Herkese selam,
Dün itibarı ile forumunuza üye oldum

Adım Umut Çelikel, Ankara Çayyolu Mesa Koru Sitesindeyiz şimdilik. Biraz kendimden bahsedeyim tanışma baabında

1973 Ankara doğumluyum ve evliyim. 90 TED ve 96 ODTÜ Şehir Planlama mezunuyum ancak 8 yıldır Hoşdere'de Penta A.Ş. adlı bir medikal firmada çalışmaktayım. Askerlikten sonra 2001 krizi çıktığında 1 sene kadar dil okulu ayağına Londra'da kalarak Decathlon'da bisiklet bölümünde satış ve montajda çalıştım. Böylece ortaokul ve lise yıllarımda kullandığım standart Bisan ve Peugeot Racer bisikletlerden sonra esas zehri aldım. Ancak iş güç evlilik vs derken biraz daha yavaşlayarak 4x4 ve offroad işine sardırdım. Fargo, Land Rover Defender ve Toyota Hilux derken en son 87 model Land Cruiser BJ60 kullanıyordum, ancak ayda 2-3 defa kullanmaktan ötürü satıp ev almak üzere peşinat yaptım:rolleyes::rolleyes: Tabi kanalize olacak hobi kalmayınca tekrar eski heyecanlar depreşti ve hanımdan gizli gizli bisiklet arayış ve incelemelerine giriştim

Çıkış noktasında MTB'lere baktım klasik olarak, hedefim 1500 TL gibi bir rakama kendime biraz daha düzgün birşey, hanıma da daha alt seviye birşey almaktı. İnterneti, sizin forumu, Ankara'da Sadun Berker'in Performans Bisikletini, Delta'yı ve Erdoğanları gezdim. Hatta ve hatta Bisiklet Dünyası ve Yıba çarşısındaki yerleri bile dolaştım inanmazsınız

Sonunda forumdaki tecrübelerin de yardımıyla bisiklet bisikletçiden alınır, motorcudan alınmaz mantığı ile işi daha profesyonel yapan bisikletçilere kaydım. MTB'lere bakıp dururken Erdoğanlar'da aşağıdaki linki olan Univega Terrero 300 model City/Cross Bike'a yapıştım nedendir bilinmez.
(link)
Bu iş aşk meselesi tabi diyecek çok da birşey yok:rolleyes: Ancak kullanım amacımızı düşününce koca MT lastikli MTB'ler yerine ağırlıklı Çayyolu'nda, Eymir'de, tatilde (bu sene Bördübet Amazon Klüp gibi) patikalarda kullanacağımız bisiklet için ön süspansiyonlu 28" City Bike almak çok daha mantıklı geldi, bilemiyorum ne kadar doğrudur...Sonuçta dün itibarı ile Erdoğanlar'dan kendime linkteki hidrolik disk frenli, deore arka takımlı M size Univega 300'ü, hanıma da S size ve ladies kadro mekanik diskli Univega 200'ü Thule araç arkası taşıyıcı ile beraber aldım

Planladığım bütçenin biraz üstüne çıktım ancak 8 taksit alınca fark 1-2 taksit gibiydi kıyamadım daha alt seviye birşey almaya. Bunda yeni tanıştığım Univega'nın direk olarak Almanya'da üretilmesi, ekipmanına göre MTB'lere göre fiyatının daha makul olması ve tipi vs etkili oldu.
Burada hem paylaşım, hem de aktivite/dostluklar anlamında eğlenceli vakit geçireceğimi umuyor sevgilerimi yolluyorum