Scudo Sports

Ankara

"Merhaba en son mesaj 18 Nisan'da atılmış. Eymir'deki son durumu bilen var mı acaba. Teşekkürler"

"Bu kadar olur; ben de detay bilen var mı diye soracaktım.
Bu hafta sonu gittim kazılan taraf gördüğüm kadarı ile asfaltlanmış ancak içeriye bisiklet almıyorlar (yaya girişi serbest). Yine diğer taraftan yol sonuna kadar gidip geliyorsunuz öyle de pek keyifli olmuyor. Sorduğumda yolda bazı kısımlar tamamlanmadı o yüzden bisiklet trafiğine kapalı dendi. Ne zamana kadar süreceği de söylenmedi. "

bütün yol asfaltlandı ve boyandı ancak düşük banket sebebiyle içeri bisiklet almıyorlar, bisiklet harici insanlar ve araçlar girebiliyor.
düşük bankete ilişkin hiç bir işlem de yapılmıyor, yani mayıs ayının başında biten yol için öyle anlamsızca bekliyoruz.
eymirin her tarafı düşük banket gölün karşısında bisiklet sürülebiliyorken, diğer tarafında sürülememesi anlamsız,
ODTÜ'nün anlamsız bir uygulaması, gerçi yazılı bir yasak yok,
ODTÜ genel sekreterliğe bu konuda mail attım ama dönen yok doğal olarak.
gensek@metu.edu.tr ye sizde mail atarsanız belki yaptıkları anlamsız uygulamadan dönerler

Son düzenleme:
Scudo
Geçen hafta sonu kaçak girmiştim bisikletle:) Arkadaşların dediği gibi asfaltlama tamamen bitmiş. Diğer tarafa göre çok daha güvenli olduğu halde bisikletle giremiyoruz mantıksız bir şekilde. Video da çekmiştim ama ekleyemedim buraya ne yazık ki.

ODTÜ eymir civarlarında bir bisiklet turu yapmak istiyorum 20-25km falan sürer gibi ormandan falan da geçeriz eşlik edicek buddy arıyorum gelmek isteyen ulaşabilir mi?
instagram: @iam_buura

Ankara'da bikefit konusunda bir gelişme var mı?

Bugün bisikletle işe gidenlere hoş şeyler olmadı. Bu kadar yağmur beklemiyordum.

Tam iş çıkışı başladı tufan. Yağmur yağacağını biliyordum. Ama bu kadarını ben de beklemiyordum. Bisiklet sürerek her zamanki gibi eve giderim diyordum, rafting sporuna da bir giriş yapmış olduk bugün. Yanlış anlaşılmasın kışın -10'da da Ankara'da kullanıyorum ama ben bu kadar zorlandığımı hiç hatırlamıyorum. Bir ara komple suda kaya kaya gidiyordum. İşin kötüsü, heveslendirerek iş arkadaşımı bisiklet sürmesi için davet etmiştim. İlk deneyiminde en zorundan başladı zavallı dostum.

Tam iş çıkışı başladı tufan. Yağmur yağacağını biliyordum. Ama bu kadarını ben de beklemiyordum. Bisiklet sürerek her zamanki gibi eve giderim diyordum, rafting sporuna da bir giriş yapmış olduk bugün. Yanlış anlaşılmasın kışın -10'da da Ankara'da kullanıyorum ama ben bu kadar zorlandığımı hiç hatırlamıyorum. Bir ara komple suda kaya kaya gidiyordum. İşin kötüsü, heveslendirerek iş arkadaşımı bisiklet sürmesi için davet etmiştim. İlk deneyiminde en zorundan başladı zavallı dostum.
Bugünden sonra pes etmez ise, daha da kolay kolay bir şey yıldıramaz arkadaşınızı. Geçmiş olsun hepinize, kazasız belasız atlatmanız da önemli böyle havalarda.

Dün sabah ben de akşam yağmur yağabileceğini hesaba katarak bisikletle gitmiştim işe. Hem mevsim itibariyle hem de bir akşam önce yağan yağmur nedeniyle ne ile karşılaşabileceğini az çok tahmin edebiliyor insan. En azından Ankaralıların ve bir süredir Ankara'da yaşayanların tahmin etmesi gerekir diye düşünüyorum. Mayıs sonu haziran başı memur ıslatan yağmurları meşhurdur biliyorsunuz ki :D Geçen sene iş çıkışlarında bir şey olmaz diye inatlaşıp 2-3 defa eve sırılsıklam gittiğimi bilirim bisikletle.

Her neyse, bir önceki gün bisikletle eve döndükten yarım saat sonra yağmur başlamıştı ve ucuz kurtarmıştım. Dün ise başlayan gök gürültüsünü duyduktan sonra hiç risk almayarak bisikleti işyerinde bırakıp servis ile döndüm eve. Daha servis yola çıkmadan başlamıştı yoğun yağış. Bir önceki günden de fazlaydı.

Dün ıslananlara geçmiş olsun. Önümüzdeki günler içinse bol şans diliyorum. Biliyorum ki elbet ben de ıslanacağım bir akşam :)

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Çankaya tunalı esat cinnah gop bölgesinde olanlar varsa tanışmak isterim haftasonları zaman ayırıp gölbaşı yada elmadağın arka taraflarında sürüş yapabiliriz yada haberleşip şehir içi ya da imrahor turlarıda yapabiliriz yaşım 40 kondisyon giriş seviyesi....whatsapp gurup felan varmı bilmiyorum ismim Erman.....bisiklet gravel g2...

Çankaya tunalı esat cinnah gop bölgesinde olanlar varsa tanışmak isterim haftasonları zaman ayırıp gölbaşı yada elmadağın arka taraflarında sürüş yapabiliriz yada haberleşip şehir içi ya da imrahor turlarıda yapabiliriz yaşım 40 kondisyon giriş seviyesi....whatsapp gurup felan varmı bilmiyorum ismim Erman.....bisiklet gravel g2...
Komşu facebook gruplarımız var. Perşembe sürücüleri var, pazar var, Bisiklet gönül birliğimiz var. Unuttuklarım varsa affola.
Not: BGB'nin adı çarşamba akşamı gezintileri grubu olmuş.

Doğrudan merhaba diyip aralarına katılabilirsiniz :) Ben arkadaş edinmekte zorlanan bir yapıya sahip olduğum için birkaç defa turlarına katıldım, çok kalabalık geldi bıraktım fakat arkadaş edinmeniz ve çevre oluşturmanız için katkısı olabilir. Facebook ve WhatsApp gruplarının linklerini mesaj olarak atıyorum size
Ortalama olarak ne kadar hızlı gidiyorlar? Arkada kalıp gruptan kopmak istemiyorum da 😅

Yakin zamanda Eymir'e giden var mi? Son durum nedir? Bisiklete hala sadece bir tarafta mi izin veriliyor?

Yakin zamanda Eymir'e giden var mi? Son durum nedir? Bisiklete hala sadece bir tarafta mi izin veriliyor?

en son attığım mesajda yazanlar geçerli ve hiç bir çalışma yapılmadığı için de kapalı kalmaya devam edecek.

"
bütün yol asfaltlandı ve boyandı ancak düşük banket sebebiyle içeri bisiklet almıyorlar, bisiklet harici insanlar ve araçlar girebiliyor.
düşük bankete ilişkin hiç bir işlem de yapılmıyor, yani mayıs ayının başında biten yol için öyle anlamsızca bekliyoruz.
eymirin her tarafı düşük banket gölün karşısında bisiklet sürülebiliyorken, diğer tarafında sürülememesi anlamsız,
gensek@metu.edu.tr ye sizde mail atarsanız belki yaptıkları anlamsız uygulamadan dönerler
"

Merhaba,

Dun kosu icin eymirdeydim. Yeni yapilan bolumde -ters yonde- bir suru bisiklet gordum. Soyle ki, golbasi kapisindan geldiginizde sol tarafta guvenlik yok. Zira orasi ters yon oluyor ve guvenlik kapan ile saglaniyor. Tabi malumunuz kapanlar bisikleti engellemeyeceginden giris mumkun oluyor.

Açmıyorlar açmıyorlar mis gibi keyif yapacaktık oysa

en son attığım mesajda yazanlar geçerli ve hiç bir çalışma yapılmadığı için de kapalı kalmaya devam edecek.

"
"

Bende mail atmayı düşünüyorum.

Merhaba,

Dun kosu icin eymirdeydim. Yeni yapilan bolumde -ters yonde- bir suru bisiklet gordum. Soyle ki, golbasi kapisindan geldiginizde sol tarafta guvenlik yok. Zira orasi ters yon oluyor ve guvenlik kapan ile saglaniyor. Tabi malumunuz kapanlar bisikleti engellemeyeceginden giris mumkun oluyor.

Ters girdiğiniz yerde de güvenlik var ve güvenlik görevlileri artık insanları uyarmaktan bıktıkları için bir şey demiyorlar genelde, ancak yapılan iş çok mantıksız, gizli girerek yasak bir iş yapıyormuş gibi tam turlayamamak hoş değil, rica etseniz alıyorlar zaten. Ancak yapılan iş acayip mantıksız, her hafta mail atıyorum ancak dönen yok, araba banketten düşmüyor, scooterler düşmüyor motosikletler düşmüyor, bisikletliler düşüyor, sanki gölün karşısı düşük banket değil, adamın biri yasak koyuyor 40 akıllı mağdur oluyor, bisikletlilerin göle yayılması gerekirken, tek bir yere tıkılıyorlar yoğunluk artıyor ve kaza riski çoğalıyor. Hadi kapadın bir şeyi düzelteceksin, 3 aydır çivi çakmıyorsun

• Beğen
Tepkiler: Batuhan Köksal
Bir süredir Ankara dışındaydım, yarın sabah Eymir e gitmeyi düşünüyorum ama, son durum hakkında bilgisi olan var mıdır?

Geri