Merhabalar,
Ben doğma büyüme bir Ankaralı olarak modern Türkiye'nin modern başkenti olan bu kente son derece bağlı bir üniversite öğrencisiyim. Modernleşmeyi, her zaman ileriye gitmeyi vizyon edinmiş bu kentteki gözlemlediğim büyük bir eksikliği sizinle paylaşmak istiyorum.
Bisiklet yolları... Ankara gerek topografik özellikleriyle, gerekse geniş cadde ve bulvarlarıyla bisiklet yolu yapımında büyük imkanlara sahiptir. Bisikletin, kent ulaşımında kullanımı, bütün avrupa kentlerinde son derece yaygın bir haldeyken ve bu gelişim de devam etmekteyke, modern Türkiye'nin modern başkenti olan Ankara'nın kendisini bu gelişmeye kapatmaması gerekmektedir. Şu anda bisiklet kullanımı Ankara'da çok yaygın görünmese dahi, yapılacak olan yeni bisiklet yolları ve sosyal projeler ile bisiklet kullanımının muazzam bir artış göstereceğinden eminim. Bu nedenledir ki 20 yıldır Ankara'da yaşayan bir üniversite öğrencisi olarak ben, sizden kenti bisiklet yollarıyla donatmanızı rica ediyorum.
Kent içi ulaşımda bisikletin yaygınlaşması, Avrupa Birliği yolundaki Türkiye'nin başkentine sınıf atlatacaktır. Bisikletin pek çok ulaşım alternatifine göre yatırım, altyapı ve bakım maliyetinin düşüklüğü de bisikletin en önemli avantajlarından bir tanesidir. Çevreye olan duyarlı yaklaşımıyla birlikte bisiklet, Ankara için çok uygun bir ulaşım biçimidir.
Umarım bu mesajım Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu yönde atacağı adımlara bir katkı sağlar. Teşekkürler...
ben de yukarıdaki maili ilettim. bence tüm kentlerimiz bu şekilde bir çalışma içerisine girmeliler.