Scudo Sports

Antalya

Scudo
@Ontario

ya evet evet, ben de yazacaktım bunu sana . gördüm ben seni, kaptın tişörtü :D tebrikler :cheer:

Herkese merhaba
Bu topici kış içinde açmışız, şimdi baharın ortalarına geldik. Burayı bir canlandıralım diye düşündüm.
Gezilerimizi tarihi ve tabiat güzellikleri olan yerlere doğru çevirelim derim.
Nede olsa geçen seneden beri artık hedef menzilimiz baya uzadı. Günde 100 kilometreler bizim gruba normal kilometreler gibi geliyor.

Buradan herkes aklında olan güzel yerleri yazsın. Ona göre her hafta gezi anında burada ki yerlerden elemeler yapıp, bir sonraki hafta sonunun gezi rotasını kararlaştıralım.

Ben, hemen aklımdaki gezi rotalarını buraya yazayım.

Nesela Ekşili gölet gezisini bence bir daha yapalım. yaklaşık 90 kilometre.

Belek kavşağında sola sapılarak Silyon tarihi eserler gezisi yapalım.

Serik yolu üstünden Abdurrahmanlardan sapılan Uçarsu gezimizi yapalım.

Korkuteli yolu üstünde Güver uçurumu gezisi

Cezaevi tarafından gidilen Güver vadisi gezisi

Termessos tarihi eserler gezisi. 10 km si çok dik bir yol.

Çaltıcak deniz kenarı gezisi

Topçam deniz kenarı

Kemer gezisi

Olimpos 2 günlük kamplı gezi. Çadırlı veya pansiyonda konaklamalı.

Forumda duyurusu yapılan 19-20 mayıs Muğla tarafı konaklamalı, gezi

Aspendos gezisi, tadı damağımızda kaldı.

Belek gezisi

Kumköy, Side gezisi

Manavgat ve şelalesi gezisi

Mazı dağı (masa dağı) ve orman içinden arka yola geçiş gezisi.

Benim bir anda aklıma gelenler bunlar. Mesela Serik tarafında süper köy yolları ve tarihi eserler olan, yerler var.

Köprülü kanyon gibi.

Bu ve bunun gibi daha o kadar çok güzellikler var ki.
Buradan herkes ilginç ve değişik yerleri yazsın. Yol kilometrelerini ve rotalarını araştırıp burada tartışıp kendimize yeni ilginç gezi yerleri çıkaralım.

Birde gezi rotalarımızda ana yollardan ziyade alternatif köy ve trafiğin mümkün olduğunca, az olduğu yolları seçmeye özen gösterelim.

Haydi sevgili Antalya'lı bisiklet ve gezileri seven arkadaşlarım. Herkesten cevaplar bekliyorum.

Sevgi ve selamlarımla

Not: Gezilerimizin Buluşma yeri Selekler karşısındaki parktır. Hareket saati duruma ve çoğunluk isteğine göre 8.00 ve 9.30 olarak değişir.

Merhaba Ender abi
Çaltıcağa , büyük küçük fark etmez ama küçük olan km açısından az olur büyük daha iyi olur. Neyse denize girmek ve piknik tarzında bi gezi olabilir yani
Benim önerim büyük çaltıcağa denize girme ve piknik temalı bi gezi olabilir .
Tek sorun trafik ona göre de grubu ayarlayabiliriz tek sıra halinde falan gidilir en kötü yerlerde km yi bilmiyorum zorluk seviyeside %50 diyorum

serikte bulunan zeytin taşı magarası olabilir. gorülmeye deger bir magara gidenlerimiz bilir. serikten yaklasık 8-10 km uzaklıkta.Serik antalya 36km yani totalde gidiş dönüş toplam 100 km lik bir tur olabilir.serik'e kadar yol düz ,serikten zeytin taşı mağarasına giderken ise biraz rampa var..

ayrıca faseliste en az olympos kadar güzel tarihi ve dogal ortamın bulundugu essiz güzellikteki tarihi mimarisi koy u ve sahili bulunan cennet köşelerimizdendir.özellikle denizini tavsiye ederim.
faselis antalyadan 56 km uzaklıktadır
antalya - kemer :40 km
kemer - faselis :16
gidis dönüs toplam :120 km

kemer , çıralı, olimpos kapmlı geziye varım
ayrıca güver uçurumunda da ısrar ediyorum

önerilen rotaların hepsi de çok güzel bence, ama bu mekanların tadını daha fazla çıkarabilmek için yola çıkış saatini daha erkene almalıyız bence, saat 10'u buluyor kimi zaman yola çıkışımız. Bir de araç sorunu olmasa kimi zaman araçla dönüş ya da araçla gidiş yapılabilecek tanımadığımız rotalar da çıkartılabilir, bakalım o da olur ilerde.

evet çıkış saatlerimiz gerçekten geç oluyo mesela sabah 7.30 hareket saati olabilir

Merhaba arkadaşlar

Bu çıkış saatleri aslında kanayan bir yara.
Bu saati 9.00-9.30 a çekmemizin sebebi, daha havaların tam ısınmaması ve çalışan arkadaşlarımızın, bir tek pazar sabahları, birazcık daha fazla uyku keyfi yapabilmeleri içindi.
Bu hafta pazar günü toplandığımızda bu konuyu unutmayalım ve konuşalım. İsteğe göre saati tam belirliyelim.

Hatta bu pazar, bundan sonrada uygulamak üzere kesin çıkış saatimizde hareket edelim. Mesela bu pazar için 9.00 da toplanıp en geç 9.30 hareket demiştik. Saat tam 9.30 da kimseyi beklemeden hareket edelim ve bunu artık kesinlikle uyalım.

Mesela eskiden 8 de hareket denirdi, ben daha 8.00 de hareket edildiğine hiç şahit olmadım. 8.00 hareket dendiğinde 9.00- hatta 9.30 olduğunu bile çok gördüm.

O zaman bu hafta kimse kusura bakmasın 9.30 da hareket ediyoruz.

Bu haftada hareket saatini tam olarak kararlaştırıyoruz.

Sevgi ve selamlarımla.

Merhaba arkadaşlar.

Bu topicimizde gene olduğu gibi kalmış, biraz hareketlendirelim diye düşündüm.

Madem her gün akşamüstü yapamıyoruz bu gezileri, şehir içi turlarını. Hiç olmazsa haftada bir kere bir gün belirliyelim. Herkesin iş çıkışına denk getirelim, ve çıkıp bir gece şehir içi turu atalım , ne dersiniz.

Bakın İstanbul'a senelerdir, Çarşamba veya Perşembe akşamları 2 kişi bile olsalar geleneksel olarak turlarını yapıyorlar.

Bence bizde bu işi geleksel hale getirelim. Mesela bizde Perşembe akşamları gene Selekler karşısında buluşup , istenilen bir tarafa doğru gece turu atalım. Hatta bir çay bahçesine oturup, tur anında pek fazla yapamadığımız sohpetlerimizi yapalım.
Ne dersiniz. Buluşma saatinide çalışan arkadaşlar belirlesin. Ben ve eşim buna uyarız.
Perşembe dememin sebebi Tarık ve Muazzez hanım sadece perşembeleri boştalar diye.

Hadi bu konuda fikirlerinizi alalım , bu işi gerçekleştirelim. Bizi gece şehir içinde gören bisiklet severlerde aramıza katılırlar.

Yanlız gece sürüşü için ön ve arkaya ışık sistemini şart koşalım.

Sevgi ve selamlarımla.

bizim iş yerinde ne yazık ki hala kölelik sistemi geçerli olduğu için çıkış saatlerim çok değişken, en erken çıkış saati ise 19.00 :( ama haftada birgün bunu bir saat geri çekebilirim, ben zaten iş çıkışı geziyorum genelde tek başıma ama ortak bi saatte karar kılınırsa grup olarak da şehir içini turlamak keyifli olacaktır, ender abinin de dedigi gibi, bu şekilde daha fazla kişiye ulaşabiliriz hem, benim saatler çok geç gelebilir size bilmiyorum, ama durumum budur :(

@zazoo

Konur'cum merhaba
İsmi üstünde Perşembe akşamı gezileri, yani senin çıkışına uydururuz. Yeterki toplanabilelim. Mesela 19.30 da yada 20.00 de toplanabiliriz. Yeterki katılım olsun.
Pazar günü gezimizde bu konu hakkındada konuşmayı unutmayalım.

Sevgi ve selamlarımla.

merhabalar, ben de yeni katıldım siteye ve antalyadayım aynı zamanda. yaşadığımız şehrin hava koşulları çok süper fakat bahsettiğiniz bisiklet yolu gerçekten büyük problem. erol arkadaşımızın da dediği gibi valiliğe ve trafik şube müdürlüğüne bir dilekçe yazılarak başlangıç için küçük de olsa yollarda bisikletler için çizgiyle ayrılmış bisiklet yolları yapılmasını dile getirebiliriz umuyorum.

merhaba, ben de emre.
ak.ün. iktisat 2. sınıftayım. ışıklarda oturuyorum. foruma birkaç gün önce üye oldum. bu kadar bisiklet binen ve seven insanı bir arada görmek çok güzel.
7-8 yıl bmx kullanmıştım, kırılınca da ara sıra babamın dedemden yadigar peugeot yol-gezi:) bisikletine biniyorum ama artık çok yaşlı:D inşallah yakın zamanda bisiklet almak istiyorum (maddi durumları ayarlarsam). şimdiden sizle pedallamayı dört gözle bekliyorum...
extremunction@hotmail.com
0544 251 42 49

@extremunction

Emre merhaba

Hem foruma, hem aramıza hoş geldin. Gezilerimize senide bekleriz. Işıklardan geçerken bizleri görürsen durdurup tanışmayı da ihmal etme.
Gezilerimize gelirken dede yadigarı bisiklette işini görür. Çünkü gezi amaçlı oluyor. Yani kendimizi kasmıyoruz. Yeterki bakımını yaptırmış ol bisikletinin.

İlk fırsatta tanışmak üzere

Sevgi ve selamlarımla.

@Ender Alıcıoğlu

Ender abi hani derler ya her eve lazım diye ,
işte senden birtane her şehre lazım valla.
Antalya çok şanslı abicim ..
ilknur ablama selamlar.
sevgi ve saygılarım la

@Hasan Hakan Koç

Hakan'cım merhaba

İnan sizin gibi dostlarımız olduğu için, bizler çok şanslıyız. Sizler, bizlerin güç aldığı kişilersiniz.
Bak eskiden, İzmir'e gelince bir iki günden sonra sıkılmaya başlardım, ama şimdi sizin gibi güzel dostlarım var, gelince sizlerle merabalaşmak bile, insanı sıkıntılarından uzaklaştırıyor.

Çocukları öper eşine selamlar gönderirim.

Sevgilerimle.

herkese selamlar, bugün 20:00da yani yarım saat sonra turlamak için karaalioğlu parkına çıkıcam. katılmak isteyenleri 10 dk. bekleyebilirim sanırım:p hem tanışmış oluruz. çok kısa bir süre ama tel vereyim en azından yakında olanlarla da haberleşebiliriz. 0544 251 42 49

Geri