Scudo Sports

Araba çarparsa (hukuken) yapmanız gerekenler. (rehber)

@Serkan Mıstınoğlu
Bence sele altındaki kamerada gerekli, arkadan gelen araç sürücüsü için bir nevi caydırıcı olur.Kıçımıza kadar gelmezler en azından. :)

Scudo
@-Skynet-

Bizi görmeyen dana ufacık kamerayı görüp cayacak mı dersiniz. Ben de bu umuttan istiyorum :asik:

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Serkan Mıstınoğlu
Öyle deme, kaç tane motorcu kamerası sayesinde dayak yemekten yırtıyor biliyor musun? :D Kameranın gücünü hafife almamalısın.:)

Görünmek isteyen bisikletçi,üzerine reflektörlü yelek giyse zaten lamba gibi parlıyor. lakin sorun görmemekte değil,önemsenmemekte. Hatta kornaya basarak kızıyorlar bile,la git parkta sür, yolda bisiklet sürülür mü kafayı mı yedin?,tarzında düşünüyor bu grup. :D Zaten sıkıştırmalarda görerek,bilerek yaptıkları bir şey. Kabullenemiyorlar bisikleti trafikte. Kayıttaki trafik kuralı ihlalinden ceza verilse,birkaç bisikletlinin bu şekilde şikayeti tv yansısa bilselerki bisikletlilerde artık kamera var ve bu görüntülerden ceza yiyebiliyorlar, o zaman biraz daha umut olurdu ama bu şekilde sadece şikayetçi olduğunda kanıt olur,hiçbir kanıtının olmamasından iyidir;) Ama şimdi performans takımı ağırlık olur diye yine kullanmazdı :hhhhhh:

@Özhan Akgöğ

Merhaba,

Sigorta firması ekspertiz geldi ve bisikletin fotoğraflarını çekti.Ben parçaların değiştiğini fakat faturalarımın olmadığını ifade ettim.Bisiklet ile ilgili oluşan hasara binayen durum tespiti raporunu iyi bir bisikletçiden temin ediniz.Meblağı biraz yüksek tutun sigorta firması tam zarar karşılama yapmayabilir.Mutlaka sürekli arayarak baskı yapın.Eğer sonuç alamazsanız dava açarak her halukarda zararınız karşılanır.

• Beğen
Tepkiler: Özhan Akgöğ
Hanzo çok bisikletsizken karşıdan karşıya gecmek icin izin anlaminda beden diliyle izin istedim bana bayan küfür etti aynısından FUCK of anlamını gelen el hareketi bisiklette olsaydim ustume surerdi. Boyle cok var.

@osmancan71
En tehlikeli durumlardan birisi, ben adam yere düşünce arkadan gelen araç kafasını ezdi sandım.:krktm: Benzer şekilde ölen hemşireyi hatırlarsınız sanırım. O araç sürücüsünün ciddi şekilde ceza alması gerek.Kaldırıma çıkmasını biliyor ama ayna bakıp kapıyı açmayı unutuyor,taksirli suçtan adam öldürmeye teşebbüsten yargılanması gerek. Arkadan gelen araç,bu adamın kafasını ezse, kim yakınlarına bu durumu açıklayabilecek...

Paylaşım için teşekkürler umarım kimse ihtiyaç duymaz.
Emeğinize sağlık

@-Skynet-
ölmemiş ya sorun yok serbesttir !

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Polisi aramanıza gerek yok 112 yi arayın polis 112 den önce geliyor size vurup kaçan sürücüyü kovalamaya çalışmayın bile ( bu sadece bisiklette degil motor araba hepsi için geçerli olduki kovaladınız yakalayamadınız ama kamera kaydı plaka v.s var gidiyorsunuz karakola artık o işlerle biz ugraşmıyoruz gidin adliyeye dava açın diyorlar adliyeye gidiyorsunuz ilgi sıfır gidin avukata danışın diyorlar dava masraflarını ödüyorsunuz 3 5 ay bekliyorsunuz gerek yok
Arayın 112 yi kolum acıyor kırılmış olabilir diyorsunuz aksam olmadan adamla sizi karakolda yüz yüze görüştürüyorlar

Merhaba güzel bir paylaşım teşekkürler.

Teşekkürler dostum eline sağlık

ben aracımla kaza yaptım trafiği kilitledik 1 saat araba yolun ortasında kaldı bekle bekle polis gelmiyor 10 kere belki arayıp kazayı bildirmeme rağmen gelmediler bana en yakın trafik polisi cepten aradı onuda anlamadım nasıl oluyorsa 155 den mi paylaştılar telefonumu memur beyle hiçbir fikrim yok bana dediği şu hocam kaza tespit tutanağınızı tutun biz gelemeyiz şu an ve gelsekte iki aracada trafiği kilitlemeden dolayı ceza yazarız... vs vs... adamla zar zor anlaştık kendi imkanlarımızla götürdük orta yolu bularak sanayide süreci hallettik... şimdi gelelim kuru fasülyenin faydalarına yani araç kazalarına bile gelmeyen trafik polisi hiç sanmıyorumki bisiklet kazasına gelsin kaldıki hala bisikleti motrosuz araç olarak kabul etmeyen mentalite ile yaşıyoruz

ben aracımla kaza yaptım trafiği kilitledik 1 saat araba yolun ortasında kaldı bekle bekle polis gelmiyor 10 kere belki arayıp kazayı bildirmeme rağmen gelmediler bana en yakın trafik polisi cepten aradı onuda anlamadım nasıl oluyorsa 155 den mi paylaştılar telefonumu memur beyle hiçbir fikrim yok bana dediği şu hocam kaza tespit tutanağınızı tutun biz gelemeyiz şu an ve gelsekte iki aracada trafiği kilitlemeden dolayı ceza yazarız... vs vs... adamla zar zor anlaştık kendi imkanlarımızla götürdük orta yolu bularak sanayide süreci hallettik... şimdi gelelim kuru fasülyenin faydalarına yani araç kazalarına bile gelmeyen trafik polisi hiç sanmıyorumki bisiklet kazasına gelsin kaldıki hala bisikleti motrosuz araç olarak kabul etmeyen mentalite ile yaşıyoruz

yaralanma varsa hemen gelirler.
zaten bir kaza olunca bisikletle, asla birşeyim yok iyiyim vesaire demeyin. Hemen yaygara çıkarın, polis gelsin ambulans gelsin.

Y
Yaralanma ve kamu malına( elektrik direği, bariyer vs.) zarar varsa geliyorlar.

Polis zaten neye geliyor ben onu hala çözemedim. İhbara gitmiyor, karakolun dibinde olay çıkıyor gitmiyor, kadın kocam beni öldürecek diyor, hayati tehlikem var diyor, polis yok, ama nerede bi protesto, bi gösteri varsa yüzlerce polisi bir arada görüyorum. Yazık. Hayır tavsiyeleri okuyorum ve anladığım kadarı ile yaralanmamışsak bile polise "yalan söyleyip" getirtmemiz ima ediliyor, düşünün, polis gelsin diye yalan söyleyeceğiz, peki o polis geldiğinde bizim yalan söylediğimizi fark edince ne olacak? Abi bişeyin yokmuş işte bizi niye meşgul ediyosun derse orada bi de polisle mi kavga edicez?

Çok mantıklı vallahi.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Reserve alalım lazım olabilir... Teşekkürler

Geri