Scudo Sports

Ankara

:) Caner Aramıza Hoş Geldin.

Ben de aynı konuda kararsız kaldım,bisikletim yok,dağmı,turmu alsam diye birkez daha konunun içeriğini anlamış oldum.
Hani olurya tur bisikletinin Dağlık kesim,patika yoldan geçerken tekeri patlar ve amörtisörsüz düşüncesiyle;ama bende bu konuda hibrid yani ön kilitlemeli,amaörtisörlü Tur Bisikleti alsammı diye düşünüyorum.

Bilgilerin için Teşekkürler.Hoşça Kal...

Scudo
Bu konu kişiden kişiye değişme gösterir.Benim kullandığım dağ bisikletini başkası uzun turlarda kullanamayabilir.Uyum sağlayamayabilir.Biraz araştırırsanız birçok turcunun 26 inç bisiklet kullandığını göreceksiniz.Niye derseniz 26 inç parçaları hem yaygın olarak bulunur hemde tamir vb. daha kolaydır.Tabii 28 jantın da birçok avantajı vardır.Ama ben tercihimi 26 dan yana kullanırdım.Mesela (link) linkteki bisiklet 26 ve Dünya turuna çıkanların en önde gelen tercihlerinden biri.

• Beğen
Tepkiler: Cüneyt HOCAOĞLU
Hoş bulduk, teşekkür ederim.

Karagöl yolculuğu sırasında arkadaşımdan ödünç almış olduğum bisiklet hibrid bir modeldi. Ön amortisörün olması sıkça karşılaştığımız stabilize yollarda çok yararlı oldu. Bu özellik, bozuk yollarda bisikletin hızını düşürmeden ilerlemenizi sağlıyor.

Siz kararınızı verirken bisikleti nerelerde kullanacağınızı iyi düşünmelisiniz. Örneğin benim gibi dağlık kesimleri ve patikaları gözden çıkarmışsanız amortisörsüz bir model ortalama hızınızı yukarıya çekebilir.

İyi günler dilerim,

Caner

Selamlar,artık bisiklet taşıma zahmetine ve masrafına Ankara'da son veriyoruz.Eğmir gölü kenarına siz bisiklet sever arkadaşımızı ve tüm arkadaşlarını bekliyoruz.Saati 5-TL den tüm marka ve modelleerde bisiklet kiraya veriyoruz.Ctesi-Pazar 06:00-19:00 saatleri arasında bekleriz..İntervan Kiralık bisiklet

bende Ankara'dan üye olduğum için size hoşgeldin demekten ayrı bir mutluluk duydum inşallah sanal dünyanın dışında gerçek hayatta da karşılaşıp bisiklete binme imkanımız olur, iyi pedallamalar....

Selam. Ben Ankara Sincandayım. anadolu teknık lısesi mekanik okuyorum. bianchi scorpion kullanıcısıyım. gecen yaz aldım ama baya kötu kullanıodum nerde cukur var ben ordaydım. kısacası hurdaya cıktı . simdi hurdayı canlandırmaya calısıyorum. iç dıs lastik, jant, göbekler, sele, pedallar, arka attırıcı ve vites kolu, ön vites dişlisi gbi gbi... ayrıca jant kapagı led lamba havalı korna vs. takılıydı hepsini sökdüm. cok masrafı oldu ama adama benzedi. :D sincanda olan varsa takılırız.

Furkan kardeşim sincanda değilim ama madem o kadar göbeği falan dağıttın hiç düzeltmeye uğraşma
uygun fiyata yeni bir tane alabilirsin hem yaz geliyor diye bisiklet satıcıları güzel kampanyalar yapıyor ;)

sincanda emre balcı var onu faceden ekleyebilirsin.Hoşgeldin aramıza ;)

Pek ümit var değilim,Geçen sene bu dönemlerde biz belediyenin sitesinden direk başkana iletin kısmında tam 200 e yakın mesaj attık.Hiçbir değişim olmadı :) bahsettiğim olayıda forumda organize etmiştik linki bulsam gösteririm ama bulamadım aratırsanız çıkar zannımca.Mertcan BALIKÇI arkadaşımız açmıştı.

selam dostlar bende bisikletimi yarın alıyorum ve özlemini cektiğim pedallara dönüyorum... Burda olmaktanda büyük keyf alıyorum cok faydalı ve doğru paylaşımlar var..

CARRARO 436 DAYTONA da karar kıldık. kankam murat savsa ile o da foruma üye bildiğim kadarı ile...

Yarın teslim alacağıaz kısmetse kullandıkça paylaşımda ve yarumda bulunuruz kısmetse herkeze kazasız pedallar..

Merhaba Arkadaşlar,

Ankara Balgat'ta yaşıyorum ve bisiklet sporuna yeni meraklananlardanım. Bu çevre de nerelerde bisiklet sürülür? Bu çevrede günlük aktivite yapan arkadaşlar var mı?

Teşekkürler...

Perşembe akşamı Güvenpark'tan Perşembe akşamı bisikletçilerinin turları oluyor.
(link)

Haftasonları ise Bisiklet Gönüllüleri Birliği, Pedal Sesi Bisiklet Topluluğu ve diğer gruplar yollara düşüyor...
(link)
(link)

Aslına bakarsanız Ankaranın hiç bir yerinde bisiklete gönül rahatlığıyla binilecek bir yer yok.Daha keyifl sürüş için biraz şehir dışına çıkıyoruz.Gölbaşı-Eymir parkuru:Şehir bisikletine de uygun olan bu bölgede, MTB ile sürüş yapabileceğiniz yamaç ve patikalar vardır.

Sabah çok erken saatlerde çıkmak kaydıyla (C.Tesi-Pazar günleri) Eskişehir yolu temelli ye kadar olan bölüm tenha ve yol antrenmana uygundur.

İstanbul yolu batı yönü günün her saati kalabalık olmakla birlikte Kazan-Kızılcahamam hattı da (Dönüşü saymazsak:) ) güzel binişler vaadeder.

• Beğen
Tepkiler: Korkut Sert
Çarpık yapılaşmadan dolayı şehir içlerinde yeşil alanların tahrip edildiği ve yol kaygısından dolayı çocuklara oyun alanı kalmadığı tespit edilirken, yeni imar planlarında bisiklet yolları ve parklar öncelik olarak belirtilecek. Çocukların güvenle oynayıp, bisiklete binebileceği basketbol, futbol alanlarına sahip parkların yanında şehir içinde de kullanım için bisiklet yolları yapılacak. Kentsel dönüşüm hibe ve kredilerinde önceliği çocuk parkı ve bisiklet yollarını yapacak belediyelere vermeyi planlayan bakanlık "Yeniden karne hediyesi bisiklet" sloganı ile projeleri teşvik edecek. Türkiye'de bilgisayar başında, vücut gelişiminde sorunlu bir neslin yetiştiği uyarılarını dikkate alan bakanlık, tüm ilçelere ailelerin çocuklarıyla dışarıda zaman geçirebilecekleri kent parkları zorunluluğu getiriyor. Tamamen korunmuş yeşil alan içindeki kent parkları, şehrin gürültüsünden uzak, piknik yapılabilecek ve spor faaliyetleri yapılabilecek sosyal donatılara sahip olacak. Bence: her konuda ideolojik olarak düşünmemek lazım, bizle aynı görüşten olsun veya olmasın, Melih Gökçek'in spora ve spor alanlarına önem verdiğini ankarada yaşayan hepimiz biliyoruz. "yiğidi öldür hakkını yeme" demişler! inanıyorum ki; bu bisiklet yollarıda yapılacaktır.

Arkadaşlar Merhabada,

Ben Ankaradan cengiz.Son günlerde bisiklet merakımın artmasıyla birlikte internette gezerken buldum forumu.

Teşekkürler..

Hoşgeldiniz.Kafanızdaki her soruya çözüm bulacağınıza garanti ederim :)

Geri