Scudo Sports

Ankara

Scudo
Anıtkabir dönüşü, külliyeden çiftlik kavşağına doğru gelirken lastik patladı. Hayvan oğlu hayvanlar şişeleri kırıp yolun kenarına atmış son anda fark edip ön lastiği kurtardım ama arka lastik gitti. gerçekten insanı her şeyden soğutuyor bu ülke… hava kararmıştı yama da yapamadım hiçbir şey göremediğim için.

Anıtkabir dönüşü, külliyeden çiftlik kavşağına doğru gelirken lastik patladı. Hayvan oğlu hayvanlar şişeleri kırıp yolun kenarına atmış son anda fark edip ön lastiği kurtardım ama arka lastik gitti. gerçekten insanı her şeyden soğutuyor bu ülke… hava kararmıştı yama da yapamadım hiçbir şey göremediğim için.
Geçmiş olsun. Ankara'da sıradan bir gün.

Ben iki gün sürdüm, şehire yabancıyım ondan zorlandım galiba diye düşünmüştüm. Başlığı takiple sorunun bende olmadığını anladım :)

Bir tek ben böyle düşünüyordum diye tahmin ediyordum lakin gördüğüm kadarı ile yalnız değilmişim Ankara da bisiklet sürüşünün zevksiz olduğu konusunda.

Tam olarak Ankara'daki hangi koşullar/durumlar/özellikler nedeniyle bu kanıya varıyorsunuz, somut örnekler verebilir misiniz?

Eskişehir ve Konya gibi komşu iller ile karşılaştırıldığında malesef yokuşlu bir şehir, evet, bundan hoşnut olan yoktur zaten.
Ama araç sürücülerinin tutumu, yollardaki cam kırıkları, çukurlar vs ile diğer şehirlerden nasıl olumsuz ayrışıyor Ankara?
Ya da başka neler var ekleyebileceğiniz?

Tam olarak Ankara'daki hangi koşullar/durumlar/özellikler nedeniyle bu kanıya varıyorsunuz, somut örnekler verebilir misiniz?

Eskişehir ve Konya gibi komşu iller ile karşılaştırıldığında malesef yokuşlu bir şehir, evet, bundan hoşnut olan yoktur zaten.
Ama araç sürücülerinin tutumu, yollardaki cam kırıkları, çukurlar vs ile diğer şehirlerden nasıl olumsuz ayrışıyor Ankara?
Ya da başka neler var ekleyebileceğiniz?
Cam kırığı hariç ayrısıyor. Mesela bağlantı yolundan geçemedim beklerken ikı bisikletli daha geldi bekledik beraber, bi bayan sürücü yol vermek istedi arkadan 4-5 araç kornaya basmaya başladı (anı duruş yapmadı). Yol düzgün diye güvenip hızlanıyorsun ama emniyet şeridi civarında çok fazla çukur var bileklerimi agrıttı. Yokuşun önemi çok yok, ben belkide yabancılıktan güzergah seçmeyi bilemedim ama en hızlı gidebileceğim güzergah olduğunu düşündüğüm yolda bu sıkıntılar vardı

Diğer konuya gelirsek Eskişehir ve Konya büyük şehir (eskişehire hiç gitmedim). Bisikletin tadı bence boz toprakta çıkmıyor, çıkıyorsa da bu büyük şehir değil. İstanbulda da sürdüm keyifliydi keyif aldım. Ama diğer iç Anadolu şehirlerınde kalabalıktan trafikten kurtulana kadar epey yol katetmıs ve efor harcamış oluyorsun bir su kenarına ulaşmak için

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Tek tek alıntılamadan genel olarak yazayım arkadaşlar. Ankara yol bisikleti için çok güzel bir şehirdir.Hatta iddia ediyorum bir çok şehirden de yol kalitesi ve güvenliği açısından çok çok öndedir. Yeter ki nerelerde antreman yapılır bilinsin. Aksini iddia eden arkadaşları sürüşlerimize bekleriz. Bu arada bol yokuşlu olması da biçilmiş kaftandır bir bisikletçi için:)

• Beğen
Tepkiler: 789
Bu arada ben Ankarada bisiklet sürmeyi çok seviyorum ama işte yukarıda bahsettiğim hödüklükler insanı biraz soğutuyor. Bir eleştiri de bisiklet yolunda çoluk çocuk bebek arabası ile aheste aheste yürüyen vatandaşlarımıza gelsin. Yav bir toplumda okumuş okumamış, cahil, bilgili fark etmeksizin hiç kimse mi kurallara uyma gereği duymaz? Bahçelievler’deki ve Gazi Park’taki bisiklet yollarında yayalar yüzünden bisikletle ilerleyemiyorsunuz. Uyarınca da ters ters bakıyorlar. Kurala uymanın kerizlik görüldüğü bir toplumdayız gerçi, millete göre kurala uyan insanlar salak.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Cam kırığı hariç ayrısıyor. Mesela bağlantı yolundan geçemedim beklerken ikı bisikletli daha geldi bekledik beraber, bi bayan sürücü yol vermek istedi arkadan 4-5 araç kornaya basmaya başladı (anı duruş yapmadı). Yol düzgün diye güvenip hızlanıyorsun ama emniyet şeridi civarında çok fazla çukur var bileklerimi agrıttı. Yokuşun önemi çok yok, ben belkide yabancılıktan güzergah seçmeyi bilemedim ama en hızlı gidebileceğim güzergah olduğunu düşündüğüm yolda bu sıkıntılar vardı

Bu dediklerinizin Eskişehir'de, Konya'da, İstanbul'da Bursa'da olmadığına ikna olamıyorum malesef.
İstisnai olumsuzluklar zamandan ve mekandan bağımsız olarak her zaman olacaktır.

Ankara'da tek tük olumsuzluklar yaşanıyor diye bisikletliler yollara çıkmaktan vazgeçerse o olumsuzluklar artarak yaşanmaya devam edecektir.

Ankara'da bisikletin en büyük sıkıntısı nüfusa göre çok çok az kişinin bisiklete binmesi. Ankara'da bisiklet, bahar aylarında eymire gidilip binilen piknik vb gibi bir aktivite o kadar.
Ama gelecek yıllardan ümitliyim Ankara'da bile algılar değişecek.
Ankara sokaklarınını arşınlayan, bisikletçilere selam olsun, bu yolu sizler açacaksınız 😀

Ankara'da bisikletin en büyük sıkıntısı nüfusa göre çok çok az kişinin bisiklete binmesi. Ankara'da bisiklet, bahar aylarında eymire gidilip binilen piknik vb gibi bir aktivite o kadar.
Ama gelecek yıllardan ümitliyim Ankara'da bile algılar değişecek.
Ankara sokaklarınını arşınlayan, bisikletçilere selam olsun, bu yolu sizler açacaksınız 😀
Yaw ben iki senedir tayin istiyom ama mazut lobisi engel oluyor gelemıyom ankaraya :(

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Mazot lobisiyse sıkıntı bir süre daha gelmen zor o zaman. Sen bekleme lobicileri gel. Gelin de beraber yıkalım bu şehrin üstündeki karanlık duvarları. :)

• Beğen
Tepkiler: Fethigks
İyi günler sürüş performansınızı bilmiyorum ama Facebook ta BGB Bisiklet Gönül Beraberliği diye aratırsanız her pazar sürer

• Beğen
Tepkiler: By_Block
Geri