Scudo Sports

Ankara

Scudo
Eymir gölü geçen hafta bisiklet trafiğine açıldı, rahatça girebiliyoruz artık
Bence açılmasa daha iyiydi geçen hafta serseriden bozma güvenlik personeli giriş kartı olsun olmasın önüne gelen aracı aldı içeriye ne yürüyüş ne de bisiklet sürüşü tat vermedi

Selamlar. Bugün nato yolu civarında 1 saat sürüş yaptım işkence gibiydi. Özellikle Mamak çevresinde antrenman yapmak için hangi yolları kullanabilirim? Mamak-Kızılay taraflarında oturan varsa birlikte de sürebiliriz.

Son düzenleme:
Selamun aleyküm. Ankara da ve forumda yeniyim. Bir dağ bisikletim var. Gezinti veya tur, kamp olursa katılmak isterim.
Bu arada vites kolu arıyorum 3x10 XT aktarıcılarım için, üyeliğim başlık açmak için yeterli değilmiş, elinde olan varsa ulaşabilir.

Merhaba,
Ankara'ya geldikten sonra, çevreyi tanıma amaçlı hafif bir sürüş yaptım.
Eskişehir gibi düz bir coğrafyadan sonra Ankara bisikletçilerin cehennemi gibi geldi, düz yol yok sanırım burada, ya iniyorsun ya çıkıyorsun, eğimlerin de maşallahı var, %5-10 arası %12,7 de gördüğüm oldu. 39x53 - 11x26 ile hiç hoş olmadı :)
Etimesgut tarafında, hafta sonları ya da hafta içi sabah erken saatlerde sürüş yapan var ise, ara sıra peşine takılmak isterim.

(link)

Son düzenleme:
Merhaba,
Eskişehir gibi düz bir coğrafyadan sonra Ankara bisikletçilerin cehennemi gibi geldi, düz yol yok sanırım burada, ya iniyorsun ya çıkıyorsun, eğimlerin de maşallahı var, %5-10 arası %12,7 de gördüğüm oldu. 39x53 - 11x26 ile hiç hoş olmadı :)
Etimesgut tarafında, hafta sonları ya da hafta içi sabah erken saatlerde sürüş yapan var ise, ara sıra peşine takılmak isterim.

(link)

50/34 11/30 a geçmeniz faydanıza olur.

Merhaba,

(link)
Eryaman civarında bisiklet süren çok olur da. Etimesgut merkez de azdır. Eryamanda iseniz kazan tarafına,yine Ayaş yolundan Yenikent,ilyakut taraflarına gidebilirsiniz. YouTube da Zafer Aksoy diye bir kanal vardı bisikletçi kendisi. Belli bir grupları var 10-15 kişilik onlarla tanışabilip, sürebilirsiniz. Çubuk - kazan arası çok güzel rotalar var. Ama çok uzun 100+ km lik.

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
Eryaman civarında bisiklet süren çok olur da. Etimesgut merkez de azdır. Eryamanda iseniz kazan tarafına,yine Ayaş yolundan Yenikent,ilyakut taraflarına gidebilirsiniz. YouTube da Zafer Aksoy diye bir kanal vardı bisikletçi kendisi. Belli bir grupları var 10-15 kişilik onlarla tanışabilip, sürebilirsiniz. Çubuk - kazan arası çok güzel rotalar var. Ama çok uzun 100+ km lik.
Teşekkürler, evet aslında Eryaman tarafındayım Optimuma çok yakın konumdayım. Zafer Aksoy'u biliyorum, abone olmuştum daha önce. Rota önerilerinizi de inceleyeceğim, tekrardan teşekkürler.

Ankarayı sevmedim, bu hafta iki gün 40 km sürdüm tam hızlanıyorum pat bir çukur, kasıs, yolun sağındaki mazgalın bozuk asfaltı düşüyorum. Bileklerim ağrıdı. Birde genel olarak trafikten dolayı epey egzos soludum. Bisiklet tamiri ve gezmek için 3 gün ankarada kaldım ama genel olarak araç trafiği ve hızlanmaya musaıtmıs gibi olupta bozuk olan olan yollar rahatsız etti. Bisiklete binince kafa dinlemeye alıştım küçük yerde, ankarada bunu yapmak için çok daha uzak mesafeler gitmek gerekiyor. Hızlı solurken aldığım hava özellikle rahatsız etti ve ansızın bileğime gelen darbelerde.

Son düzenleme:
Teşekkürler, evet aslında Eryaman tarafındayım Optimuma çok yakın konumdayım. Zafer Aksoy'u biliyorum, abone olmuştum daha önce. Rota önerilerinizi de inceleyeceğim, tekrardan teşekkürler.
İşte Zafer hocanın tur yaptığı belli yollar var. Oralara gidebilirsiniz. Ben genelde 40-50 km lik turlar yapıyordum solo olarak. O da optimumun ordan Yenikent tarafına,yenikente girmeden kazan yoluna dönüyorum ordan da otobana çıkıyorum, otobandn da İstanbul yolu sonra Göksu parkı girişinden tekrar Eryamana katılım şeklinde. Otobanı pek tavsiye etmiyorlar ama ne yapayım diğer türlü Kazan yolu da çok kalabalık ve şerit çok dar olduğu için sıkıntı yaşıyordum. Ankara'da yaşarken bu şekilde bir rota yapmıştım kendime.

• Beğen
İşte Zafer hocanın tur yaptığı belli yollar var. Oralara gidebilirsiniz. Ben genelde 40-50 km lik turlar yapıyordum solo olarak. O da optimumun ordan Yenikent tarafına,yenikente girmeden kazan yoluna dönüyorum ordan da otobana çıkıyorum, otobandn da İstanbul yolu sonra Göksu parkı girişinden tekrar Eryamana katılım şeklinde. Otobanı pek tavsiye etmiyorlar ama ne yapayım diğer türlü Kazan yolu da çok kalabalık ve şerit çok dar olduğu için sıkıntı yaşıyordum. Ankara'da yaşarken bu şekilde bir rota yapmıştım kendime.
Evet otobanı ben de pek zevmiyorum, forumda araştıdığım kadarıyla Kazan ve Kızılchamam yolları da dar olduğu için sıkıntılı oluyormuş. Eskişehirde iken bir kaç tane net rotam vardı 50km ve 100km civarlarında. 50km olanda yolun belirli bir noktasından sonra yaklaşık 30km kadarında neredeyse sıfır trafik oluyordu, 1-2 arabadan fazlasına rast gelmiyordum, özellikle soğuk havalarda ve yazın trafiğin yoğun olduğu saatlerde bu rotada çok rahat ediyordum. Buna benzer bu civarda da bir kaç rota bulabilirsem çok iyi olacak.

Ankara'da ana yollar tehlikeli...eğer bisikletinizi taşıma şansınız varsa köy yolları hep asfalt Ankara'da kazan Kızılcahamam arası çok güzel yollar gecebilirsiniz ana yol dışı ayrica beynamdan girip Elmadağ tarafına tohumcular Kömürcüler taraflarına güzel rotalar yapabilirsiniz....ana yol dışı gördüğünüz bütün beldelerin yolları güzel asfalttir ve sakindir bisikletle henüz yapmadım ama motorla çok dolaştım

ankara’da bisiklet surmek icin uykunuzdan feragat etmeniz gerekiyor. ana yollar saat 7 sonrasi dolmaya basliyor. gun icinde binmek bir cok risk barindiriyor.

• Beğen
(link) katılmak isteyenler değerlendirsin kısa parkura bende katılmak isterdim rota rahat gözüküyor...

Bir konu açmak istiyorum, profilinizin başlık açma izni yoktur diyor. Bu ne demek, bi açıklama falan da yok, bununla ilgili bir yardım konusu da bulamadım?

merhaba İstanbul 24h Boostrace e katılmak isteyen takım kurmak isteyen varmı

Geri