umutcelik
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.846
- Bisiklet
- Trek
Bende siz üşenmediğiniz için tabloyu inceledim. Bir de ne göreyim başkanlık sistemi bizi uçuşa geçirmiş asgari ücret açlık sınırını 2017 yılında aşmış. Teşekkürler Türkiye.Neyse dediğimi anladınız siz büyük sorunlar şu anda ülkede. Aç kalacak herkes kimse farkında değil.
Edit : İşin şakası düzelen bişi yok. Rakamlar değil alım gücü önemli. Gerisi enflasyon sepetinin tüik teki amcaların canları ne istiyorsa genelde o.
Edit 2 :Selçuk Geçer abimiz bugünkü videosunda 9:18 dk dan sonra benim demek istediğim şeyi çok basit 2 cümle ile açıklıyor. Dileyen izleyebilir.
Bu tablodaki iyilesmeyi bir donem akp dediginiz gibi asgari ucreti ucusa gecirdik diye pazarliyordu. Ne zaman ki insanlar "Iyi de kac kisi bu paraya talim" diye sormaya basladiginda kapattilar mevzuyu.
2017 yilinda aclik sinirini asmis ama eskiden calisanlarin %9'u bu durumdayken simdi %40'i gecmis ne is dediginizde o zaman sesi solugu cikmiyor adamlarin.
Ekonomist degilim, buyuk resmi de goremedim asla ama anlayabildigim kadariyla akp planli sekilde orta sinifi yok ederek herkesi asgari ucrete mahkum hale getirdi. Diger yandan da asgari ucreti memur maaslarina kiyasla arttirip asgari ucreti yeni orta gelir olarak belirlediler. Toplumun refahini tumden arttirmaktansa herkesi asagi cektiler.
Selcuk Bey'in bahsettigi temel makro ekonomi, benim yukarida anlatmak istediklerimi daha temiz aciklamis dogal olarak.