Scudo Sports

Ankara

Scudo
Selamlar, ben Ankara'dan İsa. 5 yıl önce çocuklukta alınan Orbis marka çift amortisörlü klasik bi bisikletim var. Yazın arkadaşımla birlikte 2 haftalık bi tur yapmayı düşünüyoruz. Sizce böyle klasik bi bisikletle turu gerçekleştirebilir miyim?

merhaba,

Çiğdem Mahallesi tarafına gelirseniz, Ankara Fen Lisesi içinden ODTÜ ormanına girebilirsiniz. Amatörler için keyifli minik parkurları da var. En azindan ben ve eşim keyif aliyoruz buralarda surerken. Dag bisikleti kullaniyorsaniz tavsiye ederim.

Yuruyenler de epey var, bu yuzden de guvenli bir yer.

Merhaba
Bisikletformu bir yıldan beri takip emekteyim. Küçüklüğümden beri bisiklet sporuna ilgi duymaktayım ama bir türlü profesyonelleşemedim =) kendimi söyle tanıtayayım. Ufuk Üniversitesinde Hukuk Fakültesinde okumaktayım. İkinci sınıfa geçeçeğim. Bana 800-900 ytl civarlarında bir bisiklet öneriniz olur mu? olursa grubunuza katılmak isterim. Arastırdığım kadarıyla forumlardan ve satıcılardan kron xc 500 modelini tavsiye olarak aldım. Boyum 1.86 kilom 112 dir. Bisiklette tek korkum bana dayanırmı oldu. Kullanım olarak hızı seven biriyim günlük kullanım olarak asfalt ve dağlık zeminlerde gezinmekteyim. Daha önceki bisikletim bianchi platoon du ve haftalık olarak 300-500 km arası bir yol katetmekteydim. Bu arada şimdilerde gözüme rockrider 6.3 takıldı. Bu bisiklete nasıl dersiniz bana uyar mı ? Gözüme takılmasının nedeni diğerlerinden çok heybetli duruşu sizce önerirmisiniz. Okulumuzdada SİBU dan bir arkadaşımızla okul adına bir bisiklet grubu kurmak isitiyoruz bunun olabilmesi için sizin yardımlarınızada ihtiyacım var . Şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Birde burdaki arkadaşlardan bilgi almak isterim konuda balgat geçtiğinden dolayı =)

Ben 24 yaşındayım da Ankarada değilim
Ankaraya gelme durumum vardı iptal oldu. Sana iyi pedallamalar :)

Slm

Ankadan Alper...İş yoğunluğundan fırsat buldukça pedallamaya çalışıyorum:) herkese slm ve saygılarımla.

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Ankarada üniversite öğrencisiym.okula gidip gelicem bazende kızılaya sürücem gelicem.sizce beldeyama bisiklet nasıldır?

Bugün emniyet şeridinde giderken belediye otobüsü yanımdan kornaya basarak silme geçti. Güçlü korna sesi ve yanımdan sıfır geçmesi neredeyse kaza yapmama neden oluyordu. Plakasını aldım, yarın belediyeyi arayıp şikayet edeceğim. Bence bu tür köpekleri şikayet etmeli herkes. Yukarıda yazılanlardan anladığım kadarıyla sanki normalleştirilmiş, kanıksanmış bu hayvanlıklar. Yapmayın arkadaşlar! Saygı duymamaları bir yana, hayatımızı riske atıyor bu adi köpekler. Her gün birileri arayıp şikayetçi olsa biraz çeki düzen verirler herhalde kendilerine..

Ben de omzumun üzerinden bakıp sollamayı tercih ediyorum. Eğer trafik varsa bekliyorum, zaten durup kalkmaları kısa sürüyor. Bir de Konya'da alışıklar bisikletliye ve dolmuşçular sinyal veriyor. Daha bugün Zafer meydanında birisi soluma yanaştı, fazla yaklaşmadan geçmemi bekledi. Ben de onu görüp tedbir almış bulundum, durdum ve geçmesini işaret ettim, beklemeyi tercih ettim. Selamlaştık devam ettik. :)

Yapmanız gereken şey normal sürücüler 4 görüyorsa siz 8 göreceksiniz. Hem önünüze, hem de önünüzdeki araçların önüne(görebilirseniz tabi), sağdan, soldan gelenlere(yaya, hayvan vb.) ve düzenli olarak arka tarafınızı kontrol etmeniz gerekiyor. Trafikte otobüsleri solladığım da, arkalarında beklediğim de oluyor. Zaten artık bisiklete iyice binmeye başlayınca nerede durak var, nerede çukur var, nerede tehlikeli geçiş var hepsini öğreniyorsunuz. Bu arada yolun sol tarafından giden arkadaşlara da kesinlikle katılmıyorum. Sağ şeritten giderken yine kaldırıma çıkıp trafikten uzaklaşma imkanınız daha yüksek. Sol şeritten ise zaten hızlı araçlar geçtiği için bence kaza yapma ihtimaliniz daha yüksek diye düşünüyorum.

Sol şeritten gitme fikrine katılmıyorum.Çünkü solda emniyet şeridi yok yada sağdaki emniyet şeridinden daha dar( bir bisiklet bilr sığmayabilir) ve soldan giden arabalar daha hızlı gittiği için tehlike riski de artıyor.Ben sağdan gidiyorum.Ve sık sık minibüsle karşılaşıyorum.Arkama omuzdan bir bakış gönderip trafiğin geçiş için uygun olup olmadığına bakarak minibüsü geçiyorum ya da arkasında bekliyorum.Maksimum 15 saniye sürüyor.Yalnız bazı sürücüler önünüze geçip 5 metre gitmeden ani frenle sağa yanaşıyorlar.Çok tehlikeli olabiliyor.Dikkatli olmak gerek.

Merhabalar.

Ankara Birlik Mahallesi'nde oturuyorum. Salcano NG650 (v fren) dağ bisikletim (yeni) ve Oyama 26" şehir-gezi bisikletim var.

Oyama gibi meşhur(!) bir markayı hatırlamamanız çok normal çünkü kendisi 20 yaşında. Alındığında Birinci Körfez Savaşı çıkmak üzereydi. Bu durumda 21 oluyor galiba :) Biz o zaman yol bisikleti falan bilmezdik, yarış bisikleti derdik hepsine. Nitekim alındığında arkada duran o çirkin sele ve iğrenç çamurluklar(!) anında sökülmüştü :) uzun yıllarca hakkını vererek bindiğim bir bisikletti. Bazı bakımlarını-tamirlerini kendim yapardım. Ancak çocuk aklımızın ermediği akort ayarı vb. şeylerde de Dikmen Lisesi karşısındaki meşhur bisikletçiye yılda bir uğrardık. Okul, askerlik, iş yaşamı derken bisiklet unutuldu ve köyde paslanmaya terkedilmişti. Ne de olsa artık arabamız vardı :) Ta ki büyüklerimizden duyduğumuz yaşlanma hikayeleri biz de de baş gösterinceye kadar. (esasında insanın olgunluk çağı 6-7 derler, sonra çürüme başlıyormuş:) Daha çok hareket etmem gerektiğini farkettiğim an bisikleti kulağından tuttuğum gibi eve geri getirdim. Ancak özellikle jantların tadı yoktu ve Dikmen'de bulunan tamirci bile bir yere kadar yapabilmişti. Masrafı çok olacağı için bu yıl yeni bir bisiklet almaya karar verdim. Aslında yolda binmeyi çok sevmeme rağmen dağ bisikleti almaya karar verdim. Salcano marka NG650 model beni taşıyan ve hesaplı bir dağ bisikletim var. 3 haftadır biniyorum. Tek seferde en fazla 40 km kadar yol yaptım. Yaklaşık 20 km/s ortalama hız yapmışım. Bazı akşamlar 18-19'dan sonra Doğukent Bulvarı'ndan yukarı çıkıp Panora karşısına kadar sürüp, Birlik Mahallesi'ne geri döndüğüm ve bazı akşamlar da Eymir Gölü etrafında turladığım ortalama 10 - 20 km mesafeli rotalarım var. İnşallah ileride eski formuma kavuşmayı umuyorum. Bu yıl içerisinde hedefim Ankara Çevre Otoyolu'nda sabahtan akşama tam bir tur atmak (110km). Eğer eski bisikletime uygun ebatta jant bulmayı becerebilirsem bu turu Oyama yarış bisikletim(!) ile yapmak istiyorum.

Pek çok mobil işletim sisteminde çalışabilen Endomondo adlı yazılım bisiklet turlarımda kayıt tutuyor. Yol ile ilgili istatistikleri (anlık-en fazla-ortalama hız, alınan-kalan mesafe, alçalma-yükselme-rakım bilgileri vb.) tutmakla beraber gidilen yolun haritasını da kayıt altına alıyor. Ayrıca yolculuk boyu dinlediğiniz parçaları bile kayıt altına alıyor. Ben ücretsiz sürümü kullanıyorum. Uzun yolculuklar için ücretli sürümü daha avantajlı olabilir çünkü bu ücretli sürümde bulunan pil tasarruf modu ile telefonunuzun şarjı daha uzun gidiyormuş.

İnşallah forumdan aldığımız kadar, bir şeyler de katabiliriz. Muhabbetle kalınız.

Herkese selam,

Dün itibarı ile forumunuza üye oldum:) Adım Umut Çelikel, Ankara Çayyolu Mesa Koru Sitesindeyiz şimdilik. Biraz kendimden bahsedeyim tanışma baabında:)
1973 Ankara doğumluyum ve evliyim. 90 TED ve 96 ODTÜ Şehir Planlama mezunuyum ancak 8 yıldır Hoşdere'de Penta A.Ş. adlı bir medikal firmada çalışmaktayım. Askerlikten sonra 2001 krizi çıktığında 1 sene kadar dil okulu ayağına Londra'da kalarak Decathlon'da bisiklet bölümünde satış ve montajda çalıştım. Böylece ortaokul ve lise yıllarımda kullandığım standart Bisan ve Peugeot Racer bisikletlerden sonra esas zehri aldım. Ancak iş güç evlilik vs derken biraz daha yavaşlayarak 4x4 ve offroad işine sardırdım. Fargo, Land Rover Defender ve Toyota Hilux derken en son 87 model Land Cruiser BJ60 kullanıyordum, ancak ayda 2-3 defa kullanmaktan ötürü satıp ev almak üzere peşinat yaptım:rolleyes::rolleyes: Tabi kanalize olacak hobi kalmayınca tekrar eski heyecanlar depreşti ve hanımdan gizli gizli bisiklet arayış ve incelemelerine giriştim:eek:
Çıkış noktasında MTB'lere baktım klasik olarak, hedefim 1500 TL gibi bir rakama kendime biraz daha düzgün birşey, hanıma da daha alt seviye birşey almaktı. İnterneti, sizin forumu, Ankara'da Sadun Berker'in Performans Bisikletini, Delta'yı ve Erdoğanları gezdim. Hatta ve hatta Bisiklet Dünyası ve Yıba çarşısındaki yerleri bile dolaştım inanmazsınız;) Sonunda forumdaki tecrübelerin de yardımıyla bisiklet bisikletçiden alınır, motorcudan alınmaz mantığı ile işi daha profesyonel yapan bisikletçilere kaydım. MTB'lere bakıp dururken Erdoğanlar'da aşağıdaki linki olan Univega Terrero 300 model City/Cross Bike'a yapıştım nedendir bilinmez.

(link)

Bu iş aşk meselesi tabi diyecek çok da birşey yok:rolleyes: Ancak kullanım amacımızı düşününce koca MT lastikli MTB'ler yerine ağırlıklı Çayyolu'nda, Eymir'de, tatilde (bu sene Bördübet Amazon Klüp gibi) patikalarda kullanacağımız bisiklet için ön süspansiyonlu 28" City Bike almak çok daha mantıklı geldi, bilemiyorum ne kadar doğrudur...Sonuçta dün itibarı ile Erdoğanlar'dan kendime linkteki hidrolik disk frenli, deore arka takımlı M size Univega 300'ü, hanıma da S size ve ladies kadro mekanik diskli Univega 200'ü Thule araç arkası taşıyıcı ile beraber aldım:cool: Planladığım bütçenin biraz üstüne çıktım ancak 8 taksit alınca fark 1-2 taksit gibiydi kıyamadım daha alt seviye birşey almaya. Bunda yeni tanıştığım Univega'nın direk olarak Almanya'da üretilmesi, ekipmanına göre MTB'lere göre fiyatının daha makul olması ve tipi vs etkili oldu.

Burada hem paylaşım, hem de aktivite/dostluklar anlamında eğlenceli vakit geçireceğimi umuyor sevgilerimi yolluyorum

Yazınızı keyifle okudum... tekrar bisikelte yönelmeniz çok güzel... Bisikelt seçiminiz bencede çok doğru olmuş... Haftasonu turlarında karşılaşmak ümidiyle... :)

@M.Ozkul

Teşekkür ederim, görüşmek üzere :) Corratec'le başlayıp, 2 sene öncesine göre fiyatlarının tavan yaptığını görüp, Carraro'ya yönelip, ara ara Cannondale, Trek ve Giant'larla hayal kurup, Kron'un her tarafındaki yazılardan hoşlanmayıp sonunda bunu seçtim :)

Hocam selamlar :) Öncelikle bisikletinizi keyifle iyi günlerde kullanmanızı diliyorum.. Eğer Ankara'daki arkadaşlarla organize olup bir tur ayarlanabilirse, eymir olabilir ya da başka biryerlerde trafikten uzakta olması benim ve bisikletim için daya uygun olacaktır, ben de katılmak isterim, hatta forumda pek takılmayan bir iki arkadaş da getirebilirim. :) Aslında birkaç rota oluşturup sık sık gezintiye çıksak çok da keyifli olur diye düşünüyorum. ODTÜ arazileri sanırım bu iş için en uygun yerler olacaktır.. Özellikle Ankara'da yaşayan ve hibrit ve dağ bisikleti kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Görüşmek üzere... :)

Geri