Scudo Sports

Araba çarparsa (hukuken) yapmanız gerekenler. (rehber)

@bike__racer
Benim ki durdu kaçmadı da.acaba bende polise mi şikayet etseydim..Ama takipsizlik olur dediler :( keşke bi polise gitseydim

Scudo
@alierkanimrek
Ben aldım ancak sigorta şirketi beni haksız buldu.. Sağ şeritten arkadan çarptığı halde

Kaza yaptığımızda adrenalin maksimum seviyesinde olacağı için ne o ânı iyi hatırlayacaksınız ne de kendinizde olup yeterli düzeyde bilinçli hareket edebileceksiniz. O yüzden ambulansı polisi mutlaka hemen arayın ve (türkiyede yaşadığımızdan) acı dolu hareketler yapmalısınız, yok kolumu kaldıramıyorum veyahut bacağımı hissetmiyorum diyin her ne kadar etik olmasa da. SAKIN sözlere güvenmeyin çünkü adam /kadın eve gidince erkek kardeşinden, eniştesinden komşusundan sıyrılmak para ödememek için akıl alacaktır. Diğer abilerimin dediği gibi bir sey imzalamayin bu kuralları bilen yakınınız gelsin çünkü hala mantıklı düşünemeyebilirsiniz korku ve heyecandan. Ayrıca etik değil yalan hareketler yapmayın diyorsanız ülkemizde bisiklet bilinci oluşması için ya toplumu eğitmek gerekir vicdanen, ya da bu olayların ciddiyeti yavaş yavaş böyle kavratılır.

paylaşım için çok teşekkür ederiz. sayenizde bilgilerimiz pekişti.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Bu sabah ana yoldan 35 km hızla ilerlerken kavşaktan aniden fırlayan Wolkswagen ticari araç çartı bana.3 metre savrulup yere düştüm.Tamponu direk sağ bacağıma çarptı.Kırık yok ama kas zedelenmesi var fena. Ön jant çemberi kırıldı.Arka aktarıcı kulağı yamuldu.Ambulans ve polis geldi.Kendimi iyi hissettiğim için hastaneye gitmek istemediğimi söyledim.Rızamla gitmek istemediğimi belirten kağıtları imzaladım.Burada yazan faydalı bilgilerin hiçbirisi o şok anında aklıma gelmedi.

• Beğen
Bir de her zaman tabi ki olmaz ama en az iki kişi veya grup sürüşleri yapmak gerek. Bu tür durumlarda şok anında ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Ama arkadaşlarınız yardımcı olur.

• Beğen
Herkese merhaba ve hayırlı ramazanlar!
2-3 gündür aklıma bir şey takılıyor özellikle yol bisikletçilerini ilgilendiren bir durum. Allah korusun başımıza bir kaza geldiğinde yasal süreç için ne yapmalıyız?
Motorcu tanıdıklarımın anlattıklarına göre vurup kaçma olaylarında dahi (motosikletten bahsediyorum) polisi aradıklarında "Yaralanma veya ölüm var mı?" diye soru yöneltiliyormuş ve verilen cevaba göre ekip yollanıyormuş.
Bir diğer yanda amcamın geçirdiği motosiklet araba çarpışmasında amcam araç sürücüsüydü ve motorcu kırmızı ışıkta geçmesi sonucu kaputa serildi ve amcamın ısrarına rağmen ambulans istemedi. Bunun nedenini bana sonradan anlattılar. Eğer kaza alanına ambulans çağırılırsa olay otomatikman "yasal" sürece taşınıyormuş. Yani o kazada motorcu suçlu olduğu için ve arabada hasar olduğu için yasal süreçten kaçmak adına ambulansı reddetti.
Benim sorum ise şu: Bisikletle kurallara uygun giderken bir aracın kural ihlali sonucu bir kaza yaşadık ve bisiklet perte çıktı. Bizim de vücudumuzda ölümcül olmasa da yaralanmalar mevcut. Kaza yerine yine ambulans çağırsak yasal sürece taşınıyor mu olay yoksa taburcu edip yollanıyor mu bisiklet diye? Aydınlatırsanız sevinirim. :)

Bu konuyla ilgili forumda bir yazı mevcuttu. Dediğiniz gibi ambulansın gelmesi bisikletlinin ilerleyen süreçte lehine bir durum teşkil ediyor.

güzel bi konuya değinmişin benimde konu hakkında bilgim yok tecrübeli arkadaşlardan cevap gelir umarım öğrenelimki öğretebilelim :harika:

Ben geçen hafta yaklaşık 50 KM/s ile Levent ışıklarda önce bir motora sonra da bir arabaya çarptım. Neler olduğunu adım adım yazayım ;

- Polis geldi. Ambulans çağırdı.
- Ambulans gelene kadar kazaya karışan tüm sürücülerden olayın nasıl meydana geldiğini dinledi.
- Ambulans geldi ve pansuman yaptılar. Ciddi bir durumum yoktu sıyrık ve kesikler dışında.
- Polis eğer hastaneye gidersem "Yaralanmalı kaza" olarak rapor tutacağını, tüm tarafların karakola gidip ifade vermesi gerekeceğini söyledi.
- Araç sahibi önce tutanak tutalım, zararım karşılansın dedi. Polis bunun üzerine bana hastaneye gitmemi söyledi. (Adam malını düşünüyor, sen de canını düşün kardeş dedi sağolsun :)
- Araç sahibi son anda vazgeçip benimle anlaşınca hastane kısmı ortadan kalktı. Ambulansta bana bir kağıt imzalattılar herhangi bir sıkıntım olmadığına ve kendi rızamla hastaneye gitmediğime dair.
- Polis beni ve dağılmış bisikletimi en yakın taksi durağına bıraktı. (Bir süre beni incelediler ciddi bir sıkıntım var mı yok mu diye. Polislere olan ön yargım dağıldı burada)
- Araç sahibi ile anlaştık, yarı yarıya zararı karşıladım ve olay kapandı.

Hastaneye gitseydim ve olay hukuki boyuta taşınsaydı ne olurdu bilemiyorum onu da yaşayan arkadaşlar anlatsın :)

• Beğen
Tepkiler: Alp@y Tatlısu
@Bora Kıraç

Çok geçmiş olsun. O zaman bisikletlinin haklı olduğu bir kazada bisikletimiz parçalanırsa falan ve yasal süreci başlatmak için biz hasteneye gidersek araç sürücüleri mi zararımızı karşılamak zorunda?

• Beğen
Tepkiler: Bora Kıraç
@H.K.İstanbul

Eyvallah, ben ucuz atlattım. Tüm hata bendeydi o yüzden hiç kurcalamadım :)

@Ozan Yiğit Tabaş

O noktayı tam bilmiyorum ve ben de merak ediyorum dostum ama Polisin dediğine göre o şekilde oluyor. Fakat benim kazada suçlu bariz ben olduğum için Polis beni kenara çekip "Sen mevzuyu uzatma kardeş yüzde yüz suçlusun" dediği için hiç kurcalamadım açıkçası :)

• Beğen
Tepkiler: Gixxer
@Bora Kıraç

:) Tüm polisler bu kadar ilgili olur mu o da bir soru işareti gerçi ancak sorumun cevabını aldım ben. Teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Bora Kıraç
@Bora Kıraç Geçmiş olsun, ara sıra da iyi şeyler duyalım lütfen, en azından olayın akışı bisikletli bir arkadaşımızın yararına olmuş bu sefer.

Konuyla ilgili de; forumda baya detaylı bir yazı olduğunu hatırlıyorum bende, bakmak lazım konu başlıklarına, arama çubuğuna @Ozan Yiğit Tabaş

@Anonim

Ya baktım ama kaza sonrası ilk yardım vs. Konularına ulaşabildim. Aradığım cevabı bir türlü bulamadım.

Gerçi bu başlıkta buldum Bora Kıraç arkadaşımız sağolsun. :)

Bisikletli de diğer araçlarla aynı muameleyi gördüğü için tabi ki kaza sonrası zararını talep edebilir. polise tutanak tutturabilir. ayrıca polis arandığında yaralanma veya ölüm var mı diye sorduğunda var deyin ki gelsinler yoksa kıçlarını kaldırıp gelmezler. Diyelim polis gelmedi ya da gelse de tutanak tutmadı, o zaman karşı tarafla tutanak tutmaya çalışın o da olmazsa iki üç tane şahit bulup dava açın, kamera kaydı vs. bulunursa zaten şanslısınız.

eklemeyi unutmuşum tabi ki ambulansın gelmesi lehinize olur birşeyiniz yoksa bile var numarası yaparak ambulansın gelmesini sağlayabilirsiniz her yol mübah :) hastane kayıtlarına da geçtiğinizde dava aşamasında işimiz daha da kolaylaşacak demektir.

Geri