Scudo Sports

Aramıza yeni katılan üyelerimiz burada tanışalım.

Herkese merhabalar

Bir süre önce aranıza katıldım ancak pek yazma fırsatı bulamadım. Ara ara takip edebildim sadece yazılanları.
İstanbul Maltepe'den katılıyorum aranıza. çok uzun zaman sonra yeniden bisiklet kullanmaya başladım. Carraro 1205 MTB kullanıyorum.
şimdilik şehir içinde turluyorum sadece ama amacım dağlara ovalara doğru yol almak ilerde. Herkese iyi forumşlar dilerim. Görüşmek dileğiytle...13115909_10206705681576191_63047118_n.jpg

Scudo
Merhabalar
Ben Çınar Ankara-Elmadağlıyım ve 44 yaşındayım. İlk bisikletim Ümit Pinokyoydu. Arada başka bisikletlerde kullandım ama şimdi tekrar Ümit Mirage 2D 27.5 Jant Bisiklet 2767 alarak ilk bisikletim olan Ümite geçtim. Her ne kadar tüm forumlarda bu marka alınmaz denilse de ben sırf ilk bisikletimin markası diye tamamen dugusal sebeple aldım. Zincir-vites grubuna bir ince ayar atılması lazım gibi geliyor bana ama genel olarak memnunum.
Tüm üyelere kazasız belasız sürüşler dilerim.

Merhabalar
Ben Hüseyin Ataköy'denim Salcano city fun 70 kullanıyorum amatör olarak da kullansam her gün elimden geldiğince sürüş yapmak için dışarıdayım bazı günlerde yolum yenikapıya kadar uzanıyor bazen ise sadece yeşilköy sahilinde tur atıyorum bana katılmak isteyen olur ise bana buradan özel mesaj ile ulaşabilirler.
Herkese güvenli sürüşler dilerim

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
Merhaba,
Adım Barış SÖZÜAK. Elektronik Teknisyeniyim uzun yıllar Ana distribütor medikal firmalarda teknik servis müdürlüğü, ihale, eğitim, kurulum işleri ile uğraştım uzunca bir süre askeri bir yarı kamu şirketinde teknisyen olarak uçak radar ve iletişim sistemlerinin bakım onarımı işlerini gerçekleştirdim ve şu an tıbbi cihaz bakım/onarım işleri ile uğraştığım bir şirket işletiyorum. Ankara'da yaşıyorum. Evliyim, 6 yaşında bir kızım var. 41 yaşındayım.

Bisiklete merakım birçoklarınız gibi çocuklukta başladı. Maddi imkansızlıklar olan bir döneme gelen hevesim bir süre başkalarının bisikletleri ile söndürülmeye çalışılsa da başarılı olunamadı. 13-14 yaşlarımda aldığımız 2. el Alman malı o zamanlar değerini bilemeyip zamanla anladığım cromoly kadrolu 24" bir bisiklette birçok şeyi öğrendim(sürmek hariç) O zaman Bisan ve Beldesan markalarını revaçta olduğu ve yerinden kalkmayan fakat gövde olarak sağlam bisikletlerin dönemiydi ve tabi bir de şu an kendisi Hacettepe Spor Bilimleri Enstitüsü dekanı olan spor doktoru olan dayımın muhteşem Peugeot yol bisikleti vardı. O peugeot tutkusu bu yıllardan kalmadır bende. Daha ayağımız yetişmezken kaldırıma dayanıp zorla üstüne binip kafesli pedallarına zar zor ayağımı yerleştirdiğim zamanlar.

Daha sonra ayda bir yatakları bozuk olduğu için göbek dağıtan ve bana bilye dizip göbek ayarı yapmayı öğreten Alman yapımı bisikletim ile geçen yıllar ve ona vites sistemi ekleme sonrası artık küçük gelerek satılması ile sonlanan pardon sekteye uğrayan bisiklet hayatım yıllar sonra bir arkadaşın iş yerinde görüp nasıl olsa kullanamayacaklarını bildiğim Bisan marka bisikleti 97-98 yılında almamla tekrar canlandı. Bisiklete biraz alışınca hala elimde olan 7005 alüminyum kadrolu bisikletimi 2000 li yılların başında topladım sanırım.
Bisiklete meraklı ortaokuldan arkadaşımın da askerden gelmesi ile yılda 10.000 kmleri devirdiğim bisikletime bir de 96 model Bianchi orijinal İtalyan yol bisikleti eşlik etti. Uzunca bir süre bu ikisine binerek yılda 20.000 kmleri devirdim.
2007 de evlilik nedeni ile bisiklet gezilerime son vermek durumunda kaldım.
Şu an eski bisikletim ile yeni toplamaya başladığım 2. mtb ve bir adette Yol bisikletim mevcut. İlk mtb ile yol bisikletimin yenileme çalışmaları nedeni ile parçalarına ayrılmış olma durumları devam etmekte. Yazın sezon bitmeden 2 bisikleti komple kumlama-boyama sonrası geri toplayıp eşime de bir mtb alacağım 3 mtb ve kızımın 20" alüminyum kadrolu mini mtbsini de katarsak 5 bisiklet kapasitesine erişeceğim. Yılların verdiği açlık olsa gerek bu sene artık 3. kez bisiklet ile ilişkilerimi yoğunlaştıracağım.
İşlerim nedeni ile yoğun olsam da stresli bir çalışma hayatında o en berbat, bitik, adeta cesede dönmüş iken bisiklete binmenin verdiği o huzur, mutluluk, enerji hissi muhteşem ve sizlerin oluşturduğu bu güzel forum ortamında daha bilinçli şekilde bisiklet sporu ile ilgilenmenin harika olacağını düşünüyorum,

Saygı ve sevgilerle

Merhaba ben Hasan Burak Öncel, Gaziantep'ten katılıyorum aranıza. 17 yaşındayım. 3 senedir Bisan SPX3100 model bir bisikletim var bunu kullanıyorum şimdilik. Yazın çalışıp sizinkiler gibi bir bisiklet almayı planlıyorum. Bisikleti araba gibi görüyorum. Bisikletle her yere gidebilir benim için. Şu an gayet amatörüm ve bisikletim çok sıkıntılı, bu forumu daha yeni gördüm ve hemen kayıt olayım dedim. Öğrenecek çok şeyim var.

Saygılar ve sevgilerle.

Merhabalar,
Ben Hakan, yaşım 26 ve ist./k.çekmecede ikamet ediyorum. Yaklaşık 1,5 aydır sahibi olduğum Sedona300s bisikletim ile k.çekmece-yeşilyurt arası sahil şeridinde her fırsatta sürüş yapıyorum. Herkese güvenli sürüşler dilerim...

• Beğen
merhabalar,
Ben Kadıköy'den Lütfi. Salcano NG 555 kullanıyorum. Yaklaşık 4 yıl aradan sonra tekrar pedallamaya başladım. Herkese güvenli sürüşler dilerim

• Beğen
@Metela
Hayırlısı olsun. Bende düşünmüyorum desem yalan olur. Bi video ile tanıtım çekerseniz iyi olur aslında. Fotolarıda bekliyoruz. Yalnız aksesuara boğup gelin arabası gibi olmasındA. Birde nede olsa elektrikli diye çok aksesuar çok ağırlık olmasın. Kazasız belasız bol pedallı günler dilerim. Hep elektrik olmaz

Merhabalar, Ben Utku, 15 yaşındayım (eh size göre biraz küçüğüm ama benim için sorun yok :) ), Ankara'da yaşıyorum. Yaklaşık 7-8 yıllık Ümit Trooper bisikletim vardı. Vardı diyorum çünkü çok yakın bir zamanda çalındı. Bu yüzden yaza bisiklet alma hedefim var, sizin de bilgilerinizi kullanmak isterim. :) Herkese iyi sürüşler.

Ben Yiğit. Lise 1 öğrencisiyim. Yaz bitince 10. sınıf olacağım haliyle. Bisiklet sürmeyi seviyorum. Yakın zamanda Claud Butler Black Hawk alacağım inşAllah.

• Beğen
Tepkiler: Utku Oktay
@YigitOzturk
Yaşımız aynı :) Ben de o bisikleti düşünüyorum fakat aklımda başka bisikletler de var. Hoşgeldik. :D

• Beğen
Tepkiler: YigitOzturk
@Utku Oktay
Hatta Ankara'da oturuyorsun :) Bak sen şu işe ne kadar denk geldi? Neresinde?

• Beğen
@Utku Oktay
Uzak oluyor biraz galiba. Ben Batıkent tarafı. Ama senin gibi birini tanımak çok güzel oldu. Forumda hiç arkadaşım yoktu. Tanıştığıma memnun oldum Utku. Görüşelim :)

• Beğen
Ankaranın sincanından gonyanından meramımdan katılıyorum hız yapıcam

merhaba ben berat 97 liyim afyonda yaşıyorum. bisikletim ezka eski bir şehir bisikleti şu günlerde değiştirmeyi planlıyorum herkese iyi akşamlar

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@interdisipliner
Bu bütçe için ilk akla gelenler, Sedona(300 serisi), Merida (crossway serisi), Cube (curve serisi), Schwin, Ghost, Mosso ve Carraro(sportive serisi) olabilir. Amortisörlü bir maşa ve disk fren isteyip istememenize göre fiyatlar biraz değişir 1500 ve 2200 lira arasında. Ben nisan sonunda Carraro sportive 227 aldım 1500 liraya 2016 model. Disk frenli ve gidondan kilitlenebilen maşalı. Bu bandın biraz üzerinde cannondale, corratec, scott (accell serisi yerli kadro olduğu için önerilmiyor) mevcut. Kadroları daha iyi tasarıma ve malzemeye sahip olarak biliniyorlar. 27 ya da daha fazla vitesli bir set yokuşlarda daha kullanışlıdır. Amortisörlü maşa sürüşünüzü daha esnek yapar ama esnemesi ve ağırlığı nedeniyle biraz enerjinizi emer. Bunları değerlendirerek ve yüzyüze pazarlıkla çok iyi bir bisiklet alabilirsiniz bu bütçeyle. Ben Carraro 227'den memnunum. Bir de Lapierre var o da güzel bisiklet. İnternetten alacaksanız bile daha önce mutlaka bir bayide size uygun kadro boyunu belirlemelisiniz. Salcano ve Bianchi'nin de (asıl satışı 1000 tl altı bandında yapsalar da) yine bu fiyat bandında birer modeli var hatırladığım kadarıyla.

Merhaba arkadaşlar ben fatih istanbul/üsküdar

Ağırlıklı tur rotam : üsküdar - kadıköy - moda - fenerbahçe - bostancı - maltepe(veledroma varış kondisyon turu ) aynı rota geri dönüş
Ağırlıklı tur zamanlarım : Hafta içi 20:00 - 00:00 / Hafta sonu : 06:00-10:00 veya 18:00 - 00:00

Ağırlıklı tur km : hafta içi 30-40km / hafta sonu 60-70km

Uygun dostlarla uygun güzergahlarda pedallamak isterim , denk gelirsek selam edin yeter :harika:

Geri