde benim 34 teneke yağım?

" Mustafa Kemal'in i.leri " diyen sırrının, " boşkan aponun heykelini .ikeceğiz " diyen selahattinin ve "pokkk sizi tükürüğüyle boğar tükürüğüyle " diyen figenin yer aldığı siyasal oluşumla el ele kol kola olan bir mantıkla konuşacak ve tartışacak birşey yok. Siz bu sözleri söyleyeni önce bir eleştirme cesaretini gösterin de sonra gelip vatanperverlik taslayın. Adam benim baş komutanıma hakaret ediyor, bana it diyor, bizi tükürüğünde boğmakla tehtid ediyor ama benimle aynı söyleme sahip olan herkes sırf 1 kişiye düşmanlık güdüyor ve gidip bunlarla işbirliği yapıp bu söylemleri görmezdenben geliyor. Ben buna tepki gösteriyorum işte! Sizden de aynı yürekliliği göstermenizi bekliyorum gençler.

Çözüm sürecine gelince,

Eğer bir kesime alternatif sunmazsanız tek ele mahkum kalır. Malum parti Vatansever Kürt kardeşlerimin hakkını savunuyormuş gibi davranıp terör örgütünün hamiliğini yapıyor. Eğer devlet olarak art niyetli olmayan kesime el uzatmazsanız hepsini onların insafına itip gözden çıkarmış olursunuz. Devletin asıl amacının bu insanları kazanmak olduğunu anladıkları anda bunun zıttına çalışmaya başladılar süratle. Biz de İNLERİNE GİRDİK VE DAĞI TAŞI TEPELERİNE YIKTIK. Bütün mesele bu .. Çözüm süreci uyarı ateşiydi. Uyarıyı alan, kendine çeki düzen verdi. Almayan ise sarı torbayı boyladı..

Aynı uyarı atışı bir daha yapılmadı, yapılmayacak...

Devlet yönetmek klavye başında ahkam kesmekle olmuyor. 1000 yıllık teamüllerle yönetiliyor bu devlet!
İnsan şunu yazarken utanır ya,terör örgütüyle kimlerin bağlantılı olduğunu tvlerden canlı yayınlarda öğrendik biz! sırf İstanbul belediye seçimini kaybetmemek için terörist başının kardeşini trtye çıkartan,Dolmabahçe'de yapılan gizli toplantıları,kurulan seyyar mahkemelerle haburdan içeri alınıp mahkemelerde affedilen teröristleri,hadi onu geçtim heriflerin lahmacun paralarını bile bize ödetti bu ahlaksız herifler be! konuya dönecek olursak,asgari ücret 2324tl iken 78 teneke 5lt lik ayçiçek yağı alınabiliyorken,2825tl ücretle bugün 44 teneke ayçiçek yağı alabiliyoruz! nerde benim 34 teneke yağım?
Birlikte iyi salladık diyen birinin elindeki kana ve tokalaştığı kişiye bakınca kullanabileceğim en hafif tabir bu oldu malesef. Rahatsız ettiysem kusura bakma kardeşim.
Terör örgütü kucağında geziyor diyen arkadaşların oy verdiği parti sınır kapılarında millete pide ısmarlayan parti değildir umarım. :) Onlara gelince çözüm süreci, başkasına gelince terör örgütü kucağı.
252286 dosyayı görüntüle
Biz güçlüden yana olsaydık " Bir sağdan Bir soldan " diyerek kendince espiri yapan zihniyete alkış tutardık. Yıllardır her ne pahasına olursa olsun haktan yana olduk, olmaya da devam edeceğiz. Ben şehit oğlunun cenazesine başı kapakı olduğu için alınmayan annenin oğluyum. Ben tüm engellemelere rağmen okulu birincilikle bitiren ve başı kapalı olduğu için yaka paça kürsüden atılan genç kızın abisiyim. Ben pkk terör örgütü içine sızan veç ierdeki vatan hainlerinin ihbarı yüzünden şehit edilen mit mensubunun kardeşiyim. Ben yıllardır dininden dolayı hor görülen ve ezilen zayıfım, ne gücünden bahsediyorsun!

Son düzenleme:
Yazık valla nasıl zehirlediler insanların beyinlerini boş beleş jenerik sloganlarla. Sokaktaki gencecik çocuk, ekonomik olarak öyle bir durumdayım ki buradan eve giderken yolda araba çarpsa da ölsem, gözüm arkada kalmaz diyorsa ve bu maalesef bir istisna değil ülkenin geneline sirayet etmiş bir durumsa, kusura bakmayın ama ben öyle devletin bin yıllık teamülünü.

@imamyakali kimin adına çoğul konuşuyosun ya sen? sen mi birilerinin inine girdin, tepesine yıktın? başkalarının yaptığı görevlerden böyle tutup internet köşelerinde, modası geçmiş bir milliyetçilik yaşıyorsun. milliyetçilik bile değil bu. çözüm süreciymiş, uyarı ateşiymiş falan. yakın tarihte İspanya ve Bask bölgesi arasındaki sorunların nasıl çözüldüğüne dair gerçek, yaşanmış olaylar var. bu PKK - Türkiye çekişmesi de ona çok yakın bir çizgide seyrediyor. Türk vatandaşı olan askerleri sürekli ölüme yollamakla, ölüm riskiyle baş başa bırakarak bilmem kaç yıldır çözülmedi bu sorun. masada çözülmesi gerek. masada çözülmesi için de beğensen de beğenmesen de HDP bu insanların temsilcisi. 6 milyon insanın verdiği oyları "onlar bilmiyo ya" diye bir tavırla görmezden gelemezsin.

asgari ücretin böyle artması hepimizin başını ağrıtacak. gerisi boş.

• Beğen
Tepkiler: BveP
Eve
@imamyakali kimin adına çoğul konuşuyosun ya sen? sen mi birilerinin inine girdin, tepesine yıktın? başkalarının yaptığı görevlerden böyle tutup internet köşelerinde, modası geçmiş bir milliyetçilik yaşıyorsun. milliyetçilik bile değil bu. çözüm süreciymiş, uyarı ateşiymiş falan. yakın tarihte İspanya ve Bask bölgesi arasındaki sorunların nasıl çözüldüğüne dair gerçek, yaşanmış olaylar var. bu PKK - Türkiye çekişmesi de ona çok yakın bir çizgide seyrediyor. Türk vatandaşı olan askerleri sürekli ölüme yollamakla, ölüm riskiyle baş başa bırakarak bilmem kaç yıldır çözülmedi bu sorun. masada çözülmesi gerek. masada çözülmesi için de beğensen de beğenmesen de HDP bu insanların temsilcisi. 6 milyon insanın verdiği oyları "onlar bilmiyo ya" diye bir tavırla görmezden gelemezsin.

asgari ücretin böyle artması hepimizin başını ağrıtacak. gerisi boş.
Evet, ben girdim inlerine. Bacağımda bir mermi, 6 mm lik bir de şarapnel parçasıyla dolaşıyorum. Bu vatan uğruna taşıyorum bu nişanları. Ve bir kürt olarak söylüyorum ki, terör örgütünün siyasi partisi olduğunu iddia eden bir parti beni temsil ETMİYOR.

Evet, ben girdim inlerine. Bacağımda bir mermi, 6 mm lik bir de şarapnel parçasıyla dolaşıyorum. Bu vatan uğruna taşıyorum bu nişanları. Ve bir kürt olarak söylüyorum ki, terör örgütünün siyasi partisi olduğunu iddia eden bir parti beni temsil ETMİYOR.

Vatan hizmetiniz için size minnettarız. Peki şu 200 milyar dolarlık soygun için de söylemek istediğiniz bir şeyler var mı acaba? Vatan müdafaası sadece cephede olmuyor takdir edersiniz ki. Milletin vergileriyle oluşan devlet hazinesini de korumak, harcamaları denetlemek gerekiyor.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri